Порошенко підписав закон "Про освіту"

13
131

Президент наголосив, що цей закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі.

— Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої, - цитує Порошенка прес-служба.

За його словами закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

В той же час Глава Держави підкреслив важливість неухильного дотримання при здобутті освіти  гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

— Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн, - наголосив Петро Порошенко.

Президент також  звернувся до Міністерства закордонних справ та  Міністерства освіти – провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи. 

Нагадаємо, одразу після підписання офіційна Угорщина заявила, що Україна може забути про інтеграцію до Європи.  А Гриневич, що в угорців багато міфів про наш освтіній закон

Коментарі

Ю
Юля

жаль що прийнятий закон розпалив тут у коментарях такий безлад і ворожнечу, кожен хто живе на Україні є частиною її, тому не вважаю за потрібне розносити ворожнечу як вітер солому, ми люди і маємо навчитись жити мирно, і інших навчити, маєм бути розумніші а не кидатись з вилами на сусіда бо він живе по іншу сторону огорожі. Слава Україні.

Ю
Юля

люди не сваріться, історія України багата усім, і багато національностей на ній проживало і проживатиме бо так є усюди і давайте не будем расистами, бо здається мені той хто любить труд і має добре серце і любить поратись у землі є частинкою України і національність його не важлива якщо проти Держави злочинів не робить, а різні негідники хай живуть де їм заманеться бо Землі вже досить болю. Українці з давна були охочі до роботи, співуча нація, незламна духом, ми все поборим і прийде час коли до нашої країни приїжатимуть на заробітки.

Н
Німець

Я все розумію,навіть те,що тим хто не отримав громадянство підтримують це... Але хлопці/дівчата - навіть через те,як ви пишите можна спокійно судити що у Вас і самих близько,не українське походження. Швидше за все,Словацьке чи подібне... А про те,що кому можна,а кому - ні думаю не Вам судити... Після офіційного опросу українською мовою на Україні,розмовляють приблизно 40-45% населення України... Тобто менше половини. А крім цього рекомендую почитати історію,де Закарпаття весь час належало Австро-Угорщині чи Чехословакії,а після робити висновки,що хто проживає на чужій землі! А те,що Вас не зрозуміло в Берегові дуже легко пояснити - як і по всій Україні у нас розмовляють Українською і Російською мовами,але Ви розмовляєте на "Закарпатській" яку більшість нашого населення не розуміє..

Н
нико)

...без мови ниє україни...ниє кредиту і права їх красти...а закарпаття давно не мадярщина....правнуки довжни у англію гроші....тай німцям...припозирайся довкола...і увидиш ко туйка газда типирь)

1
10:10

Гуцуле а де наші совицькі рублики.Мало ко й помнить такі,а ти хочеш срср.

ГО
Гуцул Орест

Проблема корупціі нікого не волнуе.Всі переживають як мадяри вчитися будуть.А варто задуматися чого еуропа та америкоси так борються за украінців.Та то що такого бидла та рабів для іх процвітання нема уже в світі.Думаете вони не знають про ті маштаби воровства та корупціі що е у нас...знають.та наоборот раді.главное щоб всьо наворованное йшло в іх банки.украдені у нас гроші нам же і позичать тіпа МВФ під бешені проценти і ми вічні раби.

М
микола

ти мені казки не розказуй як і ко в Берегові жиє, ти ще у няня у яйцях скакав, коли я з моїм няньом по області ходили на заробутки аби прокормити сім!ю. Бо у тот час лиш у мадяру мож било файно заробити і жиду. Няньо знав мадярську мало, бо вирос при них. І я не знаю файно чисто говорити по українськи, Ану чи хоть один ходит через мадярську грнаницю, не знаючи язика мадярського з мадярським паспортом. Так що не треба. Маєш український паспорт , маєш знати говорити по українськи. а нєт, звіздуй туди де ти май добре буде

ДМ
до Миколи

Миколо та не кажи вже таке дурне,У берегові не більше мадярів ніж у Мукачеві (правда не всі, але бульшість мадярів знають українську, може ти на якихось туманів чи алкашів попав). З другої сторони, тепер треба такий хайп із цим законом було зробити бо є такі біднятка як ти (і більша частина львівських туристів), які обідилися бо перший перехожий не зрозумів мови. Ну і шо? тоді поїдь в сумську, чернігівську чи одеську область (бажано якийсь прикордонний населений пункт) і там ніхто не говоритиме з тобою на державній мові.

Л
Лось

Закон україни це закон.

