Плати мито і їдь: чи зможуть закарпатці робити "пересічку" раз у рік (ФОТО)

6
48

Рівно тиждень майже по всій країні "пересічники" блокують КПП та траси міжнародного значення з метою збільшення терміну "пересічки" для авто іноземної реєстрації.

Акції блокування кордону стартували на Закарпатті минулої суботи, 12 листтопада, на КПП "Ужгород". Цілий день блокування кордону не приніс жодного результату, тому "пересічники" вирішили залишитись на ніч.  

Того ж дня "пересічники" заблокували ще один пункт проппуску - Солотвино - на румунському кордоні. Підтримуючи ужгородських "пересічників", активісти вирішили залишитись на ніч і встановили намет та розпалили вогнище. 

Ужгородські пересічники також встановили намет та вирішили блокувати кордон до чергового пленарного засідання ВР. 

Як тоді заявили пересічники, аналогічні акції відбудуться й у інших пунктах пропуску на кордоні з ЄС, а також під стінами Верховної Ради України 15 листопада. 

Тим часом за фактом блокування дороги "пересічниками" на кордоні з Угорщиною та Румунією прокуратура області відкрила кримінальне провадження. 

Про серйозність намірів "пересічників" стало відомо пізніше, коли активісти вирішили цілодобово блокувати окремі КПП. Практично цілий тиждень були заблоковані пункти пропуску "Ужгород" і "Солотвино".

У четвер, 17 листопада, "пересічники" вирішили пройтися рейдом по всіх основних КПП Закарпаття. Близько обіду "пересічники" заблокували пункт пропуску "Вилок" на угорському кордоні, ввечері "Тису". Блокування спричинили величезні черги на "Лужанці".

Вчора "пересічники" блокували Кабмін і очікували на зустріч із з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, яка так і не відбулась. Але блокуванння не пройшли безрезультатно.

У групі "Авто Евро Сила" в мережі Facebook "пересічники" оприлюднили відео та фото засідання Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України, де спільними зусиллями шукали рішення проблеми. Так, вдалося дійти до певного консенcусу.

Нардепи пообіцяли підготувати зміни до закону, згідно з якима, пересічники платитимуть державі щорічне мито, вільно їздити по України і робити пересічку тільки раз у рік. Для цього буде затверджено певний критерій і відсоток від ціни на авто, який треба буде сплатити у вигляді мита.

Вже найближчий тиждень пересічникам знову пообіцяли зустріч із Володимиром Гройсманом, а через два тижні розгляд питання у Верховній раді. 

Так, на вівторок, 22 листопада планується автопробіг на підтримку змін до законодавства.

Коментарі

ДН
до нижньої марги

роби гражданство і жий хоть на марсі..судя по написаному,ти по гавну там спеціалізуєшся,будари чистиш...значить ти не ЯК ідіот,ти ІДІОТ

В
Вася

Я маю і на машину і на розтаможку, але живу в ЄС, а якщо хочу додому приїхати на 2 тижні мушу як ідіот на пересєчку ходити... Закривайте коменти бо туй неадеквати повспливали як гівн. у воді.

ДН
до нижнього бидла

а нашо сь попер?

СК
Степан Крук

Тушите свет - попёрло быдло к верху!!!

ДН
до нижньої марги

х...венція....се так,по простому..і тов х...венційов тобі по гуканській рожі..ти ко такоє?громадянин ЕС?чи гуканин вася з гори?вот роби собі гражданство,гуканин вася і буде тоди тобі закон про в"їзд..а доті сиди й сопи в дві дирки...в ЕС ко не має на машину,ходить пішком..а не виступає з якимось тупорилими вимогами.вот і ти,гуканин вася,ходи пішком,раз такий тупий,шо не можеш заробити на машину й розтаможити.

В
Вася

Я сам маю вибирати на чому їздити, захочу на старому німецькому корчови, буду на корчови, захочу на жигулях, буду на жигулях. захочу на новому мерсі, супер, лиш би грошей хватило. і не будуть мені всякі га дони які накрались і сидять на взятках указувати. не ваше це собаче діло. прийде час і вас посадять всіх, і бабло крадене заберуть.... все має бути просто і прозоро... без дибільних 5 днів... є конвенція.... весь норм народ з вами. блокуйте, добивайтесь справедливості.

