На Закарпатті привселюдно зацькували вчителя за правду про побори у школі (ФОТО, ВІДЕО)

149
142

Вчителька англійської мови ЗОШ №5 у Берегові, активістка Майдану та люстраційного комітету Берегівщини Таміла Ворошилова змушена звільнятися з роботи за спробу розповісти правду про ситуацію у навчальному закладі. Її троє дітей-школярів через можливі переслідування також змушені будуть залишити рідні класи. Скільки коштує боротьба за власні права – у нашому матеріалі.

18 серпня у берегівській школі №5 відбулася позачергова нарада, на яку запросили весь колектив. Серед нагальних питань – підготовка до нового навчального року. Це питання вирішено за кілька хвилин. Головне – наступне.

Директор школи Людмила Пилип зачитує звернення-висновок вчителя цього навчального закладу Таміли Ворошилової. Вчителька, а також мати трьох дітей-школярів, зробила аналіз з життя-буття школи. Критика системи освіти з боку простого вчителя англійської мови наштовхнулася на шквал захисту – Тамілу Ворошилову "з благословення" дирекції школи піддали жорсткій обструкції і мало не закидали камінням. Як виявилося, саме вона "виносить сміття з хати", "бреше", "не має авторитету", "не має права вчити дітей та перебувати у колективі" тощо. Подібні епітети на адресу Таміли Ворошилової лунали всі три години наради з вуст деяких її колег, які були попередньо добре підготовлені для нападу. Сама ж директриса Людмила Пилип залишила актову залу, прочитавши звернення активістки, аби довершити справу могли її вірні заступники.     "Я член люстраційного комітету Берегівщини, який був сформований на хвилі Майдану,  – розповідає Таміла Ворошилова. – Звісно ця організація ще юридично не оформлена, і  працює як громадський рупор. З іншого боку сам Майдан у Києві, Ужгороді, Берегові теж не мав юридичного статусу – тим не менше люди не могли більше терпіти несправедливості, і вийшли на вулиці, аби протестувати проти свавілля влади. Мені дуже хотілося, аби зміни відбулися не лише у Києві, а й у нашому рідному місті. Тому після того як ми скинули диктатора Януковича, сподівалася, що зміни торкнуться і сфери, в якій працюю останні десять років. Однак, як з'ясувалося, до якісних змін у системі освіти ми ще не готові..."

Таміла Ворошилова у своєму зверненні розповіла лише про ті факти, з якими стикнулася сама. Підрахувала лише приблизні позапланові витрати на наступний навчальний рік з сімейного бюджету, які змушена буде сплатити за себе та своїх дітей – а це мінімум 6 тисяч гривень. Це витрати на ремонт класів, підручники,  потреби випускного класу для старшої доньки тощо. Окремо збираються кошти і для особистих подарунків – скажімо, на день народження директору школи. З кожного учня та вчителя.

"Звісно, я не проти, аби важка праця вчителя була віддячена по заслугам, – каже вчителька. – Але насправді збираються досить великі суми грошей. Їх ніде не фіксують. Так, є благодійники-спонсори-бізнесмени, які безкорисно допомагають школі, бо там вчаться їхні діти. Але і ці суми мають бути публічними, їх мають контролювати. На жаль, вся ця "кухня" утаємничена і не оприлюднюється для громадськості".

На зборах колективу школи активістку привселюдно принизили, облаяли та практично примусили написати заяву на звільнення. Такі заяви прозвучали від керівництва міського управління освіти. Лише кілька колег утрималося від ганебного голосування (заступник директора школи Олександр Фатула оголосив, що слід відкрито проголосувати проти "наклепу на шкільний колектив").

"Для мене особисто нічого дивного не відбулося, – каже Таміла Ворошилова. – Я вже звикла, що до справедливої критики наше суспільство ще не готове. Єдине шкодую, що проти мене цілеспрямовано було налаштовано практично весь колектив. Хоча я особисто проти своїх колег нічого не маю. Я люблю свій колектив, навіть тих, хто відкрито виступав проти мене. Бо твердо знаю, що їх так налаштували. Тому пробачаю своїх колег, ні на кого не тримаю зла чи образ. Окремо дякую тим, хто не побоявся авторитарного керівництва, яке існує у нашій школі, і не підняв руку проти мене і проти правди. Це люди, які теж залякані, але вони знайшли у собі мужність показати власну позицію".

Наразі вчителька змушена перевести трьох своїх дітей до іншого навчального закладу, бо вже отримала недвозначні натяки на "ретельну перевірку" їхніх знань. Сама теж  думає про звільнення, але із заявою поки що не поспішає.

"Під час зачитування мого звернення, як члена люстраційного комітету, надійшла трагічна звістка про загибель ще одного воїна з Берегова, – розповідає Таміла Ворошилова. – Звісно, зробили хвилинну паузу, а потім продовжили моє цькування. Ну що тут іще казати... Ми з чоловіком їхали на Майдан до Києва у грудні минулого року, взявши відпуску за власний рахунок, ми щиро вірили, що в те, що "якщо не ми – то хто". Банду на чолі з Януковичем, володарем орденів та численних нагород, а насправді вбивцю та тирана ми скинули. Тепер мусимо навести порядок на місцях. Вірю, що це вдасться зробити. Вірю, що мене підтримують батьки дітей, які навчаються у нашій школі. А образило мене єдине – коли сказали, що я "не патріот" рідної школи, що моя мета – це зайняти керівну посаду. Дорогенькі мої колеги, насправді нічого ріднішого, окрім цієї школи в мене ніколи не було. Я тут навчалася з першого класу, сюди віддала найцінніше, що маю – своїх дітей та сама працювала тут останні десять років.

Я поважаю більшість своїх колег, люблю всіх своїх учнів і вони люблять мене – з цим, сподіваюся, вже ніхто не буде сперечатися, сподіваюся. Єдине, що я хотіла – аби у моїй рідній школі відбулися якісь зміни. І насправді не хотіла "виносити сміття з хати", тому і звернулася на початку до заступника міського голови Людмили Токар та міських депутатів, а не до преси. Утім марно – мені замість порозуміння влаштували терор.

Мені стало очевидним, що зміни у системі освіти в Україні ще не на часі. Але вірю, що цей час прийде. І тому на свій колишній колектив я не тримаю жодних образ – більшість з цих людей змушені були виступити проти мене під тиском. Я вірю, що зміни будуть. Адже не могли бути даремними ті жертви, сотні і тисячі, які загинули для того, аби Україна стала просто нормальною цивілізованою країною. Я вірю в українців, я вірю в простих людей, які не бояться виступити проти системи. Ми обов'язково  переможемо, хоча б заради власних дітей! Слава Україні і слава патріотам!"   

P.S. Слід додати, що привселюдній обструкції, особистим образам було піддано також заяву з боку Вікторії Гортолані, мати школярки ЗОШ №5, яка просила не переводити клас її дитини до кабінету, де відчувається гнилість підлоги та стін. Очевидно, що наша школа просто не готова до будь-якої критики. Це окремий "світ", який потребує негайного реформування та змін. І вони, очевидно, згодом прийдуть. Шкода, що цей процес починають лише поодинокі активісти, які вже не можуть терпіти несправедливості по відношенню до себе та власних дітей. У будь-якому разі відступати зі свого шляху не збираються. Можемо лише пишатися цими мужніми жінками. А час, сподіваємося, все  розставить на свої місця. А те, що навіть звістка про смерть воїна-берегівчанина Олега Тюрикова не зупинила сучасних «шкільних інквізиторів» продовжити свою "вкрай важливу справу" (на відео) нехай залишається на їхній совісти... 

Олександр Новак, для Мукачево.net

Коментарі

БМ
батьки Мукачева

У нас також побори. А скажеш ворогів наживеш.Ось і приходиться здавати..здавати з першого по одинадцятий клас і мовчати бо будуть знущатися з дитини. Де ж та люстрація?

НН
ниэ на закарпаттю чесних люди АНИЄННОГО войнутреба

...

М
Марія

Таміла ,ти дура , слабачка. Що ти добилася , ти пострадала , діти пострадали , а ті, з ким ти боролася ,залишилися і далі буде все, як було - несправедливість , корупція , хабарництво.

М
Мукачівка

До Випускниці. Що ти говориш на рахунок добрих подарунків за важкий труд. От ти закінчила школу за курку чи подарене золото, потім тебе багатенькі батьки протаранять 5 років в універі щоб ти мала диплом, а ти підеш на престижну державну роботу за 1400 грн на місяць, а потім у тебе буде 2 дітей на цю зарплату, а тоді вирішуй чи вийде у тебе із сімейного бюджету купить скромні підарунки для всіх вчителів?!!! Ну вони ж такі хороші? А не подаруєш , так вони і не дивляться у бік твоєі дитини. А ще купи ім двом шкільну форму по 1200 грн кожну як у Мукачівській гімназіі спецформа, здай на 1 вересня на подарунки, купи два рюкзаки, купи решту одягу- дай Бог щоб вистачило за скромну укр. Зарплату. А вчитель має повір набато більше, щодня додаткові уроки, потім випускні класи, а там покруче влаштування на роботу. Чи не правда батьки? А хто вас цього вчить- САМІ. Як даєте вчителю, потім лікарю, а ще кажете нема спеціалістів. Міняйтесь всі на краще.

Н
Нелли

Все что сказано и написано о поборах это правда. Я говорю это как бывший учитель и мама трех бывших школьников.Хорошо,что хотя бы этот вопрос поднимается,хотя для этого нужен героизм и мужество. Пора менять систему образования и самим меняться.

П
петя

скільки треба очікувати модерацію?

ФМ
ферко машлик

а Фатула як "султан в гаремі". Тобто євнух . сам все бачить і мовчить як риба, береже пригріте місце.

АВ
Андрій випускник 5 школи

старий Пилип не просто хабарник, а з великої літери . середній Юра коли починав працювати в рв умвс м.берегово відбирав гроші у шантрапи (10-15 років) на автомати., а тепер почав зловживати? весь в папу -це гени! меньшого не знаю. А нарахунок Пилип Л.А скажу слідуюче історик вона чудовий матеріал викласти учню знає(ла), як викладач супер, щодо поборів, а де їх немає? але ми хочемо жити в цивілізованій європейській державі в якій немає корупції? - думаю хочемо! але ніхто нічого не робить і скоро не зробить, бо така сувора реальність. тим паче в Пані Пилип старі звязки в райвно, а ще jack pot меншенький синочок в сбу трудиться (коли поступав 15000$) папа з мусорської зарплати відклав. а ви за маму говорите! а Фатула "добрий заступник директора".

ВЗ
вчитель з стажем

…Як вийти із цієї глибокої ями в якому опинилася система освіти? Не із легких задач… Для початку напевно слід створити якусь незалежну організацію, куди можуть вступити вчителі, батьки та всі небайдужі до проблем освіти люди, обговорити ситуацію, і почати працювати. Інакше наші діти лишаються майбутнього . ..