М
микола

я думаю що з одного боку , то добре. айбо з одного. Дивітся яка ситуація, був у Берегові, заблудився, хотів зазвідати як пройти в центр, так чесно кажучи було дивно, що аж пятий челядник мало говорив по руськи та об!яснив куди йти. Но як то так, всюди прапори України, територія України, вивіски по Українськи, а практично мало ко говорит по українськи. Пак шо йсе такоє, вать Мадярщина вать Україна

С
сусідка

челяди добрі ви ся дале туй вадите??? Та дайте си покой із венґрами, таке гіби не било май буш нич у вас до роботи. шо бисьте туй не писали і так нич ся не змінить от того,лиш мерзити тото буде каждого по своєму ,тай будите ходити харкаючи смолями туй у коментарях мукачиванЄт. ануш робім дащо з сисьов владов..

Б
Богларка

Аж вам мадяри такі не добрі, чого лізете у Венгрію, на границі проіхати не можна.

7
777

се туй зізбралися лем кацапи й поляки, судячи з коментів?

Л
Ловгош

До 17:54,розвеловасся той вас,як вуши циганських! Болване то вы всю історію у пана за быдло были. І типирь субі глядаєте то американцю,то європейцю...за пану.Бо созданісьте в хліві,в хліві мусите і здохнути! А Закарпаття малоє і все до нас якісь зайды залізали айбо мы гордость не втратили і перед вами не втратиме. Пережыєме і сю пошисть!!!

1
17,46

Туман кацапський,ни разный а иншакий.Хлопче твій газда мав битя скопкати у пирдільник,за тупість.

Л
Ловгош

Короставцю 17:36 заперевальный,в разных районах по разному,де лугош,а де ловгош.Імбіциле,зато сиди субі у сколе та не ліз до цивілізованых закарпатцю!!!

М
Мукачівець

До 26.09.2017 16:44 Скажіть будь ласка а хто буде оприділяти місце ? Кому дано таке право ? Ви розумієте що розвязуєте ворожнечу . Ви самі хочете розвязати войну між національностями та місцевими жителями.

1
17,08

Ни ловгош а лугош,срань кацапська.Но де вас таких кимаковатих назбирали.Тіпа закарпатські патріоти,які знавуть лиш приблизно закарпатський говір.

Л
Ловгош

До 16:58. Марго,позирай бо ти орган задінеме у писок! Привиклисьте слохати што укаже польський чобіт,та облизуйго! А ми на вас орган клали і кладеме!!!

ДМ
До мункач

Будеш робити то шо тобі скажуть)) а тут кукарікай поки тобою не зацікавились органи

М
мункач

українські нацики, ваше місто за перевалов, нехрен закарпаттю вказувати як жити, в донбасі вас послали?,великі герої, крим отдали без единого пострілу

ДМ
До мукачівець

Якшо вчитель не зможе справитись зі своїми проф обовязками- то йому Не місце в школі

Щ
щи

Збоку побзерайте на всьо, шо ся робить (лем спокiйно, без пiни у рота) i.....вам ся лишило лем розпяти "мальчiка" I всi "речi", шо говорив кисельтв i всi ся убiжали ош то неправда - короче стали правдов))))))))))

М
Мукачівець

До 26.09.2017 15:27 Кого ти копнеш ? Кого ти хочеш присовати ? Мадярів ? Ви шо подуріли ? Вобще розумієте шо пиште ?! Мацкалі нетрогали а ви великі українці рішили ?! А за последствія ви недумаєте ?! Ви шо себе богами щитаєте ?! Ану поробуйте кинути мадярів . Ви на тілько тупі шо ви даже непредставляєте який вашій україні буде амінь за 24 години. Воювати з усіма хочите дурні ?

Л
Лоці

Прийняв тай най собі буде прийнятим. Чого такий резонанс? Вроді читачі сього сайду україномовні? Ци тпк дуже всі за мадярів переживають? Мадярів 5% од мешканців та може най ся якось уже учать? Ци ні? Ци може нам мадярську виучити??? А про блокіровки од венгрії просто смішно...блокіруйте на здоровля))) мені по, скільки себе помню вічно до європи ліземе, а що ся міняє завдяки їм? Може треба перестати?

ДО
До Орест

Якшо не будуть вчити по получать копня під сраку- і їх місце займе той хто знає. Хай спочатку самі мову вивчать

О
Орест

І ви надію маєте що угорські,руминські вчителі будуть вчити неа укр мові?))) та ніколи, і правильно зроблять якщо ще й українську по угорськи будуть вчити)

1
124

До 26.09.2017 11:58 Мабуть не могли таке подумати що на ПК нема украiнськоi розкладки..... Про рiвень IQ з правопису судить лиш той кому просто нiчим зайнятися й чiплятися до всiх пiдряд))) До речi я угорець за нацiональнiстю володiючий не однiею мовою))) ну це так мiж iншим))

D
def

Цікаво, а чи дотримається угорський уряд свого слова і позбавить громадянства наших депутатів які голосували за цей закон?

