Народ проти «Закарпатгазу»

22
13

Мукачівці повстали проти сваволі підприємства

Напередодні святвечора жителі Мукачева, як і усієї області отримали платіжки за газ. Навряд можна достеменно описати реакцію на показники до оплати, вказані у ній, та більшість закарпатців точно здивувалися, адже мали заплатити у тому числі за газ, який ще не використали.

«У грудні до нас приходили брати показники з лічильника. Опісля ми використали до кінця місяця ще десь 100 м3 , але у платіжці, яку ми отримали нещодавно, виявилося ще стільки ж додатково, – обурливо розповіла порталу «Мукачево.net» пані Ангеліна, жителька мікрорайону Росвигова. – От виходить, що станом на сьогодні ми оплатили 540 м3 газу, а спожили лише 510 м3».

Зі слів інших мешканців Мукачева, «Закарпатгаз» регулярно завищує показники спожитого газу, відтак виходить, що люди здійснюють наче передоплату за газ, який ще не спожили.

Таку ж інформацію наводив у своєму блозі Дмитро Староста, переказуючи обурення черги місцевих жителів в офісі «Закарпатгазу» в Мукачеві. «Одному чоловікові написали 1128 кубів, одній бабусі, що живе сама, – 898 кубів, комусь – 200 зайвих», – поінформував блогер.

Зі слів Дмитра, лише незначна кількість мукачівців прийшли до офісу філії «Закарпатгазу», аби поскаржитися на зловживання.

В’ячеслав Чорнобривець – мукачівець, блогер, а заразом людина, обізнана в законодавстві, якому також прислали «накручену» платіжку – також вирішив не стояти в черзі, а пішов іншим шляхом.

«Для оскарження і перерахунку отриманих рахунків можна було б вистоювати довгі черги у самому Товаристві (і не відомо яким буде результат). Але оскільки дії вище згаданого Товариства «Закарпатгаз» є злочином і підпадають під ст. 225 Кримінального кодексу України, – за злочин має бути призначене покарання. А тому я не став вимотувати себе довгими і не потрібними чергами для вирішення цього питання. Для цього є кращий спосіб — подати заяву про злочин, що я і зробив», – повідомив пан В’ячеслав у своєму блозі на порталі «Мукачево.net», зазначивши, що чим більше таких заяв буде, тим швидше вирішиться питання про теперішні завищені платежі.

Є й інший шлях – без оскаржень. Про нього редакції розповів житель мікрорайону «Підгород» пан Василь. «Як тільки приходить мені ця платьожка, я її відразу викидую в смітник. А плачу по тих показниках, які у мене на лічильнику на день сплати. Хочуть, хай приходять звіряють. Вони так і роблять – раз у місяць точно приходять».

Минулого тижня, само коли розпочалася публічне обговорення дій «Закарпатгазу», портал «Мукачево.net» спробував отримати офіційні роз’яснення ситуації.

Спершу у начальника Мукачівської філії «Закарпатгазу» Казіброда Андрія, а тоді і в центральному офісі підприємства.

«Я не можу прокоментувати дану інформацію так як знаходжуся на посаді всього три дні. Старий начальник Дюлай Юрій – в Сваляві. Щоб прокоментувати це потрібно розібратися у ситуації», – пояснив нам керівник Мукачівської філії.

В обласному відділенні «Закарпатгазу» порталу «Мукачево.net» порадили звернутися до заступника начальника по обліку, але його не було на робочому місці (10.00-11.00 ранку - ред.), і мав бути тільки з понеділка. На запитання чи не може ще хтось прокоментувати ситуацію, у приймальні дали номер начальника управління розрахунків Наталії Калабіної.

Вона почувши про скарги, відмовилася коментувати питання у телефонному режимі. «Надсилайте нам запит у письмовому вигляді, тоді ми надішлемо Вам письмову відповідь. У телефонному режимі, на жаль, ми такого не коментуємо», – зауважила пані Наталя.

Значно результативнішими виявилися дії В’ячеслава Чорнобривця. «Вчора, 17.01.2011 р. біля 16:15 год. до мене прибув заступник начальника Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації Пилипанинець А.А. який, власною персоною і на власні очі зняв покази з газового лічильника, які на цей час відображали значення 3063, – повідомив він у блозі. – При цьому ця процедура проводилась у супроводі майора міліції Балог Василя Володимировича, який і веде цю кримінальну справу».

Отже, кожен може обрати свій шлях виходу з ситуації, у тому числі «Закарпатгаз». Про нього закарпатці дізнаються, отримавши нові платіжки – вже за січень.