ВЗ
вчитель з стажем

Діло тут не у 5-й школі – вона тільки вершина айсбергу. Вся система освіти загнило. На ньому паразитує велика кількість нікчемних людей. Як правило, вони працювати не хочуть і не вміють. І як правило, таки паразити займають всі керівні посади, бо вони згодні «ділитися»… Таким чином і так не достатні фінанси розкрадаються… …Оскільки керуючи посади займуть аморальні особи, зрозуміло, система – тобто освіта – якими вони керують деградує. Їм не до навчання дітей. І тем більше – не до виховання. Вони хочуть заробляти. Заробляти на крадінні бюджетних грошей, на призначення кадрів (ключова проблема освіти), на батьківських зносів. Вони не люблять дітей. Вони як правило достатньо тупі, зв’язку с тим не поважають знання. Вони неробі, зв’язку с тим не поважають працю інших. Вони вміють тільки одно – паразитувати за рахунок інших, будь то дітей, батьків, робітників…

ДН
до Наталії

п.Наталія! А скільки грошей ви збираєте у ДНЗ N7?

ТМ
Таня Майкут

Навчалася в ЗОШ №5,дуже вдячна кожному вчителю за хороший рівень навчання,теплоту,усмішки і особистий підхід до кожного учня! НІКОЛИ,НІХТО НЕ БРАВ і не вимагав ХАБАРІВ! А щодо Людмили Амброзіївни, то я вік памятатиму випускний екзамен з історії в 11 класі, хоча дуже переживала,та здала на 10 балів!Тільки завдяки Людмилі Амброрзіївні, що допомогла повірити у свої сили!!!Я не з мажорної сім'ї і не закінчувала школу із медаллю!!!

КЧ
кляпка- чистої води взяточниця перевірити треба її

давай приїзжай в наше місто ми вас чекаємо.громада

ДК
до колективу 5 школи

Звертаюсь до цієї авторші, що написала цу лободу- нешанована!!!!!! Це людина, яка посміла повстати проти зміїнного кубла - повинна просити у вас пробачення ????????Та ви їй в тінь на пару ме можете стати.А На відео одно судилище- позорище!!!!!!!І той петух- підрахуй, який рахував змій- позорище!!!!!! Йому місце в АТО рити окопи. А ви дами-модниці. які сиділи в перших рядах і шипіли на всіх і вся- це вам потрібно вибачитись перед батьками та учнями 1 вересня.Наша ініціативна група все зафільмує, як вчителі будуть збирати подарунки та квіти. Ви хоть би КЛИЧ зробили, щоб гроші, які батьки хотять витратити на квіти - ВІДДАЛИ ДЛЯ БІЙЦІВ, які захищають УКРАЇНУ і вас - грішних....Будьте гідними звання ВЧИТЕЛЯ.

ЗБ
Землякам- Береговчанам!!!

Очень жаль,что наше государство поставило людей в такие рамки. разве можно прожить за зарплату,пусть даже среднюю, семье,например,из трех человек?..Вот каждый и крутится как может...Но и крутиться можно по-разному...и лучше без ущерба и унижения для людей,которые живут рядом...у каждого свои возможности...и каждый знает на что он свой заработок распределит...Вот на счет школ и садиков-идеально частные платные - для тех у кого запросы... а для остальных пусть будут пусть победнее,но честные заведения для наших деток...я закончила школу 20 лет назад,школу 2,без взяток,и плохо образованной себя не считаю,а вот школу жаль- самая классная школа была, нельзя было ее разваливать, ну хотя бы здание типовой школы поберегли бы...там были и спец кабинеты и столовая светлая,чистая и просторная...надо беречь свой город!

Н
Наталія

Согодні на сесії міськради п.Пилип дозволила собі образити мене і мою колегу у причетності до розголосу вопіющої проблеми , що склалася у колективі школи. Тепер я розумію п.Тамілу , з ким їй приходиться боротися!!!Ні я , ні моя колега не причетні до цього скандалу , і наша скарга направлена міністру освіти із проханням розібратися із п.Пилип за її наклеп , і взагалі із ситуацією у цій школі.Риба портиться із голови , п.Пилип , а отже всі проблеми виходять від Вас!!!

ВЗ
вчитель з стажем

Вся система нашої освіти загнило. Зв’язку з цим не здатна виконувати своїх завдань… Як говориться – «риба згниє від голови». Тепер ситуація така – «прогоріла» людина десь - без проблем, у відділі освіти ще попрацює. Потім таки люди підберуть схожих на себе «кадрів» . І пішло, поїхало… Корумповані чиновники від освіти підберуть директорів, вчителів які готових «прислужити», якість роботи практично нікого всерйоз не цікавить. Вони навіть не розуміють слово «працювати» . Щось «вирішити», «записати», «приписати», «доповісти», «рапортувати» и т.д. так. Працювати з учнями щоденно – навчати, виховувати – не посильна задача для багатьох. ..

МП
Митродора Пилипівна найкраща. Окей, жартую. азаза

Я зе бест. Жартую

П
Перевіряючим!!!!!!

Всіх вчителів 5 школи,які навчаюь англійську мову переатествувати на знання програми,яку викладають у школі, а то таке враження , що не можуть навчити учнів і передають своїм колегам для репетіторства і зривають шалені гроші.І щодо однодумціф в колективі 5 щколи. На відео видно було, що частина народу проти такого шаленого тиску з боку - заступник директора повівсья дужееееее не коректно,а інші, як щурі почали тікати з тонучого корабля, спасати свої шкури,Але аже пізно.........

А
Ангел

V.V.M. буде цікавитися роботою сайту. Ні, ви бачили таке. В пеклі будеш горіти, боровихо мерзка. Копії вона зняла. Свята вода з тебе не змиє, те, що робила за своє життя. Покайся, моєливо, менше дрів будуть чорти підкладати під твою пательню.

ПД
Претензії до інших установ

Поясніть, будь ласка, мені скільки ще треба заплатити нашим бідним докторам за іхнє скотське відношення до людей, хворих або відвідувачів. Три роки ходимо з інвалідом, щоби надали йому інвалідність і просять три тисячі гривень для комісії- половина членів комісі з Виногроадова кожному дай по 100 євро. Половину таможенників з виноградівської таможни за гроші дали інвалідність, чим більше тим краща група. Як може СІМЯ* керувати лікарнею — син головний лікар, батько керує поліклінікою, правда, не офіційно а ДЕФАКТО, жінка зав. лабораторією це фамілія МАЛИШ, А що роблять врачі, ПРАНЕЧУКИ — приватизували кабінет УЗІ і за меНше 50 гривень не зайдеш а інші вже по 100 гривень требують.Батько з сином ПРЯНІЧУКИ приватизували УЗІ в п, оліклініці, від 5 гривень за аналіз в лабораторії, по 5 гривень за карточку, яку потрібно купити і за талон 10 грн на фюрографію, або без черги 30 грн.

М
мати

підтримую дописувачку,яка говорить про клани у нашій освіті...правильно невже -Арефій,Потокі і Бубняк немає серед молодих спеціалістів заміни...ці персони крадуть десятки років...а вони вже настільки старі ,що лише можуть красти і про це знає все місто...ну а з Токар,який заступник і взагалі Бобяк нормальна людина, но у міській раді натуральний курятник немає там авторитетних і поважних людей міста...соромно...а нарахунок ЗОШ №5 -директора однозначно треба поміняти...

V
Vlodi

Ну чому знову недоправда на сайті??? Так була конференція, Була і виступала Кляп М.І., піднімала і питання ЗОШ №5, але не взяла вона під захист жодну із сторін, а засудила ситуацію взагалі. І радила створити комісію. щоб цю проблему грунтовно дослідити і вивчити... Про доручення міністра жодним чином не йшлося. А ось із трибуни працівники 5-ї школи цю позицію Кляп М.і. критикували, а по завершенні конференціїї, гуртом і в роздріб, намагалися щось їй пояснювати

А
Ангел

Сьогодні відбулася конференція вчителів Берегова. У її роботі взяла участь директор департаменту освіти і науки Маріанна Іванівна Кляп. Респект цій жінці. Про все сказала: і про ситуацію в країні, і про жорстку економію енергоресурсів, і про жахливі результати незалежного тестування, і про нелюдяність педколективу ЗОШ №5 та керівництва міського відділу освіти. Комісія про яку я казав, незалежна і здалеку - буде працювати в пятій школі. Міністерство освіти вже в курсі проблеми, яку підняла вчитель. Колектив вже не такий згуртований і одностайний, як був на судилищі. Правду говорити треба. Щоб ПОТІМ мати чисте сумління.

8
888

Шановні! Схаменіться і подумайте, що ви тут пишите. Мій син вчиться в цій школі, ми не місцеві, отже і не мажори, коли я подала заяву на вступ до школи, нікому я ніяких хабарів не давала, і ніхто від мене нічого не просив. На рахунок ремонтів класу, гроші збирають батьківські комітети, в нашому класі все, що потрібно члени батьківського комітету все і купляють, і всі чеки мають у себе і кожного року звітують. В першому класі ми збирали аж по 150 гривень на ремонт, але це був капітальний ремонт, крім того, що шпаклювали стіни і рівняли стелю, були ще перефарбовані і вікна, підлога і помальовані стіни. А цього року, ми здавали по 20 гривень на фарбу для підлоги. Для чого ви пишите, що держава дає гроші для шкіл, а виділення цих коштів Ви бачили, при тій корупції, яка була при міністрові Табачнику, ви кричите, що треба книгу купити, ви купуєте її для своєї дитини, а шкільна форма взагалі введена майже у всіх школах України. Для чого всіх і вся проливати брудом?

У
УКРАЇНА

Жахливо!Сором!Поки у нас в країні є такі ситуації ,до Європи нам , ой , як далеченько!!!

В
Втрата.....

Так-так, ви втратили честь, обличчя, совість на багато років вперед. Знаєте, скільки потрібно буде вам завойовувати повагу,яку ви втратили за багато років, займаючись поборами. Ви опустились нище плінтуса, Тепер кожний буде тикати пальцем у вашу спину- і казати що ви з 5 школи.Будете гарно одіті - це з грошей батьків учнів, будете сидіти в кав*ярні- це за гроші батьків.А якщо не так ДОКАЖІТЬ!!!!!!Ведіть себе скромніше. кінець вашій *елітній школі* титул пішов в небуття!!!!!!!!!!

100% згідна. дякую що підняли це питання.

Мої дітки навчаються в Мукачівській Гімназії в декількох класах. Я помітила, що все залежить від батьківського комітету - на однакову подію завжди збирали різні суми. Кажуть Гімназія завжди "жирувала" - але чую від інших батьків з інших шкіл по городу Мукачево - суми такі самі. Звичайно, так бути не повинно. Дякую, Таміла, що Ви не побоялися підняти це питання. Бо багатьох це бентежить.... але хто виголос скаже що не може здати? А як же понти? Це ж Мукачево дєтка.

V
V.V.M.

Шановні модератори!Поясніть, будь-ласка, людям, яким чином Ви допускаєте, або не допускаєте коментарі. Перед тим як писати, я, звичайно, ознайомилась з правилами поведінки на сайті. Хоч я і не юрист, одне зрозуміло - Ви обираєте те, що Вас влаштовує. Чому суспільство не може читати все? Чому Ви порушуєте,як мінімум, 6 пунктів Вами встановлених правил? Виходить, що нецензурна лексика прийнятна, а слова директора на модерації? P.S. Забула сказати: якщо цей коментар теж буде довго на модерації і не з'явиться серед інших, всі мої знайомі, котрі отримали від мене копію цього повідомлення, та я особисто зацікавимося роботою сайту. Справедливість тягне за собою справедливість!

