Наслідки блокування кордону «пересічниками»: #перемога чи #зрада?

8
28

Одні заявляють про успіх і позитивне вирішення проблеми пересічок, а інші – проклинають акції протесту, бо це призвело до ще більших проблем.

На найбільших пунктах пропуску Закарпаття останніми днями водії змушені вистоювати величезні черги на «пересічку». На КПП «Ужгород» та КПП «Малий Березний» в дії нововведення від прикордонників – розворот заборонено, потрібно робити велике коло, перетинаючи словацький кордон. Останніми днями цей процес займає від 2 до 6 годин, автовласники кажуть, що черги немислимі і вдень, і вночі.

Збільшився потік автомобілів з іноземною реєстрацією і на КПП «Тиса», що в Чопі. Минулої ночі о 4 годині ранку кожного «пересічника» кордон зустрів чергою, завдовжки аж за шлагбаум. Хоча саме на угорських пунктах пропуску («Тиса», «Лужанка», «Косино») поки не вимагається перетин кордону.

У розмові з кореспондентом Mukachevo.net деякі закарпатські автовласники зізнаються, що на фоні останніх подій почали думати про продаж словацьких та угорських авто, адже після блокування умови пересічок стали нестерпними, а прикордонники ніби навмисно почали чіплятись до кожного «пересічника» з прискіпливими перевірками. Відповідними «прокльонами» користувачі завалили і тематичну спільноту у Фейсбуці:

Водночас, самі активісти переконують, що домоглись позитивного вирішення проблеми пересічки, мовляв, під час засідання з Гройсманом було досягнуто компромісу. Ось остання заява:

Втім, досі ні в Кабміні, ні в інших офіційних органах ці слова не підтвердили і не опублікували відповідних заяв.  Тому залишається не зрозумілим чи насправді приймуть законопроект, який пропонує  платити певну суму раз на рік (близько 200 євро) і не їздити на «пересічки». І навіть, якщо він дійде до розгляду Верховною Радою, не відомо чи підтримають таке нововведення народні депутати.

Коментарі

ПР
Процес розгляду закону

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56718 результати голосування Проект Закону про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів

Ю
юлій

цікаво, в Україні продають десь бензин (соляру) Євро 5?

ДА
до адептів 5го дня

но шо,ціцяйте тепер шось те наблокували)))ідіоти безмозглі))

,
,,,,

СОГЛАСНИЙ

F
Fss

Зарахунок чого що пригпали 500тис. , на іноземній реєстр. І чому Українці мають платити більше ніж європейці. 2000-3000 $. Це річна з/п добре оплачуванна в Укр., за річну з/п європеєць купує нову. Має бути євро розтаможка і нетреба видумовувати велосипед пів мільона множимо на 500є отримуємо одномоментне отпимання в бюджет протягом року ще ж така кількість авто заїде в укр. І нетреба жодних траншів просто дати людям реальні ціни на авто а необдирати їх.

ДF
До fss

Ти давно відкривав автобазар? Раніше Да 2007 2010 р коли лада 8000-1000 доларів коштувала Да було дорого Ціни на базарах впали. Для прикладу гольф 5 2008 року так як ще нормальна машина коштує в словаках 5000 євро + це 5500 доларів + страхівки стк пересічки у нас 8000. Так за шо ти хочеш ? 2500 дол економії ходити на пересічку? У НАС МАШИНИ ПОДЕШЕВШАЛИ. Да на дорогих є різниця..там люди нехочу ть тут брати нижчим класом бо для понтів беруть.Лишилися 2 вида людей дорогі авто люди вже тепер мають на рік які собі загнали. Та жеброта яка там коштує 1000 євро а тут за такі гроші некупиш согласен вот ця жеброта блокує. 800 євро дадуть за авто й за ремонт стк Резину забувають бо вони машину вбивають й сегарети возять

