На кар’єрі під Мукачевом стався зсув: кілька будинків зруйновано повністю (ФОТО, ВІДЕО, Доповнено)

66
26

Як ексклюзивному коментарі повідомили Mukachevo.net у ДСНС у Закарпатській області, зсув стався близько 5 ранку сьогодні, 10 травня. Водночас, у поліції уточнили, що повідомлення про зсув вони отримали близько 8 ранку.

За попередніми даними, 3 (дані рятувальників) або 2 (дані поліції) будинків на вулиці Фрідяшівській, що в селі Кольчино, під Мукачевом, зруйновано повністю, ще 2 – частково. За уточненою інформацією з Закарпатської ОДА, 2 будинки зруйновано, ще один пошкоджено.

Утім на щастя ніхто серйозно не постраждав.

На місці події працює спеціальна комісія та 18-та пожежно-рятувальна бригада.

Водночас, як інформує власкор Mukachevo.net з місця подій, окрім будинків постраждало також інше майно селян. Зокрема грунтовим масовим знесло кілька електроопор, завалило авто та інше майно.

За однією з інформацій, це недіючий кар'єр, водночас місцеві розповідають, що в цьому кар'єрі активно йдуть розробки. Те, що з протилежного боку гори, з якої стався зсув, є діючий щебневий кар'єр, підтвердили також у Закарпатській ОДА.

А ось так виглядає вцілівший будинок, в якого масив землі, який обавлився, зніс бетонне перекриття

Одна з постраждалих пані Мар'яна розповіла, що за годину до трагедії пішла на роботу, а близько 8 ранку дізналася, що її будинок повністю знищено. Якщо вона залишилася вдома, то могла загинути.

Інша постраждала, пані Тетяна, розповідає про все зі слозами на очах, адже хоч її будинок і вцілів, але жити в ньому небезпечно. Вона разом з малою дитиною тікала з будинку через вікно.

Увесь день рятувальники разом зі звичайними селянами розбирали завали. Під ними опинилися чимало особистих речей селян, авто, хлів, свійські тварини.

Коментарі

С
Саня

Юрій....То ти вибач ,но по ходу то ти не нормальний що таке пишеш.... ЛЮДИ (пишу великими буквами,томущо добре їх знаю і вони достойні багато чого) построїли будинок там де їм дала ділянку сільська влада і довольні були тим що мають... Строїли власноруч за тяжко зароблені гроші будинок!!!!! І ніхто не міг навіть подумати що таке може статися,а сталося ця біда із за недбалості керуючих осіб карєру а також владою яка повинна контролювати дії таких підприємств і не тільки!!!І я думаю що ця ситуацція повинна вирішитися за допомогою тих же осіб!!!! юра постав себе на місце цих людей а потім пиши щось Карєр ніколи не припиняв свою роботу!!!! А припинив її лиш після інциденту і лишдля того щоб уникнути відповідальності!!!!!!! І це всі знають!!!!

ДВ
Дмитро Володимирович

Хто власник чи користувач кар'єру? Хтось має однозначну і достовірну інформацію?

Г
Гість

Юрій, цілком і повністю підтримую. Навіть якщо той, хто ті ділянки ділив під будівництво , елементарно не думав про наслідки, то чому ж власники будинків про себе не подбали? Спеціалізоване , ризикове виробництво поруч!

М
Михайло

Якщо ви згадуєте про екологію то виясніть хто дав дозвіл на будівництво у 50 метровій зоні біля річки Визниця турбаз?

Ю
Юрій

Ви мене вибачте , але нормальні люди , не будуть жити в таких місцях де відбуваються природні катаклізми! Зсув - то природа . Тож не треба нікого винити ! Повна маячня , самі собі і дітям зробили угрозу.... наче нема де жити , треба саме в гори перти

О
Односельчанам

Вже вивезли багато техніки, люди бачили як заберали, дехто навіть бачив куди везли! Попитати людей, провірити. Це біда, велика. Вони наживаються, а за людське майно хто буде відповідати ? Людям тепер немає де жити. роками будували, і на чиїсь байдужості за лічені секунди , все пішло коту під хвіст....

Я
я

люди.кiть ми собl самi не поможеме. нам нико не поможеме треба не пропускати машини iз щебенем, найся сi дибiли-комерсанти успокоять, не лем у Кольчинi , а ви знаете знаете кiлько машин у день намулу,гравiя,пicку вивозять iз района очистних-Нового Давидкова, там уже такий котлован,што мож спрятати замок-паланок i никому до того дiла- у нас нее управи на дибiлiв.....

