Один кілометр закарпатської дороги коштує до 3 млн. євро

9
19

Таку цифру журналістам сьогодні назва новопризначений директор ДП “Закарпатський облавтодор” Іван Горба, посилаючись на аналогічні суми в інших країнах.

Він зазначив, що така дорога відповідатиме усім європейським вимогам.

За словами Горба, 60 % з цієї суми піде на матеріали. Будівництво дороги перш за усе розпочинається  з підготовки земельного полотна, зняття родючого шару, виготовлення проектної документації. Приблизно така вартість і в інших європейських країнах, каже він.Нагадаємо, що у 2009 році Укравтодор відзвітував за 11 місяців про здачу в експлуатацію 7,8 км нових і реконструйованих доріг, на що було витрачено 913,5 млн грн., тобто майже 120 мільйонів за 1 км.

За словами експертів, вартість 1 км до ріг в Україні має складати від 15 до 30 мільйонів гривень, залежно від місцевості. Найдорожчі українські дороги  - в Криму.
 
Для порівняння, 1 км дороги коштує в США - 47,2 млн. грн., у Китаї - 19,2 млн. грн., Ізраїль - 30 млн. доларів, тобто 240 млн. гривень.

Коментарі

Ю
ююююа

еее поміняйте назву теми на : "із одного км дороги в закарпатті 500 метрів у начальника у кармані)))"

2
2.5.

НАШІ СПЕЦІАЛІСТИ ПО КЛАДЦІ ДОРОГІВ ДЛЯ НАЧАЛА ВИРІЖУТЬ ДИРУ І ЧЕРЕЗ ПЕРІОД ПІСЛЯ ДОБРОТНОГО ДОЖДЯ ЗАКАТУЮТЬ АСФАЛЬТ ВИЧЕРПУЮЧИ ВОДУ З ДИР,ЩОБ МІЦНО ДЕРЖАЛО НА ДЕКІЛЬКА РОКІВ ПЛАТКА!І ПОЛУЧАЕСЯ СУПЕР ДОРОГА.

ІБ
Ігор Баран

Serg правий - де у Закарпатті за останні роки нову дорогу збудували ?

Я
яма

НИГДА!!! не буде у нас нормальної дороги ... забудьте...

O
Oleg

с помощью несложных математических вычислений можно подсчитать!!!

O
Oleg

В США магистрали делают из железо-бетона толщиной около 30см с гарантией в 50-70 лет

Д
дот

Была свидетелем разговора в маршрутке....Водитель автодора хвастался одному мужику сколько денег заработал на продаже бензина и солярки зимой,поскольку в первой половине зимы небыло снега....Можете себе только представить,что это был только водитель,а что уж говорить о тех кто выше)))

П
Піть

Порівнюючи вартість кілометру дороги в США і на Закарпатті, думаю, що в Америці дороги майже втричі ГІРШІ. Це правда ?

S
Serg

Де це вони з нуля дорогу побудували в Закарпатті??? Чи Горба мав на увазі ціну до 3 млн. євро на ту методу(зняття пошкодженого асфальту, чи просто закидання ям асфальтом) , яка вказана на фотографії...

ІБ
Ігор Баран

Наприклад у США зазвичай на магістралях мінімум три ряди в один бік і роздільна смуга. Плюс із ямами їм не щастить, ями у них дефіцит. Що Горба порівнює ?

І
Іван

Ну от нафіга так писати? На питання журіка: "Скільки грошей треба вкласти у один кеме дороги, аби вона відповідала всім європейським стандартам, тобто була така сама, як у Європі?" Він сказав: "2-3 мільйони євро". А тут якась чухня вийшла.

Е
Е

Нехай дороги роблять професіонали, а не прокопчені п'яниці, і з асфальта а не з глини з гімном

9
911

Прямо золотые дороги...жаль на самом деле яма на яме..очередная отмывка средств и воровство материалов...

9
999

(вартість і в інших європейських країнах) Как вы все привыкли ставить в пример Европу,А что ж зарплаты вы не даете европейские,хотелось бы посмотреть на Европейца работающего за 100 евро.Конечно таким как ЕНО,Фишер,Флетроникс и ему подобные выгодно здесь,почти бесплатная рабсила.

Г
грузін

недавно показували Грузію так там кілометр дороги коштує бідя 1 млн. євро і в гірській місцевості, але там будують дійсно дороги і там корупція мінімальна, а у нас максимальна, тому і такі ціни.

Г
грузін

недавно показували Грузію так там кілометр дороги коштує бідя 1 млн. євро і в гірській місцевості, але там будують дійсно дороги і там корупція мінімальна, а у нас максимальна, тому і такі ціни.

В
Вася

Те гівно, яке називають Закарпаськими дорогами, не може коштувати і 1 млн гривен за кілометр. А все решта, із суми у 3 млн євро - то "відкати".

С
Сашко

Вартість 1 км в Німеччині обходиться 6,7 млн євро. Але це вартість за 1 км автобану / магістралі, а не того гівна, яке вкатують в Закарпатті.

Л
Люся

... а 40% - у "велику кишеню"? :)

Читайте також