F
Fss

Скажи це німцям, англійцям , французам. Короче циганам по твоїм словам хочуть купити машину щоб їздити в своїй країні хай їдуть на зароботки до циганів. Там би владу винесли в той же день. Чувак 10 річний wv, audiі т.д. по безпеці в рази краще ніж весь хлам що продають тут. Кожен має мати вибір чому словакія , латвія польща і т.д. неробить жодних обмежень а ми самі розумні тому і живимо так. Купи собі 20 річного німця і в ланос ти більше несядеш, а сядиш в 10 річний скажеш шо це космічний корабль. Маю wv прохожу stk машині10 років відповідає всім європейським допускам. Почитай статистику у нас в Укр. середній вік машини 18-20років і це в основному снг. Я нерозумію з чим ми боримось щоб на них їздили ще 20. Якщо буде розтаможка як в європі то ці машини автоматично витіснять той хлам як і у всьому світі. Дешевше буде купити 7-10 річниц автомобіль за 2000-3000 $ ніж ремонтувати 20 жигулі і ланоси. В нормальній державі люди на зароботки неїзлять а наші громадяни нажаль цигани.

ДF
До fss

Розмитнення нормально но не будари убиті що там списали а на євро 5 . Це перекривають такі любителі шари маєш гроші купи розтамож євро 5 авто а немаєш йди на заробітки . Якшо нема доходу ходіть пішки хто має мозги заробляє у нас а хто немає ходить як дурень кожні 5 днів.

F
Fss

Я незнав що європа то циганія, тому там середній вік життя 80 років і рівень життя один з найбільших в світі. Правильно весь світ дебілів один ти розумний. Платиш за ланос як за октавію , а за октавію як за мл. Ще раз пишу розтаможка має бути ринковою небільше ніж в європі і всі будуть їздити на укр. реєстрації а за ті гроші можна пустити на дороги лікарні школи , а недарити китайцям за відсталі авто. Згадай чому зробили таке мито для того щоб стимулювати відчізняний автопром що зробили за 20 років хто за це відповість. Весь цивілізований світ має розтаможки середньоденого заробітку середньої сімї а у нас двох річневого. Ти або нерозумієш що ти лох чи дуже добре прикидуєшся. Купи собі телевізор електрон радіо галя і холодильник донбас тож ліпше. Є ринок і у всьому світі керуються ним а не беспределом.

ДF
До FSs

Мені пофіг на пересічників я НІКОЛИ НЕ КУПЛЮ НА ЦИГАНСЬКИХ НОМЕРАХ АВТО. Діло не в тому хто шо зробив діло в тому шо нефіг перекривати Кпп чому неможна через них проїхати ?причому тут корова мені смішно що хтось там бере машину й як лox ходить на кордон я би краще на ланосі ввозився

F
Fss

Чувак, соплячня накурена. Це точно несюда я їжу не накурений з страховкою і ек і stk., і нея один. Він некурить від того що у нього машина на іноземнихномерах а від того що так його виховали і суспільство де ніхто нікому непотрібен. Ти справжній укр. Не то біда що корова вмерла а то шо в сусіда жива. Подумай ти особисто щось зробив для того щоб небуло наріків, чи це мають пересечніки тоже за тебе рішити.

ДF
До fss

В європейця інший менталітет вони краще візьмуть 2 річну фіесту ніж 10 о х5 бмв тому шо думають як утримати авто розхід і тд . А у нас думають нащо в Україні купити малолітражку євро 5 краще я візьму SK x5 який розвалюється бо я буду крутий чувак а то шо нема грошей потім на колеса це фігня

ДF
До ffs

Чуваки тут тема не про зарплати. А тому шо соплячня бере будари й літає накурена неромонтує й страховки немає й ці машини це як обізьяна з гранатою. Якшо всі так мало заробляють то як збираються утримувати це авто. ? Нема грошей ходи пішки

F
Fss

Чувак в європі з/п 1000-1500 євро це у ближчих сусідів . Кредит на авто 3-4%, якщо здаєш старе 30% компенсує держава. І ніхто нетрахає мозок на чому тобі їздити на 20 річному wv чи на 2 річному. Там в голову держави і неприходить порушувати міжнародні угоди, просто там громадяни некористуються дирками в законах бо держава робить все для своїх громадян, щрб кожен міг їздити на чому хоче. А тут дірки тільки для хлопців при владі офшори панамські, фабрики в росії , ліс вагонами. Ви чи сліпі чи прикидуєтесь, всіх це зає.. Тут або всі починають жити по закону або африка продовжиться на багато років. Я за вільний вибір людей чому найбідніший народ має платити більше ніж ситий німець, англієць, словак. Це кабальна розтаможка котра нічим непояснюється.

