Невідомі за безцінь викупили термальну свердловину в Берегові, вартістю $1 млн

9
28

Інсайдерська інформація про те, що у Берегові певні структури готуються до приватизації найбільшого термального басейну та спортбази УСБ «Закарпаття» таки підтвердилася. На жаль, відповідної дієвої реакції з боку правоохоронних структур, а також місцевої та районної влади так і немає.

А тим часом, Берегово вже втратило основну свердловину 2-Т, з якої на поверхню подається термальна вода для басейнів спортбази. І це всупереч діючого законодавства про надра.

Викупили свердловину практично за безцінь невідомі особи за допомогою державного підприємства "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ).

Як це відбувалося? Адже відомо, що тривалий час триває судова тяганина навколо майна УСБ «Закарпаття» - воно опинилось під арештом ще у 2014 році. Наступного року працівники державної виконавчої служби ДВС зробили опис всього майна за величезні борги, а також накладено арешт на рахунки підприємства.

Утім нове керівництво спортбази замість того, щоб віддавати борги навесні цього ж року створили без дозволу власника майна ВФСТ «Колос» приватне підприємство «Закарпаття ЛТД» і розпочали власну господарчу діяльність на території спорткомплексу. А власне УСБ «Закарпаття» опинилося у підвішеному стані з арештованим майном.

Тим часом, невідомі особи, скориставшись ситуацією, зуміли провести грошову оцінку свердловини 2-T і через ДВС області виставити на електронні торги СЕТАМ  для продажу. Як бачимо, була задіяна схема купити за безцінь свердловину в 2 етапи. Адже якщо перші торги не відбуваються, то наступні вже проводять зі знижкою вартості майна - 30% від першочергової  вартості.

В нашому випадку перші торги відбулися 17 вересня 2016 року. Лот отримав номер 166159, ціна лота – 1.250.000грн. Зареєструвалось 3 учасники. За кілька днів до початку торгів вони відмовляються від участі. Тому торги визнані такими, що не відбулися.

Зрозуміло, що відпрацьовувалася відома схема здешевлення об’єкту для подальшої купівлі за безцінь.

Повторні торги відбуваються вже 12 жовтня. Номер лота вже інший - 172345. Інша й ціна лота – 887.250 грн.  Учасників вже шість. Виграв торги учасник під номером 5. Йому і продана термальна свердловина.

За приблизними розрахунками, реальна вартість подібної свердловини складає близько $1.000.0000. І це без експлуатаційної відкачки на протязі від 6 місяців до 1 року, вартості ускладнень при бурінні і т.д.

У мешканців міста Берегова може виникнути логічне питання: як можна виставляти на торги те, що належить лише державі? Адже мова йде про надра України.

У ст. 4 «Кодексу України про надра» йдеться наступне:

«Надра є виключною власністю Українського народу і надаються тільки у користування. Угоди або дії, які в прямій або прихованій формі порушують право власності Українського народу на надра, є недійсними. Український народ здійснює право власності на надра через Верховну Раду України, Верховну Раду Автономної Республіки Крим і місцеві ради».

І тому продаж свердловини є незаконним. Адже ще діє закон «Про надра» та Конституція України. Очевидно й виконавча служба не мала права виставляти на торги арештоване майно. Тим більше споруду, яка не покриває вартості боргу.

У статті 12 «Кодексу про надра» також йдеться:

«Громадяни та їх об'єднання мають право на участь у розробленні та здійсненні заходів з питань раціонального використання та охорони надр, які здійснюють органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування».

Берегівська міська рада, враховуючи ситуацію, яка склалась на УСБ «Закарпаття» мала повне право втрутитись і виправити ситуацію. Однак вирішила за краще зробити вигляд ніби це питання її не стосується...

Слід також нагадати, що дозвіл на користування свердловиною та видобуток термальної води надано виключно УСБ «Закарпаття». З таким успіxом можна чекати і на продаж готелю спортбази, який теж наразі перебуває під арештом...

Що ж далі? Можна не сумніватися, що на території спортбази незабаром розпочнуться бізнесові напікримінальні розборки через боротьбу за термальну воду. Якщо її перестануть подавати на поверхню, то діяльність комплексу практично припиниться,  зменшиться кількість туристів, відбуватиметься ненадходження коштів до бюджету міста тощо. Як наслідок – суттєво постраждає малий і середній бізнес, в цілому міста Берегово, яке є туристичною родзинкою нашого щедрого краю.

А тим, xто здійснив цю оборудку, хочеться ще раз нагадати, що надра є виключною власністю народу України і надаються тільки у користування.

