Мукачево взяло курс на тотальну оптимізацію. Розпочали з чиновників

10
32

У бюджеті міста на 2015 рік, який було прийнято у четвер, 15 січня, йдеться про безпрецедентні для Закарпаття та загалом для країни скорочення витрат на бюрократичний апарат та інші питання, які в час гострої економічної кризи та фактичного стану війни не є першочерговими.

Бюджет було прийнято 31 голосами, дуже швидко. Передувало цьому серйозна роботи з оптимізації витрати за всіма статтями бюджету. Насамперед, що стосується структури та штату міського виконкому, комунальних підприємств, бюджетних сфер міста.

Економія на чиновниках

Зокрема, станом на сьогодні у міськвиконкомі Мукачева працює 196 співробітників. Вже до березня 2015 року штат скоротиться до 164 осіб.

Згідно з ухваленим планом та бюджетом міста, у міськвиконкомі ліквідують відділи: інформаційно-комп'ютерного забезпечення діяльності виконавчого комітету та міської ради, мобілізаційної та оборонної роботи, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділ регулювання земельних відносин. Відбудеться також й ліквідація Мукачівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і інспекції з благоустрою міста. Це було затверджено рішенням міської ради.

Крім того, як вже повідомляло Мукачево.net, вирішили вивести з міськвиконкому посади двох заступників мера, а також радника міського голови: у мера Золтана Ленд’єла залишиться тільки один заступник – Ернест Нусер. Олександр Галай та Михайло Лабош втратять свої посади.

Варто нагадати, що оптимізацією бюрократичного апарату в Мукачеві зайнялися ще у березні минулого року. Тоді були скорочені посади заступників Ігоря Радиша та Ганни Іваницької.

Важко сказати, чи є ще місто в Україні, де у мера є лише заступник. В Ужгороді їх 4. У Києві – 5 і ще один керівник апарату.

Оптимізація медичної сфери

Також суттєво оптимізують роботу Мукачівської центральної районної лікарні.

Як розповів Мукачево.Net головний лікар ЦРЛ Василь Васюта, протягом наступних 3-х місяців проходитиме часткова реорганізація установи. Тобто, деякі з відділень та кабінетів переходитимуть на систему госпрозрахунку, що простіше – працюватимуть самі на себе. Для цього їм буде відкрито відповідний банківський рахунок. Частину з доходів вони перечислятимуть на модернізацію установи.

Реорганізація та оптимізація штату Мукачівської ЦРЛ повинна закінчитись до квітня 2015 року. Згідно з рішенням мукачівської міської ради, повинен оптимізуватись штат працівників. Так, відповідно до документів, на 1 січня 2015 року у лікарні кількість фактично зайнятих штатних посад складає 1501,75, а на квітень має скласти – 1231.

Крім того, Мукачівській ЦРЛ мають забезпечити використання коштів спецфонду на проведення поточного ремонту приміщень установи. 

При цьому, наголосив Васюта, Мукачівська ЦРЛ матиме стовідсоткове забезпечення пацієнтів лікарськими засобами.

Як підсумував мер Золтан Ленд’єл, оптимізація в бюджетних сферах проходить задля економії коштів, згідно з загальнонаціональної програмою: «Ми до цього вже давно йшли. Прийшов час «затягувати пояси».

Мукачево розраховує виключно власні сили, зокрема в освіті

Як розповів мер Мукачева, минулоріч на позашкільну освіту міста держава виділила майже 4 млн гривень. У бюджет-2015 уряд не передбачив жодної копійки для позашкільної освіти у місті.

Відтак, місто викручуватиметься саме.

Водночас, у бюджеті розвитку міста передбачено по 10 мільйонів гривень на переобладнання школи №8 у дитячий садочок і зведення ще одного корпусу школи №14 (класи для ромів), що по вулиці Івана Франка.

Також у бюджеті розвитку передбачено:

- реконструкція низки шкільних котелень та систем опалення у навчальних закладах, наприклад у ЗОШ №11, що в Росвигові, та у мукачівській хоровій школі хлопчиків та юнаків;

- капітальні ремонти будівель низки шкіл та дитячих садків;

- капітальний ремонт по заміні старих вікон та зовнішніх дверей на енергозберігаючі у низці дитсадках та школах міста;

- 2 500 000 гривень передбачено на реконструкцію будівлі майбутнього Палацу культури і мистецтв (колишній будинок офіцерів);

- капітальні ремонти будинків, дахів, ліфтів, вуличного освітлення, внутріквартальних проїздів та інше.

