Проблема проституції: погляд із Закарпаття

12
5

Не обов’язково гуглити, щоб дізнатись розцінки на секс-послуги на Закарпатті. На залізничних вокзалах запросто можна непогано провести зайву годинку за 15-20 умовних одиниць.

«Експерти» по гонитві за нічними метеликами добре знають, що вокзал – це найвірогідніше місце, але й найризикованіше – шанси, що тебе обберуть, або нагородять «французьким насморком» тут найвищі. Тому вони прямують до першого ж закладу з написом «Сауна». Переважно, якщо у вас не дуже підозрілий вигляд, без жодного подиву тут вам дадуть правильну відповідь на запитання: «Чи є кому зробити масаж»? Щоправда, тут ціни починаються від 200 гривень. Плюс до того, не забувайте, що дівчину доведеться годувати, поїти, і заплатити за неї за ту ж сауну (за все, на що вона вас розкрутить, повія отримує відсотки).

Звичайно, є ще готелі. Тут вже залежно від їхньої «зірковості» у геометричній прогресії зростають ціни на послуги, проте зменшуються вищезгадані ризики.

Не треба забувати і про «заробітчанок». Для прикладу, у Польщі послуга коштує від 25-50 євро на годину, половину з яких реально отримують наші дівчата.

Як розповіли нам у Мукачівському правозахисному центрі, проституція – явище набагато поширеніше, ніж подається у офіційних статистичних звітах. І навколо нього є набагато більше запитань, ніж відповідей.

Сьогодні як тільки не називають жінок, які торгують своїм тілом – починаючи від уже застарілого «нічні метелики», закінчуючи просунутим визначенням «працівники секс-індустрії».

На жаль, повія, вона, як мовиться, і в Африці повія, які евфемізми не використовуй – суть від цього не змінюється. Не змінюється, на жаль, в меншу сторону і кількість бажаючих швидко заробити, не напружуючи свої мізки прогризанням гранітів різних наук у вишах або іншою повсякденною роботою.

Власне, мотивація тут цілком зрозуміла – протираючи студентські парти або працюючи простим службовцем за два-три роки навряд чи можна сколотити капітал. А ось на ниві торгівлі інтим-послугами удачливі дівчата часом заробляють казкові гроші, тільки виявляються вони за кордоном зовсім не в добрій казці, а скоріше в моторошному кошмарі.

До речі, за рідкісним винятком, українки прекрасно розуміють, навіщо і чому вони їдуть в заморські краї, навіть якщо це був нічим не примітний на вигляд набір танцівниць для виїзду за кордон. Та й дивно чути потім розповіді «потерпілих», мовляв, їхала виступати в шоу-програмі, а з неї насильно зробили повію. Дійсно, дуже дивно, якщо дівчина й саме слово «хореографія» насилу вимовити може, а тут її беруть в закордонний шоу-балет із зарплатою як у знаменитого футбольного форварда. Або, мовляв, обіцяли роботу на рецепшені в престижному готелі, а опинилася в далеко не престижному борделі.

На превеликий жаль, нерідко сприяють виходу на «слизьку доріжку» і самі батьки юних леді. Багато у пошуках гарного життя для свого чада влаштовують дочок в досить сумнівні модельні або шлюбні агентства. Робиться це не зі зла, а навпаки. Мама міркує так – що може очікувати дівчину в маленькому містечку? Чоловік (дай бог, щоб не п'яниця), пелюшки і побутова невлаштованість. В інституті, якщо і вийде вступити, теж без грошей зараз не сильно вивчишся, та й чутки серед людей ходять – чим беруть плату незговірливі професори. У кращому випадку – перспектива бути старанним працівником за жебрацьку зарплату і чахнути за комп'ютером від зорі до зорі. Ось і відправляє мама доньку в незрозумілу контору «вчитися на модель» в надії, що тій повезе на відміну від сотень ровесниць.

По початку-то, воно може і непогано складається – поїздки за кордон, гастролі. Донька їздить туди-сюди розфуфирена, матері гроші передає – на заздрість менш благополучним сусідам. Тільки просто так ніхто і ні за що не заплатять – тим більше за кордоном, де люди не схильні до викидання грошей просто так, навіть якщо ті у них і водяться в надлишку.

Кажуть, що деяким вдається вчасно залишити секс-індустрію і повернутися додому, щоб жити звичайним життям, а деяким навіть щастить вийти заміж за не надто розбірливого в зв'язках іноземця. Але ці історії, скоріше, є рідкісним винятком, який тільки лише підкреслює вельми сумне правило. А його суть полягає в тому, що повертаються ці дами з далеких морів не тільки виснаженими фізично, але й покаліченими морально. Це не дивно, споживачі платних інтим-послуг часто бувають досить «нечемні» і «неакуратні» з мешканками секс-салонів. І робота ця, нехай і не зі шваброю і відром, але не проходить безслідно – ні для тіла, ні для душі.

Власне, бажанням забезпечити певний контроль над інтим-послугами, а також налагодити з їхньою допомогою невичерпне джерело доходів у державну скарбницю, і пояснюються останні віяння, що стосуються легалізації проституції в нашій країні.

Самі представники правоохоронних органів надали інформацію про казкові заробітки повій. Українські жриці кохання також стверджують, що «вихід із тіні» багато в чому полегшив би їхнє життя, і привів би до поповнення бюджету країни, замість поповнення бездонних кишень сутенерів.

Українські «метелики» привертають не стільки співвітчизників, скільки приїжджих з ближнього і далекого зарубіжжя. І справа тут не тільки в незрівнянній красі, а й у більш дешевій вартості послуг при їх відмінній якості та різноманітності.

Співробітники Благодійного фонду «Розвиток» провели анонімне опитування 100 дівчат у віці від 16 до 22 років, в процесі якого було висловлено кілька стійких думок:

- 100% дівчат чітко усвідомлюють, що таке проституція
- 98% дівчат проти проституції
- 2% дівчат відповіли, що вони «погоджуються легально займатися проституцією»
- 36% дівчат вважають, що «якщо раптом дівчина, виїжджаючи за кордон, стає повією, то вона з самого початку їде туди з цією метою»
- 7% дівчат відповіли так: «чому б і ні, адже ми живемо один раз і є маса прикладів, коли дівчата добре влаштовували своє життя»

 

 

Довідка: «Мукачівський правозахисний центр» проводить щомісяця безкоштовні семінари та тренінги по протидії торгівлі людьми, а також надає безкоштовну первинну правову допомогу.

Коментарі

К
ксюша

...не секрет, що закарпаття лідирує по кількості гастрабайтерів і повій...

M
McMurphy

Тема сісьок не розкрита!!!!

Р
Радиш

До речі, й справді, у Мукачеві хіба такоє існує явище?))

Я
Я

порадьте пару точок в Мукачеві,)

=
=)

ШОК!!!!!!

Читайте також