Меру Мукачева довіряють 56% містян і 62% позитивно оцінюють його роботу на посту – дослідження

8
25

Такі результати соціологічного опитування, проведеного Інститутом філософії та гуманітарних досліджень (керівник – кандидат філософський наук Анатолій Колібаба) на замовлення Mukachevo.net за підсумками півроку роботи новообраних органів місцевого самоврядування.

У рамках дослідження, проведеного з 12 по 19 травня в Мукачеві, було опитано 779 респондентів у всіх мікрорайонах міста за відповідними критеріями, які відтворюють загальну картину Мукачева.

У підсумку 56,56% опитаних заявили, що довіряють меру Мукачева Андрію Балозі. 29,56% сказали, що ще не визначилися, чи довіряють чи ні, 11,05% зазначили, що не довіряють міському голові, і лише 2,83% опитаних взагалі байдуже це питання.

Зауважимо, що згідно з дослідженням, довіри до мера рівномірна серед усіх вікових груп респондентів – від 52% до 60%. До слова, на останніх виборах мера Мукачева Андрій Балога переміг з результатом 54,4%.

Водночас, позитивно роботу мера, обраного на останніх місцевих виборах, оцінюють 62,61% мукачівців. Негативно – лише 5,95%.

Байдуже як працює мер – 2,59% мукачівцям, і ще 28,85% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

Разом з тим, згідно з дослідженням, голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю довіряють лише 12,71% мукачівців, не довіряють – 52,63%, не змогли відповісти на це запитання 28,75% опитаних, ще 5,91% байдуже.

У рамках дослідження мукачівців також попросили назвати найбільш авторитетних людей у місті. Думка людей розділилася таким чином: 39,46% опитаних назвали Віктора Балогу, 1,8% – Золтана Ленд’єла, 1,67% – Ернеста Нусера, 1,16% – Михайла Ланя, 0,39% – Василя Петьовку.

Окремо було досліджено думку мукачівців щодо корупції в місті за установами. Респондентам пропонувалося обрати 3 варіанти зі списку або назвати свої. Таким чином, на думку мукачівців, найвищий рівень корумпованості – у лікарнях (53,34%), тоді – у судах (41,9%). На третьому місці знизу також фігурують прокуратура (27,38%) та МДУ (21,08%).

Найнижчий рівень корупції, на думку мукачівців, – у мера (1,93%) та дитсадках (1,03%).

Середній, але також чималий рівень корумпованості згідно з опитуванням – у податковій (18,25%), поліції (13,75). Водночас, незначний на думку містян у депутатів (9,90%),  мерії (6,68%), школах (4,5%) і ЖЕКах (3,34%).

Коментарі

?
???

Результати не всіх мікрорайонів враховані в соцопитуванні. Пан Колібаба не захотів дочекатись анкет з вул. Ярослава Мудрого і прилеглих вулиць. Тому результати опитування не повні.

ДA
до adww 26.05.2016 22:39

мош пиасти лем усьо файноє і красно.

A
adww

туй мош писати?

О
Ол

Дайте му спокiй! Навiть пензiашiв помагають безкоштовно оперувати. Нигда усi довольнi не будуть....Уже на Майданi указали шо суть недовольнi....Крадуть усi, айбо сесь шось i робить.

НЖ
Начальнику ЖЕКа

Умніку, якщо ти ходиш межи люди тоді маєш чути як місні називають ІТВ і всі ці контори. Для людей це лишилися ЖЕКИ

НЖ
Начальник жека

Корупція в жеках???? Точне опитування і не зважаючи навідь те, що в Мукачеві вже 3 роки жеків не має!!!! Молодці

О
О

Уважаемый сайт,ну почему Вы публикуете,какой-то внезапный опрос Анатолія Колібаби,Мы,что сомневались в Нашем МЭРЕ,НЕТ, что вас заставило "этот"опрос опубликовать,Мы,что не понимаем как теперь ему трудно,ну,что Вы его контроле-анализируете,так бы вы его попередникив "пасли"время сейчас такое-кризис,уже Всем давно понятно,что семья Балоги патриоты своего края,перед кем Вы оправдываетесь,местные люди давно в курсе кто есть кто,Балоги Наши люди.Доказательств я приведу немеряно,вот у меня будет самый актуальный опрос,можно даже в парке победы,с видео.Мы же мукачевцы,мы же видели все дела мэров от лукечи до лендела,ну и когда был порядок...

З
Знаючий

Колібаба кстаті чітко робить. Це вам не Пащенко

П
Петер

Дослідження ми його замовили у Анатолія Колібаби.Добре хоч призналися в кого

СТ
Сміх та й годі

Нагадаємо, що фактичним власником сайту Mukachevo.net є родина Балог і практично всі закарпатці про це знають. ))))

Р
Редакція

Mukachevo.net не проводило це дослідження. Ми його замовили. Проводив Інститутом філософії та гуманітарних досліджень, яким керує кандидат філософський наук Анатолій Колібаба. Цей Інститут працює вже роками на Закарпатті, і його дослідження є найточнішими. Ваше право довіряти цьому дослідженню чи ні.

П
Прохожий

Щось я не чув щоб десь проводилося таке опитування, якщо проводило його Мукачево.нет, то я не дивуюся. Такі опитування мають проводити незалежні ЗМІ, яким Мукачево.нет не явлається! І як довіряти такому опитуванню? Якщо навіть коментарі редагують або видаляють. Дякую за увагу, в мене все!

Д
Депутат

А чого не показують партійні рейтинги у городі? Не вірю ош не було такого дослідження. Чи там Шляшко у лідерах та зато не дали?

М
Михайло

Даже Москаль уже заткнувся, неборак. Бо увідів же вун не зможе тягатися з модним мером, який мало говорить, а много робить. А пинзіяш лем говорить, а нич не робить.

О
Олег

А що конкретно він зробив?

П
Патріот

Наш мер хороша і порядочна людина, дійсно зробив і робить далі багато для міста, ви подивіться на мікрорайони як зроблені ті де більше ніж років 20 нічого не робили, коли в досах були нормальні тротуари, у черьомушках???у подгоряні парку ніколи не було!!!а дороги??? Коли в нас такі дороги відремонтовані були???поїдьте в Ужгород які там дороги убиті, а це обласний центр?!!!!Респект нашому меру, який дійсно не краде, а робить!!!!!

1
111

Скільки допомоги в підтримки надає мер,що може мати довіру і 100 відсотків. Удачі вам А. В.

5
55

де мож голосувати боло?

С
сумнів

при чім великий, враховуючи, що дослідник Анатолій Колібаба колишній соратник Віктора івановича і до тепер.

Р
Руснак

Андрію Вікторовичу, я і моя сімя за Вас.Допишіть іще 5 голосів. Так тримати!

К
Костя

Робота, робота і ще раз робота. І не зупинятися - люди оцінять. Поки що, справляєся. Тьфу-тфу

ЖМ
житeль мукачeва

Тільки нe забувайтe що збір коштів в казну міста почав З.З. Лeндєл. Збір був на алкогольних та табачних виробах.то всe було продумано навпeрeд. Політика...

Л
Леся

Правильно, головне не втрачати довіри людей після такого опитування!!!

В
Ваня

Показники хороші! Люди довольні, Андрію не зупиняйся!!

S
Sergey

Результат робіт за цей період говорить більше за статистику, і мер показав, що може і буде працювати!

Читайте також