Нам пропонували робити аборт: Історія закарпатця, який 14 років тому дізнався про свій ВІЛ+ статус (ВІДЕО)

8
1

Mukachevo.net публікує першу частину інтерв'ю з головою осередку благодійного фонду 100% життя в Ужгороді - Андрієм Дем'яненком.

Андрій Дем'яненко дізнався про свій ВІЛ+ статус під час вагітності дружини. Тоді у Білій Церкві їм пропонували піти на аборт, проте вони з дружиною на це не погодились і намагались зробити все, щоб їхня дитина народилася здоровою.

Пан Андрій розповідає, що приїхавши на Закарпаття відчували неоднозначне ставлення від сусідів, які не дозволялись гратись із їхньою дочкою і навіть не вітались. Проте через деякий час їм вдалось змінити поведінку односельців. Після переїзду на Закарпаття Андрій Дем'яненко почав проводити активну соціальну роботу і один із небагатьох вільно розповідає про свій статус.

Як жити із ВІЛ, як ставиться суспільство до людей із таким діагнозом, чому важлива підтримка і своєчасна діагностика - відповіді на ці питання в інтерв'ю.


Дивіться також: 54% закарпатців у яких виявлено ВІЛ - заробітчани. Наразі на Закарпатті на диспансерному обліку в центрі здоров'я перебувають 737 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, з яких 534 отримують антиретровірусну терапію, тобто специфічне лікування від цього захворювання.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ЗЙ
Знаю його

Неважливо ким ти був раніше. Важливом ким ти є зараз! Дивовижної сили духа людина! Допомагає і надихає до боротьби тих, кого наздовгнала ця хвороба.

Читайте також