Під Мукачевом горів оздоровчий комплекс "Belle Royalle". Усі подробиці пожежі (ФОТО, ВІДЕО)

62
54

Займання виникло в приміщенні спального та адміністративно-ресторанного корпусу оздоровчого комплексу о 22:46. Звідти довелося евакуювати 25 мешканців комплексу.

Про це інформують рятувальники. Водночас, як розповів очевидець пожежі, займання виникло у мансардній частині головної фронтальної будівлі комплексу. Однак ні рятувальники, ні очевидці не беруться стверджувати про причини займання.

Водночас, пожежа вкрай стрімко розгорталася, і охопила більшу частину будівлі ще до прибуття рятувальників. Над ліквідацією пожежі працювали чергові відділення 17-ї, 18-ї та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево, 9-ї та 12-ї державних пожежно-рятувальних частин міст Свалява та Берегово, а також вогнеборці добровільної церковної пожежної команди с. Дерцен. Загалом 9 одиниць техніки та 48 чоловік особового складу, інформують в ДСНС.

— Пожежею знищено покрівлю, мансардний поверх, пошкоджено товарно-матеріальні цінності та конструктивні елементи будівлі на загальній площі 2300 кв. м., - повідомляють рятувальники.

Пожежу локалізовано о 01:30. Пожежу ліквідовано о 05:55. Травмованих та загиблих немає. Причина пожежі та збитки – встановлюються.

Згодом, поліція опублікувала попередню причину пожежі. За їх версією це було замикання електропроводки.

Mukachevo.net побував на місці пожежі наступного дня, і дослідив її наслідки: вогнем повністю знищено основний корпус оздоровчого комплексу. Переглянути наслідки пожежі можна в окремому репортажі.

Коментарі

K
Kateryna

Дуже жалко)щиро співчуваю

В
Василь

"До Анна" Ну ось,результат вже є: на даному етапі Ви визнали,що індустрія і супутня їй сфера послуг були розграбовані,унікальні фахівці,позбавлені джерел доходу,фізично знищені і/або деградували до стану біомаси. Переходимо до наступного етапу: встановлюємо П.І.Б. терористів,їх холуїв,шестёр,пiдхолуйнікiв,посібників і ін. афільованих осіб. Конкретно у Вас є такі в телефонній книжці? Підказую: бандити,фактично знищившiе надбання України,- суцільно з тупих селюків,що окупували владні структури. Є у Вас знайомі тупі селюки-терористи у владі?

А
анна

У вас Василю дуже велика ностальгія по тим временам.То чого ж ви і такі як ви віддали на розграбування і занепад стільки підприємств і баз відпочинку.З приводу того шо створено до нас уже давно вже згнило і розвалилося.Звичайно,на вашу думку,було б значно краще,якби на тому місці із драча виглядали руїни піонерлагеря.Ото була б красота!

В
Василь

"До Анна" Реконструкція та реставрація дорожче,говорите,ага? - ну так ось я і пишу: організуйте ВСЕ "з нуля",че ж лізете на готове,створене до вас,але не для вас? - це ж "не ринково" бо дорого! До речі:тi,що створили умови занепаду і подальшого розграбування табору "Юність" Вам не знайомі? Яку відповідальність в рамках чинного КК вони понесли? Просто запитав...

А
анна

Василю,якщо ви такий великий економіст то могли б прорахувати що значно дорожче обходиться реконструкція і реставрація,ніж будівництво з нуля.

А
анна

До Василя.Читаючи Ваші маразматичні висновки,голова йде обертом.Якщо ви не знаєте,то "Бель Рояль" зведено на місці піонерського табору "Юність". Інфраструктура і самі будівлі були в напіврозваленому стані і майже повністю розкрадені.Люди вклали значні кошти в розбудову і створення того ,що є на даний момент і на мою думку мальовничішого куточка в Мукачівському районі не існує.А що чекало на цю занедбану землю,подивіться на ще недавно існуючий табір "Мрія".та і "Білочка" - не фонтан,хоча власник достатньо відома і впливова людина.А ви тут стікаєтє злобою і ненавистю,бо хтось у своєму житті досяг більшого ,ніж ви та ще й зробив цю красу доступною для бажаючих.Заздрість і ненавистьи - ось чим ви живете.Бо лузер по житті.Мені вас шкода.

