Повстання селян на Закарпатті: У Косівській Поляні перекрили дорогу (ФОТО)

11
8

Усе заради того, аби заблокувати проїзд спецтехніки товариства, яке без згоди громади займається розробкою поліметалевих руд в межах села.

Збурення селян у складі 600 чоловік відбулося у понеділок, 17 червня. Їх обурило впертість представників товариства "Мармарош", яке не зважає на 3 відмови сесії Косівсько-Полянської сільської ради та звернення депутатів до Рахівської районної ради та районної адміністрації.

Щоб заблокувати проїзд селяни висипали на дорогу машину лісу (кругляк) та заходилися вимагати відставки голови села. Через бунт в село приїхав голова Рахівської районної ради п.М.Беркела який підтвердив, що в товаристві "Мармарош" є рішення Закарпатської обласної ради щодо надання дозволу але при умові погодити з громадою. Станом на сьогодні мешканці села Косівська Поляна виступають категорично проти розробки поліметалевих руд і продовжують блокувати дорогу.

Косівська Поляна - це високогірне село у Рахівському районі.

Коментарі

КМ
Кокіш мельник

Закурений як депутат від округа він і має відповісти за свавілля

О
Олеся

А те, що вони зрубали таку кількість дерев у знак протесту, не несе екологічної загрози??? краще голодовку об'явити і нищити своє здоров'я!

ГЗ
Гуцул з Рова

А шо робить Ригго Аннальна власть ???Закурений депотат від округа лоббіює Маропорош бо Беруели сват там мордою тикає і типирка Дмитрик Андріюк тоже бабки взяв за решкніє питання а Ми Гуцули шо??? Треба брати в руки сокири???

G
gfhfcrf

іди ти у гузицю яка прокуратура їм би лиш гроші чесати а людям травитися уранов ублюдки

Г
Гуцул

Молодці! Вставай Україно!!!

Н
Ньиньо

Бізівно Косовлянам вже надоїли пусті балаболки, нарешти ся взяли до роботи, САМІ. Почали розуміти шо то є Громада.

ДА
Демократичний Альянс - Ужгород

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ Розділ I Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону. Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

В
Ваня

У чому полягає повстання? Люди роблять те, чим має займатися МІЛІЦІЯ і ПРОКУРАТУРА.

Читайте також