В
ВЧИТЕЛЬ

ШКОДА, АЛЕ ВЧИТЕЛІ НАЙГНИЛІША ПУБЛІКА У СВІТІ. БОЯГУЗИ І ЗРАДНИКИ.

Т
ТАК

Треба провести перев1рки по вс1м школам, садикам, училищам, техн1кумам, закладам охорони здоровя. Бо всюди "добров1льн1" внески практикуються. А де брати кошти на ц1 внески хто живе чесно на зарплату. ОСВ1ТА ТА ОХОРОНА ЗДОРОВЯ ПОВИНН1 БУТИ БЕЗКОШТОВН1. ДОСИТЬ Д1СТАЛИ ЩОБ ВС1М ВЗЯТОЧНИКАМ БУЛО НА ГРОБИ

РК
Руслана Кенийз

Я думаю, всьому колективу є про що подумати, і не лише колективу. Чи у нас, як колись,"нет человека - нет проблемы"? Але ж проблеми є...І всі про це знають. Що ж стосується мене, то пішла я зі школи лише з однієї причини, і причина ця - Пилип Л.А.

РК
Руслана Кенийз

Не хотіла я брати участь у цьому обговоренні, але все-таки не втрималася! Пишу під своїм ім'ям, бо приховувати мені нічого. Раджу і іншим не приховувати свої справжні імена, бо інакше нащо звинувачувати вчителів, що вони бояться. Як людина, яка добре знає більшість учасників цього конфлікту,можу сказати, що абсолютно правих нема з жодної сторони. Образливо чути, що ВСІ вчителі - хабарники. Не всі! Я завжди кажу - називайте конкретні прізвища! Невже букет квітів для вчителя - це хабар? Якщо ви так вважаєте, то краще не даруйте? Чи може гроші, які батьки витрачають на підручники своїм дітям - це теж для вчителів? Але ж вчитель теж купує новий підручник, за свої гроші (знаю, бо сама це робила). Та все ж у мене залишилося дуже неприємне відчуття після перегляду так званої педради... Чому? Тому що я абсолютно переконана, що кожен конфлікт потрібно аналізувати і робити висновки. А тут було лише засудження, і таке одностайне!

ЩД
Що до звання !!!!!!!

Прглянувши все відео, нібито побували у курятнику, або краще сказати, між невихованими баранами. Маряна Іванівна хто давав вам право звертатись публічно до колеги на ТИ- це ваше виховання ? Нешанована начальник місьвно: ми прекрасно знаємо як подається подання на ту чи іншу нагороду, і за які заслуги. Маряна І. ви маєте знати, де гроші крутяться. там рука руку миє. Це вже давно не педколектив - це кубло гадюк, які сичать на свою жертву. СЛАВА УКРАЇНІ і слава таким, на яких сичать змії !!!!!!!!!!

ДП
ДЛЯ ПЕД КОЛЕКТТИВУ школи %5

Ви говорите, краще дітям ходити в шкільній формі це практично, дешевше і гарніше. А ви подивіть на деяких вчителів- жінок, інколи здається, що вони не на уроки ходять, а на показ мод не вкращому випадку - ви ,не думаєте, що на уроках сидять 10-11 клас, хлопці, А у вас зад не прикритий- щей відчуття, що без нижньої білизни. Кому показуєте приклад ? ГАНЬБА ВАМ !!!!!

ДБ
До багатодітної мамочки

Ви думаєте, що лише в школах побори ? У всіх садиках обкрадують дітей, подивіть на меню дітей 10 % лише від того що закуповують. А чим будуть кормити завідуючі своїх- вкрала завгосп. вкрали на кухні. вкрала завідуюча тут вам і крали 90 %. А ви подивіть в обідню перевру в місті свиту АРЕФІЙ+ПОТОКІ+БІДЗІЛЯ+бувша КОХАН ( тепер її дочка на цій посаді) передала їй по спадщині посаду завідуючої садиком. По садикам один дзвінок- Тамара йде, і всі сумки на поготові. Пішля на пенсію з посади державного службовця- а виконуює бувші функції рекета, що так уже й молоді спеалісти забезпечені роботою ,що старі клячі сижять по 30-40 років на теплих місцях, це стоується і арефій і бубняк. Шановний Бабяк, ми того за вас голосували, щоб корупція ще більще розгалужувалась. А то ми не знаєм як ТОКАР попала в зами і до якої партії вона належить ? Наведіть порядок між своїми кадрами....

BS
Beregovo Skola N4

A Beregszaszi 4-es szamu iskolaban is kotelezo minden honapban minden osztalyfonoknek az igazgato asztalara tenni fejenkent 5 grivnyat, vagyis havonta kb. 2000 grivnyat. Vajon milyen jogon szedi ezeket a penzeket es mire kolti ?? Sosem szamol be errol senkinek. Sok mas korrupciogyanus dolog is folyik ott, szivesen folytatok errol akar egy nyilt beszelgetest is.

ДВ
до Вчитель ЗОШ № 5 з надією на краще

цікава у Вас теза, Ви визнали хорошою ту людину, проти якої виступили, якщо вона хороша, значить говорить правду, яка ж тоді людина Ви якщо не підтримали її?

ДЗ
до Закарпатець"

Адміну просто уже надоїло читати наші з Вами коментарії тут Він уже послав нас на сайт 5 школи де толком нічого так і не ясно. Адмін уже незнає як нас культурно уже послати =)

ЗН
з надією на краще

Я дуже рада, що змусила Вас, "вчителі", повторити правила,і,напевне,(виділи вставне слово)Вам дуже коле очі правда, яку тут пишуть прості люди, отже совість таки у Вас є - не все ще втрачено!!! Колись священник і вчитель були найавторитетнішими людьми, до яких приходили за мудрістю, за теплом - сьогодні одиниці залишаються такими, перед якими ми повинні схилити голови. Я теж вчилася в школі і не пам"ятаю ніяких подарунків, збирання грошей. Я пам"ятаю своїх вчителів як високоосвічених, інтелігентних і мудрих наставників, які, я впевнена, ніколи б не стали героями подібних історій. Нам терміново потрібно все міняти - таких вчителів, такі школи, таке викладання - якщо ми хочемо мати майбутнє.

3
333

Послушай Георгий Сасин, как тебе не стыдно обливать грязью школу , в которой ты учился 11ть лет. Ответ-Кенийз Р.Б. ушла по своему желанию , Кулишова по выслуге лет, этих людей уважали в школе до последнего, а ушли они не из-за директора. Если бы в жизни ты и твоя семья были честными, то ты бы не ушел со школы. Я не знаю какому Богу Вы преклоняетесь, но я точно знаю что Вы негодяи дурите стариков и забираете их квартиры. Негодяй!

ДЛ
До Людини!

Шановна Людино! Я теж закінчила цю школу. Ніяких 10000 у мене не просили. Вважаю, що грамоти мене навчили добре. А Ви за своі' 10000 могли б вже вивчити слова, які Ви називаєте "вчуця", "зможите" та "пясля". Ви ще скажіть, що в університеті викинули 1000000 грн за "здяв іспет", "заруховано", "дєплом". Краще не пишіть мені у відповідь - людям страшно читати!

!
!!!

Не правильно брати участь у цих брудних обговореннях , люди , заспокойтеся , не зловтішайтеся!!!!!

1
123456

Ви говорите про Пилип Л.А., а там вся сімя- клан хабарників і нелюдей!!!Старий пилип в мусарці був самим більшим хабарников у всій Закарпатській обл., Юра пилип та то просто вбивця, три роки тому пяний на машині насмерть збив людину в с. В. Бакта, ну він же мусор, то його і відмазали, менший син СБУшник, ходить таке якби Бога за яйця взяв, їх би в зону АТО, але в них навіть терористи погидують стріляти!!! Для цієї сімї і двох адів буде замало!!!

ДП
До педколективу школи №5

Шановні педагоги! Ви не задумувались над тим,чому жодна людина не стала вам на захист ? Чому не покаятись вам, попросити пробачення від народу, Як будете дивити в очі батькам і дітей 1 вересня ? Хоч би один розумний вчитель написав ПРОБАЧТЕ - а ще огризаєтесь. А може винести весь цей бруд на нараду вчителів 27 серпня ? Ви б мали просити пробачення до кінця життя. ВИ ЗГАНЬБИЛИ ПАМ*ЯТЬ ТИХ ХЛОПЦІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ЗАХИЩАЮЧИ ВАС І ВАШІ СІМ*І. - ВОНИ ГЕРОЇ, а ви нікчемні- ГАНЬБА ВАМ !!!!!!!

З
Закарпатець

до Адмін я вже писав що знайомий з цією школою. Кажете багато встигли зробити. Заінтригували, зовні її бачу кожного тижня, обовязково навідаюсь, і обовязково прокоментую. Хотілось би щоб ви мали рацію.

ДЗ
до з надією на краще

Повторіть правопис теж:вставні слова на письмі виділяються комами.:)

ДБ
до багатодітної мами

повністю вас підтримую,сама велика і головна взяточниця по садиках Арефій.Скільки ще цій старій треба,щоб наситилася.Так всі заготовки їй роблять в садиках,готують на свята ,на кожен день компанія складає меню і графік у якому садочку будуть обідати.Невже вони не розуміють ,що вони обкрадають дітей.Цій маразматичці давно пора на пенсію.Та й взагалі треба повнісю поміняти кадри відділу освіти і в тому числі і хитру гол.бухгалтершу,її сім"я теж кормиться в освіті.Злодюги!А мер города невже це все неподобство не бачить,або не хоче...

Б
Берегівчанин

Шановна чи вже не шанована Л,А.Пилип! Ви особисто спільно з заучем Л. Терпай збирали чеки (смети)після ремонтів в класах від батьківських комітетів. Цікаво для чого? Мабуть, щоб підклеїти до звітів і сміливо покласти бюджетні кошти в карман. Ці гроші не принесуть вам щастя та спокою. Так що не будьте такі впевнені у своїх силах. Громадськість сильніша за вас!Не позорте честь 5 школи та її учнів. Звільніть місце для чесних, трудолюбивих вчителів за покликанням серця, а не за покликанням гаманця! Батьки не проти допомагати державі вчити своїх дітей, батьки проти поповнення ваших кишень!!!!