Коментарі

КУ
касандра ужгород

а в ужгороді вобще беспредел.я там працюю вони даже підставляють працівників.я написала заяву за власний рахунок і благодаря нач.відділу обліку і її помічнці: 1.заява не дійшла до голови правління хоча напрвлена була рек.листом 2.потім була виправлена без моєї згоди непідписана хоча мені сказала нач. що підписана і мене чуть не уволили за прогули 3.коли я сказала що поодам в суд ця заява іщезла ніхто її не може знайти і я нічого не можу довести. БЕСПРЕДЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HS
Hackensmidt Szany

Вижу із блога, ош п.Пилипанинець насрав у гаті і загнав Чорнобривцю новий рахунок із новими даними(уже без фальсифікації). Так што, теперка усім тота чорнявка буде приносити нові квітанції, ци остальні мукачівці мають платити за неспожитий газ, котрий, майже, був проданий наліво і числиться спожитим,ыншак ви би його людьом не навязували?. А ну-ка я напишу на вас у прокуратуру цидулу, най провірять вашу діяльність.

H
Humpty-Dumpty

Думаю,ош треба писати заяви у вищестоячі інстанції,або у суд, як зробив пан Вячеслав Чорнобривець.Читайте його історію у блозі. Заяви треба реєструвати, бо они(свині) можутьЇ спрятати. Я так виходжував цілий рік. Люде, будьте уважні: у апрілю можуть підняти ціни іще раз, абись не платили по нових тарифах, мусай питання із фальшивими заборгованостями рішити нараз!!!

М
Мукачево

У всіх чергах ( на оплату послуг під касами) люди говорять на цю ж тему.І, головне. газовики так роблять не перший рік, хоч начальники там міняються, як рукавички.Всім приписують скільки не шкода чи тоґ. щоб перевести в іншу цінову категорію чи щоб отримати якісь премії. Знайомий , який в успадкованому будинку не живе, утримує лише невеличке господарство отримав ВЛІТКУ платіжку на суму близько 800 гривень.Пішов у газове, сказали мовляв не пустили перевірити лічильнито контролер і намалював цифру.Хто не пустив - невідомо, може майстри які білили в той час дім але вони ж і не мали права пустити.Але й контролер не мав права самовільно написати щось ТАКЕ.Після цього знімали лічильник на комісію - нічого не знайшли, він справний-двічі знайомий писав заяву, двічі проводити обстеження а віз і нині там -чергова платіжка пришла на суму 700 з копійками.Дуже хотілося б взнати думку юриста - чи можливо виграти справу у суді з отриманням компенсації на нерви.? Лише це напевне навчить цих "діячів"..

D
dyr

... і взагалі, куди подівся форум? Га? Модери.

OK
Otto Katz

dyr:: підтримую!!!!

D
dyr

На акт Росії про ліквідацію Українських общин у Росії пропоную Мукачівський російський драмтеатр перейменувати в Український Мукачівський драмтеатр.

KA
Katznelson Abram

а я плачу по книжці і немаю нияких проблем. Люди умітуйте у мусорку тоті квітанції. ************************************************************* Вася, проблеми все дно можуть бути.Кедь у тебе в рахунку зібрався борг, то він уже сидить у їхньому компутері, і треба походити, аби доказати, ош у тебе нормально. Треба робити, як пан В.Чорнобривець: писати заяву в суд. Я писав заяву начальнику мук.філії Газового господарства і виходжував заз рік, докіть не зняли борг.

А
альгердас

Наши газовщики беспредельничают по полной!И так они себя ведут уже давно! И никто им не указ,сами себе устанавливают провила игры!В квитанциях показатели ставятся от балды,но всегда в ихнюю сторону.Идти к ним - бесполезняк!Кроме диких очередей и откровенного хамства там искать нечего!Я три года не могу добиться,чтобы они правильно ввели в комп мою фамилию!Короче - 100% - ая коррупция!

D
dyr

На наоплачену різницю за газ нарахують янучарську пеню.

В
Вася

а я плачу по книжці і немаю нияких проблем. Люди умітуйте у мусорку тоті квітанції.

БЗ
Бізнесмен з Мукачева

Добавляться они. Я ся вадити не ходив, ай бо кіть ще раз ми пришлють ту бамажку піду в міліцію як дядько

ВІ
Василь із Газпромшарашмонтаж-но-не-для-вас

Шановні мукачівці-споживачі природнього газу! Дії працівників Мукачівського газового господарства не витримують ніякої критики! Поясню на моєму прикладі:у квітанціях постійно завишають показники лічильника з ціллю перевести вас у вищу цінову категорію.Хоча я постійно прошу контролерку заганяти нормальну квітанцію, через пару днів приходять завищені показники. Контролеру пофіг, що там у вас за проблеми!І хоча я плачУ по книжці,по квітанціям я боржник і в януару мені загнали рахунок з боргом 1056 гр. У абонентському відділі (після годинної черги) мене направили в 4й кабінет, абих я домовився з майстром участку,коли тот мені зніме показники і заактує цифри.При всьому при тому що у мене за рік 1200 куб.м витрати газу, а по їхніх рахунках 2890кубю.м. Усе робиться на то, аби запутати вас, бо не кожна стара жона із села годна розібратися,та й не має часу на то.Іще єдно:при перетарифікації ціни, од вас вимагатимуть сплатити борг по новим розцінкам.Чекайте апріля місяця-то ще буде!

Читайте також