На Закарпатті після реформи може з'явитися 6-й район

25
32

Йдеться про окремий район - Рахівський.

Як зазначає голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін відповідне питання про створення Рахівського району вже опрацьовують.

"Ймовірного треба проявити послідовність і мати також райони із центрами у Рахові та Вижниці (навіть попри малу чисельність населення в області). Не дуже хочеться через впертість щодо методики отримати кейс, коли у разі надзвичайної ситуації представники державної влади будуть їхати на місце 2 години гірськими дорогами. Комітет, міністерство та ОДА додатково опрацюють ці питання", - йдеться у його дописі.

Нагадаємо, раніше Mukachevo.net писало про те, що на Закарпатті планують створити всього 5 районів: Берегівський, Мукачівський, Тячівський, Ужгородський та Хустський

Але згодом Іршавщину віднесли до Хустщини.

Коментарі

V
Vaclav

Dobry den ja jsem z Ceske republiky a zabyvam se Hystorii byvaleho Ceskoslovenska, Zakarpatska Oblast tehdejsi (Podkarpatska Rus) mela za ceskoslovenska vnitrni Autonomni, byla chyba ze se Ceskoslovensko nebranilo proti vpadu Sovetskeho svazu na Podkarpacku Rus v1944 silni mocni stat ma vzdy prevahu lituji tych Rusinu kteri tam zili a jeste ziji, kdyby to slo zvratit tak bych to udelal prece Rusini za druhe svetove valky bojovali za Ceskoslovensko a nato se nezapomina.

І
Іван

В україні лем тепер узнали що вже понад 70 років існує берегівський-угорськомовний район ;(

М
Марина

Щось много уваги гуцулятам,про румунів забули.....а може -7,як?

Н
нарколог

Просто в гірських районах дуже розповсюджений алкоголізм, як серед мужчин, так і серед жінок.

ПП
повностю пуддержую Майдауна

я можу впувісти за Чихію, що серед зароботчан гуцулоїди там самі неадекватні, даже маскалі що понаїжжали туди за останні годи не є такі дегенерати, на туй гуцулятії майже дотипир трипільська культура

Д
доктор

О дуріка Майдауна з псіхушки на прогулку упустили. Оно щи "на абітурі в общазі" страдало начальними проявами шизофренії.

М
Майдаун

Рахівщину треба очистити од тих тупих барану-гуцулу,угнати їх у помию коломию.Там усе дикуни дегенерати кантувалися.Помню на абітурі прийшлося жити в общазі із д@білом гуцулом з Лазіщини.Я таких тупих булше не встрічав,як ото бриндзуватоє!Прийшлося аж дуркнути му по копони оби закрив дурний писок.Вно,канешно,завалилося на першому екзамені, но ричало іще на автостанції,ош вно гуцулик україньшький із топірчиком.Туй єдна чубірка(послід) бараняча шкрябать,ош ті дегенерати “воювали”!Тупаку,ви бігали по лісах,як дикарі.Пряталися в пещерах,тому і бандершня схроновська вам побратими. Вообщем гуцульню за перевал,а Рахівщину очищену до Подкарпатської Русі!

Д1
до 16.33

Тот мав ввиду що послє референдума як пораховали голоса, оказалося що Рахівський район був один який не пуддержав автономію. То била одна із причин із за якої власть референдум не поддержала і наша історія пушла не в того бока і привела нас туди де ми зараз є. Так шо думайте мало головами неуки

А
афроамериканец

Мадяр малинько неправльний. .. тільки україно-російськомовний. Бывает и такое... Ггггг!

М
москвіч

Бля, маскалі, таку шнягу строчити, підписуючись мадяром? У вас начальник точно ідіот, якщо за таку халтуру платить.

М
мадяр

1000 років мали 4 комітати (Унґ, Береґ, Уґоча та Мараморош) з 22 районами, чехи а потім совєти створили один область з 13 районів. А тепер Галіція хоче нас приєднати, бо вже з тої сторони немає лісу, води та інших ресурсів.

Д1
до 16:05

КАцапський бот ти висрався під ніком "Руснак", а ти ся гуцуле ведеш на пропагандистську х@йню .