ДН
До не байдужого

Це звідки ж у Вас така інформація про те, що ні один учень не знає англійської мови, якщо не ходить на додаткові? Це об'єктивна думка, чи суто суб'єктивна? Маєте які-небудь докази? Чи це Ви просто бачили на прикладі своїх власних дітей? Можливо їм якраз мова і не йшла. Можливо у вас діти математичного напрямку. Можу чесно заявити, що жоден мій учень не ходить до мене на додаткові! Принципово не беру. І взагалі, із нашої школи тільки 1 учня маю на додаткових! І то тільки тому,що він мій сусід! Всі інші мої учні, котрі ходять на додаткові - це учні з інших шкіл. Тож я б Вас дуже гарно попросила вчителів брудом не обливати, і не розповідати тут про якусь невідому нікому "спеціальну зраду у системі навчання", де дітей буцімто навмисне не вчать, щоб вони ходили на додаткові. Це точно повна брехня! Хто хоче вчитися, той мову вивчить і без будь-яких додаткових уроків! Треба мати бажання і бути наполегливим. Вчитель

ДМ
Дана Мельник

Шановні(а) "Випускнциці 5 школи", тільки но прочитала коментар, в якому згадується моє прізвище і "незаслужені" мною результати навчання. Отож, на рахунок "купленої медалі" - так, мої батьки з 1 класу купляли мені кожну оцінку до 11 включно! Купляли книгами, своїм досвідом, довгим сидінням за навчанням, участю в багатьох олімпіадах, змаганнях та конкурсах різних рівнів - від шкільних до обласних, де я ставала призеркою багатьох з них. Лише мої батьки і я знаємо ціну "купленої" нами золотої медалі.На рахунок того, що домовились про вступ до УжНУ, то якщо ви є випускницею і вже здавали ЗНО, то ви напевне вмієте користуватись абітпошуком і можете, відкривши його, побачити мої результати і зробити висновок стосовно домовленості поступлення мною в якийсь ВУЗ. Порівнявши з результатами прохідних балів. Я мала можливість подати свої документи до всіх, БЕЗ ВИКЛЮЧЕННЯ, медичних вузів України, але обрала Ужгород.І ще, я пишу свої коментарі, не приховуючи свого імені, тому шановна назвіть і своє.

ЗК
Замкнуте коло...

Відповідь на коментар: Ротик відбріхується Та не треба,для чого то,ніхто ж не просив,а лапа тим часом гребе. аахахахахаахахахахаахахааааа У Вас, бачу, аргументи просто "ЗАЛІЗНІ"... Читаю, і сміх бере =) Тоді маю зустрічне питання: навіщо ж Ви носите??? Не носіть пакуночки/сіточки/подаруночки... Чи Ви носите із тією метою, щоб потім на все місто казати, що ТАК, У ШКОЛІ Є ПОБОРИ!! ?? Дійсно, хочу чути ВАШУ відповідь. Як це відбувається? У школі свято яке-небудь, Ви несете квіти і цукерки вчителю (це так, привожу приклад....), в очі йому посміхаєтеся, і кажете: прийміть, будь ласка, цей подаруночок! моя дитина Вас дуже сильно любить! Це від усього серця! дякуємо Вам. Вчитель каже: не треба було... дякую гарно... Потім щиро приймає.... А через годину-дві Ви біжите до сусідки/подруги (це у кращому випадку), і кажете: БОЖЕ, які ж ці вчителі свині! все їм мало, все їм носи.... ТО НЕ НОСІТЬ ВЖЕ НІЧОГО!!!!!!!!!!!!!!!! У Вас що, хтось дійсно щось просить???

ПК
правду кажу

це все правдаа!!!!бо стільки грошей викидують Батьки на школу на ремонт,а результата 0...чого не поміняли половину вікна?чого незробили актовий зал?чого в туалетах поломені двері?чого освіжитель запаху нема?в туалеті нема чим дихати!

Л
людина

ті хто вчюця в 5 школі якщо зможите,ідіть пясля 9 класу,бо за 10-11 класи ви просто викинете 10 000 грн.

ДК
Для колеги

Ніхто не заперечує, що в школі немає порядних івчителів- але цих порядних вчителів уже зацькували ті вчителі ,які саме більше кричали на так званому судилищі це ті які самі показали приклад, як дітям отримати липові золоті медалі,як повишати оцінки, як продавати атестати з завищеними оцінками і правильно пишуе народ- десять років вчися на 3, пропускав уроки тікав з школи а мамаша пішла в кінці року і купила оцінки як наприклад сім*я Лойф,для сина, Любченко В, в якої річні оцінки були 2. І безліч прикладів- ГАНЬБА ВАМ !!!!!!!

А
Адмін

До Закарпатець прийдіть до школи, подивіться що зроблено, як зроблено і тоді щось кажіть... ви ж в школі небули ніразу, а ще щось говорите...

П5
Патріотка 5 школи

5 школі - ГАНЬБА!!! Колективу школи - ГАНЬБА!!! Жах. Я випускниця школи (2000 рік) і мені страшно ганьба, що навчальний заклад став з приходом пИЛИПШІ, яка впроваджує свої методи, перетворивши школу на "болото", вшивий розплідник корупції і поборів, брехні і лицемірства. І 95% вчителів підтримують "релігію пИЛИПКИ". Я вважаю, що батькам є над чим замислитись....(((

В
Воланд

шкода до ютюбу не можна завантажити картинку, де ви б усі побачили як нині жаряться, підпригуючи на розпеченій олії всі без виключення учасники цього шкільного "суду"... а видовище, я скажу, - досить цікаве. а уявіть, якби це була звичайна вчителька, без підтримки чоловіка-журналіста, "революційної" спільноти і обуреної громади? ми б її з'їли з потрохами! ех, не продумала Пилип Л.А., не прислухалася до моїх порад...

БМ
Багатодітна мама

Не можу не зреагувати на коментарі: Ви думаєте ці побори тільки в школах ? У мене діти ходять у садик №13 там від туалетного папіру до коврів і занавісок купують батьки. Як може бути садик на балансі міста, якщо йому не виділяють грошей- а може виділяють!!!!!!! і лише крадуть і між собою ділять ? А ви подивіть, хто працює в штаті садика - це дочка, зять, чоловік завідуючої і декілька мертвих душ, карточки яких поділені між завідуючою і бухгалтерією.Вже притягалась завідуюча до кримінальної справи, а вона продовжує своє. Так можна за кордон 2-3 рази іздити віддихати. А чому ТАМАРА Арефій ходить по садиках збирати дань кожний місяць. Ій тоже скидуються прцівники садиків по звонку ніби йде провірка. в садиках ій роблять закладки на зиму, готують на свята іжу - ЦЕ НЕ КОРУПЦІЯ!!!!!!

П
Правдошукач

Більшість людей знає правду,але мовчить як і всі вчителі цієї школи захищаючи своє робоче місце і свій зад....багато грошей зібраних з школярів а точніше їх батьків пішли не в те русло в яке мали...хочете щоб і надалі так було здавайте і мовчіть,а якщо ні то борітся за справедливість...

Е
Ельза

бовдури.кожен з вас де працює там гребе! таке враження що повилазили з психушки чи з місяця... а може ви всі вже побували в чистилищі та очистили свої чорні брудні душонки!!!почніть з себе! відкривайте писки тоді коли самі станете чесні!!! ці для вас сопливі учні- вчіться аби за вас ваші батьки не платили грошей!!!а то по підворотням шляетесь а на кінець року оцінку треба гарну бо дитя" дебільча" хоче поступати... а "чесна" хапуга таміла лиш хоче себе пропіарити! З неграми не вийшло то вирішила на білих людях відігратись!!!

ВЄ
вихід є

Якщо я не взмозі купити авто я іду пішки якщо не можу поїхати в Єгипет їду в Карпати якщо мені не подобається 5 школа то я відаю дитину в іншу...до прикладу в 7, 2, 6, 10,9 ,8 Там настільки вчителі богаті що ще вам гроші дадуть тільки відайте їм свою дитину

З
Закарпатець

І в кінці-кінців, в країні переломний момент, переломний момент в тому щоб зміни своє життя, позбутись корупції, стати країною хочаб близькою до європейської!!! Можливо дана ініціаторка вчителька в чомусь і не права, хоча скажіть мені в чому, але потрібно вже нарешті знімати подібних людей з влади, які користуються своєю посадою заради власних інтересів, це не правильно, такого нема і цевілізованих країнах. Такі люди мають бути шанованими, до яких прислухаються інші бачучи їх справедливість, розуміння ситуації, можливості вийти зі скрутних моментів. Такі люди, в свою чергу, отримують повагу якою можуть пишатися, та підвищені матеріальні умови, які передбачені нашою державою. Нажаль ми не бачимо такої керуючої влади, а це одна із ситуацій. Я вважаю, що такі заходи потрібно підтримувати, слава таким людям, які намагаються її змінити, нажаль дорогою для себе ціною, а інші ще цього навіть не бачать!!! Прохання, подумайте для себе: чого ви хочете, і як ви хочете жити.

КУ
Колишній учень ЗОШ №5

Продовження. Чомусь п. Терещенка, п. Кенийз в гімназії та 1-й школі діти просто обожнюють, а 5-й школі вони були непотрібні, вірніше було би сказати, вони були непотрібні Пилип Л.А. бо хабарі не брали і не могли з пилипкою ділитися. У нас в випускному класі перед екзаменами журнал успішності класу переписувався за один день, оцінки в щоденнику "медалістів" дивним чином в кінці навчального року не збігалися з оцінками в "новому" журналі. Просто згадав- деяких учнів навіть примушували на Різдво ходити колядувати по різним підприємствам та установам, щоб назбирати гроші на ремонт підлоги в класах, грошей назбирали багато на підлогу з дошок, а фактично купили ДСП поклали на стару підлогу та пофарбували, різницю грошей поділили між собою, а ДСП через 8-9 місяців здулася, на наступний навчальний рік знову збирали на нову підлогу... А пані Таміла молодець!!!

С
Світлана

У цій школі дійсно не звертають увагу на знання,а хто з якої сім"ї і в першу чергу це робить Пилипша,з мажорами вона поводиться зовсім по іншому.І я так думаю,що всім вчителям ,які надають приватні уроки треба сплачувати податки.І якщо вчитель не може під час навчального процесу дати учневі достойні знання,то таких треба гнати .Ну я згідна,що і управління освіти слабе,треба замінити молодими кадрами,а Тамарі пора з внуками займатися ,а не останнє забирати у садочках.А ЗОШ №5 мала повагу при Потокі, а упр.освіти при Бубняк.Це правда!

КУ
Колишній учень ЗОШ №5

Читаю коментарі, і розумію, що Пилип Л.А захищають ті випускники, які купили собі золоті медалі, вчителя хабарники і сама Пилип Л.А. У нас в класі реальних золотих медалістів було 3 чоловіка, які напротязі декількох років були відмінниками, у випускному класі в останній чверті відмінників чомусь стало чоловік 10 (точну цифру не памятаю), до них дивним чином долучилися люди, які на протязі випускного року вчилися на 3,4, вгадайте чиї діти це були ( ніколи не здогадаєтеся)))), синок начальника таможні, синок відомого стоматолога, дочка колись відомого в Берегові кримінального авторитета, дочка високопосадовця міської ради... Гроші теж ми здавали то на ремонт туалету, то на ремонт класу, то на ремонт даху...майже кожен місяць треба було на щось здавати, а результату ніякого не було, ремонти не робилися або робилися сише косметичні! Пилипка почала викурювати нормальних вчителів, які не хотіли збирати побори з дітей або не хотіли брати хабарів, це О. Терещенко, Р.Б. Кенийз...