В
Василь

"До Дід Михайло" Так красивих місць на Закарпатті як бліх на барбоске;тут мулька в тому,що готова інфраструктура ВЖЕ була в Лісарнi - це і має вирішальне значення: для експерименту можете собі намітити точку на карті де види - просто розбурхують розум,а потім розрахувати вартість прокладки до цієї точки під'їзних шляхів,ліній електопередач,водопостачання,каналізації,поховання/вивезення "зайвих" дерев,вирівнювання майданчика і тільки потім - будівництва. У скільки обійдеться такий же комплекс,якщо все доведеться робити "з нуля" на новому місці і де рагулі - здатні виключно на розграбування створеного до них і паразитування - візьмуть бабло,а головне - спеців? .. До рагульський-терористичної влади це все було і - робилося. Приклад: так та ж сама Лісарня.

Р
робот

діду михайле , які приватизації , там вже давним давно все приватизовано

8
888

Цікаво чому так довго в топ версії держите,чи великого конкурента бабло згоріло????????Радості по людськи мало з такого видовища, а що можливо наші вкрадені гроші згоріли,то це й так ясно,бо чесно такі гроші нереально заробити............Зрубають ще вдвічі більшою наполеглевістю з нас чи напряму чи ні всерівно з держави вкрадуть. А на даній сходинці в нашій державі більшість порадується бо бідні,а багатий напудиться,бо може підпал...........

ДМ
дід Михайло

до Я. Місцина там красива, значить земелька дорога, так що за дорогу можна не переживати. Як тільки земельку прихватизує якийсь жид, з дорогою все буде гаразд.

Я
Я

Василь правду пише, шо економіку країни на одних оздоровчих комплексах не витягнеш. І шановна Лялечка, скажіть будь ласка про яку інфраструктуру говорите? Я шось дорогу до Рояля вже як 5 років не відів, бо то шо там до недавна було (до ямкового ремонту проведеного десь близько місяця тому) важко назвати дорожнім покриттям. І те шо зробили продержиться максимум 2 роки. Про робочі місця кажете? Ну працювало там людей 15...20, в той час як в наведеному вище Кірова, в свій час 2000. Сюди б варта було добавити і розграбовані Трикотажку, Керамплитку, Прилад і ще безліч таких підприємств. Тож не розумію, чого ви так з пінов у рота відстоюєте чиїсь інтереси?

В
Василь

"До Іван" Знаючи категорії мислення присмоктавшiхся до влади селюків,можна припустити - з великою часткою ймовірності - то,що пожежникам дали команду (за інтерес,само-собою) "не особливо проявляти активність" - відкритим залишилося питання страховки...

Р
Руслан

Як прийшло так і пішло..... Чесно не заробленно.... Пішли они на.......

В
Василь

"До Галина" Даремно намагаєтеся"перевести стрілки": народ повинен тут,на місці,залучити терористів з ОПГ"Селюки",узурпувавший владу з метою особистого збагачення,за скоєні теж тут,на місці(а не на території "східних сусідів") злочинiв по ст.ст.364,257 і 111 КК України;відповідно: "Зловживання владою ...","Бандитизм" і "Держзрада". У Європі - до слова!- саме так і роблять.

І
Іван

Пожарники як усе без води,з цуравими шлангами...стоять,позеравуть ци файно горить...9 машин ,а толку як із 2-х...бензін списали-продали-гроші в жеб...Рояль тушили

Г
Галина

Василю!...все те що вам так подобається і за чим у вас глибока ностальгія ,чудово збереглося і розвивається у сусідній державі.Чого б вам не перебратися до наших сусідів на сході,якщо тут так все погано.Там Вам нададуть всі блага за якими ви так скучили і гарну можливість проявити себе на інженерних посадах у оборонній промисловості,де ви будете цілком щасливі і задоволені.Думаю і там вас щось та не влаштовувало б,але навряд чи ви змогли б там відкрито висловлювати свою думку стосовно керівництва держави так,як робите це тут.

Р
робот

Вася калап долів ,

В
Василь

"До Анна"На місці району"Черемушки"1000 років було болото,-ниняшня вул.Ілони Зріні йшла якраз по краю цього болота і все- більше землі не було.На Уралі зрили гору,роздрібнили глиби каменю на щебінь i доставили по ж/д на"перевалку",звідки самоскиди- каруселлю -вивозили цей щебінь і засипали їм болото...на третю добу щебінь почав з'являтися над поверхнею болота(до того все нагадувало засипку Маріанської западини) і люди перемогли природу!На нових площах виріс мікрорайон,жителі якого- в свою чергу -теж будували нові заводи,будинки,школи,лікарні,магазини і бази відпочинку з усією інфраструктурою в т.ч. і в Лесарнi.Так будується Держава.Осознанлі масштаби і рівень?!Порівнюємо:турбізнес навіть не в змозі відремонтувати раніше прокладену дорогу до цього самого"Бель Роялю"через відсутність необхідних доходів і державного мислення.Резюмiрую:нияка сфера услуг не в змозі замінити собою високо технологічні виробництва за розграбування яких терористи з ОЗУ"Селюки у владі"поки навіть не відсидiли...