Ч
Читач

Друзі, однодумці жителі с. Клочки, ви бачите, які лиха трапляються з нашими садибами, коли самозванці- керівники кар‘єрів, безвідповідально займаються вигідними для них справами: вивозять грунт з кар‘єрів, камінь та пісок, вирубують ліси на скелях)....Таке саме лихо (зсув грунту з кар’єру), може спіткати і наше с. Клочки, як сталося сьогодні на вул. Фредяшівська у селищі Кольчино. У нашому кар‘єрі так самовільно володарює - Сарканич Михайло Іванович( колишній голова с. В.Визниця). Не маючи жодних документів на кар‘єр, він займається своїми брудними махінаціями і бізнесом, а на звернення до нього місцевих жителів, щодо припинення вивозу природніх ресурсів, він зовсім не реагує.... Каже, що у нього є «при кормлені», надійні верхи у Райдержадміністрації і в обл.прокуратурі(Гаврилюк Володимир О.), бо він знає де, коли, і скільки... треба занести «корму». Односельці, будьмо передбачливими, не дозволяймо одному бандиту, зруйнувати наші дороги і садиби!

Н
Надя

В 5 годин ранку не могло таке случитись, їхала в той момент на роботу все було добре не було ніяких зсувів, шкода що в нас така влада що не дивиться за кар'єром а кар'єр поацює, лиш шкода майно людей

КМ
Кушнір М.А. сільський голова

Шановні дописувачі. Коли пишите коментарі то пишіть їх від свласного імені не використовуючи персональні дані інших осіб, а стосовно коментаря нижче від Кушнір Михайла Андрійовича, я незнаю який "добродій" так би мовити, виставив коментар від мого імені сподіваючись на щось. Не прикривайтеся іншими людьми, майте мужність писати коментар від власного імені...

С
Соломон

Зсув стався приблизно о 8:15-8:20. Уточняйте дані. Кар'єр по перше діючий, скажу, дуже діючий, але нелегально, тому працює вночі. Люди ж там офіційно оформлені, і працюють! Як кажуть люди, за добу начальство має 10000 грн. Підкуплять Гройсмана, який має прийти в Мукачево, поліцію, ці гроші їм повернуться за невеликий час, і як завжди, пройде час, і про справу забудуть. Справедливості немає. Чесності теж. Дякуйте Богу, а не природі, що не було дощу.

В
Ваня

А за Кленовецький кар'єр забули? , де дійсно є небезпека! Полетіли вже у Кльочки....

З(
Златкин (Гога)

То Івана Чубірка кар'єр із партії "за життя". Всі роботи там проводились незаконно. Кришували прокурори, менти, екологи, СБУ. Усі на сьому кар'єрі заробляли

М
Мешканець

Про данну проблему із звалищем відходів виробничої дільності місцева влада та керівництво кар'єру давно знають, але постійно закривали очі - для прикладу навпроти звалища живе голова селищної ради, у якого під носом назріває глобальна надвичайна ситуація. Але як бачимо бездіяльності немає межі. І це не одна глобальна проблема в Кольчині. Вже протягом близько 10 років працівники кар'єру поступово та планомірно зсипали відходи своєї діяльності в ліс. Не одноразово відбувальсь зсуви, але вони були не значні і на них ніхто не звертав увагу. Байдуже було всім керівництву кар'єру, лісовому господарству та місцевій владі. Неодноразово були звернення до керівництва кар'єру про цю проблему, але нажаль можемо бачити результат безвідповідальності та бездіяльності. На мою думку всі повинні подякувати природі за те що не було дощу, в такому випадку вага грунту була б в рази більшою і руйнівні наслідки зсуву були набагато гіршими.

В
Валера

Кушніре!!! Ти голова с.Визниці і ти то говориш нам. Твої дії???

ВК
Віталій Кіс

Стосовно коментарів нижче , що-до с. Кольочки - там пів гори вже нема взагалі, хоча житлові будинки і не поруч, але там і дорога і люди які там працюють завжди назодяться в зоні ризику, на кажучи про дітей і які можуть там гратися чи жителів села які ходять і по гриви і по ддрова біля та над "копанкою"

П
Правдопуб

Дійсно те саме чекає і Визницю (КЛОЧКИ)

Р
Редакція

Уточнили. Інформацію про те, що зсув стався близько 5 ранку нам надали рятувальники

ДП
до потрпілих

блокуйте карьер бо не увезли технику. пак нибуде крайніх.

П
поліція

Поліція надала інформацію про те, що повідомлення про зсув надійшло 8.31 год. Про 5 ранку не було інформації.

В
Вася

Перевіртe також і карєр в с.Клочки .Там і вeличeзні урвища, в які можуть потрапити діти і активно важкою тeхнікою типу пнeвмоeскаватор і т.д добувають породу. І тeриторія нe обгороджeна бeзпосeрeдньо на цeнтральній дорозі візду в сeло. Можe бути як в Кольчино.

Р
Редакція

Ми перевіримо надану вами інформацію, але викладена у новині - це офіційна інформація з поліції та ДСНС

К
Кольчино

Він діючий!!!

В
Вася

Фрідяшівська вулиця, а не Требешівська

Ж
Житель

вул. Фредяшівська, а не Требешивська.

Ж
Житель

Як на не діючому? Ще й як діючому. Зсув стався після 8.00 ранку. перевіряйте інфу.

Читайте також