Мукачівці запалили свічку пам’яті мільйонам жертв Голодоморів (ФОТО)

3
7

Сьогодні на центральній площі міста, що носить ім’я Кирила та Мефодія, зібралися високоповажне духовенство, мукачівці та гості нашого міста, щоб вшанувати пам’ять безневинних жертв голодоморів 1921-1923 -го, 1932-1933- го та 1946-1947 років.

Під сумну мелодію, яка лунала над площею міста, голова міського товариства «Рада Почесних громадян міста Мукачева», почесний громадянин міста Мукачева Федів Є. Т., голова МО “Ветерани України” Фаринич І.І., голова Мукачівської міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка, Софілканич В. І. та голова міської організації «Союз Чорнобиль України» Товчко О. П. здійснили почесну місію з покладання корзини з квітами та лампадок до пам»ятного знаку жертвам голодоморів.

“Ми тут, щоб з усією країною та людьми доброї волі по всьому світу, вшанувати пам’ять людей, які були приречені на голодну смерть”, - мовив міський голова Мукачева Андрій Балога і закликав присутніх вшанувати пам’ять невинноубієнних хвилиною мовчання.

Юні вихованці зразкового театрального колективу “Росинка” ДШМ №2 прочитали уривки зі спогадів мукачівців, які пережили голодомор 1932-1933 років.

Високоповажне духовенство відслужило поминальну панахиду за жертвами Голодомору, звернулися з благословенними словами до присутніх на мітингу- реквіємі.

“Молитва”, що бере за серце і душу у виконанні Катерини Могилевець завершила мітинг-реквієм у Мукачеві. Після цього всі присутні долучилися до Всеукраїнської акції “Засвіти свічку”, запалюючи символічну свічку пам’яті мільйонам жертв голодоморів, пише відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому.

Коментарі

З
Закарпатец

В течение всех 26 лет в результате антинародной социальной политики Украина ежегодно сокращалась без войны на 350-550 тысяч человек, что перекрывает показатели т.н. «голодомора» 1932-1933 годов многократно и сопоставимо с показателями Великой Отечественной войны.

5
55

стопіццот міліардам....а майбільше скулять ті,хто вообще поняття не мав зеленого про голод..єдні боли в Чехії,другі под поляками,треті под мадярами...но вой подняли на весь світ..

М
мукачівець

Це страшна трагедія минулого століття і це треба пам"ятати і робити висновки, щоб такого більше неколи не було. Але погляньте на наш час; на дворі третє тисячоліття, а народ України вимирає від низьких зарплат, пенсій, недоступних цін на ліки. Корупція зашкалює. Молодь, впершу чергу, освічена, виїзжає з країни. Якби була можливість то й весь народ би виїхав і це при тому, що Україна багата держава з великим потенціалом. Через енний період часу, нинішні події в нашій державі також будуть згадувати як голодомор в третьому тисячолітті.

М
мукачівець

Царство їм Небесне, щоб більше ніколи подібного не повторилося !

*
***

Вічна пам"ять жертвам голодомору! Але не робіть ці мітинги "примусово-добровільними" , ми вже це проходили : по стільки то людей від колективу... Мерзко...

В
Василь

Запалив свічку в пам'ять про мукачівцiв,невинно убієнних рагульським кравчукско-порошенковським терористичним режимом: рогаті окупанти, - шляхом розграбування індустрії України зі злочинною метою особистого збагачення, -створіли умови для виморока 15-ти мільйонів городян,мукачівців в т.ч.

Ч
Чекан

Така трагедія, як великий голод, була. Але голодомору, як свідомого геноциду, не було. Нічого з цього робити релігію. Україна ніколи не вилізе з болота, якщо вічно займатиметься мазохізмом.

Читайте також