1
123

Віктор А ти в нас самий проніцатєльний))

В
Віктор

То лиш нацикозомбіки радіють. Бо насправді закон для підняття рейтингу президента і команди який вже впав нижче плінтуса

Л
Леся

Мадярко- спочатку дізнайся про становище мадяр у Словаччині і Румунії- і у мовному питанні зокрема. А вже потім розказуй про злих хохлів.

Л
Леся

Ну невміють жити в мирі хохли. Цей закон велика помилка але він доведе Європі хто є хто. Двері в велику сім'ю закрилися остаточно. Дуже шкода що наші політики такі безграмотні нацисти

*
*****

До "ДоСвуй": хороше і правильне резюме.

Д
ДоСвуй

Мало ся подувуть,попихтять тай затребувуть уд свойих сородичів знати українську ліпше.Україна ни дівка оби ї любили,лиш того уважавуть ко у свому убшарьови газда.Словаки мовчок,поляки мовчок,румуни почекавуть усновок парє,і мадяри тоже ид ним ся прйиднавуть.

Р
Русин

Набігли тут мадярські політологи і розказують нам русинам з ким нам дружити а з ким ні. На закарпатті господар русин/ українець. Слава Україні!

1
123

Андрій) чи як там ти по мадярськи) Ті хто відстоюють свою країну не є нацистами)) вони тобі нічого не зробили)) Мадяре, якшо будеш займатись сепаратизмом- сядеш в тюрму. Одумайся

6
654

коли у влади проблеми- вона "вкидує" люмпену мовне питання і починається гризня. завжди так було останні 26 років. стосовно мови- - як мінімум з 8:00 до 17:00 державною мають володіти всі без виключення. - інгліш в маси з дитсадка . для всіх - мови нацменшин-нацменшинам і всім бажаючим , КРІМ КАЦАПСЬКОЇ!

С
Свуй

Укри усьо капец вам ))))) типирь читайте як мадяри вас усіх у гузицю упалили ))))) а типирь скачте і кивайте місних. Кониць вам прийшов , догавкалисьтеся .

3
321

Частина робить "реформи"!? Ну розсмішив! Зрадники засідали в 1945 році,коли голосували за приєднання Закарпаття! Сотий раз буду питати "свідомих":"Покращення за 26 років,де!?"Чехія і Словакія розійшлись,як істинно цивілізовані народи! З маленьким потенціалом,країни забезпечили належний рівень життя своєму народу!!! А ми колись були часткою Чехословакії,тому ми,закарпатці і виховані і більше цивілізовані і більш розумні і більш трудолюбиві!!! Андрію 100% згідний!

А
Андрій

Угорці та закарпатці перестаньте сважатися з бендеро-нацистами. Коли закриємо двері хай гавкають пси. .

1
123

321. Тихіше, шось ти завівся- латентний капітулянт і зрадник. Закарпаття теж рефолюцію робило. Ми також в більшості свідомі. Зараз на свідомих все і тримається- частина на донбасі воює- боронить країну, частина робитт реформи. Треба трошки часу і терпіння, а також громадянського суспільства яке все буде контролювати. Я теж вважаю шо чехи були сепер молодці для нас- сказується те шо вони наші двоюрідні брати. А ти і дальше жалійся на всіх крім себе- «всі виноваті тіко не я»

3
321

До 12:23. І ви туди ж. Як не образи,то "рузкій мір".Я до нього маю таке ж відношення,як до новогвінейських аборигенів! Повірте я в Росіїї ніколи не був і немаю знайомого ні одного росіянина. Навіть Путін мені не родич!Та зрозумійте одне,якщо Україна стане людською країною,забезпечить своїх громадян достойним рівнем життя,а потенціал є,то ніхто не буде втікати по заграницям і питання мови не треба буде вводити насильно! Для того треба перестати ненавидіти всіх і вся! Треба запхнути свою гординю в одне місце. І треба вже мати розум!!!

Ц
Ц

До 11.46 : от брехати не варто . Мадяри якраз і були основними адвокатами "безвізу" з Україною . На відміну від Франції , тої ж Німеччини І ГоландіЇ .

Ц
ЦІМБОР

ТАК інвестори приходили сюда на свій страх і риск !Така політика проводиться і зараз , "Лишнье " населення витісняється . І абсолютно згоден з 321 , при чехах реально було багато зроблено ! Я думаю , якби сталін лишив наш КРАЙ чехам , тут було б все по другому , все ......

