Під КПП "Тиса" вантажівка переїхала людину, чоловік помер у лікарні. Усі подробиці трагедії

39
12

Усе сталося близько 6:30 ранку вівторка, 12 грудня: водій вантажівки марки «Volvo» переїхав працівника сервісного терміналу, який розташований впритул до КПП «Тиса» (територія «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття», що у селі Соломоново, на вулиці Головній), але не є його частиною.

Цю інформацію Mukachevo.net ексклюзивно підтвердила речниця закарпатської поліції Тетяна Щоголєва, а також опосередковано у ДФС.

– Постраждалий 1976 року народження помер у лікарні під час операції. Наразі вже відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу, – зауважила речниця поліції в коментарі журналісту Mukachevo.net.

Водночас, за інформацією журналіста Віталія Глаголи, який першим повідомив про трагедію, працівник сервісного терміналу є мешканцем села Оріховиця, що на Ужгородщині, він отримав перелом кістки тазу.

За його інформацією зі слів очевидців, водій вантажівки не ввімкнув світло фар і почав рухатися територією парковки сервісного терміналу, переїхавши працівника.

Наша редакція сконтактувала з прес-службою ДФС, де підтвердили, що трагедія сталася не на території митного посту, а на території сервісного терміналу, що поряд з КПП «Тиса», де водії можуть зупинитися для "відстою", переночувати, перекусити і так далі.

Водночас, власне у сервісному терміналі «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття» наразі відмовилися нашій редакції коментувати інцидент.

Читайте також: Поліція оприлюднила фото та деталі інциденту під КПП "Тиса", де вантажівка переїхала людину. 


Довідково: стаття 286 ККУ – це «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Частина 2 – це «Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті: позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Коментарі

М
Макаров

Доброго дня! Шановне керівництво! Нажаль як всі уже переконалися, що черги на кордонах, приводять до всяких неприємних ситуацій. Влада не може якось зреагувату і щось спробувати зробити? Коли черги стоять по декілька кілометрів, це не тільки, в Чопі, а також КПП Ужгород,та КПП Дяково, невже нема крайнього хто винен в цих чергах? Ще одне зауваження зверніть увагу на транспортну інспекцію,яка тільки і зупиняє вантажівки щоб знайти якесь порушення, щоб взяти хабар. Шановні особи які прийняли закон про транспортну інспекцію, ви спробуйте сісти за кермо вантажівки, проїхатися нашою рідною Україною, і нічого не порушити, що до вимог, праці та відпочинку(у нас нема умов). І будь ласка компетентні органи, чи хто цим займається! Будь ласка, займися! Не просиджуй дарма штани!!

М
Мукачівець

Петро, перестань пити одеколон! Бо верзеш дурниці! Працівники терміналу вічно в чорній або камуфляжній формі, без будь-яких світловідбиваючих елементів на одязі. Часто не тверезі. Беруть гроші за те щоб "порішати колєйку". Це штучно створена черга! Створення перешкод в діяльності автоперевізників, фактичний зрив графіків доставки! Людину звичайно шкода. Але це жертва системи. Бо якомусь чинуші чи депутату, як вже виразились нижче, "капає" понад 100 грн.із кожної машини. Враховуючи, що тиса оформляє за зміну в районі 120 - 300 авто, а зміни за добу дві, то не важко все перемножити, і вирахувати, що це за добу комусь капає від 24 000 грн. до 60 000 грн. Не погані гроші, впринципі... Тільки яким шляхом вони заробляються, і кому від цього користь окрім власника терміналу???

К
колега1075

До Петра - Шановний ви сиділи хоча б раз за кермом фури, спробуйте просто сісти і роздивитися що знаходиться справа біля кабіни. Звичайно що водій, який керує автомобілем (незалежно від розмірів) має певні обовязки, але це сталося не на дорозі, де знаходяться випадкові перехожі, а на спеціальній т-рії, персонал якої повинен виконувати певні міри безпеки, бути проінструктованим, одягненим в спеціальну форму і, що саме головне, тверезим! Жодної з вищезазначених умов не було виконано, окрім, можливо, інструктажу з мір безпеки, про це не можу судити

К
Калашников

До Петра Чого п'яна людина знаходилася на територіі де знаходиться мінімум двісті машин з підвищеною небезпекою? Чого на заводи і підприємства де є якась небезпека отримати травму чи загинути є високий рівень охорони праці а тут нульовий? Ви петро мабуть алкаш з тоі стоянки і захищаєте своі інтереси. Я вгадав?