Між тим, якщо минулого року від ПДФО (податок з доходів фізичних осіб – ред.) до міського бюджету йшло більше 70% податків, інші йшли державі. Вже цього року, бюджет Мукачева отримає тільки 60% від ПДФО.

Разом з тим, місцевий бюджет має наповнюватись від нововведених податків: податок на майно, транспортний податок з фізичних осіб, а також  акцизний податок.

Як йдеться в бюджеті міста на 2015 рік, податок на майно цього річ складе понад 12 мільйонів гривень, транспортний податок з фізичних осіб – 125 тисяч гривень та акцизний податок – 1 млн. 370 тисяч гривень.

Змінилась і сума субвенцій з боку держави на 2 найбільші галузі – освітню та медичну. Освітня субвенція цьогоріч складатиме 109 млн. 134 тисячі гривень (близько 111 млн. – минулого року), а також медична (спільно з Мукачівщиною) – 79 млн. гривень, що у порівняні з минулим роком на 9 млн. грн. більше (понад 70 млн. у 2014 році).

Загалом, бюджет Мукачева на 2015 рік складає трошки більше 422 мільйонів (сума прибутків та видатків – ідентична).

Мукачево.net

Коментарі

Г1
гість 165336

но вопще творять скотиняки шо хочуть!!!!!

Г
гість

У сьому вариші роблять шо хотять.Дітей не мож записати в школу яку ми хочемо.

0
0000

Шановні батьки !!! Просимо всіх небайдужих щодо питання прийому першоклассників до школи і діточок в ДНЗ у м.Мукачево не за місцем реєстрації з’явитись у вівторок 05.05.2015р. на 14.00 до кабінету мера Лендєл З.З. для вирішення цього питання. Не будемо залишатись осторонь і терпіти незаконні примхи нашої влади! Необхідно діяти, відстоювати свої інтереси! Всі подробиці на місці. Рішення "Про організацію роботи з обліку дітей і підлітків шкільного віку у 2015 році" http://osvitamukachevo.ucoz.ua/…/rishennja_oblik_ditej_2015… Рішення Перелік закріплених за дошкільними навчальними закладами території обслуговування http://www.mukachevo-city.org.ua/…/rishennya_24-03-2015_61_…

В
вдячна

А ТЕПЕР ЗРОЗУМІЙТЕ,ДЛЯ ЧОГО БУЛА СТВОРЕНА ОПТИМІЗАЦІЯ.ПРОЧИТАЙТЕ СТ.ПАНОРАМА МУКАЧЕВА.ПРАЦІВНИКАМ МУКАЧІВСЬКОГО МІСЬКВИКОНКОМУ ВСТАНОВИЛИ ГРОШОВІ НАДБАВКИ. МОТИВАЦІЯ -ЗА ВИСОКІ ДОСЯГНЕННЯ.50 ПРОЦЕНТІВ ДО ЗАРПЛАТИ ОТРИМУЄ МІСЬКИЙ ГОЛОВА І Т.Д. КОШТИ ВИКОРИСТАНІ НЕ ДЛЯ АРМІІ ЧИ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕННИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ...

С
селянин-земляк

для "Я з села" - подивіться на сайті 7 днів: http://7dniv.info/?q=ua/news/mukachivska-miskrada-zaradi-ekonomiyi-pozbavlyaie-ditey-zakonnih-prav

ЯЗ
Я з села

Хтось знає достовірно, що наші мужі із ратуші прийняли по поводу відвідування міських садиків сільськими дітьми. кроме паніки і возмущеній батьків нич не ясно. Поділіться інформацією. А до адміністрації прохоння дати розголосу цій справі!

С
селянин-земляк

Вже до того дожили, що вигоняють дітей із дитячих садочків, якщо батьки проживають в приміських селах, хоча більшість цих селян працюють на підприємствах та в установах Мукачева і сплачують відповідні податки (ПДФО. І куди дивиться Прокуратура, яка має вести нагляд за додержанням Законів України в органах місцевого самоврядування?

ДР
до ржунимагу

Если Биловара поставили бороться с коррупцией в прокуратуре, то я не удивлюсь, если Иваницкая станет министром вооруженных сил Зимбабве.

ІМ
із мукачева

Напишіть ліпше як у соц службах заставляють оформляти карточки на виплати у дельта банку у якого нигде не є грошей люди із сіл їздять пенсію знімати а їм насміх по 500грн дають а щей без паспорта не дають!а ко інвалід та най із постильов іде!

М
Мукачівець

Давно треба розігнати , а не чекати поки дадуть самі собі команду ! І гнати всіх підряд залишити чоловік 30 - 40 не більше і кави менше будуть пити.

