Народ проти: Як громадськість Закарпаття люструвала міліціонера Турдая

7
28

Перше стрімке вертикальне призначення з Києва на підставі відвертого місцевого лобізму та без будь-яких обговорень з громадою наразилося на аргументований опір закарпатців.

Після падіння режиму Януковича одними з першочергових для ротації стала вертикаль МВС –і аби остаточно позбавити попередню систему будь-якої опори, і аби взяти ситуацію по всій країні під контроль. Тому і на Закарпатті «ритуальні танці» навколо крісла очільники управління обласного МВС розпочалися швидше, ніж навколо посади губернатора.

За підсумками відносного спокою на Закарпатті в останні тижні режиму Василь Варцаба спробував залишитися на посаді. В якості аргументу генерал використав голосування трудового колективу, який, вдумайтесь, обрав собі за керівника саме Варцабу. Наче колектив міг проголосувати інакше…

Але паралельно відбувалися інші процеси – лобіювання на посаду головного міліціонера Закарпаття очільника Хустської міліції Василя Турдая. Цим займалося закарпатське крило Фронту Змін, яке родом також з Хуста. На рівні області перемовини вів депутат облради Мирослав Білецький, а на рівні парламенту – його кум Валерій Лунченко.

Попри те, що Закарпатська облрада звернулася до нової влади з пропозицією узгоджувати усі кадрові рішення в краї, новоспечений в.о. міністра МВС Арсен Аваков цей заклик вирішив проігнорувати, але «почув» однопартійців та ще не ставши міністром видав наказ на призначення Василя Турдая. Його оприлюднили зранку в четвер, 27 лютого, ще до голосування за новий уряд в парламенті.

Василь Турдай вже готувався до офіційного представлення, як під стінами обласного МВС зібралася громадськість, що заявити про протест. Перше, що з людьми ніхто не порадився, хоча принцип узгодження призначень з громадою було озвучено на столичному Майдані політичними лідерами. Друге, Василь Турдай має низку «плям» в професійній біографії. Найбільша – резонансна справа Павла Нагірного: його родич начебто працював під крилом Турдая у райвідділку та сприяв тому, аби його родич, попри пильну увагу ЗМІ, зник. Та і позиція самого Турдая у справі Нагірного виглядає вкрай непрофесійною, адже людину, на руках якої 2 смерті, хустська міліція не поспішала затримувати і не надто ретельно утримувала, коли спіймалаНагадування про це активісти розмістили у вигляді банеру на фасаді обласного управління МВС.

ЗМІ оперативно роз тиражували претензії громадськості до кандидата на посаду. Як виявилося у четвер вже після обіду Василя Турдай поїхав у Київ, аби додатково погодити своє призначення.

Питання – з ким і чому в Київ? Адже люди протестують не там, а на Закарпатті. При чому аргументують свої претензії реальними фактами, і вже навряд відступлять, байдуже що вирішать у столиці.

Іван Романчу, Мукачево.net

Коментарі

К
котик

Шановні читачі ми турбуємось про ваше здоровя та про ваші гаманці ,чому перший заступник мера м.Хуст Рвіс М.М. нехтує здоровям городян . Міша, в якого в міськраді кличка “мажор” ,пішов в політику, щоб вирішити свої побутові проблеми , а саме легалізувати свої нетрудові доходи (хабарі ,тобто додаток до зарплати за який ніхто його не зловив ) з таможні, які він капіталізував в нерухомість м.Хуст . Як бачимо він важко будує куплений ним ресторан “Угорські страви ” з порушенням всіх правил будівництва (а йому байдуже, ДБК і аріхітетор сидить в кармані, Міша ж бос ) . Ну ніяк не може “мажор” добудувати цей шедевр архітетури, в міській раді меньше доплати дають. Але в Міші мажора є план ,а який? Він дуже, дуже, дуже хоче бути мером, він бачить, що Кащук вже мером ніколи не стане, тому якщо задобрить боса, можливо і на нього поставлять ставку.

K
Koks

Люстрація МВС повинна починатися з начальників районих віділків таких як Яцканич, які є винуватцями ДТП інших злочинів що досих пір припогонах і владі на їх руках кров і смерті.

K
Koks

люстрація працівників міліції повинна відбуватися з начальників місцевих МВС Яцканича,Солфілканича,Куриці, які були винуватцями ДТП та інших правопорушень і керівник обласної міліції повинен відреагувати відразу.Інакше Турдай(начальник МВС Закарпаття) буде прикривати своїх кумів і колег по погонам.

P
Prohogij

Riba gnie z golovi.Kogda na verhu budet normalna ludina,togda i budet porjadok,a tak odni korupzioneri.

В
вуйко

той хто писав вуйкові міліція порушуе а прокуратура та суд приймае рішення як він міг це спустити коли рішення приймають ці основні органи да я робив в міліції і я звідти звільнився тому шо набігаешся наробишся а тоті бабло снімуть і жуликів повипускають знаете як неприємно а ат істота яка АЗЕФ ти даже немаеш назви нормальної ти спочатку напиши імя і вкажи свою адресу поспілкуемось як буде бажання

1
1223

Гнати їх всіх треба, а не лише міліцію. Усі правоохоронні органи в корупції. Наприклад, Біловар, Зарева дістали вже. Скільки вони будуть людей мучити. Вішати таких треба, а не просто люструвати .....

6
6

Громадяни висловили свою позицію. Чому Лунченко так уперто лобіює Турдая? Невже то правда про Яценюка????