1
11,46

Гарно пишеш але те що ти хочеш "рузьке мір" вже на смітнику історії.Твоя кремляндія теж вже загинається.Всі ваші потуги марні.Рада Європи буде розглядати мовний закон у грудні.Так що наберіться терпіння.Безвізовому ви теж мішали,але все вирішилось не у вашу сторону.

3
321

Більшого дауна,як ти,ця вітка не бачила! Донбас вже був дотаційний! У вас усі дотаційні лише "свідомі" працюють.Представ,що закарпатці трудяться не лише на заробітках,а і тут на неньку! Одні забезпечують весь західний регіон овочами і фруктами,одні горбатяться,щоб ви переганяли в європу газ,електрику...А ви все забираєте і крадете разом із вашими ставлениками! Ти перший бризгаєш ненавистю! Споконвік ваше кредо-це ненависть! У тебе і в твоїх поплічників,мізгів,як в печерних людей! Так дай просту відповідь,на просте питання,що покращилось за 26 років!?

Ц
ЦІМБОР

а ти ніколи головою не думав , чому наш Край в центрі Європи Дотаційний ? ТА тому шо політика всі ці26 років свідомо проводилася політика інвестиційної НЕ привабливості України !!!!!І інвестори котрі тут є прийшли сюди на свій стах і риск !

Ф
Фатів

123 ти іщи с ким туй неперегризся ? )))))

1
123

До 321 Не розказуй басні. Так наші земляки трудяться. Але трудяться на себе. Їдь на заробітки, масово возять контрабас. І дуже багато сплачують податків. Область у нас дотаційна- тобто місцеві бюджети до недавна тримались тільки на Києві. Всі твої омріяні мости- це не сплачені податки. А ті шо сплачені - вкрадені нашими земляками у виконавчих органах. Ти ще порозказуй про люьов і ненависть. Кретин)) з яого ти взяв шо хтось когось ненавидить. Ненавидять тут тільки проплачені тролі))

Д1
До 11:20

Ваш IQ теж слабенький.Правильно буде зрозумієте а не зрозуміете.Ви росіяни дуже тупі до інших мов.

7
777

До "цімбора"-нічого неполучиться,сам же написав"у кого є мозги",майдануті з мозгами недрудать

Z
Zoltan

Фанатам, привітайте і ви свого героя, йому сьогодні 52! https://www.facebook.com/PoroshenkoFoundation/?hc_ref=ARRZ1_TxwyK1xrHMVRSwfV6qsOTRLJ-Cp4-HcxkNZpA29MlICmWBvLygiqLcXWPVgyY&pnref=story

Ц
ЦІМБОР

мадяри як не вчили українську при союзі так і ни будуть вчити її і далі . Для упоротих :мадяри то невідємна частина ідентичності нашого Краю , нашої історії .І ни вам в більшості приїзжим указувати як нам туй бути ! А своїм землякам котрі повелися на воплі упоротих шовіністів раджу відкрити для себе правдиву історію нашого Краю .Відкрити сайти подивитися на фотографії сторічної давнини ,або чеського періоду , якшо мозги є , то дуже много там для себе відкриєте .

3
321

До 123.Вот ото твоя порода і в повній красі! Коли немає,що відповісти,то включити бидляцтво і ображати людей! Представ,організме,що я і тисячі закарпатців трудимось чесно,тримаємо на плаву ще якось цю країну! А такі,як ти приводять у владу злодіїв,що розкрадають плоди праці міліонів людей і цілих поколінь,розвязують війни,нищать державу! А ви шакали нам попираєте бичками! Патріот любить,а націоналіст ненавидить! Ти не будеш говорити бо нема чого говорити! Бачиш простеньке питання,а відповіді немає! Насильно не можна заставити любити!!!

Д1
до 123

ваша небесна сотня тоже "Вони тіпа не прі чом, то все порох, яценюк i к.о.", уби вас гута побила з вашими революцiями!!!

7
777

Нацики все правильно роблять,помагають розвалу україни,доньас вже ніколи небуде з україною,а закарпаття ніколи і не було

1
123

До 124. Дякую, я вас почув)) Але у вас містечноке провінційне мислення. Великою мірою війна на донбасі почалась саме через зволікання з гуманітарною політикою в Україні. І зараз виправляються помилки

1
124

До 123 Шановний, а Вас хлiбом не корми дай поговорити.... Не на часi рiшення питання мови... Наче в краiнi iнших проблем не було.... Якщо ви щось в полiтицi тямите, то зрозумiете... а не тут дискути розвели й всiх пiдряд обсираете... демонструючи свiй рiвень IQ

С
Свуй

123 небреши людям. ))))

М
Мукачівець

Ха ха ха . Укри даже нерозуміють шо їм тепер жопа. Жеброта начала радоватися свойому концьови.