А
анна

Пане Василю,з Вами просто безнадійно вести полеміку,тому що ви глибоко переконані ,що є лише дві думки - ваша і неправильна.Лялечка обґрунтувала переваги туристичного бізнесу у нашому краї і якщо ви цього не розумієте,то це говорить лише про вашу вузьколобість.А якби хоч раз відпочивали у цьому прекрасному закладі,то мали б можливість познайомитися і з його власником.

В
Василь

"До Лялечка" Зiрочка моя! - Ви б,перш ніж писати щось,вивчили предмет обговорення: згідно з тією ж статистикою частка сфери туризму в ВВП України ~ 1,7-1,8%,при усередненої рентабельності 45%. З чого тут викроювати бабло на перераховане Вами?! Для порівняння: прибуток підприємств,що випускають високо технологічні,унікальні вироби досягає 1000% при мільярдних оборотах. Саме з прибутків,розграбованих терористами з ОЗУ "Селюки у владі",стратегічних підприємств і побудоване м.Мукачево. І саме на цих підприємствах працювали фахівці 82-го рівня;зауважте: не бариги,не заробітчани,не обслуговуючий персонал,а висококласні фахівці,яких в усьому світі буквально на руках носять (за що - читайте вище) Відчуваєте принципову різницю між тим,про що пишу я і про що Ви з мадам "Анна"? ..P.S. До речі,а хто господарі-то?! - чого вони так шифруються,якщо комплекс побудований на чесно зароблене?..

Л
Лялечка

Чим більш привабливим ставатиме Закарпаття інвестору і туристу, тим краще почуватиметься кожен з нас! Залишені туристом кошти -це розвиток крайового малого і середнього бізнесу, це більші надходження в місцевий бюджет (навіть з врахуванням похибки на корупцію) , а, отже, полагоджені дороги, прибране місто, парки, освітлені вночі вулиці і т.д. Тому кожен достойний туристичний комплекс в області - на вагу золота!Це причина до нас приіхати! Це робочі місця! Це шанс на подальший розвиток! І це та істина, яку повинен розуміти кожен Василь!;) Міряти всіх однією міркою і писати паплюжні відгуки в рази менш заморочливо, ніж творити реальний конструктив...) Ох, яке ж воно іноді золото, те мовчання) Жаль,що у нас кожен другий Василь цілком серйозно вважає себе "непримітивним" генієм ринковоі економіки, глибоким знавцем людських доль і, що гріха таіти, гіпер професійним політичним аналітиком... І останнє-переконана, пане Василю, особисте знайомство з власниками неабияк би Вас здивувало)

В
Василь

"До Анна" Ну кого Ви намагаєтеся обдурити? -саму себе? Закарпатська область маленька - всі один-одного знають,всі знають"хто чим дихає": серед тих,хто реально роками ВКАЛИВАЛ немає жодного(жодного !!!) власника чогось,хоча б віддалено нагадуючого обговорюваний комплекс. Подібна "власність" виключно у членів ОЗУ "Рагулі у владі",яку вони "заробили" "непосильною працею" на грабежі,страждання і крові народу. Це по-перше. А в півторах доповідаю вже втретє: "не вписавшихся в ринок" ВЖЕ вимерло 15.000.000;з лишившихся в живих мріють втекти від терору ОПГ"Селюки у владі" мало не 3/4(~30.000.000 чол.) Як Ви думаєте: чому всi ці люди не скористалися/скористаються з розумом своїми навичками і знаннями? Спробую вгадати Вашу відповідь: вони все тупі,а ось бандити з ОПГ"Селюки у владі" - розумні,ага? ..

А
Анна

До "Василя". Я не збираюся оспарювати вашу життєву позицію-вона мені зрозуміла.Хочу лиш донести до Вас ,що в Україні живуть не лише чиновники-хабарники,які отримують свої статки не прикладаючи ніяких зусиль,а і люди,які не один рік розвивали свою справу і намагалися втримати свій бізнес на плаву.Так що обзивати всіх "рагулями",у кого заробітки перевищують мінімальну зарплату якось неетично і нерозумно.Мені шкода,що вам не вдалося з розумом скористатися своїми навичками і знаннями.І не треба фарбувати всіх одним кольором.Як кажуть "кожен знає,як ся має",тому мої співчуття власникам цього чудового комплексу і побажання сил і здоров'я якнайшвидше відновити його роботу.

