Родинні зв’язки: Як губернатор Ледида перетворив Ужгородську РДА у велику сім’ю

4
32

Кадрові зміни в керівництві району за часів діючого голови Закарпатської ОДА замикаються на дуже вузькому колі осіб, більшість з яких пов’язані родинними зв’язками.

Вперше про сімейний фактор більшість дізналася у лютому цього року, коли указом Віктора Януковича губернатор Олександр Ледида всадив у крісло голови Ужгородської РДА свого 28-річного племінника Віктора Ледіду. До цього хлопець працював першим заступником в районі, очолював молодіжне крило закарпатських регіоналів та навіть встиг обратися за списком до облради, де вправно тисне на кнопки за трьох.

Водночас, минулого тижня було представлено іншого невипадкового посадовця в Ужгородські РДА: 11 квітня апарат райдержадміністрації очолив такий собі Михайло Піган, який досі працював у цій же будівлі, щоправда, на менш публічній та значимій, але з дуже складним формулюванням посаді – першим заступником начальника управління  -  начальником відділу забезпечення виконавчої діяльності управління соціального захисту населення Ужгородської райдержадміністрації.

За інформацією джерел Мукачево.net, в Ужгородській РДА за останні кілька років пропрацювало значно більше родичів Михайла Пігана, ніж у молодого племінника губернатора. Мова йде і про попередника у кріслі голови РДА Руслана Чорнака, і про екс-очільника апарату РДА Ярослава Андруся.

Тепер, аби зрозуміти логіку зв’язків, треба трошки зосередитися.

Почнемо з витоків, тобто з Миколи Андруся – голови Закарпатської ради часів Івана Різака (2002 -2004 рр.)

Починав він саме з Ужгородщини – то райради, то РДА. З 1992 до 2001 року пропрацював головою райради, і першим заступником та керівником райдержадміністрації.

Не буде заглиблюватися у подробиці, в який період, ким саме. Зауважимо лише, що протягом 1998-1999 років підлеглим Миколи Андруся був…Олександр Ледида. Тоді він займав посаду першого заступника. Важко сказати чому, але з тих часів на Ужгородщині після президентства Януковича керують тільки близькі та рідні цих двох осіб – Андруся та Ледиди.

І тепер по черзі.

Про діючого керівника РДА ми вже згадували.

Новопризначений Михайло Піган є зятем Миколи Андруся. Він змінив на цій посаді фактично свого родича – племінника Миколи Андруся Ярослава.

Водночас, попередній очільник Ужгородської РДА Руслан Чорнак є також родичем Миколи Андруся – другим (хоча може і першим) зятем.

Ось такий сімейний підряд на Ужгородщині. Питання, що ж так сильно пов’язує Олександра Ледиду з Миколою Андрусем – дружба, компромат, родинні зв’язки, бізнес?

Хоча може скупчення невипадкових людей в одній владній будівлі – це всього лише співпадіння, як це сталося з вихідцями з Донеччини на рівні керівництва держави.

Коментарі

3
321

Іра працює у балоги помічницею, іншими словами просто секретар так як і інші дівчата які там працюють

ДП
до продажних

Що, шановні? дефіцит інформації. Скоро будете писати про те, що в губернатора в дворі пес робить чи про виноград не підстрижений....ГАНЬБА ПОКИДЬКАМ!!!!!!!

А
аналізуючий

Послухайте що ви воздух сотрясаете,булиб ви на їхньому місті булоб подругому? хренушки , шови гонете люди кожен в обоймі просто кожен в своїй,кожен сам за свою сімю такшо не...діть!

М
мукачево

Я.Андрусь і Р.Чорнак порядні хлопи!!!

Б
бютанутий

краще б зовсім мовчали на сю тему, хто започаткував кумівство на закарпатті всі знають і хто ледиду цьому навчив тоже)))

І
Ірма

вистріл холостим. черговий. Щось тупить мукачево нет, як таке пише. Коли в обоасті говорять про родинні зв"язки, однозначно зрозуміло, що тут про Балогу йдеться. А тут виявляється не про Балогу. Хотіла напакостити другим, а напакостили лише собі..

ДО
До Олександра

Шановний. Клан Балог при владі в Закарпатті вже близько 20 років, і при владі всі і куми, і брати,і свати, і вже жони з дітьми. І це факт. Ніхто не каже, що ці святі, АЛЕ з піною на губах доказувати правоту Балог, як мінімум не розумно. Погано живеться? А хто нами командував багато років, за кого голосували "стогривневі"? Не за Балог? Наглядний факт... Перед виборами у ВР Балога-няньо був з агітацією у Дерцені, і був шокований, яка там розруха. У мене питання - а чому пан Балога за 20 років лише тепер був у Дерцені, і чому лише тепер побачив розруху? А коли був губернатором(2 рази), міністром(2рази), секр.президента - тоді не бачив? А тепер винні всі тільки не ВИ?