ПД
Петро до Калашников

Я вас розумію, але все таки закон тут однозначний. Не має значення де знаходився потрепілий. Якщо ти сів за кермо автмобіля, ти береш на себе відповідальність за керуванням засобом з підвищеною небезпекою. То му якщо ти когось задавив ти відповідальний навіть якщо потерпілий п'яний лежав під колесами. Якщо не хочеш брати на себе таку відповідальність - не керуй автомобілем.

Д
Добродій

Водночас, за інформацією журналіста Віталія Глаголи, який першим повідомив про трагедію, працівник сервісного терміналу є мешканцем села Оріховиця, що на Ужгородщині, він отримав перелом кістки тазу. За його інформацією зі слів очевидців, водій вантажівки не ввімкнув світло фар і почав рухатися територією парковки сервісного терміналу, переїхавши працівника. Чуєш ти журналюга, ти з яких слів очевидців записував дані від потерпілого який на момент інциденту можливо перебував у стані алкоспяніння чи від його колег які набрехали щоб зняти з себе вину , там всьо є записано номера машин, Імена Прізвища людей водіів, які дадуть покази, всіх треба опитати. Ти ще будеш писати опроверження даної статті, бо за неправду треба відповідати. Зроби журнілістське розлідування, а не пишеш про шо незнаєш

К
Калашников

Шановні читачі, нажаль вам надали, таку інформацію яка була вигідною для, даного керівництва: ?Укрінтеравтосервізу?. Та є такі дані що потерпілий, находився підчас наїзду, з правої сторони вантажіви, а саме, з правої сторони, напівпричепа, так що він був так вназимаємій: ?СЛІПІЙ ЗОНІ?. І водій не міг його бачити по всім технічним характеристикам! І як можна звинувачувати водія?

Й
йомайо

Сервісні центри то е державна корупція, зародилися при Кучмі, просто тупо розводят на бабки, і навязують "послуги" антимонопольний комітет у долі,дасть бог що після цього смертельного випадку, тота шобла закриеся, колись то робили аби убрати черги на кордоні, а типирь то просто рекет. Позерайте яка черга в Ужгороді.

К
колега1075

А що значить, цитую, "де водії можуть зупинитися для "відстою", переночувати, перекусити і так далі."? Ми не маємо вибору, система налагоджена так що ми змушені заїжжати на сервізну зону, сплачуючи 140 гривень (а автомобілі іноземної реєстрації -300грн), при чім за що - незрозуміло, немовби в ціну входить послуга зважування, це 45 гривень, а майже сотня іде якомусь дяді на карман. При цьому всьому, територія сервізної зони, або "накопітєля", як водії кажуть, не освіщається практично по всій території, персонал ходить між причепами без ніякої світловідбиваючої уніформи, навпаки, в камуфляжі, часто вночі нетверезі, створюючи штучні черги, мабуть, для особистої вигоди, адже завжди можна запропонувати водію, що поспішає "парєшать калейку за пару гривен".

В
Вольво

Шкода і ту людину і того водія що був за кермом, штучно створені черги далися взнаки тим кому це вигідно, буває приїдеш вночі коли вже нічого невидно, а тебе питає той так званий працівник сервісу, чи будеш їхати бо всі їдуть і всіх видно що повний термінал, і даєш тихенько двухсоточку і їдеш, алеж ці там МАШИНИ не стояли чекали черги, ВОНИ СТОЯЛИ НА ПАРКОВЦІ, СПАЛИ, АБО ВОДІЇВ ВЗАГАЛІ НЕБУЛО В МАШИНАХ, ЦЯ СИТУАЦІЯ ЯКА СКЛАЛАСЯ ТО ЛИШ ІЗЗА ПРИЧИНИ СЛУЖБОВОЇ НЕДБАЛОСТІ ПРАЦІВНИКІВ І КЕРІВНИКІВ ТОЇ СТОЯНКИ, ЯКА НАВІТЬ НЕ ВІДІГРАЄ ТУ РОЛЬ ЯКУ ЇЙ ПРИЗНАЧЕНО. Прошу вище керівництво звернути увагу на службову недбалість керівників, працівників даної псевдостоянки на дану критичну ситуацію, і скажіть мені будьласка чи при русі 5 км год можна наїхати на тверезо думаючу людину?

К7
Колега 7888

На великий жаль людини вже нема, але ті хлопці які контролюють рух на терміналі (накопітєль) постійно бігають між машинами і без ніякої отражаючої одежі, хоча вони повинні її носити, а не ходити у комуфляжі.... Людини вже нема на привеликмй жаль, і водія хочуть засадити на стільки років, це ще одне життя яке просто понівечене. Всім рідним і близьким виражаю сочуствіє, земля йому пухом.... Дай Бог, щоб людину не засадили, у неї також є близькі які чекають її вдома. Не дай Бог нікому такого горя.....

А
АПЛ

как то очень жиденько

Читайте також