ДF
До fss

Так вам і треба мали окрему полосу й ходили як дома на Кпп. Тепер стійте там ? В єропі люди роблять техогляд ремонтують і страховку мають і не літаю як ви. А ви чермет. Наженете й потом нічого з цього не робите. В Європі сигарети дорогі так чому люди не перекривають Кпп ?

F
Fss

Нажаль наша влада чує лише громадян коли вони вже їх приходять гнати з кабінетів по іншому недоходить. Зроби євро розтаможку буде і повний бюджет і непокалічені люди після дтп. Незнаєте де гроші взяти в бюджет , гойсман роби будь реформатором бо інакше буде як с попередніками.

F
Fss

Пацани що ви тут шризетесь їм цього лише і треба щоб ми гризлись між собою а вони тоди будуть і далі красти красти. Я нерозумію за що платити шо за шулерські схеми. Є міжнародне законодавсто яке мають виконувати а вони просто думають як ще обдерти своїх громадян. Пане Гойсман хочите в європу робіть європейську розтаможку а непридумуйте очеридні мутні схеми. Словакія розтаможка 500є, латвія 360, польша 400. Чогось туди можна ввозити авто без будь яких обмежень крім того що в нас продають китай і снг, бо нажаль сертифікати автомобілів відповідають 70 рокам минулого століття , а ми маємо це купляти. Не за це люди здихали три роки тому зоб одних скотів поміняти на інших

В
Василь

Ви ж всі до Європи рветесь! Ось маете ціни на газ ,а скоро і на паливо , продукти. Ні Європа ні Росія не покращить нам життя. Поки самі порядок не наведемо!

В
Василь

А що зелена карта в Україні не діє? Лежачи дома на дивані хочете щось змінити на краще? Маємо таку владу на яку заслуговуємо!!!!!!!!

О
олег

А словаки в очі сміються ніхто мою машину купити не хоче бачать що вона з України.

Н
Невідомий

до 7000 грн на рік додайте автоцивілку, якою зобовяжуть + віддвалити гривень так 1000 у поліції за постановку на облік чи видачу тимчасових номерів.... тут уже реальна 10-ка гривень закрадується! Дякуємо тим хто кричав на акціях і не знав що вимагає! Неуки! Олені!...

Н
наблюдатель

Из-за дебилов блокирующих границу пострадали тысячи нормальных людей, теперь у них проблемы с пересечкой, временем на пересечку, и с продажей авто

В
вуйко

а на тиси учора була черга тому що погранци перестали робити сказали що нероблять компютера и онлайн камери повикльючали.а сами машини безчерги пускали мадяри кажуть що давали по 500форинтив и ихав без черги .одним словом скоти погранци.

5
555

а що це лише на ужгороди такий закон для прикордонникив .чи закон один для всих.рознесить нахрен уже ту вонячу таможнью на ужгороди.

ГМ
Генка Мацкаль

А вийшло як і все

Ф
Фийдер

Щ О може добитися гопота на бударах -нич не собі ні людям-ГАНЬБА

Д
Дістало

Підтримував ідеї Майдану,надіявся на зміни в кращу сторону.Що було - долар по 8, порівняно стабільні ціни,подекуди підвищення зарплат,пенсій.Стало - долар по 26, ціни європейські,тарифи - космічні,зарплати,пенсії заморожені,суцільна ніщета,жертви на Майдані,втрата Криму,війна на Сході.Газовий майдан Ляшка - було - 7 місяців опалення по 200 кубів за 3,60 грн., 7 кубів на 1 м.кв. опалювальної площі.Стало - 1200 кубів на 6 міс., 5,5 кубів на 1 метр помножений на понижаючий коефіцієнт. Пересічний "майдан" - було - окрема смуга для пересічників, стало - обов'язковий в'їзд в іншу державу.Чого добилися в цих наведених прикладах? Якщо беретесь щось покращити,то не робіть ще гірше, не можете довести до кінця - не морщіть ж..у. Це не заклики до чогось радикального,це констатація фактів.(Автомобіля не маю)

P
Pit

500 UAH x 12 mounth - 7000 UAH ))))

Читайте також