О
Олександр

Чия би корова мичала!!! ))) Пан Фреді, хто ж якщо не ви відробляєте ті пару нещасних доларів. Ви як так званий вірний пес Мустафа ) Я якщо нею і займаюсь то не збираюсь це публікувати і "хватати звізди" як це у Вас прийнято. Я просто буду це робити для народу котрий цього потребує. І якщо вони порахують за потрібне то самі розкажуть... А от стосовно того, як про громадську роботу ви Дезінформуєте звичайних читачів і тягнете ковдру на себе, а точніше на того, хто якоби нею займається - ми вже начитані!!!

М
Міша

Фреді ти ліпше поінформуй як твоє ліченіє у дурдомі чи є прогрес бо я щось не вижу. Врачі дають надєжду?

F
Fredy

Олександр, хватить відробляти єцовські гранти. Почніть з себе займатись чимось корисним і проінформуйте нас про результати. А ми подивимось...

О
Олександр

Вести дискусію на рахунок цього можна дуже довго. Моя точка зору така: Підіть та попитайте у простих людей, почуйте їхню думку!!! Що вони думають на рахунок цього? Але це потрібно робити не у так званих Забезпечених районах та мікрорайонах міст (такі як на прикладі "Сади" м. Мукачево), а там де проживають звичайні люди, робітники, пенсіонери, люди середнього та нижчого класу (спальні райони) Ось саме ця ланка населення Вам розповість як і коли живеться, як на них впливає нинішня ситуація у країні в цілому. А Ви краще б вмісто того, щоб тут писати несинітницю почали якісь зміни з СЕБЕ. На прикладі: ЗАЙМІТЬСЯ ЯКОЮСЬ ГРОМАДСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ. Тимпаче наші міста та область потребує допомогу громади - влада не справляється. Покажіть що ви здатні на більше, аніж критикувати та поливати різною багнюкою, криючись за ніками.

2
222

Піган ще той афер.

F
Fredy

А де мій коментар про Велику Завидівську Сімю?

.
....

та всім відомо хто, де, коли роздавав гроші, були це єцуни і ПР і всі хто тільки міг, тут спору нема. але "традицію" започаткував балога, це факт :)

О
Олександр

Стосовно того, що пише тут один\одна шановні про "Атракцірн"купи виборця"... Так от що я Вам можу з цього приводу написати: Якщо ви хоч якось приближені до Регіонів, то чия би корова мичала!!! Краще б ви про це взагалі не писали. Простим читачам, глядачам та слухачам ЗМІ нашого краю давно вже відомо ХТО, КОЛИ і ДЕ роздавали гроші. Ви як завжди: Кращий спосіб порятунку - атака!!!

М
Мораль

Дві виборчі компанії Партія регіонів ходила і розказували що Балоги ідуть у владу з родичами. Але одно діло коли твого брата або сина вибирають депутатом. Друге діло коли ти призначений сім'єю Януковича починаєш призначати своїх племінників похресників і так дальше. Тепер регіоналам треба бути чуть скромніше. Бо у Ледиди куми у виконавчій владі. Скоро зятьки підтянуться

О
Олександр

Шановні, тут порівнювати нема що. Балоги пройшли до влади по вибору народу, а не так, (як це спостерігається зараз у області) тіпа назначили... Такщо перестаньте тут срілки переводити. Якщо у Вас нема нічого толкового написати стосовно цієї статті, то краще взагалі нічого не пишіть.

М
мкчв

То була помилка на цьому ресурсі щось писати про родинні звязки )))))))

1
1111

цікаво, а ким донька кеменяша працює в середнього балоги?

В
Виборець

Дуже гарна стаття, тільки редакція, як завжди підходить до цього питання дуже однобоко. Розкажіть про клан Балог) Бо просто так хочеться почути від вас, щось і їхній бік)

Г
Ганнуся

Ледидові до славнозвісного Віктора ще дуже далеко. Там томи книг пистаи треба, а не якусь статтю і інтернеті...

П
прохожему

В Барвостане не кипит не димит???

П
Прохожий

Киплять і димлять у Барвінку і на золотій горі. Строчіть хлопці коменти толку з вас і так мало

7
777

Іванку,ти щось не те *сочинил*.Це напевно твій першій твір по заказу.

.
.....

а чого про андрійка комент видалили? як маленький поліз у політику то нехай за маминою спідницею не ховається

Т
Таке

донька кеменяша працює в середнього балоги - чом не пишете про таке?

А
Аркадий

Бей мажоров - спасай страну!

.
....

шо балоги потратилися, то правда чиста! Хто ж як не балоги запустили атракціон "купи виборця". ой, гумористи ці адміни мукачево нет :)

У
Уважний

Два закарпатця і дві версії

З
закарпатець

І хто написав цю дурниці? І для чого її публікувати? Щоб дразнити пересічних громадян і "викликати вогонь на себе"? Куди дивляться господарі сайту?

З
Закарпатець

Не єдного балогу не назначали. Це факт. Усі пройшли через вибори, потратилися.

В
вася

Це із розряду - чия би корова мичала. про те, куди запустив родинні щупальця завидівський клан взагалі мова не йде. Бо що тут говорити? Брати, жони, діти, свати, собаки.. курей би ще в облраду, вони б значно пожвавили хід сесії.

Читайте також