1
123

До 321 Я знаю таку породу людей як ти- вони не мають ні батьківщини ні вірності ні честі. Все по чому вони міряють світ- хто мені більше заплатить або дасть на лапу. Продажна скотина. Так будуй мости - хио тобі не дає , роби реформи, роьи нашу країну кращою, не кидай сміття і сигаретні бички- коли ідеш по тротуарах. Не бухай вреші решт. Якшо кожен так почне жити - будуть і мости і розвиток і добробут. Але ти продажна скотина- такому кинеш 100 грн- так він побіжить голосували за януковича і тд і тп. З тобою більше говорити навіть не буду

1
123

Дякую за хоч натяк на констуктив в твому коменті. По перше ніхто з твоїх дідів не винен в розвязанні війти. Так само не вивнен як не винен ні один простий росіянин у розвязанні війни на донбасі росією. Вони тіпа не прі чом. Ета всьо путін. А ми толька воюєм. Це лише перекладання відповідальності.Нормальні громадяни просто би не дали цього зробити. Зрозумій, ніхто не має нічого проти наших братів закарпатських угорців. Так не потрібно тоді вам починати спекулювати історією. Це не ваш коньок повторюю. Майте повагу до країни і людей з якими живете- вивчіть українську хоча б на базовому рівні.

3
321

До 123. Кажеш добре знаєш історію!? Дай простеньку,маленьку відповідь:"Що побудувала Україна в Закарпатті,що хорошого привнесла,створила,запровадила..!?" Вже пройшло 26 років!!! За 20 років Чехословакія, сто років назад, розбудувала всі основні міста краю,привнесла цивілізовану освіту в самі глухі села....За часи УРСР я і не говорю! А ЩО ВИ ЗРОБИЛИ!?ДЛЯ ЧОГО ВАМ ДЕРЖАВА!? Ви,я маю на увазі,націоналістів галицьких! Ви руйнівники і колабораціоністи! Ви вороги України!!!

ДФ
до фенікс

Укри,націоналісти,фашисти,нацики-весь цей словесний понос обов"язковий набір слів кремлівсько-кацапських ботів.Не зважайте на них.Собачки повинні гавкати,хтож їм без гавкання їсти дасть.

Д1
до 123

Ну по - перше я громадянин україни,але так сталось шо я ще й етнічний угорець (на Закарпатті це не рідкість). Ні я, ні мої рідні не винні в розв'язанні першої Світової), Більш того, навіть мадяри, не винні в цьому (по крайній мірі так кажуть історики у школах, вузах, повсякденномму житті, але хто його зна?може це заговор масонів і ти один хто знає справжню історію Закарпаття))) На рахунок посіпак - почитай про трудові лагері часів ІІ Світової, спойлер: здивуєшся саме хто і з якою відданістю їх охороняв). на рахунок всього іншого 100% згідний із ПроРоком

1
123

На довгому/Красному полі народились перші герої закарпатських русинів. Як їм потім влаштували геноцид ми всі тоже знаємо. Мадяри- вам ше репарації треба буде платити- чкшо постійно ковирятимете історію.

1
123

Мадяри- історія не ваш коньок. Це вже зрозуміло. Про Карпатську Україну в Довге Поле читайте. Русини і мадяри ніколи не були і не будуть браттями

О
Оксана

Всі ці роки угорці,румуни вчилися на рідній мові і нікому не заважали. Прийшли фашисти-нацисти до влади та все руйнують

С
Свуй

123 26.09.2017 09:49 Ти дебіл ? Куда прийшли мадяри ? Кого убивали ? Може ти дебіле почиташ історію . Я в шоці от сих дебілів укрів.

П
Петро

Бандерівські нацики повилізали. Вот теперь буде конфлікт і на заході...

