Площу Народну в Ужгороді самовільно понівечили ескаватором (ФОТО, ВІДЕО)

7
13

Роботи з реконструкції за сумнівними документами, проти якої протягом року активно виступає громадськість та інтелігенція, розпочалися у неділю, 29 вересня з самого ранку.

Розпочали з газону перед будівлею Закарпатської ОДА. На місці працюють 3 Камази та один ескаватор. Близько 10 ранку на місце прибуло з 10 активістів, зокрема і члени містобудівної ради Ужгорода, аби завадити роботам. Розпочалася словесна перепалка, в ході якої з'ясувалося, що роботи припиняти ніхто не збирається. Представник ОДА Володимир Білей ще раз показав активістам документи, які начебто дають право на роботи. Утім за словами присутніх представників містобудівної ради Ужгорода цих документів замало.

Цікаво, що роботи розпочалися під наглядом наряду міліції у офіційний день Ужгорода, тоді коли більшість закарпатців йдуть до церкви.

Нагадаємо, що ще тільки у п'ятницю, 27 вересня громадські активісти попри супротив міліціх та СБУ демонтували з площі розтяжки.

Зауважимо, що головним лобістом реконструкції площі, яка зведена за проектом геніального архітектора Ф.Крупки, став губернатор Закарпаття Олександр Ледида, який назвав площу Народну в нинішньому вигляді пасовиськом. Власне, з частини площі під його вікнами і розпочалися роботи.

Ярина Денисюк, Мукачево.net, фото автора

Коментарі

С
Слов"янин

Проза життя: декілька місцевих мафій воюють за присвоєння частини державних коштів. Найбільш спритна з них вийшла аж на "рівень" чеського генконсульства. Хто такий генконсул Чехії, аби нам дашто розповідати? На жаль, паскудно працюють правоохоронні органи України.

О
ооу

блін, що хибіло тій площі, що її треба переробити. Кінчилися в них гроші та треба відкись вкрасти! краще б дороги поробили...

П
пенсіонер

Понівечену площу привести до порядку, звичайно за рішенням суду за рахунок Ледиди і компанії, котрі брутально познущалися не лише із заленою територією навпроти ОДА але і цинічно познущалися із громади краю, не врахувавши її інтереси.До якої Європи із такими горе-керманичами ми йдемо?...Взагалі то ці керманичі представляють інтереси виборців та виступають від народу, якого мають ні за що і думка народу їм до одного місця, вибачте за нетактичність.

У
ужгородець

до ужгородки: З кого дива Ви тут пишете про "команду Балоги", якщо на Народну вийшли люди, котрим Балога фіолетовий? Більшість з них точно не є прихильиками Балоги )) Те, що Балога є опонентом Ледиди і проти реконструкції Народної - це все політика. Не вплутуйте, будь ласка, туди простих ужгородців, котрі вийшли на площу, щоб зберегти її.

Н
Неймар

До Іванівної.Коли зроблять площу, тоді побачимо з Вами.що зроблять з неї?як?і за скільки.

І
Іванівна

До Неймера. Де ти був коли Балога за твої гроші гробив ремонт в кабинеті своєму? Хай зроблять площу буде що гостям показати і самим з дітьми погуляти! Гроші вікористають тепер з користю для народу, а не тільки для однієї сімї!

Н
Неймар

Оу...скільки там піде на особисті рахунки.в нашій державі нічого не робить просто так.

U
ungvarskiY

А яка різниця, неділя чи інший день? Подивіться хоча б до наших сусідів: Загонь, Угорщина - неділя, восьма година ранку, люди прекрасно косять траву газонокосарками перед будинками, неподалік повним ходом працює пилорама. Михайловце, Словакія - ранок неділі, газонокосарки працюють, робочі асфальтують дорогу, поруч йде будівництво. Середньовіччя вже давно минуло, інквізиції нема, яка ще неділя???

У
Ужгородка

Чого пан Балога і його команда так прицепилися до цієї площі? Хіба це за їхні гроші робиться, слава Богу, що Ці гроші підуть не на особисті рахунки, а на благо міста.

Н
Неймар

а що Ви всі думали?що вони когось запитають?наплювати їм на простий народ.

О
Оксана

Дукументи є! В чому проблема?

Н
Незалежний

до 1234 А так і буде! Людям це не цікаво у висновку буде гарна площа! А тепер це все політика! Балога на цьому грає свою гру! Всі ті люди які були на площі в пятницю це його працівники! Диба, Юля Дуб - журналісти закарпаття онлайн, а сайт чій пана Б.

1
1234

Ну вот сейчас и увидим как ужгородцы против. 40-50 активистов постоянно расписываются в том, что все ужгоодцы против. Вот сейчас увидим, сколько тысяч придет на митинги в защиту и бросаться под экскаваторы. А увидим то, что придут только те самые активисты. Может еще несколько десятков студентов проплатят для количества, как у нас всегда количество создается.. И всё. Потому что нету никаких тысяч ужгородцев, которые против новой площади.

Читайте також