В
Василь

"До Анна" Вибачте,- я не рагуль,бути щасливим ларёчічніком- це не моє.Я Державник з відповідними "заточеностi" знаннями,досвідом робіт,досягненнями і -навіть- життєвою позицією.Вам би з рагулями з прокуратури поспілкуватися або з адміністрацій або з СБУ або з МВС або з МуДУ або з ксивами нардепів(до речі,а особисто Ви знаєте своїх нардепів?- АТО кого не запитаю в Місті,- не знає ніхто й не дивно: бандити з ксивами нардепів з сіл - суцільно,звідки ж городянам знати їх?!): впевнений,в вище зазначених закладах багато Ваших однодумців.Да що там багато?!- всi,поголовно!Ну,а я просто не Ваша фокусна група ...Чому?- розумієте....є люди,які просто уникають примітиву...На прикладі: ось комп'ютер,скажімо,у Вас є...Починаєте розуміти різницю між рагульём з мисленням сільських лабазникiв в управлінських структурах і людьми,здатними мислити масштабними,передовими категоріями? Вгадайте: хто з них здатний принести реальну користь суспільству,а хто- увергнути суспільство в деградацію,хаос та війни?..

ОШ
Ось шо пишуть

Официально названные причины пожара – короткое замыкание проводки. Однако администрация отеля сообщила, что в «Belle Royalle» неоднократно наведывались бойцы «Правого сектора». «Правосеки» назвали владельца оздоровительного комплекса донецким олигархом, поддерживающим ополченцев Донбасса, и пообещали с ним «разобраться».... Источник: http://nahnews.org/933789-v-zakarpate-sgorel-otel-v-podzhoge-podozrevayut-pravosekov/

А
анна

"До Василя".у мене таке враження,що ви живете за кордоном і звідти пишете свої тези.Цікаво,а хто з початку незалежності обирав таку владу і допустив до неї тих,кого ви називаєте "рагулями".Якщо Ви такий дієвий і можете очолити завод (а для цього,судячи великого розуму не треба-треба просто найняти спеціаластів,які все будуть робити) то чого ви ще не там.Керувати теж треба вміти грамотно.Я думаю,якби у вас був власний бізнес і ви мали б змогу дати роботу хоча б 3 працівникам у вас була б протилежна риторика.Мені вас шкода - ви з тих людей хто багато говорить і критикує,а сам не в змозі нічого зробити.До речі таких у нашій країні багато,ви не один ,на жаль.

В
Василь

"До 11111111"Можу бути власником верстатобудівного заводу ім.Кірова,- готовий налагодити випуск комплектуючих для танка"Оплот",без яких неможливо його серійне виробництво.Безумовно,це питання для України,- в прямому сенсі питання життя і смерті!.. Як немає заводу ?! Аааа ...розграбували терористи,набудувавшие особисто для себе - за награбоване у України бабло - палаци і готельні комплекси(бо чесною працею СТІЛЬКИ заробити просто неможливо!)... Зрозуміло: вони "вписалися в ринок"... А куди поділися унікальні фахівці,які раніше працювали на вище зазначеному заводі?! Аааа...повиздихали,втративши джерела доходів і існування... Зрозуміло: вони лузери,вони "не вписалися в ринок"... Вам не здається,що "вписавшiеся у ринок" "розумники" - селюки суцільно! - підірвали обороноздатність України,а значить - повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст.111 КК "Держзрада"?..(втім,Ви завжди можете сховатися від фактів,написавши,що я - без мізків.Тільки факти залишаться фактами)

В
Вуйко

Може би у тому районы мало порядок навести. Потік перегородили вздовж і впоперек на приватні сектори, хотя діє охоронна зона.

R
rem

Це - боротьба конкурентів за ринок. Але цікавить інше питання: промислові підприємства доїть податкова податками на 100%. Чому туристична сфера та суміжні сфери (ринок оренди, ресторани іт.п.) в порівнянні з іншими сферами бізнесу не тормошаться аналогічно податковими органами. Зараз офіційний+тіньовий ВВП тур.сфери та суміжних сфер в рази більший, ніж інші галузі економіки області.

