Мукачево перетворилося на центр сучасного мистецтва (ФОТО)

17
28

Сьогодні, 20 жовтня, о 13.00 місті просто неба відкрили мистецьку виставку Миколи Шматька, яка триватиме два дні.

Мукачівці та гості міста мають змогу подивитися та оцінити провокаційні роботи короля мармуру Миколи Шматька.

На відкриття прийшло чимало містян. Серед них і такі поважні митці як Іван Бровді та Золтан Мичка. Відкрив виставку та привітав Миколу Шматька у Мукачеві міський голова Золтан Ленд’єл. Також підтимати митця приїхав до Мукачева ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, академік, професор президент Академії мистецтв України Андрій Чебикін.

Подивитися на роботи митця та поспілкуватися з присутніми прийшов і Віктор Балога, на запрошення якого і завітав до Мукачева Микола Шматько.

Одразу після Миколи Шматко, навколо нього згуртувалися містяни. Митець розповідав їм про себе та про свої роботи. Казав, що мріє відкрити школу, у якій би молоді таланти мали змогу вчитися безкоштовно.

Що ж до скульптур, то місцеві завзято з ними фотографуються. Одні сприймають їх з посмішкою, інші – з замисленою цікавістю. Утім, байдужих до них не залишається.

Незабаром читайте на Мукачево.net розгорнуте інтерв'ю з королем мармуру Миколою Шматько.  

Коментарі

В
Василь

Дійсно , Балозі доведеться від тепер думати про захист від цього жулика. А в Луганську Віктору Івановичу поставлять памятник , це точно!

Ч
читач

На захист Балоги скажу: він сам визнав, що поспішив ( побачив фото десь у "глянці", а вони може були від справжнього майстра).Що ж до "короля мармуру" ... -знайшли короля , не смішіть.Наші справді талановитіші,але скульптура - річ дорога, от тут би і підтримку спонсорів ...І ще до автора: дорогенький, ну визначісь Шматько чи Шматко, вивчи відмінювання бо псуеш імідж сайту

I
Ilona

Цікаво а де мармурові скульптури? Шкода, що така бездара оселилася тут, А що до Золтана Мічки, то мені б дуже було цікаво почути його думку. Тут хтось сказав "жаба давить", ні не давить, а сумно стає, це трагедія, бо Мукачево вирізнялося хорошими скульпторами і митцями, самобутньою культурою, особливим мистецтвом, з прекрасним духовним стержнем, тут же відкрита порнографія. Балога хотів зробити собі рекламу, то й зробив)))) Але мукачівці інші, ми європейці і не поведемось на якусь бездарь-скандаліста))) Тож ось нам приклад як не має бути. Ходіть люди у музеї, театр і на виставки, тоді кожен відрізнить мистецтво.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

sorry- ваш сайт глючив уже все добре! видаліть попередній комент!

Q
QQ

адміни!-чого забанили QQrudza QQ QQshkovich-а?

В
Василь

Шуллер , якого очевидно Віктору Балозі нашептав маестро Чебикін,але з яким лицем тепер буде ходити Золтан Мічка ... Він готовий мовчки ковтнути таку непомірну порцію маразму? А Іван Бовді,йому, мукачівцю , не мерзко свою сивину змішувати з таким брутальним знущанням над мистецтвом?

!
!

якщо ЦЕ сучасне "мистецтво", страшно подумати, що нас чекає далі

Б
Борман

Запрошення "короля мармуру" до того ж дуже "вдало" співпало з приїздом в Мукачево Кличка. Особливо "талановито" були розміщені ці декілька "витворів мистецтва", явно з метою завадити зустрічі.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

багато шуму за нич... я в скулптурах не розуміюся, но однозначо нехарна робота без ідеї, одне запозичено з біблії друге злизано від інших скульпторів, а загальне в враження- центр міста перетворили на парижський цвинтар. наші рідні скульптори на декілька класів вище ніж цей пародист мистецтва. не теба нам імпортованих митців, вони вбють наше мистецтво, яке відрізняється... це як китайска дешевизна доступна но без цінностей!

ЛН
любитель настоящего искусства

Для 111. Посмотрим что будет дальше, в Луганске с маэстро уже были скандалы, боюсь, что Виктор Иванович пожалеет о своем поспешном решении.

11
1 1 1

патріотизм аж пре з усіх коментів!!! Мистецтво не можна оцінюти на "своє" і "несвоє". видно шо когось дуже жаба давить!!!