Отже, відповідати перед законом все-одно рано чи пізно доведеться. Шкода лише, що подібні афери, від якиx страждають люди та імідж туристичного Закарпаття досі відбуваються під прикриттям органів, які мали б стояти на стражі Закону.

 

Коментарі

А
Аноним

Весь фокус как раз в том что воду качать никто не станет, она вообще никому не нужна главное чтоб база не работала ,а все туристы ехали в Пачирту и Косино где вложены милионы которые нужно отбивать , пока найдут решение по скважине пройдет не один год , а за это время деньги отобются

Н
натали

Мукачівець 27.10.2016 12:49 http://rionews.com.ua/news/all/now/n1629916257 - народ читайте статтю до кінця, а не популістські з ну это чисто бред то есть эта придуманная типа под дурачка фраза-надра это кусок твердой земли и мы мол его не грызли, это уже высшей степени наглость!!! а потот нафиркают фразу-водичка которую качает свердловина мокрая, и блаблабла у меня ребенок и то не так сочиняет!!!! все прекрасно знают что такое надра и что именно принадлежит народу. а рассказывать сказки про то мол-купили только свердловину а надра пальчиком не трогали-так знаете что-вытаскивайте ее из земли, грузите на вагон и увозите!!! выж купили свердловину!! какая вам разница где она будет стоять??! забьете в землю к себе в огород!!! такие смешные ей-богу....

D
dWQQWwq

http://wikiseks.ru/ru/ скачать видео секс геев молодежное порно скачать бесплатно школьное порно видео ролики порно секса ultimatebb супер порно видео скачат порно видео бесплатно хардкор форум офисный трах домашнее порно видео звезд крутая эротика ролики смотреть халява посмотреть гей фильмбесплатное порно видео без скачивания настя видео порно

ГИ
Галина Ивановна

Шановні дописувачі,давайте скинемося коштами викупимо цей гадюшник тому що інакше цей заклад вже і не можа назвати, і захищатимемо свої вклади.Згадайте яке це було чудо у радянські часи та чи не всі ці керівники довели комплекс до цього стану щоб його було легше продати? а тепер прокуратура і слідчі.Шановні, Вам першим за цей бардак відповідати!!!

Б
база

Статья и инфа об этом безпределе уже в приемной Луценко Авакова НАБУ И СБУ УКРАИНЫ . Ждем арестов и посадки.Ответить прийдеться ВСЕМ

ПЖ
простий житель

І все тим злодюгам мало...і Бога не бояться,хоча сімейних проблем у них хватає...планувся захват бази ними давно...тому і свиноматку не кивали,використовували тих двох старих п"яниць-"спортсменів"!!!Там все продумано так Щоб база їм досталася даром,а не простим людям...Думаю там немало посадових осіб різних рангів замішано-будуть у долі.А май скаче рижий депутат-горянин!!!НУ.,нічого басейн на той світ ніхто не забере!!!Най їм стільки радості у житті буде!!!А нам всім здоров"я!!!

Ш
Шевченко

Той Жайворонок в місті із Тими міліціштами пора би вже зпалити, назбиралися там купа вбивць мусорів та алкоголиків покалічених..... дай їм усе за безцінь, звикли на чужій шкурі жити! Дерибанять все місто через земельну комісію!

Г
Гура

Та мукачівські царі за безцінь продали пів города чому за це всі мовчать?

ДМ
дід Михайло

Ivan Styapanov Рав Шнеерсон: Мы будем предпринимать ВСЕ мыслимые и немыслимые усилия, чтобы вернуть ВСЕХ людей Земли в лоно Иудаизма ! И делать Это должны наши братья-евреи ! Те евреи которые с пренебрежением смотрят на гоев-сами со временем становятся подобными гоям. Евреи-пастухи и вожди народов! Сион 2.0 23 Oct at 11:05 am Actions РАБОЧИЙ ДЕНЬ ДЛЯ ГОЕВ ПО 12 ЧАСОВ https://vk.com/zionru#post-45494205_9032

М
Мукачівець

http://rionews.com.ua/news/all/now/n1629916257 - народ читайте статтю до кінця, а не популістські заклики Балговських редакторів

КГ
К гостю 26.10.2016 17:03

Незаконные действия ДВС элементарно оспариваются в суде с наказанием виновных в незаконных махинациях. Если не делаются столь очевидные процедуры то ответ сам напрашивается.

