Міський голова Мукачева запропонував бачення виходу з карантину

25
30

Ніхто не знає, коли людство та наша країна подолає епідемію коронавірусу і дуже ймовірно, що нам з цією хворобою доведеться ще якийсь час співіснувати. А це означає, що потрібно думати, як повернути людям роботу та заробіток, що б вони мали за що жити далі.

Міський голова Мукачева Андрій Балога пропонує уряду поступово відмовлятись від тотальної заборони на економічну активність бізнесу та переходити на ризик-орієнтовану модель карантинних обмежень, за прикладом деяких країн Європи та Азії.

Тобто, запроважувати обмеження в роботі економічних суб’єктів не тотально по всій країні, а точково, відповідно до виявлення спалахів хвороби.

Наприклад, якщо в місті (селі, районі, області) невелика кількість хворих та протягом певного часу немає нових випадків зараження, то воно може повернутись до звичайного життя за умови дотримання бізнесом певних правил:

1. Збереження фізичної відстані між відвідувачами(покупцями) та контроль одночасної їх кількості з розрахунку на квадратний метр площі.

2. Проведення дезінфекцій приміщень та поверхонь не рідше ніж один раз на дві години:

3. Носіння персоналом\продавцями та відвідувачами, засобів індивідуального захисту.

4. Обмеження годин роботи для уникнення скупчення людей.

— Якщо уряд цього не зробить, то тотальний карантин, якій сьогодні продовжено в країні, може добити середній та малий бізнес, зокрема, і в нашому місті. А це реальні люди, більшість з яких живе з коліс, з того що заробили за день. Вони не можуть сидіти другий місяць вдома, бо вже не мають за що годувати свої родини, — зауважує мер Мукачева.

Андрій Балога сподівається, що в Києві почують таку позицію, та почнуть приймати індивідуальні рішення, щодо карантину по конкретних населених пунктах, районах, областях та дозволять працювати всім, хто може забезпечити дотримання протиепідеміологічних заходів та готовий розпочати роботу.

— Хочу наголосити, що ніхто не збирається применшувати ризики захворювання на коронавірусну інфекцію. Це страшна хвороба, з якою ми маємо боротись всіма силами. Разом з тим, центральна влада не має права дозволити, щоб за боротьбою з епідемією, ми забули про людей, частина з яких вже сьогодні знаходиться у дуже скрутному становищі, — підсумував Андрій Балога.

Коментарі

І
інаш

Пропозиції дуже слушні і, звичайно, будуть втілюватися в життя через свою безальтернативність. Складніше доведеться з проведенням реформ у сфері економіки, спрямованій на те, щоб дрібний та середній бізнес був самодостатнім і таким, що здатен встояти перед серйозними викликами...

І
Іван

Підтримую!

Y
Yasha

Дуже добре

В
В-р

до адміністратора: Прохання приводити до тями дописувачів типу "professor"; людям треба якось розвиватися, а не сидіти нижче плінтуса та ще й інших туди затягувати.

P
professor

до В-р: не треба туйки запускати фейки про свій лазерний аппарат. Дай американцям на тестування, будуть із тя сміятися, Кулібін! Лікуй папіломи лазером, а не вірусняк.....

П
Підприємець

Підтримую

V
Vasyl

Андрій ви праві. Але цей маскарад дуже далеко зайшов. Кожен з політиків побоітся сказати "" король голый ""

В
В-р

Хочу підтримати війта Мукачева пана Андрія Балогу. Слушні слова каже. Крім того, можу запропонувати привезти до Мукачівської інфекційної лікарні наш лазерний апарат "Геліос" для швидкого виліковування хворих на коронавірус та інших інфекційних захворювань. Пропускна здатність "Геліоса" - до 500 хворих/доба. 2-4 доби і хворий на коронавірус буде здоровий. Туберкульоз та ін. довготривалі хвороби можна буде виліковувати на 100% за декілька тижнів. Ось посилання на брошуру (англійською мовою): http://inerton.kiev.ua/HeliosBrochure(2017).pdf "Геліос" - це український винахід, перша версія апарату дозволила вилікувати 300 000 опромінених чорнобильською радіацією людей, які за всіма приписами лікарів мали померти в скорому часі. Зважте на те, що цього року застаріла фармакологічна медицина нарешті зазнала свого повного краху! Тому потрібно переходити на науково обґрунтовані природні методи лікування. І таким є лазерна терапія - лікування когерентним світлом. atomhydrogen@gmail.com

*
***

Купа магазинів вивісили написи "Без маски не входити!" а продавці БЕЗ МАСОК!