7
77-му

Бидляку, уткіть ти знаєш, що треба Закарпаттю! Упувіш Шуфричу, ош свої 30 серебрянників чеснось заробив. Іди, домів у хлів - мамку сокоти, уби ще єдного, такого ублядка як ти, ів не справили.

А
АДМІНУ!!!!!!!!!!

на сайт мож зайти лем через прокси сервер!!!!! вас блокувуть наші провайдери!!!!!!!!!!!! http://daidostup.ru або http://anonymouse.org/ дайте людям силки!!! через вк!!

А
АДМІНУ

робіть шось бо сайт тормозить по повнів й більше ниробить як робить!!!!!!!!!

7
77

ВОЄНКОМУ!! ТИ ДУМАШ ШО ПОСТОЯНО БУДЕШ ПРИ ВЛАДІ??? ВИ ОТПРАВЛЯЄТЕ ТУДИ АБИ ЛЮДИ ВБИВАЛИ ЛЮДЕЙ!! А ЙСЕ ЯК МІНІМУМ ТРИБУНАЛ! ТАМ ТАКІЖЕ ЛЮДИ ЯК І ВИ! ТОЖЕ ХОЧУТЬ ЖИТИ! ВИ ВОЄНКОМИ ОЗЬМЕТЕ НА СЕБЕ ГРІХ ШО ВИ ОТПРАВЛЯЄТЕ НАС УБИВАТИ ЛЮДЕЙ?? ЧИ ВИ ДУМАЄТЕ ШО МАЄТЕ БУДИНКИ ДИСЬ ЗАКОРДОНОМ ТА ВАС ТО НЕКАСНЕСЯ ЯК АЗАРОВА?? МИ ЗАКАРПАТЦІ ВАС НАЙДЕМЕ ХОТЬ Й ПУД ЧОРНОВ ЗИМЛЬОВ ЯК БУДЕ ТРЕБА!! ЧЕРЕЗ ЙСЬЮ ВЛАДУ МИ МАЄМЕ ШЛЯТИСЯ ЯК КУРВИ ПО ВСЬОМУ СВІТУ АБИ КОПИЙКУ ЗАРОБИТИ А ЧИМ КОПИЙКУ ЗАРОБИМЕ ТА ВИ ВЖЕ НАС ЧЕКАЄТЕ АБИ СЬОМУ НА ЛАПУ, ТОМУ НА ЛАПУ ТА ЙДИ ДАЛЬШЕ БОМЖУЙ ЦІЛИМ СВІТОМ!! МЕНІ ТАКА ВЛАДА НЕНУЖНА Й ТАКА КРАЇНА!! ТУЙКА ПИШУТЬ ЛЮДИ ЛЕМ 5-ТУ ЧАСТИНУ ТОГО ШО НАКИПІЛО ДО СИЇ УКРАЇНИ!! ТАКШО ХОЧЕТЕ НАЗИВАЙТЕНЯ СЕПЕРАТИСТОМ НО Я БУДУ ВІДСТОЮВАТИ СВОЮ ТОЧКУ БАЧЕННЯ ДЕ В ОСНОВІ ЗАКЛАДЕНО СЛОВО "СІМЯ" А НЕ ЯКАСЬ БОМЖАРНА УКРАЇНА! МЕНІ ПЛЮВАТИ НА НА ЙСЮ БОМЖАРНУ УКРАЇНУ ЯКА ДАЖЕ ШВАБЛИКИ НОРМАЛЬНІ НЕВИПУЩАТЬ!! МЕНІ ОСНОВА МОЯ МАЙБУТНЯ СІМЯ І АБИ Я МІГ ЇЇ ЗАБЕЗПЕЧИТИ! Й СЕ Я ДУМАВУ ШО ДУМКА КОЖНО!

7
77

треба вже шось робити бо там заперевалом якісь зомбі ходять!!! я народився в закарпатті й якщо буде треба то загину за нього но ту наволоч непущу з києва до нас командувати!!!! (до чого нас довела йся україна?? я би мав думати де найти собі свою другу половинку й завестись сімєю а шо тепер?? просто нич нехочу покашто мати докіть нинайду собі нормальну ЛЮДСЬКУ роботу аби міг забезпечувати родину ... бо у нас в україні нереально нормальні гроші заробити!! докіть ще йся україна буде нас грабити й нич за простий люд недумати?? чому там у європі люди годни жити а ми маємо виживати?? чому??? што мені дала україна?? она лем забирать послідню копийку з жеба жибрака!!! чому ми закарпатці неможемо жити як ЛЮДИ!! чому я маю йти вбивати других людей?? чому мене держава змушує взяти на себе цей гріх??? там такіже люди як і я! такшо воєнкоме несоветуву іти до мене або тігати мене по судах бо тубіже буде піло!!! КІТЬ КОГОСЬ З ЗАКАРПАТЦІВ ТИПИРЬ ПОСАДЯТЬ ЗА УХИЛЕННЯ ТО ВИ ТРУПИ БО ВСІХ ВЖЕ ДОПЕКЛИ.