I
ifzy

на таких сбу очі закривають.тих перевіряють яким платить 1500гривень заробітної плати.а сам їздить на курорти.прибрав до своїх рук землі в шаяні. купив джіпа і октавію нові.ще і встиг купити квартиру в ужгороді. і це все з своєї заробітної плати.

М
Михайло

НЕ розумію чого піднявся такий гвалт. Знаю цю людину, як як гарнорго міліціонера. Думаю, що все повязано з тим, щоб протягнути свою людину, а тому Дурдая не справедливо хають

М
Майдан

Люди, це вже почалося як в 2004 році, решайли хринові хустські пацани: Бровді - Білецький - Лунченко і ко казав що вони були в опозиції до Яника ? Перші кроки влади вражають, вчора прочитав в Експресі за нового ген. прокурора і я вам повім, що нова революція не за горами, але тоді буде ще по круче.

Ч
чувим

чувим шо сись мілцішта яцинюку у шаянаш дараб земнли подогнав а се тіпа яцик му подяковав а як вун за чоловік не знаву звідайте у тячивских

ДМ
дід Михайло

Документальная книга Харьковского равина Эдуарда Ходоса "Еврейская рулетка, или пир во время Кучмы", дает полное представление о нашей украинской власти. Если к этому историческому документу добавить книгу еврея Сергея Нулиса "Торжество Израиля, или грядущий в мире антихрест", мы будем иметь полное представлени о том кто нами руководит и чего добивается. Фашизм-это самосознание нации, которая вышла с под контроля сионизму.-так написано в "Катехизисе еврея СССР"

А
Азеф

Як завжди, через жебраків та дурників багатії в черговий раз прийшли до влади. Одні паскуди змінили інших паскуд. І головне, де ви виділи ниська порядного мусора? А той, хто каже на Турдая В., що він ЧЕСНИЙ та ПОРЯДНИЙ, вкажи своє прізвище та ім"я, а також адресу, а ми прийдеме до тебе до хиж, як то робить "Правий сектор" і побачимо, шо ти за ЧЕСНЯГА такий. А водь скорш ти ХОЛУЙ мусорський, паскудь.

В
Вуйкови

Якщо він такий правидний Турдай то хай пояснить свою роль у справі Нагірного яку він як остання криса спустив на тормозах. Тому і на його руках і мундирі смерть 2 безневинних людей мами і дочки. Хай скаже який він чесний батькові загиблих

В
вуйко

я би хотів сказати за цього офіцера, що честь і гідність у нього на вищому рівні і якщо хтось хоче його паплюжити незнаючи людини то подивіться спочатку на себе дайте собі самооцінку а дальше пишіть і розказуйте мало лишилось таких працівників в тих органах

Д
добряк

слухайте а ко кому робив тоту люстрацію бо говоря говорять то навірно от слова люціфер нечисті чи шо

M
Mukachevets

Did Muxaulo, Tebya vupystulu s dyrdoma? U tam bul shtyrm byntyyshchux ? u tebya vupystulu? Zhalso… tebe tam gnut u gnut, tvar tu vonychaya.

ДМ
дід Михайло

Вертикальная власть-это полная зависимость. Вертикальная власть была созданна при советской власти хозяевами територии СССР сионистами. Читайте совершенно секретный документ, фактически инструкция международного сионистического движения под названием "Катехизис еврея СССР". Исходя их этого документа, мы объязанны, для защиты государства и народа Украины от постоянных посягательств масонских лож на суверинитет и независимость государства Украина создавать ЗАКОНЫ которые будут защищать народ и страну. Областной шериф должен быть избраным в области и, ни в коем случае быть зависимый от Киева. Милиция и шериф должны быть зависимы от Закона и контролируемы юредической службой местного самоуправления.

Д
добряк

боже люди зхаменіться я думаю кого би не клали ай так нико вам буде недобрий вудкі ви берете злість знаву цього міліцішту з позитивної сторони нигда не перегибав палиці а я думаву шо може комусь не вигідно за того так обкекають але де прокуратура а самой головное суд по тому ДТП точно так як цімбор каже але як добрі таможню видримбали а тепирь сидить каже не пущавуть бо бояться но і де добрі то палиця з двома кунцями???

П
ПП

Будете видіти ун своє дубєся бо ун такий підар буде до кінця іти кому гроші верне за посаду мусить дальше до давити а потом із нас одобє

О
опришко

треба буковчаника поставити .УЛОВИВ.

Я
яяя

тути халуи нигда ни щиталися з народом и ни будуть...они лем прикрывавуться ним...у милиции1%чесных люди и то ни далше старлея,а у такому рангови-то уже криминальник на вси 100!коли киив щитався из закарпатськыми людьми???,нигда!за кого люде погыбли на майдани,за што???треба дуже задуматися,бо скоро уси поймуть,шо ни стоило того...!а кить стоило,та ни того...

Ж
Жителька

Це дуже розстроює. Люди боролися не лише проти Януковича і його партіїї, але проти корупції і самовисуваних керівників. Якщо вже була революція, то результати мають бути варті того. Час для нових людей, для нового світогляду. Дуже добре, на мою думку, що люди протестують. Раз у людини заплямована репутація - вона не має права займати головні посади.

Б
БИЙЛО

поперше не віджили а уже ростроілися і своім унукам,а щас будеме сёму унукам хижі строіти

У
Ужгород

І Чепак, і Варцаба вже віджили своє!

МТ
міліція то є закрите

Акціонерне товариство, народ там нич не рішить,мало пошумлять, а дали все буде еврі баді

ДД
добрий день

то Балоги хочуть протягнути Чепака

О
орест

Народ проти? Кого ви назвали народом? Що ви вкладаєтє в слово народ?

Читайте також