З
Закарпатець

Нiколи б не подумав шо есть дауни якi проти ввозу б/у автомобiлiв з Европи за розумну цiну. Тiпа то аврiйно небезпечнi, ахаха ви народ докус здурiв??)) А всякий чермет совецький 40 рiчний, перваки, москвичi i волги цуравi то шо по вашему?? А зiли,газони и камази якi чадять i портять екологiю то нормально? Проти них ви нич не маете, а вже кiть приженуть 10 рiчний Фольксваген з нiмцiв то вже всьо,катастрофа. Коли вже сись тупорилий народ уздихать)) Я був у Бiлорусi, там мацкальських машин НЕМА ВОБЩЕ! Самi iномарки, бо Бацька отмiнив плату за розтаможку, там копiйки якiсь, 10 авать 20 евро за папiря. I всi бiлоруси возяться на нормальних тачках, Бо розумiють шо 20 рiчна iномарка лiпше за нового мацкаля i китайця.

З
Закарпатець

Мито?? Кому i за шо? Цiй злодiйськiй державi? За.лупу iм на воротник!! Би вас гута вже забрала вмiстi з сив Украiнов кончинов!

ДД
до дауна EU 01.30

я тобі дам 100 евро,розтамож на мене машину у Венгрії,яку я пригнав із Австрії..не розтаможиш,розоб"ю ти тоту дурну й тупу копоню.й техогляд ми зроби там же за 30 евро...і страховку ми купи за 20000 форинтів на рік...ти чи тупий троль,чи просто конченоє майданутоє ніщебродноє брехло.

А
Анатолій

Степан Крук, діло говорить. Треба від держави вимагати спрощення імпорту засобів виробництва і піднімати місцеве виробництво, що дозволить заробити на нове авто а не старий мотлох. А то наші гастарбайтери підуть у московію, принесуть кровно зароблені і потратять на корито чи на його ремонт, і не думають про те як можна заробити дома, а ті хто не їздять в московію теж нічого не виробляють, а чисто барижать.

М
Мадярка

20.11.2016 19:26 А почему вы в EU рветесь, нормальным людям всегда рады в любой цивилизованной стране

ВД
Вариський до 20.11.2016 09:11

сам ти дебіл!!! людям надоїло жити, як в рабстві - робити за копійки, й за все життя, так і не пожити, як біла людина. А все через наших політиків і таких, як ти - жополизів! Тут мова не йде лише про старі авто, навіть 6-7 річне авто в Європі дешевше в рази, ніж у нас, а таке авто краще навіть за нового жигуля чи лайноса, і в плані безпеки, і екологічності, і економності і так далі. Якби можна було б зараз розмитнити авто легко і дешево, то не було б тут ніяких "ліваків".

Є
ЄУ

100 Євро на розмитнення це ціна яка буде найвищою у Європі, але дасть вільний рух купівлі-продажі авто, оскільки ціна в Єврокраїнах на розмитнення складає у перерахунку на Укр. валюту 900 грн, + техогляд 800 грн. + 1900 грн страховий поліс на рік, і від заниження ціни на розмитнення виграють громадяни і автодилери Українські, оскільки дадуть змогу вільно купляти-продавати автомобілі по всій Європі та поставлять крапку в спорі з владою.

М
Мадярка

Ищо чучуть и вашей EU небудет!!!

М
Мадярка

20.11.2016 11:00 Если ты думаеш что HU номера цыганские, ты уже почти в европе тебя там ждут

Г
Гість

Степан Крук почитай статистику хто більше спричиняє аварійних ситуацій на дорозі - машини із SK HU RO номерами чи мажори на крутих машинах із укр номерами? Ми маємо в Україні купити іномарку за десятки тисячі долларів, яка їздила по поганим дорогам і ремонтувалася на неякісних сервісах , а за кордоном ми можемо купити таке ж авто за сотні долларів. Машина це оснивний засіб для підвищення виробництва праці, підвищення мобільності людини. Все починається з держави. Ми маємо їздити на порошенківським папірьовим маршруткам? Краще їздити на машині з "циганськими" номерами , яка має основні системи безпеки автомобіля

ДС
До Степан Крук

А я недавно переходив дорогу й якесь бидло на HU номерах с шашкою таксист чуть не збив мене. Це нормально таксувати з циганськими номерами ?