Z
Zoltan

http://korrespondent.net/lifestyle/3679256-vse-luchshee-detiam-hde-uchatsia-otprysky-polytykov

Ф
фенікс

то, що окрайинці серуть всягде, де появляться, нам добре відомо-засрали вже всьо довкола себе.І живуть в говні і раді з того. до номерного-новий укроЦарьов об'явився-мадяри розв'зали всі світові войни.Епохальне одкритіє, майже вровень х великими украми, шо викопали Чорной море! про фашистів-вам, нацикам, ще Волинська різня не одплатилася.Ще зблюнете червеними соплями

P
ProRock

Що діється в голові у коментаторів які це написали: "Хай ще радіють що тут до них ставляться з порозумінням" "розумні діти угорськоі національності також зможуть здобути освіту" " А чи висять українські прапори на державних установих у прикордонних містах та селах в Угорщині?" "мадяри причетні до розвязання першої світової...І прийшли як окупанти на Закарпаття.."? А чи допомагає Україна своїм громодянам так як Угорщина своїм , будує десь дороги, школи, книги випускає десь закордоном, щоб українці могли щось про себе заявити??? "мадяри прийшли як окупанти"... це взагалі 3.14здец, клінічний випадок..... що тут побудувала Україна? 30%Чехи 20%мадяри 50% Кляті комуняки построїли..

1
123

до 124 Ой, а ти п***ц як цим переймався значить. А тепер не зможеш)))

*
*****

Правильний крок президента.

Z
Zoltan

За його словами закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні. Пане презіденте, а де ваші діти, діти Гройсмана і тд. навчались, навчаются?

1
124

Наш шановний президент робить все, щоб вiдволiкати населення вiд питання "АТО" на Донбаасi й ще бiльше ускладнити життя населенню.

1
123

до 26.09.2017 08:52 ПО великому рахунку срать ми українці хотіли шо то колись була угорщина. Тепер тут Україна. ВИ мадяри причетні до розвязання першої світової- в якій померли міліони людей. ВИ були посіпаками нацистів у Другій Світовій Війні. І прийшли як окупанти на Закарпаття і убивали тут наших дідів і земляків, проводили насильницьку мадяризацію. Після війни,після тих смертей які ви тут учинили - з вами як з людьми тут поводяться- толерантно, приняли вас- і простили вам всі ваші гріхи. Такшо не вам розказувати про історію- посіпаки нацистів. А тепер найкращих друзів Кремля- нових фашистів у Європі.

У
ухти

Роберт долбик

ДК
до Крістіни

Христя, а ти читала історію Закарпаття? із якого переляку мав би бути укр. стяг у угорських населених пунктах? то колись була Україна? Чого їм давати громадянство українцям, які не знають мови і не є етнічними угорцями? Просто так, за компанію?Державну мову мають знати всі, але із-за цього тупого закону не поміняється нічого, старші люди точно так будуть "немиртем", а діти теж не більше будуть знати, уяви, ти всі свої 6 років життя прожила у виключно угорському оточенні і тут хоп, і з першого класу вчиш "рідну мову" з якої жодного слова не розумієш. Геніально! "Україна демонструвала і надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин", от хочу бл**ь чути як весь схід, південь і київ защебече на українській. Потім туристи жалітися будуть шо тут мацкальської не розуміють

ДК
до Крістіни

Христя, а ти читала історію Закарпаття? із якого переляку мав би бути укр. стяг у угорських населених пунктах? то колись була Україна? Чого їм давати громадянство українцям, які не знають мови і не є етнічними угорцями? Просто так, за компанію?Державну мову мають знати всі, але із-за цього тупого закону не поміняється нічого, старші люди точно так будуть "немиртем", а діти теж не більше будуть знати, уяви, ти всі свої 6 років життя прожила у виключно угорському оточенні і тут хоп, і з першого класу вчиш "рідну мову" з якої жодного слова не розумієш. Геніально! "Україна демонструвала і надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин", от хочу бл**ь чути як весь схід, південь і київ защебече на українській. Потім туристи жалітися будуть шо тут мацкальської не розуміють

G
Gyuri

Lembergi fasisztak torvenye!

М
Мішо

Правильно каже Крістіна. Ми для мадяринико. Попробуйте у мадярщині поговорити по українськи. Нем нем учуєте

М
Мукачівець

Даааа шкода мені хохлів. Порох молодєц розвязав войну между хохлів і місного населення. Начало конця .

A
ANNA

Капець дибільні коменти.

В
василь

угорську школу мукачева треба перейменувати на зош ім. Степана Бандери! що за ракоці там красується!

7
7

Гортіївська паскудь щи сміє називати українців фашистами? Мало дістали по наглому пискови Тріаноном?

М
мадяр

закон о том что мол как я работаю и что-то делаю и какой я молодец, как бы была острая ппроблема в мове ! , главное отвести взгляд от остро стоящих проблем , а это бедность 99% населения , низкие зарплаты , пенсия 1350 !!! - а вот такие законы не спешим подписывать чтоб всё было хорошо финансово ! и очень не стараемся чтоб что-то придумать как сделать богаче свой народ

Р
Роберт

Навіть закон не змусить вчити угорського вчителя на українській мові угорьких дітей. Вже угорці закарпаття такий шлях проходили під час правління комуністів . так що ви рано радієте фашисти заперевальні

ДІ
До Іван

По українськи буде російським із одною с.А не как у тебя на родине кацапской с двумя с.Ванюша следи за правописанием.Не позорь свою страну.