СК
Сергій К

Дійсно - ШОКОВЕ скорочення! У мерії чи ненайбільшого мегаполісу світу, світового фінансового центру планети Нью-Йорку працює 70 осіб. А у цуравому райцентрі убогої України буде 164 чиновників.....

М
мукачівець

Якщо такі кадри як Балаж, з аграрного, будуть вчити дітей, а такі, як дочка Балажки будуть лікувати людей, і на різні відповідальні посади буде призначатися аналогічна Балажці шваль, то Мукачеву буде капут. А ця шваль обсіла Мукачево, як блохи пса. Тут уже не до сміху.

Х
хтось

...в ЦРБ планують скоротити близько 300 ,,чиновників,, - а в в ,,варишській хижі,, аж 10 !!! ... це при тому , що в лікарні нікому виходити на нічні чергування , а в ,,хижі,, нідокого підійти без хабара...

Р
Редакція

Перерпошуємо за незручності, через атаки сайт час від часу глючить. Але сьогодні ми все гарненько підчистили, має працювати справно

7
787

Уже открыто пишут сколько денег в карманы для себя спишут.Горисполком на большую половину надо сократить-штаны протирают.Взяточники и безбожники, лодыри. Весной каждому веник и лопаты в зубы, чтобы народ видел как они работают.

М
мукачево.нет

шось робіть бо ваш сайт більше ниробить як робить!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! што то такоє??? то лем у мене???????????????????????

П
персона

Ще треба у лікарні навести порядок бо малий васюта думать ош то йго приватна власність міг би пан балога мало їм мозги управити

Г
Гостю

Ти лічити умієш? Пощитай скільки щас чинушів у ратуші робить а кілько буде?

Г
гость

Шановні Мукачівці Вас всіх заводять в оману! Нікого з цих двох посадовців незвільнили ім тільки поміняли посади а працювати вони і надалі будуть у Ратуші. Це лише показуха. Лабош залишився працювати начальником управління освіти, а Галай просто керуючий справами, вот і весь простий розвод громади нашого міста СЛАВА МУКЧЕВУ.

Г
Громадянин

А люстрація тих чинуш до залишаться буде?

1
1

Якщо вони спеціалісти справжні - то знайдуть собі роботу.Але в тім то й справа, що більшість - спеціалісти тільки по "з ранку кава на обід кава увечері кава, і ніхто ні защо не відповідає тупо беруть зарплату" !!!

М
Медсестра

А куди йти працювати спеціалістам, які втратять роботу???

Р
ржунимагу

А правда що пані іваницька буде головою антикорупційного бюро в Мукачеві?

1
124

Пол ратущи надо разогнать - взяточники и бездельники. Согласен с Персоной

П
персона

це дуже добре що йде скорочення чинуш поскільки вони сидять там роками і нічого не роблять з ранку кава на обід кава увечері кава, і ніхто ні защо не відповідає тупо беруть зарплату могли би і у районній адміністрації почистити кадри там три поверхи неробів сидить, молодець Балога що як депутат виконує свої обіцянки хай ідуть у інші структури і вони побачать на що вони здатні.

У
Уважний

Балога якраз почав люстрацію. Убрав Радиша з Іваницькою. Тепер ще Галая і Лабоша. Тепер ясно чого Віктор пару останніх днів постоянно в Ратуші сидів. Пропи*донів роздавав.

Г
гость

У Мукачівській мерії потрібно давно вже було почати люстрацію посадових осіб які ворують казну у громади Мукачева. В нашому місті нічого не міняється на краще так само як і у цілому в державі, кого ми вибрали вони всі жирують при владі а простий народ терпить, до яких пір ми будемо терпіти злодіям. Невже у Мукачеві незнайдеться лідер який зможе змінити життя простих людей на краще.В даний час Мукачеву потрібен лідер вихідцем з простого народу а не з олігархів, а всіх олігархів треба заставити працювати на народ. СЛАВА УКРАЇНІ! МУКАЧЕВО ВСТАВАЙ!

Читайте також