СК
Степан Крук

Два дні назад зустрів сусіда, котрий їздив оформляти субсидії на ЖКЖ на автомобілі з словацькими номерами. Маразм! І зовсім не смішно...

СК
Степан Крук

Убогі! Ви плачетеся, що рівень життя низький і не дозволяє купити громадянам легальний автомобіль. Замість того, щоб поставити перед державою ультиматум та з мінімальним митним навантаженням ввозити із-за кордону засоби виробництва (трактори, комбайни, станки), створювати для себе можливість заробити, ви клянчите для себе проблемні автівки. Ці машини для вас є затратними, адже потребують постійних ремонтів та розходних матеріалів. Чи покращиться ваш добробут бодай на цент із автомобілями на іноземних номерах? Багаті піндоси, котрі навчилися рахувати гроші, експлуатують автомобіль від сили 5-6 років. Потім він стає затратним.Невже ви такі багаті, щоб утримувати старі б.у -машини? Тож виходить, що бідні, бо дурні, а дурні, бо бідні!

ДР
До рем

Нащо 15 євро в місяць за будара . Я сам там 15 євро щоб одного корча тут небуде

НН
Но нижнього респект

Респект до нижнього . А ще не казав шо на ліваках страховках їздять . Ти розумієш шо там купа сигаретчиків тому не мають роботи і їм таке сміття добре

ДВ
до Вриський

Ти дебіл... Правду каже Русин ідіоти накупували машин-розсипків за 1000$ які у європі стоять 300-400€ бо європеєць знає шо на такій машині опасно їздити та дає почти задарь а ті хто купив їх та не хоче не копійки в неї вкладувати бо він знає ош нись-завтра ту машину можуть забрати бо то лівак темний і таких 80% а потом аварії бо все шось відвалиться на корчах. А ті шо ходять на пересічки то одиниці. Подивіться які ціни там на нормальні машини, хіба дуже велика різниця на нові авто з нашими. Деже ті шо розмитнені авто тут у нас то 90 % з них биті машини і биті завезені а у нас у гаражах майстрами -самоучками зроблені. Купіть собі жигуля але аби не розсипався і їздіть а не херньов страдайте. А тих хто блокують я би загнав на примусові роботи якшо мають час сидіти на границі і не давати нормальним людям жити.

F
Fss

І нема обсежень повіку дебільних там напевно тупіші керівники тому люди краще живуть хоч державанемає жодних ресурсів, сорі має один бидло в вязницях.

R
rem

Требаввести дійсно місячну плату від 15 до 150 Євро залежно від марки і віку автомобіля: чим крутіше авто і чим воно старше - тим вища плата. І це було б справедливо.

F
Fss

Я цим шулерам невірю, сьогодні скажуть 10 євро завтра щось перерахують буде 100 в місяць. Держава просто стемулює людей отримувати угорське та румунське громадянство.

F
Fss

Дебіли йдуть в Європу робіть ставки на розмитнення як в Європі і без жодних обмжень. Словакія октавія 1.9 тdi 460 євро. Нахер нужні ці знову шулерчькі схеми. Бидло шулерське при кермі держави.

В
Вриський

погоджуюсь з Русин і Закарпатець, пора вже й українцям нормальні авто мати. Хлопці - молодці, що перкрили кпп, відстоюють наше право на достойні умови життя. А всі, хто проти них строчать коменти - або лохи, або свині, яких це корито кормить.

З
Закарпатець

Лим дураки завісні пишуть шо старий мерс то чермет. Самі гниди їздять на кацапських жигулях. А тот ко купив у ЄС мерса то жебрак. Тоді тот ко купив його тут мав або украсти тоті гроші або на...бовати перших. І соплячня у нас не лише на sk. номерах літать.