ЗД
Закарпатець до "Випускниця"

Ви праві, але не має право ці збори робити школа, і не один працівник цьої школи, як працівник цьої школи. Завжди так було, і так має бути, що подібні заходи організовують самі випускники, або ж батьківський комітет. Такі заходи завжди суто точкові (конкретно направлені) і всім зрозімілі (учасникам заходу). Відчуваєте різницю?

З
Закарпатець

Адмін Якщо когось дійсно цікавлять питання про те куди, на що і скільки грошей батьків використовує ЗОШ №5, то будьте добрі зайдіть на сайт Берегівської ЗОШ №5 і в розділі Звіти є детальні звіти з квитанціями! І робіть тоді свої висновки. Дякую! Ніяких доказів правдивості чеків нема, близько половини навіть без печатки, і якщо так, то куди реально матеріали пішли також нема нема підтверждення. Можливо чеки з хати панянки директора, звідки знати? Тому питання залишається відкрите!

К
Колега

Не треба радіти з того , що відбувається в 5 школі від цьго ніхто не застрахований в нашій країні . Не треба говорити , що школа дуже корумпована ,можливо тут є дкякі проблеми , а де їх нема? Я знаю одне , що батьки (більшість ) поважають вчителів , які тут працюють , не гірше працюють , як у інших школах , а можливо і краще. Кожен день вчитель проводить уроки , думаючи про його результативність , бо контроль за рівнем знань дітей проводиться з боку завучів , і завищення балів може іє , але це поодинокі випадки .А невже ви не знаєте , що завищення балів - це ведмежа послуга , і страждають ті діти , чиї батьки просять завищувати. яЯ знаю такого вчителя 5 школи , якийкаже так , що якщо я завищив оцінку хоч одній дитині в класі , то повинен допомогти й іншим. Невже ви думаєте ,що в 5 школі нема порядних людей , вчитеів , які дуже коректно ставляться до дітей .Всі проблеми роблять людей сильнішими , я думаю так буде і з 5 школою , і хай не радіють конкуренти , 5 школа живе і жити буде!!

Б
Берегівчанин

Нехай цим питанням розбираються компетентні органи!!!!!! Це все дуже гидко.... Ганьба, що це відбувається зараз в такий скрутний для країни час!!!!!! Від Божих очей не сховаєшся.... Кожному буде по його діяннях!!!

ЗН
з надією на краще

Соромно і гидко читати більшість коментарів, особливо вчительських, ви б, шановні, краще граматику повторили, бо пишете наче й не чули про правопис. Можу уявити чого вчите дітей у школі, просто сором!!! Дивує й інше, таке враження, що живемо в королівстві кривих дзеркал - ми повинні дякувати директору за відремонтований дах, класи, а, власне вона, що на громадських засадах погодилася виконувати обов'язки директора чи може відмовилася від зарплати. Найгірше те, що й колишні випускники, молодь, вважає прийнятним "дякувати" вчителю, висновок - середовище школи виховало в ній відчуття, що так і треба роботи. І усе це - подарунки, ремонти, день народження, столи - правда. Тобто виходить ми вчимо своїх дітей корупції змалечку??? А потім всі дружно з нею боремося. На мою думку повинно бути проведено незалежне розслідування і не без участі громадськості та правоохоронних органів, є ситуація - повинен бути вихід.

ДВ
до випускниці!!

Дорогі Випускники і Випускниці" ЗОШ №5 ( ясно що ви являєтеся дітьми тих вчителів і відстоюєте разом з ними тут так звану честь школи і захищаєте Шановну Директорку , ( я б на вашому місці помовчала знаючи те ,що ви мали авторитет завдяки вашим батькам які там працюють , авже ж ви звідти двійочниками чи трійочниками не вийшли дякуючи вашим батькам які за ваші липові медалі і атестати дали хабаря і це ні для кого уже давно не є секретом ...

СЧ
Світлана Чирибан директор Тамілочка зам

це їхня мета

В
Випускниця

Щодо подарунків вчителям,особисто моя думка така:кожен вчитель заслуговує на увагу та подарунок(а от вже який подарунок дарувати,вирішують виключно батьки).Адже кожен вчитель віддає вашим дітям частинку своєї душі,не кажучи вже про те,що не всі діти ідеальні і той самий вчитель витрачає на нах свої нервові клітини.Тож не потрібно засуджувати вчителів за хабарництво,бо невеличкий подарунок від учня чи класу, це прояв уваги і не більше. І не варто засуджувати Пилип Л.А., а краще подякуйте їй, що на вашу дитину не капає зі стелі(адже за її сприяння в школі змінили кришу), що ваша дитина має змогу навчатися у мультімедійних класах та нових фізичних і хімічних кабінетах(чому також посприяла директор). А щодо випускного,то кожен батько вирішує сам,давати їм гроші чи ні, на фото та відео зйомку,ресторан,прикрашання залу і інші дрібниці.

В
Випускниця

Знаєте,все це аж гидко читати.Всі ви дорослі люди,але по ваших коментарях я би так не сказала.Це просто не культурно обговорювати та поливати брудом сім"ю Пилин Л.А. чи інших вчителів.Поводьтеся більш стримано,ви не маєте права поливати брудом когось із колективу ЗОШ №5. А також,багато хто це коментує,дійсно не знає справжньої ситуації в ЗОШ№5.Це одна із найкращих шкіл як Берегова, так і області,на це вказують знання дітей та кваліфікація вчителів. Звісно всі знають,що система освіти в нашій країні не ідеальна,держава не виділяє кошти на школи,тому ми повинні самі створювати собі умови,щоб навчатися в нормальний,теплих приміщеннях.Ось для чого в кожній школі збирають кошти на ремонт,адже не думаю,що батьки хотіли би щоб над їхньої дитиною осипалася штукатурка чи протікала стеля.Всі ви хочете щоб ваші діти навчалися в нормальний умовах,а про те де взяти гроші на це ви навіть не думаєте, ви повинні самі забезпечувати такі умови своїм дітям!

О
Олександр

А вам,Пилип Л.А давно вже пора покинути цю школу.Чи ви не проживете на ВЛАСНІ кошти?

НД
незалежна думка

шановні читачі, моя думка така - "риба гниє з голови" - поки не наведеться лад в країні, до тих під у всіх державних установах буде така прихована система. Розумію і Тамілу, яка виховує трьох дітей, і всіх батьків, діти яких ходять в садочки, школи і т.п. - бо це дуже важкий фінансовий тягар, але розумію і вчителів - держава не виділяє зайві гроші на ремонти, на облаштування класів (тим більше спеціалізованих). Моя мама теж вчителька, але іншої школи, іншого району - та ще жодного разу моя мама не приносила грошей додому зі школи, на скільки я знаю, це вона завжди витрачає свої власні гроші на всякий такий матеріал - чи то до будь-якого уроку, чи до відкритого, чи до атестації, ці всі витрати ніхто з батьків не оплачує. Ця тема дуже важка для обговорення. І немає тут ні правих ні лівих. Ми ще не готові жити правильно.

С
Саша

До Берегово Не гоніть ахінею, я сам вчився в школі №5, поки пилипша не стала директором, то в школі небуло ніяких взяток і "здавань" на ремонти, ми класом збиралися, скидувалися і фарбували парти, підлогу... А як прийшла та жирна свиня (пилипша), то почали гроші збирати вже вчителі, назбирали грошей як на капітальний ремонт, а фактично зробили лише косметичний, різницю грошей роздерибанили. А про виправлення оцінок, видачу "червоних" атестатів повним дебілам я вже мовчу.

А
Адмін

ось посилання на сайт, якщо модеератор пропустить http://beregschool_5.klasna.com/uk/site/zviti-pedradi.html

А
Адмін

Якщо когось дійсно цікавлять питання про те куди, на що і скільки грошей батьків використовує ЗОШ №5, то будьте добрі зайдіть на сайт Берегівської ЗОШ №5 і в розділі Звіти є детальні звіти з квитанціями! І робіть тоді свої висновки. Дякую!

ВЗ
вчителю зош 5

Ротик відбріхується Та не треба,для чого то,ніхто ж не просив,а лапа тим часом гребе.

ВЗ
вчителю зош 5

Ви людей напевно за дурних приймаєте?Та ще і Бога згадуєте,як вам не соромно.Зберіться з думками і напишіть чесно і гарно,подарунки БРАЛИ?За столами СИДІЛИ,гуляли за рахунок батьків?При чому тут нвхто не просив,по вашому столи самі накриваються,подарунки, сіточки самі вам збираються?У вас совісті зовсім намає,має е заробітні плати більші ніж бюджет деяких простих робочих сімей,а СОВІСТІ немає прийти сказати,ніяких подарунків,ніяких гостин ітд.

В5
Випускниці 5-ї школи

Батьки купили медаль.За оцінки платити не потрібно було, бо мама вчить англійську мову в цій же школію А чому ти тоді не потупила в інший ВУЗ крім Ужгородського - бо не помогла ні медаль ні знання а в Ужгороді домовились чи не так пані Мельник Д.В.

Д*
до * власна думка*

Ваша цитата " навіщо заводити дітей ,якщо не взмозі дати їм хоча б середню освіту. " А ви не беріть взятки і все буде у взмозі ... у школі № 5 м. Берегово треба платити за своє існування там, якшо не грошами - то дорогими подарунками , лише після того до тебе будуть ставитися як до людини ( до учня) знаю з власного досвіду!... Там не дивляться особо на твої знання чи не знання , там дивляться насамперед Хто ти , з якої сімї. Моя порада до батьків подумайте 100 рас перед тим як давати своїх дітей у 5 школу ... Якщо ви проста сімя ( а не родич деректорки чи вчителя який там працює , або мажор" ( то вам там не місце !!, бо ставлення до вашої дити і до дітей тих ( мажорів ) буде дуже відрізнятися !!!!

Д"
до "є така думка"

як вам нестидно надалі претендувати на дитячі і їх батьків гроші, ви надалі пишете, що яка кому різниця, хто скільки платить і ще заплатить, вам просто ганьба і виставити вас на привселюдний позор в місті Берегово!

ВД
відповідь до власна думка

ви пишете, що "навіщо заводити дітей" - таке може написати лише тварина (вчитель яка працює в школі №5 м.Берегово), не вам вирішувати чи заводити Людям дітей чи ні , а ваш обовязок їх за свою зарбітню зарплату навчати знань! Ганьба!

НБ
Не байдужий

У мене всього одне запитання. Чому школа №5 називаеться щкола з поглибленим навчанням англійської мови? Ні одна дитина не знає англійської мови, яку вчать на уроках в школі. Всі вчителі змагаються між собою у кого скільки учнів беруть додаткові уроки у них на дому.Це спеціальна зрада у системі навчання ї всі вчителі англійської мови - це зрадники школи. Як директор цього не помічає, і чому це питання не виноситься на педраду або не осуджується громадою.Це говорить про те, що вчителі діляться з директрисою. Всі коментарі проти вчителя Ворошилової пишуть вчителі і їх діти. всі медалі в школі - куплені або віддані дітям вчителів, щоб добавили їм більше балів при вступу.У мене двоє дітей вчились у п*ятій школі і все це я терпів 15 років, поки вчилися мої діти.....

