Пацкан та Горват у компанії Шуфрича: як закарпатські нардепи голосували за скандальні зміни до Конституції

10
16

Не дивлячись на тиск з боку громадськості та акції протесту під самою будіівлею Верховної Ради, 265 депутатів підтримали зміни до основного закону України у першому читанні.

Фактчному у повному складі за зміни до Конституції голосували фракції Блоку Петра Порошенка, Народного Фронту та Опозиційного блоку.

Проти - фракції Самопомочі за виключенням 5 депутатів, Радикальної партії Ляшка, Батьківщини.

Традиційно владну команду підстрахували з голосами депутати від груп Воля Народу та Відродження.

Щодо персонально закарпатських нардепів, то за скандальні зміни до Конституції голосували нардепи Валерій Пацкан та Роберт Горват, а також Василь Брензович з президентської фракції. Компанію їм склад опальний Нестор Шуфрич з Опозиційного блоку. А ось Валерій Лунченко з Народного Фронту не дотримався партійної дисципліни і був відсутній під час важливого для його команди голосування.

А ось інші нардепи від Закарпаття - Віктор Балога, Василь Петьовка, Іван Балога, Павло Балога (усі позафракційні), Юрій Чижмарь (Радикальна партія Ляшка), Іван Крулько (Батьківщина) не підтримали зміни до Конституції. Не підтримав їх навіть Михайло Ланьо з Волі народу, він був відсутній.

Одразу після цього спікер Володимир Гройсман закрив засідання. Завтра уже має запрацювати нова сесія ВР.

Перед голосуванням та у його процесі частина депутатів, зокрема – від Радикальної партії, блокували трибуну, стукали порожніми пластиковими пляшками, кричали "ганьба!" і включали сирену. Представник фракції Юрій Шухевич заявляв, що у цьому питанні Україну зраджує Європа, як колись вона зрадила Чехословаччину перед Гітлером, а також двічі процитував думки Володимира Леніна про рабів.

Основне протистояння у змінах до Конституції було пов'язане з статусом Донбасу, а також доцільність змін до Конституції під час війни, чи дійсно мова йде про децентралізацію, а не централізацію тощо.

Mukachevo.net

Коментарі

В
В

Децентралізація - вся влада буде в регіонах! Що це значить - раніше гроші йшли в Київ, а з Києва назад. Тепер всі гроші зберігаються, використовуються в районі. Звісно красти будуть, у нас на Закарпатті будуть красти ті хто крали. Але у децентралізації великий плюс якщо гроші не будуть красти то райони, область будуть мати багато коштів. Це ідеальний закон, який мінусів просто немає!!! Єдиний мінус можна назвати те що децентралізацію потрібно було вводити через 10 років. А так не переживайте як наші крадуть так і будуть красти, лиш ці гроші які залишалися в Києві тепер будуть ідти нам на Закарпаття, а остальне буде крастися:)

M
magyar

Vaszil Brenzovics egy gazember.Azon kivul,hogy szazmillio forintokat lop el semmit nem csinal.A szemethegyen van a helye a kis Mesterrelmeg a Kurvalinaval.

М
Марія

Хто там кричав Удар,наш Пацкан Кличко наш чоловяга стояли на Майдані все роблять для людей-зрадники вони вот хто,лягли під жидо-масонів,піднімають руки як маріонетки за зрадницьку владу всі разом з порохом продались ригам і пуйлу.Геть зрадників,народ піднімайтесь і гоніть цю нечисть з нашого краю,разом з маскальом і його поднібних.

К
Конан

Донбас рік назад просив меньше, для чого треба було стільки народу положити

Г
Гарант

Войну потрібно закінчувати! Вбитих до 10 тис.людей тай покалічених не менше. Віддайте сина або брата,батька сімейства до Ляшка або Самопомочі , най його на фронті вб"ють або покалічать.

P
PUTYIN

MOLODEC!

П
пайдош

та вы шо не чули выступ президента???тот ясно пувив,ош чи хоче народ чи нит,а змины до конституции будуть прийняти!!!ко типир для нього народ,коли вин у валова?..та й не лиш для нього!

P
P

Після децентралізаціі вся влада буде в регіонах, на х....я кормити верховну Раду????

П
Преторіанець

Тільки час покаже хто кому рабінович,

А
Андрейко

Шоб такий дебіL як Москаль став префектом Закарпаття? І розказував як жити закарпатцям? за що голосували ці нардепи? за те що Потрошенко - президент-перевертень? пздц... Порохоботи знаходяться в психофазі від нервів.

ДД
до до всих

красиво сказал...но где связь между Путиным и жидом вальцманом?

ДВ
до всіх.

Хто там кричав Удар,наш Пацкан Кличко наш чоловяга стояли на Майдані все роблять для людей-зрадники вони вот хто,лягли під жидо-масонів,піднімають руки як маріонетки за зрадницьку владу всі разом з порохом продались ригам і пуйлу.Геть зрадників,народ піднімайтесь і гоніть цю нечисть з нашого краю,разом з маскальом і його поднібних.

ДП
до пиштия

це не зрадники порошенко-це славяне вставшие в неравную борьбу с жидо-хазарским коганатом.

Г
гість

А деякі депутати із Закарпаття кричали за децентралізацію а коли треба голосувати тоді відсутні. Краще сговатися ніж брати відповідальність.

P
PriesT

Ахаха! Цікаве формулювання "Не підтримав бо був відсутній" Чайничок включайте.

П
Пішто

Накониць усе стало на свої міста. Зрадники Порошенка обєдинилися з прокремльовськими зрадниками з оппоблоку

Читайте також