С
Сергій

Перед тим, як подивитись на привезену виставку скульптур, порився в інтернеті і трохи підготувався до того"порно", яке мав побачити в суботу. І тут треба сказати на захист "порно". Побачене, переплюнуло всі мої найгірші очікування. Я сподівався, що хоч математика та геометрія не порушуватиметься цим "майстром". Це пройдисвіт на кшталт "доктора ПІ". Навіть наш Бровді, і той в сотні раз краще за цього придурошного. Він навіть технарь слабий! Я сказав напередодні, що якби не вихід його енергії в цій жахливій формі (псевдотворчості), то ми мали б чергового Онопрієнка, Чекатилу, Ткача. Ось бачите! Все-таки щось хороше я знайшов у цій його справі...

М
мкчв

Полностью согласен с "патриот Мукачева". Жаль наши комментарии не читают люди пригласившие короля пенопласта, силикона и ржавых торчащих арматур

С
Сашка

п.Ірино!!!Виходить таким чином:у Парижі художники на вулиці нехай малюють не на холсті(він змокне) а на картоні!!!!!Не все рівно і так ми маємо можливість скласти уявлення про його творчість

ПМ
патриот Мукачева

Балоге прежде чем приглашать Шматько не мешало бы поинтересоваться.... нужны ли такие скульптуры городу? У нас есть хорошие местные скульпторы, почему бы им не дать возможность что-то сделать в парке, в центре города? Матл Петер хороший скульптор, Бровди....они тоже могли бы создать галерею, к этому привлечь художников. Почему будущая галерея должна называться имени Шматько и сыновей, почему не просто "Галерея искусств"? Почему Балога не принимает участие в карьере наших местных художников? Есть художники из Мукачево, которые участвуют в выставках во всем мире своими силами, прославляя наш город и при этом никакой спонсорской поддержки от местных властей нет!!!!! А здесь привозят скульптора из другого города а сразу дарят две квартиры и готовы создавать музей его имени, что это и кто это?

С
Сашка

!!!Мене не так збентежив наявність силікону,як його "приляпання"І якщо це і копії,ще не означає що ми Мукачівці не заслуговуємо на естетичне задоволення!!!!Якщо виставляти мармурові небезпечно,тоді треба було взагалі відмовитись від виставки і бути з повагою до нас і до своєї творчості.

Л
Лола

до Ірина: про яку анатомію йде мова? які пропорції? Портретна схожість кого,Ісуса, Апостолів Шматько їх бачив)))??? Наявність якої школи? Подивіться скульптуру античну, Римську періоду Бароко.. Це не те і навіть не сучасне мистецтво..А що до анатомії, то пропорційна висота людини - це вісім голів. Відкрийте будь-який підручник з анатомії, або станьте перед зеркалом і поміряйте себе.

І
Ірина

Про особистість художника казати нічого не буду, ідейна сторона робіт - це справа смаку і неоране поле для дискусій. Але художник професійний. Пропорційність робіт, в тому числі в багатофігурних композиціях, знання анатомії, портретна схожість - це все свідчить про наявність школи. А те що ви пишете про дріт, який стирчить або про пінопласт, яким скріплені гіпсові копії робіт, а не оригінали - це все зовсім не заважає скласти уявлення про творчість автора. Виставляти оригінали з мармуру на нестійкій основі посеред міста небезпечно.

D
dyr

І я про те-ж. Для донецького пролетаріату це може і мистецтво. Але. Але Закарпаття має трішки інакші смаки.

М
мукачівець

Я не хочу аби ця гидота прикрашала моє місто. Що мені зробити?

С
Сашка

подивилась сьогодні ще раз можливо знайду високий рівень!!!!!Але ж ні!!!!Де розпадається зафукав просто силіконовим спреєм,каркас желізний з під "мармуру"виглядає!!!!!І давайте шановні це не списувати на "модернізм"!!!!

D
dyr

... більше з голими ... фігурами.

В
Василь

Це прекрасно, що Балога перетянув сюди Шматька. Побільше митців і Мукачево менше буде асоціюватись з биками.

D
dyr

Якого мрамору. Алебастр. Який матеріал такий "митець". Незалежна Україна, по його виставці, може бути тільки гола. Одіта - в Європі. Або кінь з кобилою. Хороше уявлення незалежності. А "кадрИ" з задертими догори ногами - процес дефлорації?

С
Сашка

Я піддержую повнісьтю Лолу!!!!!!!!!Подивіться роботи Петера Матл!!!Це мистецтво!!!!!!

Д
Дж

Дуже гарно!

М
Мукачівець

Ідея цікава! "Митець" - слабак!

Л
Лола

Просто жах!!! Повний несмак. Трактування фігур позбавлене будь-якої естетики художньої форми. Запросили та купили житло, якомусь аматору, Коли в нашому краї є достатньо дійсно Заслужених скульпторів, яких можна долучати до творення краси в наших містах. Натомість пан Балога спонсоруєте самозакоханого "короля мрамору"

Читайте також