Мукачівці оцінили роботу міської, обласної та центральної влади (Інфографіка)

1
0

У грудні 2016 року в Мукачево було проведено соціологічне дослідження громадської думки за низкою тем.

Дослідження провів Інститут філософії та гуманітарних досліджень під керівництвом кандидата філософських наук Анатолія Колібаби, який займається соціологічними дослідженнями на Закарпатті уже 27 років.

Нове дослідження аналогічне до того, яке було проведено паном Колібабою півроку тому, і має на меті відслідкувати громадську думку в Мукачеві на тлі змін у місті після обрання нового міського голови.

Дослідження має вибірку 800 чоловік, яка повністю відтворює населення міста за усіма критеріями – вік, віросповідання, соціальний статус і так далі. Похибка такого дослідження, зауважив Анатолій Колібаба на прес-конференції, складає 2%.

У дослідженні було вивчено, які проблеми найбільше цікавлять мукачівців, які рейтинги мають політичні сили у місті, звідки черпають інформацію, тобто які ЗМІ є найбільш популярними в Мукачеві.

Редакція Mukachevo.net оприлюднює частину даних дослідження – за ключовими темами, як корупція в місті, рівень довіри до міського голови, міських депутатів, голови Закарпатської ОДА та президента. 

Для порівняння, зауважив Анатолій Колібаба, згідно з дослідженням у травні 2016 року позитивно зміни в Мукачеві оцінювали 62,6% опитаних, негативно  – 5,95%, і не змогли тоді відповісти 28,85% містян.

Разом з рівнем довіри до міського голови, який також зріс за півроку і загалом за рік на посаді, це дуже позитивний сигнал для мера Мукачева, каже експерт. Як і власне зменшення кількості тих, кому байдуже та важко відповісти.

Відсоток тих, хто довіряє меру Андрію Балозі, з травня 2016 року зріс на 3%, а тих, хто йому не довіряє, – зменшився на 5%. Зауважимо, що на виборах міського голови 2015 року Андрій Балога фінішував з результатом 54,4% голосів.

Куди скромніші результати рівня підтримки серед мукачівців у депутатського корпусу, а особливо у голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля та президента України Петра Порошенка.

Окремим було запитання щодо проблеми корупції в місті, і ось які сфери та установи містяни назвали найбільш корумпованими у Мукачеві.

Ще 2 запитання стосувалися сфери освіти та інтеграційних поглядів мукачівців.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також