В
Ваня

фіга їм а не окремий район, райони наоборот треба об'єднувати аби зменшити число чиновнику

БЩ
боже що за дикарь знизу пише

.

ДР
до Руснака

ти х*ю! Рахівський район має 90 тисяч населення, а область 1,2 мільйона, без мадяр і Рахівського району буде 900 тисяч... так якого х:я ваші нев*бенні руснаки х*й ложили на референдум 1991 ?!. То ваші проблеми, що ви тоді х*й забили на все. А поки "лісові малфи" валил мадяр і румунів в 1919, брали Сигет і Хуст, ви - нев*бенні руснаки залупу лизали вуйку Сему в Америкі і присосуючи просили присоїдєнінія до чехословаків бо самі ковдоші газдувати не могли і не можете. Сепаратюги *бані, п*здуйте в свою руснакію в Словакію чи в Росію до Гецка. Розвалили область а тепер самі п*здете що всьо х*йово.

ПР
Пудкарпатськый Русин

Се жидо-масонськоє штучноє твореніє ни має права на екзистенцію.

СЗ
Студеный Звур

При мадярах было чотыри комітати : Комітат Унг ( Ужгород ) Комітат Берег ( Берегово - Мукачово ) Комітат Угоча ( Виногадово -"Иршава ) Комітат Мараморш ( Сігет - Хуст) И нормально было .

ББ
бла бла бла бла

Тема про Рахівський район. Опять боти засерають коменти всяков х.ньов далеков від теми.

Р
Руснак

Рахувський район можете сміло приєднувати до Івано-Ху#ловсьокої області. Русини нігда не простят тим лісовим малфам референдум 91-го року

ПГ
Петро Гецко - лідер русинськоі націі із Ексиля

Диктатура і утиски автохтонних етнічних груп при майданних режимах з 2004 року - на порядок вища, ніж в часи Кучми. Владу в краіні захопили представники жидо-масонських кіл, а в ролі помічників-поліцаів виступають бандеро-нацики.

ПО
Пушкін Олександр

На територіі Закарпаття в 21 ст. вже майже 30 років твориться етноцид русинського автохтонного населення. Влада навіть боіться визнання етнічноі групи русинів, не кажучи вже про автономію чи широкі права самоуправління.

ДР
до Ромаріо

молодєц!!!наш край-наша автономія і ниякої укромацкальськофашистсько-нацистської окупації...

ТП
тому,шо пише "до Борка"

абсолютно правильно пишешш...респект!!!

ДВ
до василя

а при чому туй Україна?пишеся проЗакарпаття....осле!!!

Р
ромаріо

Підтримую нижнього: Русинський край має мати повну автономію, але не в складі цього смішного недорозуміння історіі, а в складі Словацькоі республіки, де в Прешовському краі проживають такі самі автохтони які ми - русини.

ДБ
до Борка

щоб зберігся русинський край, то треба провести ревізію злочину Сталіна по аннексіі Підкарпатськоі Русі диктаторським фашистським режимом Хортянськоі Мадярщини в марті 1939 та червонофашистським УРСР після 2.СВ. Тоді відновлюється статус як мінімум повноі автономіі Русинського краю, якою наш край володів в рамках Чехословаччини в 1920-1939 рр.

В
василь

Треба востати проти цих подлих реформаторів і реформ, і знести цю подлу нечисть, яку дявол прислав на українську землю, і повернутись до тих часів коли керували країною люди Господа , я думаю людей Господа більше в країні, як людей сатани, і мають обєднатись і змести цих слугів сатани ,щоб більше ніколи і в мислях прислуги сатани, немали робити над людьми Господа ексеперементи реформ і тд..

М
Мацкаль

В новостях говорили что пару областей анулирую, ой ссори ОПТИМИЗИРУЮТ, нет еще красивше говорили... забыл. Но одним словом в том числе будет и Зак. обл. ю.п. привет!

Д
діджіталізований

Які документи? Має боти держава в смартфоні.

РС
Руський слiд

А документи, паспорити коли переро6ляти треба буде? Деякi ж райони взагалi зникнуть.

Б
Борка

Шоб збереглося Закарпаття - треба хоч 8-10 районів мати.

У
уася

Скоро вернуться до 13 як і боло.

Читайте також