Х
хабар

за взятку купили

О
олігархи

за 1 купили продадуть за 20лімонів

З
Закарпатец

Мабуть Путiн придбав та привласнив

Г
гость

Вопрос сейчас не в руководстве этой базы. Все довольно сложно.Завтра поменяется руководство базы а скважина продана. Покупатель купил законно.ДВС продала через СЕТАМ незаконно! Что делать? Ответа нет! В УКРАИНЕ бардак в правоохранительных органах. И никто не понесет наказание к сожалению! Дожились! Бабло решает все!!!

Б
Берегівчанка

Добре б було виставити цю статтю та всі попередні публікації про УСБ "Закарпаття" на всі інфосайти України. І хто має можливість та звязки з столичними журналістами підкинути тему, хай займуться розслідуванням хто за цим стоїть і показати по телебаченню. На УСБ відпочивають з усіх куточків України, то нехай народ знає, який тут безпредел.

НП
Не приближена кума

Для таких як Чуха (цариця басейну) закон не існує у неї свої закони де б більше зірвати джек-пот. Дуже хочеться побачити Чуху і її "приближеное кумовство" у повному складі на Нікопольських копальнях в тюремних шматях з лопатами в руках і як хлепче тюремну баланду. Це вже не "Доміно", там конячку не подадуть і хремзлики... Ой як хочеться побачити, сплю і мрію, що ця тварюка одного разу відповість за все...

Б
берегово....

Чому мешканці міста мовчать,чому після Революціїї Гідності купка патріотів змогла погнати цю ригівську погань з басейну,а чому зараз мешканці не можуть відстояти своє майно,колись за нього наші батьки гроші збирали,от так все олігархи нас грабують а ми мовчки даємо згоду.

Б
Берегівчанин

Це проста схема прибрати дане підприємство: спочатку накручення боргів, створення іншої фірми та передача їй в оренду всього басейну та готелю, а потім в черговій послідовності відповідно до виникнення боргових зобов'язань придбання за безцінь, вже колишньої спортивної бази "Закарпаття". В результаті місто втрачає підприємництво, і відповідно дохідної частини місцевого та державного бюджету, воно переходить до рук безкарних аферистів де і будуть зосередженні всі прибутки. Дивно так багато пишуть про ці факти порушень законодавство України, а результату не має, видно реальну бездіяльність, можливо це комусь на руку або місцеві керівники міста зацікавлені та самі планують привласнити дану спортивну базу так, як і інші об'єкти м. Берегова. Залишається лише надія, що колись буде порядок та законність в місті Берегові та в цілому в Україні, незважаючи на те, що вже дуже довго ми чекаємо цього, а можливо, це все тільки в наших нереальних, романтично - фантастичних мріях........?

Л
Лэна

Да что вы не знаэте? Ето же Секереш Саша был покупатлем, думаю его не надо никому в городе представлять.... ето очень злой и нечесный человек царек зем комиссии.....

М
мешканець

Діяти має СБУ і НАБУ . Питань до покупця немае.Е питання до тих хто продавав через СЕТАМ . Свердловина належить громаді міста. Дозвіли то вже інше. Після ціх фактів мають бути заарештовані посадовці з ДВС хто дав добро на продаж через СЕТАМ.В УКРАІНІ діе закон. ??????

М
Микола

Ой, скоро воно усе буде стріляне і пижджене. Ше трохи...

Р
робот

до 26.10.2016 10:14 , попрошу не користуватись моїм ніком , вигадайте собі якиїсь другий будь ласка

М
мешканець

Шо далі? Дозвільна документація на видобуток терм. води у одніеі фірми. но вона втратила свердловину .Новий власник свердловини має свердловину .но не має дозволу на видобуток.Це шо свердловина припиняе на деякий час роботу? А страждае місто? Щось туй ховають за цим всім! Якась АФЕРА!

СК
Степан Крук

Дуже proZZopo! Коли ж , нарешті, ті гниди будуть в копальнях Нікополя нікель киркою копати?!

Х
Хуст=ДИВНО

що мер Берегова стільки робить для города,а золоту державну жилку дозволив продати за безцінь.Не розумію логіку.А та алкашка з алкашом ще працюють.Бо хорошого про вашу базу за останній час нічого не чути.

Р
Робот

Да какая разница, мне как отдыхающему,кому платить. может новый собственник наведет порядок.. Сколько лет езжу туда, никаких изменений..свинарник свинарником.. Антисанитария, грязь Только вода радует...Куда деньги деваются?. Если на месте этого гадючника построят типа Косинь, я за двумя руками..

Г
Геолог

Приведені факти вражають. Коли бурилась свердловина і коли її передавали місту ніхто навіть і гадки не мав, що так станеться! Цікаво, чи "втоплять" УСБ ці "фахівці" ?

Читайте також