Новий Бескидський тунель матиме удвічі більшу пропускну спроможність, ніж старий

9
9

Ним зможе курсувати близько 100 поїздів на добу, в той час, як старим тунелем, спорудженим 100 років тому, лише 47.

Потреба в спорудженні нового тунелю виникла кілька років тому через фактично вичерпання експлуатаційної спроможності старого тунелю, особливо, взимку. Як інформують в Укрзалізниці, щодоби взимку з тунелю вивозили до 30 т льоду.

Відтак, було 3 варіанти: спорудити новий тунель, реконструювати існуючий, або побудувати ще один тунель, який би експлуатувався разом з старим.

Вирішили зупинитися на першому варіанті: спорудити новий сучасний 2-колійний тунель, а старий використовувати для технічних робіт та з ціллю евакуації в рази потреби.

Довжина нового Бескидського тунелю складає 1764 метри, висота - 8,5 м, ширина - 10,5 м.

Як зауважив на урочистому відкритті тунелю Петро Порошенко, 60% всього українського експорту, який йде залізницею, проходить через Бескидський тунель.

Радимо також переглянути нашу публікацію про 10 фактів про новий Бескидський тунель.

Коментарі

НМ
На мою думку

На мою думку столько электровозов нету . Транзит с рф ушел. Пан Дякула вiдави сьогоднI европейський туннель, начатий при «кровавому,Януковичу

МВ
Михайло Вас.

Це Ви так хочете, щоб 100 потягів пропускав туннель за добу. Фахівців по обслуговуванню вже на залізниці дуже мало залишилося Тепер немає що возити, хіба що руду. Такими темпами Україна провалиться під землю в яму, яку самі собі викопаєте.

Т
тьотя

ДО кс ,ви правильно на мою думку висловилися ,шо можна ше вивозити ,тим більше шо в прискорених темпах ,вугілля самі купуємо ,ліс тепер пошурує ,та ше шось продають шо ше не продали .Як то біло сказано шо на 60.процентів шидкості ми маємо до 6.країн доступ ,а шо би подумали ввести в країну шось !

КК
кс кс кiс кiс

Здорово! Значить в два рази швидше з Украiни можна все вивезти. От би ще один такий тунель... за пару ходок i лiс, i руду, а потiм i зумлю начисто мож уевропейцям повивозити...

О
останнім

У всіх ваших коментах присутня буква М.Хто старший знає що таке МММ. Ціна вашим коментам,рівносильна МММ.Пси мавуть гавкати на караван,иншак увін стане.

МД
Мукачево до Мукачева

То точно !!!

М
Мукачево

Тепер переїзди будуть більше закриті ніж відкриті

ДМ
до Математика

Тут з вами не поспориш, добре знаєте своє діло :))

М
Математик

На мою думку зростання пропускної спроможності в два раза обумовлено, тим що в новому тунелі дві колії а не одна. ))

Читайте також