ВА
в а

кристіно сталін зробив з нас туй укрив а мадяре и руси то місні диви на перепись до 1938р укра туй нибуло

J
jur

"Чим би дитя нe тішилось - лиш би нe плакало.. " - Цe про людeй, які раді новому освітньому "закону"..

К
Крістіна

Українська мова має бути ще з садочків і першого класу, як обовязковий предмет. Але для них треба зробити поступки, тобто предмет зробити по заліковій системі - зараховано/не зараховано. Вони мають володіти українською бодай на розмовному рівні. Решту предметів хай собі вчать хоч на китайській, якщо так зручно. Правда у цьому випадку держава не має фінансувати друк таких підручників на іноземній мові. Ніхто не каже про насильницьку українізацію, мова про те що місцева влада і освітні заклади мають сприяти вивченню мови, а не обвішуватися угорськими прапорами. Почати треба з персоналу - не знаєш державної? - автоматично отримуєш заборону працювати в бюджетних організаціях. Знаєш українську? Молодець! Знаєш і українську і угорську - подвійний молодець. Все просто.

1
1234

Та ви гляньте на закарпатські угорські села! Невже думаєте, що добробут в Україні залежить від рівня володіння державною мовою!?

МД
Мішо до Крістіни

Да. Мадяри нам не повинні тут вказувати, але пройдіться по тих селах і подивіться реальність. Як ви заставите їх вчиться на укр. мові з 5 класу, якщо вони вообще не розуміють по українськи

В
вумешканкам

державну мову мають, перш за все, знати державні службовці.Простому народу она, без особої надобності, і нахер не треба

К
Крістіна

До Мішо. А ко такі мадяри, що мають нам в Україні вказувати що нам робити? Це вже замах на державний суверенітет. Чомусь українцям, які не знають угорської, угорське громадянство не дають! А чи висять українські прапори на державних установих у прикордонних містах та селах в Угорщині? Чи продубльовані там вказівники і вивіски українською? Правда ж що ні... Тому не треба подвійної моралі! Хай ще радіють що тут до них ставляться з порозумінням, а не так як мадяри до українців, яких вони здебільшого за людей не рахують взагалі...

ЯН
Я не робот

Всі коментарі лише про мовну частину закону, а те що закон практично знищує право великої кількості учнів отримувати нормальну освіту - мовчать. І ще, чого тільки вартує прийом вчителів на роботу директором школи. Дотепер зав. районо дерли з директорів по 15000 за продовження контракту, а тепер і з вчителів вимагатимуть.

ІН
Ісак Ньютон

сила дії рівна силі протидії, тепирь ся пошупаєте вошливці на вшиткі боки

ВА
в а

закарпатка фейкова то не твоя держава то моя а твій підізд де всьо наше но нечие а підмести нікому

М
Мішо

Но щас начнеться. Треба попкорн купити. Не вірю що мадяри так це проковтнуть. Буде великий шухер

МЗ
Мешканка Закарпаття

Невже це проблема знати державну мову, мову краіни громадянином якоі ти є ! Угорці Закарпатськоі області взагалі не знають культуру, історію Украіни . Майже ніхто з них не те що за межі області, а за межі району майже ніколи не бував! Но це правильно ! Це так має бути ! Це реальний шанс зараз для багатох дітлахів угорців, вивчитися та здобути освіту. А потім вже вирішувати десебе реалізовувати тут чи в Угорщині.

К
конюх

може они и родилися туй....тай шо з того, же они родилися туй? свиня рожена в конюшні не стане од того кобилов

Л
лоцібачі

може він підписав начало кінця

В
Ваня

Порох респект треба всім знати мову. Мадяри цигани румуни нехай в себе диктують умови. Ніхто неможе нам вказувати шо робити. Як можна жити й нічого не розуміти.

Д1
До 123

Дурниці пишите! От дізнайтесь як Польща приймає наші дипломи ...! А тоді і коментуте. Якщо Угорщине не приймає наші дипломи, то як там наші медики працюють або інші фахівці:) лікарі здали два екзамени підтвердили свій рівень знань і все, а середньому медичному пересоналу взагалі іспити не потрібні ! Так про що це говорить тоді....?????

МД
Мукачівка до Мукачівця

Кримчани на ринках теж *не понимали* коли до них зверталися відпочивальники на українській мові. І чим скінчилося?