А
Азеф

Читаю всю эту муру, и меня ржачь разбирает. Такое ощущение, что в других школах не только Берегова но и Мукачева, Ужгорода и др. населенных пунктов Закарпатья ИДИЛЛИЯ и БЛАГОПОЛУЧИЕ. ОЧНИТЕСЬ, не питайте иллюзий, НИКОГДА наша система "ОСВІТИ" не будет НОРМАЛЬНОЙ. Ведь ВСЕ прекрасно (у кого есть дети)знают о НЕСПРАВЕДЛИВыХ оценках в любом классе, т.к. в каждом классе есть БЛАТНЫЕ - ТУПЬЕ, а есть простые дети хорошо знающие предметы (из бедных семей, живущих на ЗАРПЛАТУ. Я вообще молчу о том, кто руководит, в основном школами, на примере хотя-бы г.Виноградово школа №8. Все вообще "ОФИГЕЛИ", когда директором этой школы назначили РЕАЛЬНОГО ДЕГЕНЕРАТА-алкаша ДОВГАНИЧА Вову, реально нулевого учителя (по знаниям и подготовке), но ОКАЗЫВАЕТСЯ весь СЕКРЕТ в том, что дядя его жены Мирославы (прекрасная женщина)Николай Русинко (на тот момент руководитель отдела "К" УСБУ в Закарпатской области, то есть "борец с коррупцией"). Когда это мурло стало рулить в 8 - "ВСЕ стали платить" ему ЗА ВСЕ.

В
Вікторія

Хто би що тут не говорив, але 5 школа є найбільшим хабарником. І та Наталка (вчителька з 5-ї) яка так доказує, що ні вона ні інші її колеги не беруть хабарі вона добре усвідомлює, що каже неправду. Про відділ освіти краще не говорити, бо таких некомпетентних які сидять там зараз ще не було в жодному районі. Про Пилипку взагалі краще не говорити, адже це нахабна побиральниця, взяточниця і брехуха. А її недолугий синочок ДАІшник окрім того, що гребе з усіх грошей то ще й не просипається від алкоголю. А тим вчителям, які як барани всі одностайно підняли руки просто ГАНЬБА!!! Кожного з вас люди впізнають на вулиці і як ви будете мешканцям Берегова дивитися у вічі???Фатула це шизофренік, якому діагноз встановлено вже давно, от тільки його дуже ретельно приховують. Таміла Ви молодець!

В
Воланд

Доброго дня! Із величезним задоволенням читаю ваші коментарі, дорогі мої. І з нетерпінням чекаю нових. Що вам сказати, мої друзі? Колишні колеги Таміли тепер або намагаються виправдати свою безхребетність, або продовжують виливати жовч. Треті мовчать, бо не відчувають своєї вини. Мені смішно з усіх них. Всі вони програли. Навіть ті, що щиро люблять свою школу. Наразі її вже не існує. Дорогі мої вчителі, ви спочатку спільно розіп'яли Людину, а тепер шукаєте собі кожен окремо виправдання? Подібну історію я добре пам'ятаю. Бо брав у ній активну участь. І теж за це не покаявся. Бо все-одно нам з вами у пеклі горіти. До побачення, дорогі мої.

Г
гость

Люди! Главный вопрос не в деньгах, а как они расходуются. Многие готовы поддерживать свои учебные заведения, но не готовы обогащать людей примазавшихся к учебному процессу и делающих вид что они учат и воспитывают детей.

V
Vlodi

Дуже важко судити, а багато хто це робить не знаючи суті проблеми, і користуючись лише написаною статтею, коментарями, а також чутками і догадками. Насправді, всі хто коментує має рацію!!!. Бо і пед.склад школи хороший, які знають свою роботу, але і моральний клімат не найкрпщий, а це уже від голови.... Можливо б і подібних розмов було меньше якби ще той кому належит опікуватися школою(ми), таки ними опікувався. Маю на увазі утримання закладів,забезпечення їх елементарними речами(парти, стільці, обладнання, підручники,...фарба, цемент, вапно, ...лопата, швабра, віник..., кажуть навіть крейду останні роки доводиться просити батьків, щоб допомогли закупити)А оцінки? А не треба їх просити... Треба бути до себе обєктивним. Кажуть ЗНО добре проявляє справжні знання... Слава героям!

I
ivanka.demchak

В 5 ШКОЛІ ВІДКОЛИ ДИРЕКТОРОМ СТАЛА ПИЛИП,ШКОЛА СТАЛА ЕЛІТНОЮ. ТАМ ПОТРІБНО ПЛАТИТИ НЕРЕАЛЬНІ КОШТИ.Я І СВОЮ ДИТИНУ З ЦІЄЇ ШКОЛИ ЗАБРАЛА.ТАМ ВСІ ВЧИТЕЛІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ЛИШЕ КОШТАМИ А НЕНАВЧАННЯМ ДІТЕЙ.

ВЗ
Вчитель ЗОШ № 5 (закінчення)

Наступне! Про які побори ви говорите? Про які побори пишуть в коментарях велика кількість людей? Схаменіться!!!!! Покажіть мені рукою на ту людину, котра вам сказала: мені треба гроші! Ви що? Бога не боїтеся? Я особисто (а також мої однокласники, знайомі, друзі, котрі теж тут навчалися) за весь час навчання, будучи ученицею, а потім і вчителем, ні разу, ні від кого не чула, а тим більше і не просила: принеси мені! НІКОЛИ!!!!! Якщо на відео ви бачите вчителів, котрі були на величезних емоціях, то просто знайте, що вони захищали свою СІМ’Ю! Так, саме сім’ю, тому що для всіх вчителів 5 школи це є другий дім! В котрому ми намагаємося працювати злагоджено, як один великий механізм! І кожен вчитель, кожен учень, ми всі разом безперечно витримаємо цю всю важку ситуацію, і будемо працювати ще краще! ОСЬ ЦЕ Я ВАМ ТОЧНО ОБІЦЯЮ!!!!! Слава Україні! З повагою, Наталка

ВЗ
Вчитель ЗОШ № 5 (продовження)

Тож, почнемо із найголовнішого! Сильно мене зачепив коментар у статті, де говориться про те, що вчителі, котрі утрималися, є заляканими. Це 100% не правда! Ті вчителі «Утрималися» від голосування тільки того, що знають Тамілу Василівну не тільки як вчителя, але як і хорошу людину! Тут просто зіграв «людський фактор». Але всі ці вчителі, котрі утрималися, так само палко люблять свою школу, і горою будуть захищати її допоки живі! (далі буде....)

ВЗ
Вчитель ЗОШ № 5 (початок)

Накипіло! Довго та ретельно збиралася з думками, щоб все чітко і гарно написати, нікого не образивши, і спобувати пройти модерацію, котру так ретельно перевіряють, і не допускають коментарі усіх бажаючих! Я навчалася у цій школі, я в ній тепер і працюю. Моє родовідне коріння йде далеко у минуле по професії ВЧИТЕЛЬ! І я цим сильно пишаюся! І пишаюся своєю школою! І не хочу, щоб хтось її ображав, або ж говорив факти,котрі не відповідають дійсності. Бо це смішно, врешті-решт! Моя бабуся пропрацювала у цій школі дуже багато років, і я, будучи вже студенткою університету знала, що якщо йти працювати в школу – то тільки у найкращу! Ті знання, котрі мені дала 5 школа, я пронесу крізь все своє життя, і впевнена, що залишуся Людиною з великої літери до кінця днів своїх! (продовження буде...)

ВЧ
Випадковий читач

Вперше вирішив залишити свій коментар у мережі, але, нажаль, цього я зробити не зміг. Шановна модерація не дозволяє це робити, якщо ця інформація зможе зробити з невинної жертви новий предмет ненависті. І нехай кожен з вас подякує за "об'єктивну" та "різнобічну" інформацію.

7(
777 (оригінал)

Наша система освіти (і не тільки вона) прогнила вже навіть не до підвалин, а, як би сказали славні автодорівці - до подушок основи. Але хочу сказати зовсім про інше, перед нами факт, коли індивідуум чесніший за майже весь колектив, що було неможливим при соцсистемі. Чому так сталося? А все дуже просто, згадайте з кого робляться масовки на офіційних заходах всіх владних партій, кого змушують змінювати партквитки мов місячні проїздні в громадському транспорті, кого тримають на короткому повідку при розподілі уроків та іншого шкільного навантаження? І нехай не ображаються вчителі, але з них вже давно зробили німу й покірну худобу. Ой, не німу, бо вміють читати з папірця таку паскудь, за озвучення якої, я б позбавляв педагогічного диплому, в кого він є, звісно. А ще скажу про батьківські комітети, які давно перетворили на інструмент вибивання грошей, подарунків (бажано в золоті) та вирішення життєвих проблем псевдопедагогів. Кинутися на замовленням на одного - себе не поважати, а ще вчать.

А
Ангел

Єдиний вихід з цієї ситуації - звільнення (з подальшим покаранням) директора.Знаєте чому ця тітонька директорка така? Бо тяжко хвора. Жаль її, щиро...А ще - вона має багато грошей і впевнена, що навіть місце в раю собі купить. Колектив - заляканий, більше того, її боїться і мерія, і відділ освіти. Коли заст. мера п. Токар оголосила про загибель ще одного юнака з Берегова, директор на неї зашипіла....Цього монстра боїться навіть її чоловік. А її сини - перевершили свою матінку. Колектив - нормальні люди, просто кожна людина має важелі, на які можна тиснути. Правда, не всіх їй вдалося втягнути у свої протизаконні дії. Але все незабаром закінчиться: директор буде наказаний, колектив прозріє і зрозуміє, як глибоко помилявся, а вчителька, яка посміла сказати правду - згадуватиме про ці збори, як про дурний сон. Повірте, так буде. Ангели не помиляються.

Д3
до 345

Цитую Вас:"Як тільки держава зможе це зробити для свого народу, то от тоді вже можна буде про щось говорити..." Роблю висновок, що Ви або дитина (вірите у казки),або мрійник, схильний до альтруїзму.

БД
батько до батьків

І ЦЕ ТАК ВСЮДУ У ВСІХ ШКОЛАХ І ВУЗАХ ЗАКАРПАТТЯ.ВИНУВАТІ, ЯК БАТЬКИ, ТАК І ВЧИТЕЛІ, ЗРОБИЛИ З НАВЧАННЯ БІЗНЕС. ВЧИТЕЛІ БЕРУТЬ ВЗЯТКИ БУДУЮТЬ КОТЕДЖІ, КУПУЮТЬ КРУТІ ТАЧКИ , А ПОТІМ ЦИМИ ДИПЛОМАМИ ЛИШ ЗАДНИЦЮ МОЖНА ВИТЕРТИ !!! А ВИПУСКНІ ЦЕ ВООБЩЕ ПІЗДЕЦ, НЕ ВИПУСКНИЙ, А ПОКАЗ МОД, ЗОВСІМ ВЖЕ ЙОБНУЛИСЯ !!!

