Родина заступника голови Тячівської РДА вирішила заробити на шкільних обідах

10
20

З 1 вересня у 27 школах району організацією харчування школярів мали б займатися приватні структури. Однак відверто корупційним рішенням районного управління освіти тепер розбиратиметься прокуратура, СБУ, СЕС та губернатор.

25 червня цього року Тячівським управлінням освіти було видано наказ № 367, згідно з яким директори 27 загальноосвітніх шкіл мали б звільнити понад 60 штатних працівників їдалень, оскільки з початком навчального року організацією харчування школярів мали б зайнятися приватні структури. Мотивація – вкрай типова у таких випадках: оптимізувати видатки на освіту та ефективніше використовувати бюджетні кошти.

Та фірми, які за рішенням місцевих чиновників мали б зайнятися харчуванням школярів 27 шкіл Тячівщини – «Катрін» та «Айріс», близькі до родини заступника голови Тячівської РДА Олександра Продана. Про це розповів газеті «Старий Замок» народний депутат Василь Петьовка. Він же звернувся до голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди, прокурора області Анатолія Петруні, начальника СБУ краю Василя Сітаря та головного лікаря облСЕС Володимира Марковича ще до початку навчального року покінчити з відвертою корупцією.

До слова, з держбюджету на поточний рік ці дві фірми мали б отримати на харчування школярів району близько 2,5 мільйонів гривень.

Ще два роки тому «Катрін» та «Айріс» жодного з школярів Тячівщини не годували. Однак у 2011 першій передали в оренду їдальні 3, а другій – 5 шкіл району. У 2012 році під «Катрін» було вже 9 шкіл, а під «Айріс» – 6.

Нагадаємо, що навесні минулого року комісія з обласних депутатів та чиновників-освітян виявила, що в окремих школах Тячівщини дітей годують за 36 копійок на день.

Довідково: у червні минулого року в центрі скандалу опинився інший заступник голови Тячівської РДА через землю.

Коментарі

П
Правда

Краще б перевірили, що Румин витворяв разом з Каганом. Там би найшлося на цілих 25 лимончики.

І
Інтелігент

Аж гидко читати як риги вигороджують своїх керманичів. Але ж дурні. Виправдовуючи визнають що їхні вожді у дітей з тарілок крадуть і наживаються на народних грошах. Буде їм біда на виборах. Нарешті проснуться і побачать що люди про них думають

П
Правда

Правильно. Всі знають під ким це інтернет-видання. І чому так захищают Бало-Петків. У їхніх Барвах всьо просрочене, мені вже гидко туди заходити, вже декілька раз тровився їхніми продуктами.

F
Fredy

Чия би корова мичала? Хозяїва Мукачева.нет добре підзаробили в свій час на харчуванні в школах та садиках, а ще й використовуючи зійшовший з строку продукт з своїх супермаркетів. А тепер вони блокувати збираються читачів, яку мають свою небалогівську думку))

РМ
Редакція Мукачево.net

Михайло та Галина пишуть з ідентичної ай-пі адреси. Це є попереднім доказом про спробу маніпулювання громадською думкою. Просимо користувачів ідентифікувати себе, зреєструвавшись повністю на сайті, або припинити спроби маніпулювати громадською думкою. Інакше редакції доведеться заблокувати вам доступ до коментування на сайті.

Г
Галина

Мені все рівно хто буде у владі, але чесно кажучи ця влада набахато краще керує як попередня, багато що робиться в районі, всюди все ремонтують, строять, молодці най покажуть тим бездарним за яких я колись голосувала як треба керувати. А Шелевер наш чоловік, з району, тут живе, і понятно що буде більше переживати за район, як зайшляк Петівка.

Г
Галина

Та бо в Мукачеві мабуть знають хто він такий.

М
Михайло

Точно така ситуація і в нас. Теж саме говорят. Цікаво чого він в Мукачеві не вибирається, а до нас в Тячів поліз.

Г
Галина

В нас люди говорять, що Петьовкови прихвостні ходят по району та й вихваляються, що вибори він від Шелевера виграє все рівно, бо в них вже на кожне село по 50 тисяч доларів приготовлено, і вони всіх куплять. От така справедливість цього пана "народного депутата". Ходить роздає "подачки". Цікаво звідки має міліони ? Може в Чехії чи Москві тяжко на стройці працював ???

М
Михайло

Повністю з Вами згідний.

Г
Галина

Добрий день. Я позапартійна людина, хоча на попередніх виборах підтримувала "помаранчевих", адже багато обіцяли і виглядало це правдиво. І що ? Ми всі бачили результат їхнього владорювання. Вони не здатні керувати. Нічого толкового не зробили, тільки постійно сварилися між собою, та й газову угоду таку підписали, щоб закрити свої особисті борги перед Росією, а ми за це розплачуємося. А пан Питівка все в області загріб під себе, і до Тячева вже добрався. І він ще говорить про якусь справедливість ???

М
Михайло

Я працюю вчителем в школі де здійснює харчування одне з цих підприємств (а не "приватних структур"), то хочу сказати, що умови харчування різко помінялися в кращу сторону. Хоча знайдіть у нас місце де можна пообідати за 6,50 грн. А до приходу приватників, коли харчування здійснювала держава, то більша частина продуктів розкрадалася в школі, частина просто згнивала. Я рахую, це правильне рішення, що харчування передали приватникам, адже за ними постійно здійснюється контроль. А пан Петьовка, як народний депутат, мав би посприяти, щоб на харчування держава виділяла не 6,50 а хоча б 20 гривень. Ось так !

М
Михайло

........Знаєте хто кричить злодій.......правильно, самий великий злодій......

А
Анчоус

Шелевери вобще припухли

H
Holovoriz

мочити живодьорів

С
Степан

По мині та логіка трохи інша. Коли є тупа корупція чого чиновників не садять???????????????????????????????

О
олег

У даній статті все логічно. Петьовка збирається йти до Верховної Ради по округу, до якого входить Тячівський район. Тому він і намагається дискредитувати представників тячівської районної адміністрації, голова якої є прямим конкурентом Петьовки.

D
doc

малиш і костя назвіться. у мене жінка у системі освіти. а якщо крадуть то ловіть і здавайте ментам. а всіх під одну лінію ставити не чесно.

М
Малиш

У Мукачеві у школах ще відносний порядок, а вот у дитячих садиках крадутиь безбожно, бо там усе під впливом завідуючих і не чиє, до дітей доходить максимум 30 відсотків виділених коштів. Краще най уже годують підприємці, але тоді біда - чиновникам з освіти продукти треба буде купляти на базарі.

К
костя

А у Мукачеві що творится з харчіванням в школах???просто ужас......я дома псови даже ліпшу їду даю. От цем чому нико не цікавится. Деякі керівники у відділі освіти дуже нагліють. а самепідемстанція їх кришуе. 50 грн їм на лапу і все ріщено. Докіть буде ця корупція. Я лем наших дітей жалію.

Читайте також