Москаль обіцяє заборонити рубати кругляк, а під Ужгородом купа лісовозів (ФОТО)

29
20

1 листопада цього року набуває чинності прийнятий Верховною Радою України закон про заборону експорту на 10 років необроблених лісоматеріалів.

"Кількість лісовозів на дорогах Закарпаття останнім часом дійсно перевищила всі допустимі норми. Їдуть і їдуть, везуть і везуть. Ось яку сумну картину я спостерігав вчора в 10 км від Ужгорода. Виявляється з 1 листопада набуває чинності закон, згідно з яким на 10 років забороняється експорт необробленої деревини. От хлопці й намагаються до цього терміну вирубати все, що можна", – про це повідомив і розмістив фотофакти у соцмережі ужгородський активіст Сергій Денисенко.

"Коли буде зрубано останнє дерево, коли буде отруєна остання річка, коли буде спіймана останній птах, – тільки тоді ви зрозумієте, що гроші не можна їсти", – нагадує Сергій індіанську мудрість.

Нагадаємо, що днями голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заборонив видавати "сертифікати про походження лісоматеріалів круглих та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій в частині експорту круглих неопрацьованих матеріалів". Відповідне розпорядження вже готовий і буде підписана найближчим часом, повідомляє прес-служба губернатора.

Так, повідомляється, що відповідне розпорядження вже готове й буде підписано найближчим часом. Здійснювати вивіз лісу-кругляка за кордон без таких сертифікатів неможливо.

"Однак поки закон не вступив у дію, в області почалася справжня вакханалія з лісом – вирубують усе, що можна й не можна, таке враження, що так звані лісокористувачі готові продати за кордон навіть свої дерев'яні хати",– зазначив Москаль.

Нагадаємо також, що особливий інтерес до лісової галузі останні кілька місяців проявляли різні столичні чиновники, наближені до Партії регіонів.

Фото Сергія Денисенка

Коментарі

М
міша

ліс як різали так і ріжуть..но в більших темпах та обємах..там крутяться великі гроші..неч не поміняш ..одні підуть прийдуть другі

М
маруська

Мне кажется что кроме Балоги это никто не остановит! Если все вместе его поддержать, с этого будет толк,а то при какой бы он власти не был,один в поле не воин!!!!!!!! А то что Москаль обещает...... все до него обещали!!!!!! Балоги обещание видно,других пока не видела и не вижу. Если хоть один докажет что ему можно верить, у людей появится надежда на перемены к лучшему!!! А то сколько не читаю, убеждаюсь что люди потеряли всякую надежду на хорошую жизнь!!!!!! Виктор Иванович многие вам доверяю, а может и большинство только боятся это показывать!!!!!!!!!Я знаю что Вы Закарпатье любите очень. не дайте его уничтожить прошу Вас от всего Закарпатского народа!!!!!!!!!С уважением к Вам!!!!! Я Вас всегда поддерживала и буду поддерживать!!!!!!!!!!!!

БН
Богонько нас пубье не за ліс

...а за того жебрака што сидить за пару ялиць дале знаєте...глядайте туй вшитко написано...буде ВЛАДА будуть закони...будуть ЗАКОНИ буде порядок...прийде повінь і платити будуть всі бо ко краде не думать у Кого.

Б
бубряк

ищи злодi злодiйови шось заборонив...смIх I грIх!думаете нашто його поклали губернатором?A ви сидiть и клюви поопускайте та скоро перед киiвлянами стати не буде де...

Н
Нижньоворітець

В Нижніх Воротах в колодязі заливають воду з цистерн які підвозять, а Латориці вже майже ниє. Доґаздовалисьме ся...

К
капець

особливо сподобалось " відповідне розпорядження вже готове й буде підписано найближчим часом". Підготувати і підписати розпорядження при бажанні треба макс 1,5 години!))) Чергове бла-бла-бла.

Д
Добрый

Да читайте внимательно! "обіцяє заборонити рубати кругляк" 1."обіцяє" - ну тут всё понятно. Обицяли - президенты, премъеры, депутаты, соседи по площадке, тараканы, муравьи и рыбки Гуппи! 2."заборонити рубати" - та ясен пень - " разрешите пиляти" 3." кругляк" - это песня!

Р
Рембо

В Ужгородському районі все схвачено директор лісгоспу Костів, а син начальник відділу обласноі прокуратури, прийшлі зайди вирубують ліси , які нам залишили наші предки

Л
Лісник

Рубай що зможеш. Для кого батьки берегли ліси ? Для дітей . Діти порубають ліси та куплять дорогі іномарки. Та хоч такі , як у Депутатів України. Слава Україні.Рубай.А де міліція ? Де Сбу?

А
Активіст

Газ дорогий! А грітися треба? Тоді як не рубати ліс

С
с.Гут

В лісах поблизу сіл Гут, Баркасово, Жнятино мадяри рубають ліс як лем хочуть. Од ліса обстався один "каркас". Зайдеш в ліс, а там поля з пеньками!!!

ММ
мешканець Міжгірщини

Будь-ласка займіться Міжгірською владою, місцевим лізгоспом та лісниками включно з головами сіл, наш край вирубали вщент і зруйнували всю інфраструктуру і безтого поганих доріг. Навіть крадуть ліс в НПП Синевир.

М
Марiка

Ага так я i повiрила,скоро вообще скосять весь лiс закарпаття на дрова,замiсть донецького угля,I аби назло не купувати мацкальский газ.Ось така плата нам, за цукор рошен, який мацкалюта не пускала колись в россию.Най Порошенко с Путiном здохнуть.Устроили два ковдуша войнушку.

КХ
Князева-на хуй

Про главного мента скажу,что когда скидывались на бухло и траву-этот пёс никогда денег не давал,всегда ныл ,что сирота-беднота.Кнзь ,встречу тебя без формы-пезда тебе.Ты знаешь кто...

І
Іван

У Тячівському районі вже у колодязях води не має бо ліс рубають стаханівськими темпами, возять вночі цілими колонами !!!

ЧВ
Черепущак Василь

Нехай Москаль прпиїде в Кучавський буковий ліс,що біля с.Кальник,що на Мукачивщині іподивиться що зробили лісники із стародавнього лісу.

Л
Лісник

Пане Москаль ліпше не підписуйте бумажки а увольте Пукмана а ще ліпше повіште Князєву най накониць черево втяне і начне робити а не бандюків ригівських крушувати

З
Знаючий

Зайдіть у Мукачівський лісгосп де пацани Блюка стрижуть дерева як у варишській цирюльні без документів або дозволів

L
LM

Рекомендую провірити та перепровірити всі лісгоспи, а особливо Агролісові, які немаючи жодного земельного документа протягом останніх 15 років нищили ліси!!! Перевірку залучати бажано не з наших органів.

К
краєзнавець

У лісі тепер знаються всі. - також сучасна мудрість. От і весільний фотограф став великим активістом та знавцем лісового господарства. Чи може він має відповідну освіту ?

Читайте також