ВА
в а

по комментам вижу сккільки не місних пишуть може они и родилися туй айбо діди іх комуністи тисячники сталіном направлені а ищи до ваня имя тобі підходить

К
Какел

з тобов нико не обязаний спилкуватися, хоче-повість, хоче-нє.Не розумієшся в світі- сиди на гузиці дома

М
Мукачівець

до Закарпатка 25.09.2017 22:19 Купіть собі автонавігатор.

Ц
цеперемога

но, та тепирь світ порозуміє, же настояща Сорбонна та Кембрідж знаходяться на Окраїні.Вшиткі гаверменти на світі будуть приглашати лем абсолвенту окрайинськой бурси, окрайинці обойшли жиду-тепирь они будуть самі умні

З
Закарпатка

Їхала Берегівщиною, питала дорогу. У відповідь - нем лийтезік! Я маю вивчити угорську, щоб спілкуватися в моїй державі з жителями моєї ДЕРЖАВИ - УКРАЇНА!!!! Думаю, цей жах скінчився.

1
1111

О мадяри з маскальом тепер най посруться!!!!

К
Кеп

Яка кар'єра може бути в Україні???? І чому депутати нерозмовляють українською, якщо такі розумні закони гонно придумувати в більш нич олені дикі

1
1

Добре що підписав - це потрібно для інтеграції дітей з нац. меншин в суспільство. Виїхати закордон вони завжди можуть, а так - можна і спробувати досягти чогось в Україні (я розумію, для багатьох тутешніх коментаторів це нереально, але не всі такі). Бо депутати, які нібито борються за права нац. меншин українську знають і отримали вищу освіту. А та ситуція, яка зараз склалася з освітою в школах для нац.меншин, фактично позбавляє їх шансів на отримання вищої освіти в Україні (достатньо глянути статистику по ЗНО). І так, освіта в КНУ чи КПІ як на мене більш якісна, ніж в другосортному угорському чи польскому університеті.

О
останньому

Що більше,то краще.

1
111

Давно пора, бо мадяри вже такі умови створили, що знання угорськоі мови є необхідність при зайнятті державноі роботи:)))

П
прохожий

якого тоді свідомі всі на курсах угорської мови

Р
Реаліст

Всі громадяни Украіни повинні знати державну мову!

1
123

яку "вищу" освіту в україні?де її признають у світі?ті дипломи тільки подставка для пива

У
Універ

Правильно. Цю проблему вже давно потрібно було вирішити, бо мовні проблеми вже перейшли за всі межі розумного. От зараз, розумні діти угорськоі національності також зможуть здобути освіту у вищих навчальних закладах Украіни, а не будуть змушені іхати закордон та закінчувати там якісь не зрозумілі коледжі, ліцеі.....

М
Мішко

Невже підписав? Перше правильне рішення за стільки часу президентства. Пан Москаль може пакувати валізи і валити в Угорщину.

П
Політолог

При зустрічі з угорським активом в Берегові, Бринзович пообіцяв що якщо Порошенко не ветує Закон, він складе повноваження нардепа. Побачимо чи має чоловік слово! А май інтерсно, що будуть робити депутати-угорці в Облраді? Невже проковтнуть і цю пілюлю? Або на поклон до Балоги, їх же ж попереджали що ця Коаліція здатна виключно на кидалово. Хто прав? Балога від вас фійовчики і кішлані честі має більше і говорити з вами не стане. Після дибілуватого звернення Облради до Президента, таку Раду він має розпустити. Цікаво, а Москаль ще не втік із Закарпаття? Далі фестивалити і продавати інтереси України ме.

М
Мадярка

Ваня никто тебе не будет указывать что делать всего лишь будут просить вет паспорт и прививки от бешенства и чумы на границе да и ошейник от блох не забудь

Б
баламут

Народ рванув за....зарплатами людськими та на навчання. Правильно , закордон. Уже менше 30 млн на Україні і невпинно скорочується. Ольга слава. Вперед до 20млн

Е
Еrtem

Но типирка нико уже ни учуе - НЕМ ИРТЕМ ))))))))))))))

В
Ваня

Порох респект треба всім знати мову. Мадяри цигани румуни нехай в себе диктують умови. Ніхто неможе нам вказувати шо робити

О
Ольга

Молодець . Все правильно. Дасть Бог , тепер не тільки Ілдіка буде знати Укр . Мову , а і всі діти . І більше ніколи не дадуть себе обманювати їй . І будемо жити мирно на славу України .

M
Magyar

:) Ez igen

Л
лосик

ну вот і закнічився безвіз

Читайте також