На високогір'ї Закарпаття влаштували екстремальні VIP-перегони, хоча екологи це заборонили (ФОТО)

17
19

Про міжнародну трофі-експедицію "Карпатський Кордон - 2017" із захопленням розповів депутат Закарпатської облради Іван Шкирта (БПП Солідарність), позначивши на світлинах у соцмережі інших учасників, а це голова Міжгірської райради Василь Щур (Відродження), місцевий радикал Ляшка Іван Субота та інші.

– Природа, гори і рев моторів: на Закарпатті знову зібралися екстеримали на міжнародній трофі-експедиції "Карпатський Кордон - 2017". Захід охоплює маршрут від Торунського перевалу, що розташований на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, на околиці села Торунь, та до Ужоцького (на межі Галичини і Закарпаття). Щоб отримати кубок переможця, пілотам доводиться творити дива еквілібристики. На цій трасі мало красиво увійти в поворот або впоратися з занесенням. Для позашляховиків є трампліни, з яких необхідно стрибати. Танки бруду не бояться! – із захватом описує все Іван Шкирта, додаючи, що загалом учасники троффі-експедиції «Карпатський кордон-2017» проїхали 150 кілометрів бездоріжжя, «отримавши незабутні враження від подолання крутих підйомів та скелястих гір та споглядаючи неповторні краєвиди Карпат».

І дарма, що Державна екологічна інспекція України офіційно заборонила з 1 квітня до 15 червня «проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)».

Про це йдеться у офіційному дорученні очільника відомства Ігоря Яковлєва, який також доручив слідкувати за дотриманням цього режиму тиші своїм підлеглим спільно з поліцією. Треба розуміти, йдеться не просто про формальну директиву, а про виконання щонайменше 2-х законів – «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про тваринний світ». У випадку з учасниками згаданих перегонів – йдеться про порушення цих законів.

Цікаво, як відреагують екологи на порушення режиму тиші на Закарпатті і чи понесуть організатори та учасники перегонів бодай якесь покарання. Mukachevo.net спробує уточнити це в Державній екологічній інспекції.

Коментарі

МЗ
Мукачівський з Міжгір'я

Шкирта міг би і не афішувати таким відпочинком, Щур – це його стихія та домівка, Субота просто в кадр попав. Приємне з необхідним об’єднали, - молодці Закарпатці. Цитую слова одного з них: – «Я собі, такого не дозволяю, а Ви…». Все буде добре.

М
мукачево

Хлопці молодці !!!Супер!Так тримати !!! А заздрісників не слухайте!

М
Мукачівець

Люди потивіться хочаб відео в ютюбі як проходив цей заїзд в людей які вирішили відпочити та поїздити горами, а потім кажіть скільки вони шкоди природі зробили!!! Те що там зробили лісовози то біда !!!

ТТ
Так тримати!

Так тримати! Знищуйте карпатську природу, все одно ваші діти тут жити не будуть. Будуть жити ті мудаки, які вам дупу лижуть та хвалять!

Х
Хлопчик

Так, кони уже покарані. Їм господь розуму не дав

О
опг

корупціонери чиновники бандити нищать хащу пак на гриби пройти немош . най свої трофі на лінійі розмежування устраювуть там на донбасі най терорістів і рашістів ганявуть по польови . НАЙ НА ДОНБАСІ СОБІ САФАРІ УСТРОЯТЬ ТАМ МНОГО СКОТИН ВСЯКИХ .

Я
Ярослав

це не були перегони,це була звичайна експедиція де компанії людей зі своїми сім'ями поїхали по мальовничому маршруту карпат їдучи виключно лісовими дорогами, інша проблема що після лісовозів і "трильовщиків" звичайному позашляховику важко проїхати і він починає буксувати і витягуватися лебідкою що на думку "звичайних" людей нищить природу і шкодить звірям, чому ніхто не задумається про вирубку чи браконєрство. На мою думку автор написав цю статтю базуючись лише на одному пості з ФБ і не вивчив питання глибше.

М
мукачево

Молодці. не звертайте уваги на заздрісників!!!!

Н
наруд

срали вони на нас усіх з май великої гори!!! то чинуші великі їм можна всьо, вони на празник погуляли файно а ви можете подивитися та поговорити!!!

ПI
Підтримую Istvan

Круглий рік дають добро на незаконну рубку лісу , а раз на рік ще й землю орять своїми нерозмитненими авто. Цікаво чи вчасно пересічки робили. Треба було інспекторів туди щоб по 17 тис.штрафу їм влупили по закону. Може тоді б інакше заголовок статті звучав: Зіпсоване заборонене свято мажорів-винищувачів лісу на лівих авто!!!

I
Istvan

Якщо було заборонено - то всіх до суду!

/
///

Молодці. Краще раллі ніж ліс рубати. Вони не шкодять болотам і рівнинам.

3
321

най ліпше борщовик літом на Латориці топчуть,більше хосна буде з їхніх квадриків! і тоді будуть справжні екстремали, бо типирь они лем екстрИмали))) (по визначенню Шкирти))))

Д1
до 123

в багатьох країнах є,це правда,але виключно у спеціально відведених місцях , а не де ,кому,і коли заманеться

1
123

"гори нищити??"вирубка лісів ось що гори нищить а не ці раллі,які проходять раз на рік. По-друге це є в багатьох країнах, звідки по вашому воно є в нас ?

I
Ivan

Черговий раз можновладці показали хто господарі в країні , а зто бидлота. Гірські дороги розмоклі після зими розбили колесами з грязевою резиною. Після таких поїздок літом люди по молоко в полонину хіба пішки підуть, але це свідомих ,солідарних, відроджених і радикальних мало турбує, то проблеми гоїв-гуцулів. Іноземна реєстрація то тоже проблема тих хто має машини старенькі і дешеві, бо більшість чинушків також їздять на ліваках, але їхні мести та БМВ ніхто не сміє зупиняти. Але з рештою так нерабам і треба, шо хотіли то і мають. Доскакалися і докричалися, а тепер най їм на голові сіль товчуть

Т
ТТХ

Чому дивуєтеся? Адже закони на Україні не фунгують!

Н
Нгшщ

Вважаю що в горах на транспорті мають право пересуватися виключно рятувальники. Мало того що всі стежки лісовозами розбиті, так ще й ці му...ки з жиру бісяться! Хай спробують у Словакії чи Австрії так гори нищити! Після них пройти неможливо- болото по пояс! Капец , який потрібний вид спорту-вдень роблять з лісу болото , ввечері бухають і стрімлять в соцмережі. Заборонити. Хай собі будуть полігон і там ганяють по болоті цілодобово! Таке враження що гори тільки їхні.

.
..

У самих машини на іноземних номерах де митна служба? Чому їх не штрафують ?

Читайте також