Під Ужгородом перекрили трасу Київ - Чоп протестуючи за децентралізацію (ФОТО)

9
10

Сьогодні зранку в самому центрі села Холмок люди перекрили дорогу, переходячи її по пішохідному переходу.

Як повідомив кореспондент Мukachevo.net з місця події, кілька десятків мешканців вийшли на протест, вимагаючи дати їм дозвіл на створення об'єднаної територіальної громади.

Люди тримали транспаранти з написом "Громаді бути", "Москаль, не гальмуй децентралізацію". По трасі утворився величезний затор.

Згодом голова Закарпатської ОДА відреагував на мітинг, погрожуючи кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, кілька днів тому, 19 квітня. мешканці 8 сіл Ужгородського району, а саме Минай, Холмок, Розівка, Концово, Сторожниця, Тарнівці, Шишлівці, Ботфалва, які бажають об'єднатись в ОТГ вийшли на мирний протест перед Закарпатською ОДА.

Вони вимагали зустрічі з Москалем, але той проігнорував їх, зазначивши, що вирішити питання мітингами, транспарантами й гучномовцями неможливо.

До протестуючих вийшов  його заступник Віктор Мікулін.

Він запропонував учасникам створити ініціативну групу та провести зустріч, щоб спільно знайти вихід із ситуації, яка склалася. Активісти дали 5 днів на вирішення питання., так певно, не склалось, тому вони сьогодні і перекрили трасу.

Додамо, це вже не перший протест через блокування децентралізації. Свого часу з вимогами розблокувати об'єднання громад до Геннадія Москаля приходили вже громади Свалявщини та Хустщини. Останні принесли навіть труну під будівлю ОДА, відтворивши протест у вигляді поховання децентралізації на Закарпатті.

Коментарі

Ю
ю

Коли ядзакі заходив в Україну, ніхто їх не хотів брати, На збит виділили їм землю на сміттєвій звалці. Бо не помастили лапу, як, наприклад, гроклін, якому землю виділили мало не на рафанді. Дійсно, є проблема з податками, кому вони мають належати. Питання риторичне, і просто так вирішити не вдасться. Даже за тиждень. Підприємства потрібно класифікувати за значенням-державного, обласного, районного чи місцевого. Бо юр. адреса, чи розташування виробничих потужностей не дасть адекватної відповіді.

ДУ
До Ужгородець

Не погано написав але не точно. Роздавали землю сільрад простим своїм підставним селянам,тобто безоплатно,а от ужгородці уже за цю землю давали гроші,долари.

О
Оксана

Так об"ясніть нормально, то добровільне об"єднання громад має бути?

С
Сріберньій

Они якраз виступавуть за ЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ , я правда низнаву што исе ім дасть , и чого так Москаль ся сопротивляє . Найся централізувуть , найси чинять рокаш .

Ф
Фединець

Ще ніхто народ не міг зупинити, а тупуватий москаль замість того щоб підтримати, прискорює відхід порошенка. Так тримати рагулі.)

У
Ужгородець

Земля цих сіл вже давно роздерибанена місцевими сільськими депутатами і головами. І не сільським жителям, а жителям Ужгорода. Де була принциповість сільських рад, коли вони "сільську" землю, за яку вони так тепер печуться, роздавали ужгородським багатіям? Минай, Сторожниця, а ще Оноківці - це частина, по-суті, спальний район Ужгорода і вони мають керуватися ужгородською громадою.

Ф
ф

ДІДУ МОСКАЛЮ ЙДИ ВОЮЙ ПИРДУНЕ СТАРИЙ . ЯК ЛЮДИ ХОЧУТЬ ОБЙЕДНАТИСЯ ТА ОНИ ОБЙЕДНАЮТЬСЯ . ПРАВИЛЬНО РОБЛЯТЬ . НАЙ ДРУГІ СЕЛА ЧУХАВУТЬСЯ НАЙ ПРИГЛАШАВУТЬ ІНВЕСТОРІВ А НЕ ОТСАСУВУТЬ БЮТЖЕТ

С
саша

vvv на 100 % прав

П
павло

А обєднати до міста Ужгорода можна? Тоді кошти куди будуть іти ? Як не крути сосідні села про які 'піклується' пан Москаль будуть в 'прольоті'. Подивіться на розвиток Дравців і Доманинців які 20 років тому приєднали до міста. Владі потрібна земля цих сіл, а Джейбіл і Ядзакі це тільки відмазка. Навіть якщо забрати ці підприємстав зі списку то громада в декікілька разів буде мати більший бюджет ніж є на даний момент.

V
vvv

Так добре створювати громаду. На території Минаю, Холмка і інших згаданих сіл розташовані купа підприємств (Джебіл, Ядзакі і інші) в яких працюють зовсім не місцеві мешканці ( працівників завозять з сусідніх районів, м. Ужгорода) А податки йтимуть громаді!!!! Звичайно, при таких умовах громада буде жити приспівуючи. А ті населені пункти, в яких не заїхали інвестори з аналогічними підприємствами - як їм бути????

Читайте також