3
345

На жаль, наша система освіти не ідеальна. Держава зовсім не забезпечує жодну школу: не вистачає підручників, нема крейди, спортивного інвентаря, комп'ютерів, миючих засобів і цей список можна продовжувати довго. Якщо ми хочемо, щоб наші діти приходили в чисті класи, мали чим писати і мали змогу достойно вчитися, то змушені самі їх цим забезпечувати. Як тільки держава зможе це зробити для свого народу, то от тоді вже можна буде про щось говорити...

2
234

А "колективу" не ганьба робити судилище сміливій жінці , яка назвала речі своїми іменами , і вони знають ,що це правда?Все місто обурюється поведінкою Пилип і її підлабузників.Можливо хоч тепер закінчаться побори від батьків вчителями .А цю вчительку шкода , вона для цих змій , дуже чесна .

С
салка

Наша, так называемая "система образования" похож на большого курятника с несколькими петухами (и видео этого подтверждает). Естественно - результаты соотвествуют...

1
1111

Я підтримую Таміллу, тому що за стільки років хоть хтось посмів відкрити рота , а правда як бачите очі коле!!!!! У тій школі учаться просто ізбранні діти , у кого батьки з товстими кошельками, синки і дочки тих же вчителів котрі куплять у Пелипки чи відмінний атестат чи медаль, знаю і сам(а) бо там Учився( лася) ( простим дітям там не місце, бо сам (а) прошйшов ( ла) через то !!!!!

З
Закарпатець

Я в шоці!!! В час мого навчання такого не було (а це 2000+-). Чиста корупція, я вітаю сміливість цієї жінки, враховуючи також те що вона є вчителькою цієї школи, думаю вона обдумано пішла на це, розуміючи що залишиться без роботи). Задумайтесь, люди. Все розжовано в статті, і зверніть увагу на реакцію керуючого апарату. Про що говорити!!! Я не хочу бути змушений давати гроші на незрозумілі речі (застольє, подарунки директору, щомісячні збори...(це тільки з безперечних пунктів)) просто для того, щоб хоча б моя дитина могла спокійно вчитись без натиску вчителів!!! Це не приватна школа! Про що думає дирекція. Нема слів. Знаючи безпосередньо цю школу, можу сказати. що такий об'єм коштів в любому випадку йде не на благо школи. Я, особисто, безспірно, підтримую цю жінку-вчительку.

Г
Георгій

І всі прекрасно знають як живе сім*я Пилипів. Свиночок главний гаішник на мерседесі роз*їжджає, доміна відгроханий біля російської школи, розміром якраз під дупу Л.А. а всі ці жаби і змії лише гріють місце біля Пилипки. сволота одна. А Таміла Василівна - герой Берегова

Г
Георгій

Я можу згадувати багатьох прекрасних кваліфікованих вчителів, таких як Кулішова,Кенейз..яким добряче попсували нерви в цій школі. Урок англійської мови в минулому 11-А, починався з того, що вчитель відмовляв дітей здавати ЗНО, і продовжувався 45хвилинним нитям про важке життя вчителя і т.д. і т.п. Коли дійша мова про аттестат, то реально я не знаю як треба вчитись в цій школі щоб отримати відмінний. Я просто знаю хто кому і коли носив цукерки, коньячки, верхівці гроші. Все це робиться за старою схемою, не мені вам розповідати. Я жодного разу не поєалів що забрав документи з цього дурдому. Відучився спокійно в простій школі, де мене оцінювали так як Я знаю а не так як хотіли. А всі ті, кого я рахував нормальними вчителями 5ї школи і піднімали руки коли Фатула казав - ви всі ЗРАДНИКИ. Мені огидно було на вас дивитись! Я би ніколи не віддав свою дитину в цю школу. Я казав мій знайомий сигаретчик " Мы не такие богатые чтоб наш ребенок учился в 5й школе "

ДЛ
До Людмили

i кому ви хочете доказати, що у школах не побори? Кому? Всi дiти ходять до школи, всi батьки стикаються з цими "сiячами доброго и вiчного." Вчителi, за невеликим винятком, ВИМАГАЮТь так чи iнакше вiд батькiв грошi i подарунки. Вони перетворилися в ненажерливих монстрiв. Освiта в Украинi за законом безплатна, i не можна ставити пiд друк учнiв та iхнiх батькiв. Всi чули про випадки, коли з трiечника зроблять вiдмiнника. I цi випадки не одиночнi. На Заходi, зокрема в Нiмеччинi, вчитель мае право одержати подарунок вiд батькив або учнiв до 5€. Букет квiтiв коштуе 20€. Дарують 1 квiтку, або якийсь дрiбязок, якщо хочуть. А вчитель радий цьoму, бо важливий жест, а не дороговизна подарунку. Отак, нам пряма дорога в ЕС.

В5
Випускниця 5 школи

Нещодавно закінчила Берегівську ЗОШ №5. Тепер успішно навчаюся в одному з найкращих ВУЗів країни на державній формі навчання. Але проходячи повз рідної школи, завжди з теплом згадую час, проведений тут, Людмилу Амброзіївну, класного керівника, вчителів, друзів. Школа та її вчителі крокували разом зі мною по Країні знань, навчили мене вчитися, що дуже знадобилося у "великому світі". Мені шкода, що так дико, "патріотка" бажає змін. І якщо все так погано у школі, то чому колектив не підтримав Тамілу Василівну?

Г
Георгій

Таміла Василівна, Ви найсміливіша людина яку я знаю. Ви заступилися за тих вчителів яких "сожрала" вельмишановна Пилип.Л.А. та зміїний пед.колектив ЗОШ №5. Я навчався в цій школі з 2 по 10 класи. Попитайтесь інших батьків що змусило їх забрати документи з цієї "елітної" школи. Коли вчителі відмовляли дітей здавати ЗНО, щоб не дай Боже не попсувати репутацію та авторитет школи. ПРО ЯКУ РЕПУТАЦІЮ МОЖЕ ЙТИ МОВА, ЯКЩО В ШКОЛІ ТУАЛЕТ НЕ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ НОРМАЛЬНИЙ. Скільки ми на це грошей здавали?? То на туалет, то ремонт, то ще на шось. В місяць кожен учень в середньому здавав 100грн . в школі приблизно 600 учнів.За ці кошти за рік школу можна відбувати до вигляду європейської.ПРО ЯКУ РЕПУТАЦІЮ МОЖЕ ЙТИ МОВА, коли вчитель історії може матом покрити учня, а після цього забрати своїх любимчиків і ПОСЕРЕД УРОКУ йти грати з ними в пінг понг? ПРО ЯКУ РЕПУТАЦІЮ МОЖЕ ЙТИ МОВА, КОЛИ ВЧИТЕЛЬ ПОСЕРЕД НАВЧАЛЬНОГО РОКУ МОЖЕ ДОЗВОЛИТИ СОБІ ВІДПОЧИНОК В ІСПАНІЇ

Д
Діані

Я теж випускниця школи, але чомусь про примусові подарунки не пригадую!!!! навіщо перебільшувати? а те що викладачі відстоюють честь школи, свою честь то це на мою думку правильно! хто як не вони заступляться??? Люди невже ви не бачите провокації????

Л
Людмила

Я особисто хочу, тепер як мати сина 11-класника, щоб випускний вечір запам'ятався моїй дитині з найкращими спогадами, щоб був МИР та спокій у Державі та наше містечко було цілим і його не затронули такі події, як на сході! Я люблю свою Державу, і хочу, щоб моїм дітям тут жилося добре! СЛАВА УКРАЇНІ!

Л
Людмила

Дуже шкода, що все те, що було суттєве, вирізане!!! Де виступ директора? Де мій виступ та інших заступників? Де виступи представників відділу освіти? Звичайно, можуть бути деякі вчителі на емоціях - цим і скористалися. Но не біда. З боку небайдужих вчителів, батьків буде достойна відповідь! А хто рахує, що купівля форми своїй дитині - це побори для школи - перебачте... Це обов'язок кожного батька вдягнути свою дитину, причому форма набагато економніша, ніж одежина на кожний день, по якій буде видно, з якої сім'ї діти та якого статку батьки. Якщо випускний вечір - це побори..... То перебачте, це особисте рішення батьків, в якому платті має йти на свято донька - школа це не закупляє, хоч - у спортивці. Якщо дорого диск - не купляйте! Це рішення батьків. Вже багато років вчителі ЗОШ 5 не ходять на випускні вечори, щоб кошти за їхні вечері не проплачували батьки. Наклеп!!! За це потрібно відповідати!!!

Б
Берегівка

сьогодні школа №5 по області посідає 18 місце,а гімназія - 10(інфо шукай в інтернеті). перші місця ця школа займала при потокі, а пилип своїм керівництвом тяне все нижче рейтинг школи. перша в місті ця школа по переводу дітей з неї в інші заклади.

ЄТ
є така думка

Здавна вчитель вважався інтелігенцією.Але дане відео повністю ламає стереотипи.Як учні після цього відноситимуиться до вчителів у цілому?Треба було вирішити конфлікт закрито ,а не демонструвати на весь інтернет.Кожен сам вирішує де його дитина вчитиметься і скільки із сімейного бюджету виділити.хтось може більше,хтось менше-головне рахувати свої гроші.не всім бути спонсорами,але із жиру ніхто не бісится.

М
Маріанна

Якщо Таміла така чесна, то чому вона не виставила весь відео матеріал, на якому чітко видно що пед колектив обурений її так званими "висновками"??? Весь колектив щиро підтримує нашого директора, і надалі буде вістоювати честь нашої школи!!!

Д
Діана

Я випускниця 5 школи. Мені зараз соромно за цей самосуд та показовий виступ з боку викладачів. З власного досвіду: 1. побори на подарунки директору примусово збираються кожного року, з випускного класу збираються у 2-3 кратному розмірі 2. на ремонт класів кожного року ми здавали великі і невиправдані результатом роботи кошти 3. після іспитів застилали "скатерть-самобранку" - кожному члену комісії квіти, а також на столі холодна закуска та солодкий стіл 4. деякі батьки носили "сумочки" задля оцінок своїх дітей Але ця система викорінюється. пані Таміла, ви молодці. Не зважайте на критику інших, викорінюте хабарницьку систему.

ДК
до керівництва сайту

чому не оприлюднюються всі коментарі ???? якщо всі висказуються то нехай всі будуть почуті! чи ви ретельно добираєте коментарі які можна виставляти а які ні?

Б
Батьки

наші діти є випускниками цієї школи)))школа дає знання відмінні, але треба визнати,що навчання там обходиться дуже дорого)))так, вся сім"я Пилип дуже любить гроші)))це знає все місто)))та і взагалі освіта останній час в місті хромає)))подивіться ,хто зараз очолює відділ освіти,які там "кадри")))нормальним, справедливим керівником була Марія Антонівна)))Тамара вже довгий час" контролює" садики міста,невже пенсіонерці немає заміни,значить всім вигідно)))а Таміла має право на свою думку)))

ВВ
відповідь власнсна думка

власна думка це вчителька зош№5 гнида хабарна, як можна такий цинізм писати, у вчителів вже язики стерлися вилизувати пилипші задній отвір. Не тобі вирішувати кому рожати дітей а кому ні, прикриваєтесь дітьми і збераєте дань, моржу....