Р
робот

а Василь на 90 % правий , як би це не було неудобно комусь чути

1
11111111

Дуже шкода що так сталося,дійсно гарний був комплекс.А Василю вам ніхто не мішає рахувати свої ж гроші і мати щось більше що мав власник цього оздоровчого комплексу. У кожного свої мозги і кожен ними пользується так,на скільки вони розвинені.Але у вас,Василю,їх точно немає

В
василь

"До Анна" 1) Iзначально помилковий посил: ті ж люди,той же народ,але при владі міських державників дійсно був одним з найбільш передових у світі - агітки рагуля Кравчука не брехали: Україна займала по значній кількості позицій перші місця у свiтi. Про нинішній "рівень" я скромно промовчу - тож всім все зрозуміло... Висновок:проблема не в народi,а в ОПГ "Рагулі",що окупувала всі владні структури,яка розграбувала індустріальну Україну і виморила 15.000.000 чол. 2) Ні,не знайомий. Але я знаю як і під кого "заточена" рагульсько-бандитська Система.Винятків немає.Від слова "взагалі".

А
анна

"До Василя".А ви напевно близько знайомі із власником, якщо знаєте про його заробітки))

А
анна

Який народ -така й держава!..маємо те ,на що заслуговуємо.

В
Василь

"До Анна" 1.Не судіть усіх по собi i своєму оточенню: нi,мене не бере злість від того,що "я не в тих рядах"; 2.Власник цієї богадільні і є один з бандитів,які окупували владу; 3.Вас і не повинно цікавити походження бабла - це робота податкової,прокуратури,СБУ та МВС. Но зазначені структури суцільно укомплектовані тупим злодійським селючьём - холуями обговорюваного бандюка; 4.Попередньо робочі місця в тих же селах були знищені п.№2 при пособництві п.№3. Ними ж знищені високо класні специ і стратегічні підприємства в Мукачево;народу просто не залишили вибору: або працювати на знос на бандитів з ОЗУ "Рагулі у владі" або здохнути. 15.000.000 "вибрали" друге ...

А
анна

"До Василя". Ваш коментар тільки підтвердив моє твердження про ницість і убогість більшості наших співвітчизників.Наші можновладці створили такі умови в цій державі,коли одні живуть за рахунок інших.А вас мабуть зло бере шо ви не в тих рядах,бо інакше ви б боролися з такою ситуацією.Мене не цікавить яким способом ця людина здобула свої статки,але утримуючи такий комплекс давала заробити на життя багатьом жителям навколишніх сіл в той час,коли держава взагалі не звертає на них уваги.Тому я співчуваю власникам і працівникам цього чудового комплексу.А ви здатні тільки зловтішатися.

В
Василь

"До Анна" Ні,це по справедливості: народ радий від того,що бандит з ОЗУ "Рагулі при владі" СПРАВЕДЛИВО пострадал. Або Ви будете затверджувати,що все це (включаючи землю,інфраструктуру,брендовiсть мiстонахожденія,самі споруди та ін.) - його ОСОБИСТА заслуга? На ЧЕСНО зароблене купив? Ні,діамантова - все це вкрадено бандитом-рагульом,присмоктавшiмся до влади,у того ж народу. Звідси і - повторюся - СПРАВЕДЛИВЕ злорадство.

П
Поліція

Ми самі в це не віримо, але хай буде що то проводка замкнула)

Р
робот

до я , ходили колись слухи шо то Ахметова газдівство

Я
Я

Чий це заклад?

М
Моріка

Рояль хтось додому ніс та заважкий оказався

П
Петро

Баранюк замерз в ночі. Залишилось на роялі зіграти

В
Василь

Почали опалювальний сезон

О
Олег

Шашлик жарили...

7
777

Так як там розраховувались з людьмы при будивництви, цого слид було чекати..

Н
Наталья

Жуть какая. Жалко очень. Красивое место, много труда вложено. Хорошо если бы была страховка.

А
анна

Читаючи коментарі навіть не дивуєшся...чисто по украінськи - яка радість,у сусіда згоріла хата.Ніякого співчуття! В цьому наша біда - заздрість,ненависть і радість з чужої біди.Чим і живемо, духовно бідна нація.

С
Сосед

Рояль спасли?

D
drn

Нічого дивного, як там поводили себе з клієнтами та персоналом.

М
Морика

Самый главный вопрос: есть ли пострадавшие?

Д
ДРЕД

ТО ПУТІН,ВИНОВАТИЙ!!!! ГА ГА ГА

O
opa

один вопрос-:застрахован???

R
ri0

тушили пирогами, и блинами, и сушеными грибами

P
ProRock

Жуткое самовозгорание...

Читайте також