ДР
До Русин

Ти давно був на улиці? У нас москвичі й чермет треба погледати. а якшо й є то пенсіонер який Ледве іде. А на sk соплячня літає по 200 км год а потім вінки по трасі стоять . У нас люди не усвідомлюють що машину треба содержати а не лише купити

В
Ваня

Вони шо думають шо за 10 євро на місяць платити ? Нехай собі в очко забють.сигаретчики галімі шо робити не хочуть

ІМ
Ігор Май

ОДИН євро за один день, - от і усе. Що тут гадати. Але сплата та реєстрація у місцевий бюджет. Купив у Європі. На митниці оплатив разовий збір, - один кубік потужності - одна гривня. Приїхав до себе у село, - зареєструвався - та оплатив.

Р
Робін

Зробіть для людей нормальне розмитнення, а не морочте голову всякими аферними заморочками. Можна подумати, що в Європі не іздять машини старше шести років. Сволочні властьімущі, вже й так залізли кожному в карман зі своіми роттердамськими тарифами, зробіть хоч щось , щоб люди відчували себе людьми, а не зашуганим бидлом

РД
русин до вані

ти турку,по-твоему,що,совіцькі москвичі,волги і жигулі-исе што, вічно-надійні лімузини,які навіть не підлягають утилізаціі після 40-50-річноі експлуатаціі по радянським дорогам ,які по-японськи називаються і в украіні*сама яма*. ти неборе,схоже з хутора,або десь з острова,що не мав зиоги порівнювати наш,вітчизняний чермет з суперовими виробами *загниваючого* заходу.

В
Ваня

Якшо немаю гроші то нехай ходять пішком. На старенького Мерседеса треба мати гроші содержати страховка ремонт бензин запчастини. Той чермет старенький в розборку здають а тут наша жеброта пішла й все скупила.

А
Ага

Авто у нас подешевшають а бензин буде як європі і шо тоді?

ПУ
простий украінець до Вані

В Украіні 90% не можуть купити авто 2010 р і купують чим подешевше але як купити жигуля на якого треба кожен день щось купляти краще акусь шкоду або мерса нехай і старенького але за такіж гроші ввезені з европи авто всеж не такі доходяги як наші та не по таким дорогам там іздили і не на таких сервісах ремонтувалися ,а якщо ви маете можливість купити авто євро 5 то нащо вам розтаможка ,виручайта алігархів не грузіть простий народ

В
Ваня

1000 євро на рік й заборонити старше 2005 року будари. + тут провіряти страховки колеса і штрафувати

Л
Лоці

Плата на рік має бути фіксована від кубатури двигуна авто тоді небуде здирництва

Г
гость

Временная регистрация - это выход, с оплатой 100-150 евро в год , и такой механизм оформления, чтоб таможенники не смогли требовать взятку.

В
Вася

Відсоток від ціни авто - це нова можливість обкрадати і брати хабарі. Не буде нормальних законів поки при владі злодії і покидьки. Вони думають лише як їм кишені набити. Добивайтесь фіксованої суми.

П
правдоруб

на просторі колишнього СРСР тільки в Україні самі дорогі автомобілі!!! ЧОМУ??? Бо уряду - жирним котам, начхати на простий народ у якого немає як у НИХ НАКРАДЕНИХ МІЛЛйонів долярів.

Н
Надія

Не чути голосу прокуратури !!! Коли завершать по цим клоунам досудове слідство і передадуть матеріали до суду ?

СН
Стас Намін

Не зрозуміло, чому влада з ними "заграє"? Спочатку повинні всі сплатити штрафи за те, що не були "на пересічкці", окремі - притягнуті до кримінальної відповідальності за блокування, а потім вже приймати якісь зміни до законодавства. Задовбали вже своїми майданами !

СК
Степан Крук

Грати з державою в азартні ігри шкідливо і нерезультативно!!!

О
олег

Будемо платити мито за чужу машину покатаюсь пару років і на шрот. Добились...

ПБ
Пішто бачі

Так ви самі хотіли Євро стандарти.. Тут вам і стандарти. Радуйтеся

В
Василь

Розмитнити можна лиш Евро 5 і від 2010 року, а через три роки коли платно повозишся тут то машину на роборку мусиш або гнати на базар на мадяри. Подякуєме їм файно шо наробили.

М
Ммм

Молодци!!!!!!!!

Читайте також