М
Мукачево

Даже гарно , а то вже в масках жарко ходити

Д
Док

Может не надо было входить Что бы выходить

М
МК

Повнiстю пiдтримую!!! Молодець... Бiзнес має працювати... Люди мають діставати зарплату... Якщо вже така ситуація з цим "вірусом", то з дотриманням всіх протиепідеміологічних правил... P.S. ЩО КРАЩЕ? Голод, злидні чи "сумнівний вірус"

S
stefan

Лукашенко молодець Беріть приклад.

Г
Гукан

Такі мери мають бути президентами, а не кловани.

М
Мукачівець

Правильно підтримую..

П
Петро

Дійсно, в данй ситуації потрібно спиратися на досвід європейських країн та китайців. Колесо вигадувати зараз недоречно....

В
Віка

І садочки треба запустити,щоб батьки змогли піти на роботу.

В
Вано

Хоть Андрюха мислить адекватно у сьому дурдомі маскараді. Чортам заперевальним пох на страну. Горіть у пеклі, уроди.

В
Вася

Андрій! Ви молодець??

А
А

Повнiстю вас пiдтримую!!Люди багато рокiв ставили на ноги бiзнес,брали кредити,всi сили i здоровя на ньоно потратили!!!Велика подяка вам вiд усiх пiдприемцiв мiста!!!

Я
Я

Никто, ничего , никогда из предложенного соблюдать не будет. Мы не та нация. Весь мир на карантине а у нас гид открыт ,эпицентр, магазины все открылись. Всем все пофиг. У нас в мукачеве кого нибудь оштрафовали за это? 70% населения ходит без масок и что. Государства нет. Нет порядка.Вечный бардак всегда и вовсем!!!

М
Мукачево

Молодець, так тримати, за Мукачевом майбутє, Елом Маск нервно курит в сторонке поки в нас є Балоги

Р
Росвигово

Підтримую!

РМ
Розум має бути

П.Андрію, пора на підвищення: мислите по- державницьки! Тільки, на жаль , кадрова "чехарда" у верхах і тотальна недовіра нинішнього "верховного" не дають рости місцевим елітам. А вони там , у Києві, схоже, ще довго гратимуться у "п'ятнашки". Хоча... юзіки і сивохи вроді закінчилися. Але тут, на місці, думаю, ви знайдете піщтримку. Одне зауваження: жорсткіше питати з порушників правил. В останні дні на зеленому базарі більшість. продавців були без рукавичок, без масок, або маски були на підборідді. Не думаю , що п. Борис не має стільки контролерів, щоб не могли за цим слідкувати . До речі, ( свіже враження) у "Сільверленді" хоча продавці у масках, але у всіх вони закривають лише рот , що, в першу чергу, небезпечно для самих продавців. Одним з симптомів "корони" є втрата нюху, тому, що саме слизова носа найбільше придатна для захоплення вірусом, який і блокує запах ( дослідження німецьких лікарів). Хочеться вірити, що Ваша пресслужба моніторить видання і Ви ці думки врахуєте.

М
Мер

Не підтримую. Кожен має власне бачення ситуації я але в данному випадку не підтримую. Надіюсь модератор виставить і мій коментар адже в нас свобода слова.

Ж
Жили-были

Наших главное выпусти,а там всем наплевать на все условия.Тут сейчас карантин, та людям и так наплевать

М
Мукачівець

100% правильно.Ми витримали вже багато часу в умовах карантину,але вже треба повертатися до нормального життя.не буде у найближчому майбутньому дня коли скажуть що коронавіруса нема...нам треба вчитися жити в таких умовах які склалися.

М
Мукачево

Підтримую! Дуже розумні пропозиції!

А
Атон

Я вас питримую ! Люди стали агрессивно видноситись один до одного !!!

Л
Леся

Підтримую! Якщо людина здатна забезпечити себе і свою сім‘ю,а також створити робочі місця(це взагалі круто),то такій людині потрібно допомогти...зменшення податкового навантаження і по-прохи все прийде в норму.

Читайте також