УШ
Учень школи №1 м.Берегово

Таку люстрацію потрібно провести і в школі № 1 м.Берегова. Там директор Матолич О.В це напевно найбільший шахрай і грошолюб якого світ не бачив ! Але думаю і до неї черга дойде...

КС
Керівництву сайта

Керівництво сайту, ви порушуєте закон разом із тими,хто стверджує, що один - взяточник, інший - контрабандист і т.д. При цьому називають ПІБ реальних людей, а самі ховаються за неіснуючими іменами, як о той Beregszasz. Ви для чого робите модерацію??? Щоб ці наклепи спокійно на поширювалися через цей сайт, і паплюжили честь та гідність людей? ЗУПИНИТЬ ПОЩИРЕННЯ ЦІЄЇ БРЕХНІ, ОБРАЖЕНЬ, ПРИНИЖЕНЬ!!!

ВД
власна думка

5 школа найсильніша у м.Берегово. Пройшла відмінну атестацію.Учні є призерами олімпіад і студентами ВНЗ. Стосовно ремонту класів ,купівлі підручників ,випускного вечора,який обходиться дуже дорого-то можна від цього відмовитися.Виникає питання :навіщо заводити дітей ,якщо не взмозі дати їм хоча б середню освіту.

B
Beregszasz

Побори в ЗОШ #5 на особливому контролі у Пилип Л.А. це знає любий батько і любий випускник цього закладу, син її Пилип Ю. Не так давно призначений головним ДАІшником Берегова, і вже встиг поміняти третю дорогу іномарку, і контролює весь китайський товар, що контрабандою надходить до району через Лужанку. Він визначає чиї "буси" можуть їхати, збирає з них бабло і заносить дань в прокуратуру і СБУ які покривають ці схеми.

М
мукачівка

На жаль внаших школах процвітає корупція. Більшість вчителів вважають за нормальне вимагати подарунки чи то "ПОДЯКУ" за навчання дітей, особливо у випускних класах. Це я відчула на собі. А таким вчителям як Таміла Ворошилова можна лише подякувати і разом з ними боротися з корупцією в школі.

1
123

Якщо ця вчителька хотіла поборотися в школі, то треба було почати боротися з того, що систему освіти треба ламати в цілому. Чому вона піддається критиці букет квітів, а не піддає критиці низьку якість підручників, адже сама школа, яка йде як спеціалізована з англійської мови, закупляє книги самої низької якості. Чому про це вона не говорить? Вся біда в тому, що вона член люстраційного комітету і за хотіла когось люструвати, то треба починати з себе. Хіба вона за час роботи вчителем не прийняла жодного букету чи коробки цукерок, і не треба прикриватись ідеєю Майдану, бо часто в цих люстраційних комітетах люди, які і близько не переймались Майданом, а вирішили зробити за рахунок Майдану свою кар'єру, а те, що батьки мають змогу вибору та купівлі кращої книги для своїх дітей, що в цьому поганого, це не викинуті гроші на сміття, а інвестиція в майбутнє життя. Вчитель повела себе абсолютно не коректно, про що вона тоді може навчити дітей, яку особистість розвинути?

ДУ
До уваги Новака

Потрібно бути абсолютно безсовісною і безсердечною людиною, щоб при розборі своэъ брудної білизни і хворих чвар згадувати про смерть солдата. Сьогодні рівно шість місяців з розстрілу невинних людей в Києві, але тобі, Таміла, і твоєму чоловікові це ж не завадило публікувати цю нікчемну і бридку статтю. То до чого тут страшна звістка про смерть Героя? І ХТО ДАВ ПРАВО ПУБЛІКУВАТИ ФОТО І ВІДЕО БЕЗ ЗГОДИ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ТАМ ПРИСУТНІ? Саша Новак, тобі не здається, що ви разом зі своєю дружиною порушуєте закон і права людей? Або ви впевнені, що ваша поїздка в Київ і екскурсія по Майдану звільняє вас від обов'язку шанувати і поважати права інших людей? Ці вчителі, до речі, роблять для України не менше, а навіть більше, ніж ви - марнослівні скандалісти.

АА
Ананіму Ананімучу

Не збираюся бути адвокатом для директора школи нр.5, але нагадаю всім вам - хто змішує директора із сміттям, що за час її директорства: величезний дах школи повністю відремонтовано та встановлено нову черепицю, по всій школі встановлено металопластикові вікна, побудовано автономну газову котельню, відремонтовано врешті-решт туалети як для дітей, так і для вчителів, а ще обладнано мультимедійний клас, заснований та наповнений експонатами музей, і т.д, і т.д., і т.д. В школі затишно, сухо, тепло, зручно, комфортно як працювати, так і вчитися. Я маю величезну і ґрунтовну впевненість, що необхідно вкрай любити свою школу, і при цьому бути дуже неординарною людиною, щоб в наші важки часи зробити таку величезну роботу з оновлення школи. Крім цього, ВІДКРИЙТЕ ОЧІ: ну не може так бути, щоб весь колектив був настільки заляканий і безмозгий, що всі до одного підтримають свого директора, і лише одна, яка паплюжить всіх підряд – порядна « і за Майдан». А ні, не одна,- з чоловіком журналістом.

Б
Берегівчанин

Всі дуже добре знають Пилип Л.А. її жагу до слави, грошей і зручного місця під сонцем.Про її побори та методи роботи з колективом вже ходять легенди . Вона з 5 школи зробила елітну школу для обраних діточок з вагомими батьківськими статками, які щедро дарують все надбане добро що нажите "непосильним трудом" для нашої любої директорки. Всі хто не витримує фінансового навантаження вимушені переводити дітей в інші школи. Навіть мер м. Берегове не віддав свою доньку до цієї єлітної школи. Досить!!!! Схаменіться!!!! Будьте скромними і чуйними людьми, ще не пізно змінитися ....

ЗЗ
захар захарович

Давно треба було приймати міри проти цього всього безладу, який твориться в школі №5, але всі бояться того піночета пилипку, та возомнила із себе королеву, не дає сопкійно працювати і вчитися людям

Б
Берегво

Для Анонім Анонімич У 5 школі вчителі на випускні вечори не ходять вже погад 5 років, гуляють тільки учні з батьками! якщо хтось не хоче йти на випускний вечір, то якого милого це всім казати??? на відео ролику цікава сума названа, 6 тис грн, з яких понад 2500 це витрати на випускний вечір, про що рішають самі батьки, а не дирекція школи. Ви хоть раз були в 5 школі??? по класам ходили? я сам закінчував цю школу і пишаюсь своєю школою, а от така як Таміла це позор, якого як я зрозумів скоро там не буде... з неї такий вчитель... знань 0! а ще щось пригає...

АА
Анонім Анонімич

Зрозуміло, чому люди дописують тут під псевдонимами - бояться за своїх дітей, яких можуть також зацькувати "освітяни" ЗОШ № 5, які оскаженіли через "винос сміття". Але чому боїться назватись дописувач, що звертається "К администрации сайта" ? Якщо ви вчитель чи батько/мати, то чому б вам відкрито не заявити, що все описане - брехня, а насправді в школі № 5: - нема жодних поборів - не проводяться випускні гулянки, які оплачують з кишень батьків - існує цілком прозора система розподілу усіх коштів - система оцінювання дітей 100% справедлива, нікому не натягуються бали і нікому не занижуються - пані директорка живе на одну зарплату Невже соромно відстояти честь школи (якщо така честь має місце)?

Н
ніка

не віриться що цю корупціонерку Пилипку хтось все ж таки вирішив прищучити. треба мати неабияку сміливість і відвагу. справжня героїня Берегова!

МБ
Місто Берегово

ПЛП ПНХ!

Б
Берегово

Більшого БРЄДУ я в житті не читав... повна нісенітниця... одна людина вбила собі в голову, що хоче стати директором, вирішила пересварити ввесь колектив, який, до речі підтримує свого директора, вмішала у ввесь цей бруд багато своїх колег і ще називає себе патріоткою, це повний абсурд... вся ця стаття і всі ці події - це чистої води наклеп, і треба судити і автора і ворошилову за це все. Це чистої води дистабілізація в школі, дистабілізація в місті, дистабілізація в області. Хтозна, а може вона теж агент ФСБ, нам простим людям цього не знати, хто там її на майдані завербував... Мені соромно через таких людей як таміла ворошилова за Майдан, який я підтримував ввесь час. Люди схаменіться!

КА
К администрации сайта

Уважаемая администрация сайта! Вы не чувствуете ответственности за то, что с вашей помощью оскорбляют людей, называют их без суда преступниками, обвиняют в совершении преступлений? Или это в рамках закона? Суть вопроса очень простая: учитель хочет стать директором, и ради этого унижает весь коллектив одной из лучших школ города Берегово. Именно так - ВЕСЬ КОЛЛЕКТИВ И КАЖДОГО УЧИТЕЛЯ В ОТДЕЛЬНОСТИ. Эти люди отдали десятки лет своей жизни школе №5, а их ВСЕХ "мордой по полу", потому что одна из них рвётся в директорское кресло. Как вам известно, автор данной статьи Саша Новак - муж учительницы-карьеристки. Прекрасная семья - муж помогает своей жене сделать карьеру, используя при этом сайт Мукачево.нет в своих корыстных интересах. Нужно быть последним подлецом, чтобы при этом поминать Майдан и погибших бойцов. ОПОМНИТЕСЬ, СЕМЬЯ ВОРОШИЛОВЫХ. Извинитесь перед учителями за всю гадость, которую вы натворили. Татьяна, попробуйте найти работу в другой школе. Может, кто-то Вас примет.

Я
я

Шкода цього вчителя , щоб працювати у тому кодлі під керівництвом хабарниці Пилипки!Правильно роблять батьки ,що переводять дітей у інші школи.

Я
я

Побори у цій школі просто жахають!Батьки масово переводять дітей у інші школи , бо не витримують фінансово утримувати вчителів і адміністрацію школи.Але є між ними і чесні вчителі , такі як Ворошилова, які намагаються дати дітям знання не за хабарі.Цікаво, правоохоронні органи не зацікавляться цими викладеними фактами про директора?

А
Азеф

Цікаво, а в якій школі є ті вчителі, ялі не люблять гроші?

Ч
читач.

На жаль не тільки в освіти жити по новому не хочуть,вірніше не не хочуть а бояться,думають що Пилипша,"пуп землі" і до того-ж всемогутній,але ні час прийде і до Вас Таміла Ворошилова,і батьки і ті-ж вчителя прийдуть з поклоном,за звергнення диктата,а в школі такі побори дійсно,що батьки еле зводячи кінці з кінцями вдома,стараються тягти все для цего "жиртреста" щоб та достроїла вже який по рахунку будинок для дітей своїх,також надзвичайно "бідних".Бог є на світі,і він покарає всю сім2ю цієї "жиртрестовки",за всі прокльони які лежать на грошах як вона виражається "благодійників"-примусово.А вам Таміла Ворошилова бог принесе здоровя і благодать!!!

З
закарпаття

Сам вчився в ЗОШ #5 і можу точно сказати, що Пилипша дуже любить гроші, подарки, пожертви, взятки. Для виправлення деяких оцінок в атестаті успішності мої батьки заплатили кругленьку сумму Пилип Л.

Читайте також