Одним із організаторів убивства журналіста Аркадія Бабченка називають уродженця закарпатського Чопа

10
2

31 травня, під час засідання Шевченківського районного суду Києва, який обирав запобіжний захід Борису Герману, підозрюваному в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка, обвинувачений назвав прізвище «людини із Москви, яка займається в фонді Путіна організацією заворушень в Україні», яка дала йому список із 30 кандидатів на вбивство.

За словами Германа – це колишній громадянин України, який нині мешкає у Росії, В’ячеслав Пивоварник. Як вдалося з’ясувати Mukachevo.net, В’ячеслав Пивоварник, про якого сьогодні говорять усі українські ЗМІ  – уродженець міста Чоп, який, як повідомляють джерела, і нині прописаний у цьому місті. Навчався він у місцевій школі, а згодом в Ужгородському державному інституті інформатики, після чого продовжив навчання та працював в столиці України.

Перше, що спадає на згадку при згадуванні прізвища Пивоварник – це депутат Закарпатської обласної ради VI скликання (2010 – 2015) – Ольга Півоварник, до слова, теж мешканка Чопа. Однак, як повідомляють джерела Мukachevo.net, вони не є родичами і жодного відношення екс-депутат до В’ячеслава Пивоварника не має.

Підверджують зв’язки із Росією закарпатця не лише слова головного підозрюваного у вбивстві журналіста Бабченка, але й інша інформація, оприлюднена ЗМІ.

Збільшити

Як повідомляє Obozrevatel, людина з прізвищем - В'ячеслав Олександрович Пивоварник керувала або володіла частками в п'ять українських юрособах, в тому числі - 50% ТОВ “Громадська служба безпеки України”, другим співзасновником якого виступає Сергій Яремович Дєєв.

Повний тезка останнього фігурує в ЗМІ як діяч української старообрядності і називається експертом Російського фонду національної та міжнародної безпеки.

У 2012-2016 роках В'ячеслав Пивоварник, також був генеральним директором українського ТОВ “Рускон-Україна”. Власником ТОВ є іноземна компанія “Енервi трейд сервісiз Лтд”. В реєстрі британських компаній є компанія NRV TRADE SERVICES LTD., Директором якої вказано Бориса Германа.

“Рускон-Україна”- СП із російським оператором контейнерних перевезень “Рускон”, йдеться в новині на сайті останнього. В якості контакту там вказано скриньку електронної пошти s.pyvovarnyk@ruscon-ukraine.com.ua. Власник “Рускокона” - бізнесмен, колишній депутат Госдуми Сергій Шишкарьов. РБК називав його соратником, а видання The Insider - “близьким другом” екс-віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

Як повідомили джерела Mukachevo.net, на фото, що оприлюднили сьогодні українські ЗМІ, є саме В’ячеслав Пивоварник, якого вони знають як колишнього мешканця Чопа

Коментарі

Д
Друг

Я його знаю особисто хороша перспективна молода людина яка зараз є в центрі людської заздрості бо добився високих успіхів. Який смисл поховати своє майбутнє із за вбивства? Це не його стиль.

*
*****

Дуже шустрий "мешканець Чопа"....

Читайте також