Сепаратистська провокація під посольством України в Будапешті: всі подробиці

22
33

Як і анонсувалася, мітинг пройшов у п’ятницю ввечері, 13 жовтня під стінами українського дипломатичного представництва.

Наша редакція слідкувала за підготовкою цієї акції та власне тим, як вона відбулася, і ми зібрали найважливіші факти про неї.

По-перше, слід відзначити, що акцію проігнорували більшість угорських медіа, як в її анонсуванні, так і у її висвітленні наразі. Водночас, слід відзначити, що мітинг анонсував партійний сайт Йоббік Alfahir. Її висвітлюють поки лише маргінальні сайти, або проросійські видання як то Orosz Hírek, а також російські ЗМІ (Ren TV) та звичайно ж пан Шарій.

По-друге, акція видалася малочисельною. Йдеться про близько 100-150 людей, і ця цифра фігурує в повідомленні національної інформаційної агенції MTI про акцію, її озвучила на мітингу одна з організаторок та лідерів акції євродепутат Крістіна Морваі.

Повний запис мітингу під посольством України в Будапешті

По-третє, хоч офіційно партія Йоббік відмежувалася від цієї акції, чимало її партійців було на мітингу. Про це інформувала з місця подій українська журналістка Христина Зеленюк. На акції була присутня символіка цієї політичної сили.

Більше того, хоч у всіх повідомленнях ЗМІ євродепутатку Крістіну Морваї представляють як незалежну, але вона є членом цієї праворадикальної партії, і партія Йоббік на власному сайті називає її не просто своїм партійцем, а й двічі кандидатом до Європарламенту.

По-четверте, хоч офіційно організатором акції є скандальний священник Лорант Гегедюш-молодший, але саме Крістіна Морваї та «юрист-активіст» Томаш Гауді-Нодь, який також тривалий період тісно співпрацював з Йоббік, були головними спікерами на акції. Це відображено в усіх повідомленнях угорських ЗМІ про акцію.

По-п’яте, те, про що заявляли Крістіна Морваї, Томаш Гауді-Нодь та інші учасники акції переповідати нема сенсу, бо це «словоблудство» дуже провокаційного та сепаратистського змісту, запаковане у гасла про право націй та народів на самовизначення і так далі. Про український закон про освіту йшлося дуже мало. Куди красномовнішою і чіткішими були написи на футболці, в якій на акцію прийшов Томаш Гауді-Нодь – «Крим законно належить Росії. Закарпаття законно належить Угорщині».

По-шосте, офіційний організатор акції священик Лорант Гегедюш-молодший закликав усіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання жертв голодомору в Україні. І це виглядає вкрай цинічно та провокаційно з огляду на весь контекст цієї акції. Власне, як і використання прапору Каталонії.

По-сьоме, після аналогічної акції в Будапешті у березні 2014 року також за участі Томаш Гауді-Нодь та з аналогічними гаслами, офіційна влада Угорщини прореагувала на неї, відмежувавшись від тої провокації. Сподіваємося, угорська сторона буде послідовною.

Коментарі

С
Сам

Интересно тут у вас...

П
паромщик

мене цікаить чому чим май глухое село тим май голосно кричать слаа украіні а угороді уже пчти ничути

ДБ
До Бачі 14:11

Бачі-дядя,если бы небыло 1958 года,а ведь он был кровавый.Венгры его не забудут никогда.

Ф
Фатів

Уйку бачі ти пак про себе кажеш ?! )))) чи ти ся увідів ?! ))))

Б
Бачі

До Фатьова "Дурак дурака видит из далека"

Б
Бачі

Яка каша у тих людей у головах??? Схрестили усе: Крим-Закарпаття-Голодомор-Каталонію і це все під керівництвом священника та юристки.

Ф
Фатів

Оооо пак тує уйко бачі . Уйку здоров. Ти ізась гуно колотиш ? ))) бачі пак тя треба пуслати на україну бо ти усі туй пуллі . Бачі та чого пак непуйдеш там де ти добрі ? А може тя проплатили та отбиваш бабло ?! ))) Бачі недери гузицю бо ся пусреш . )))

Б
Бачі

3."Закарпатье в этом смысле является для нынешнего венгерского режима проблемой, потому что Украина не признает двойного гражданства. Значительная часть венгерского населения Закарпатья, впрочем, все равно имеет венгерские паспорта в нарушение закона. Но показательно чистых выборов в таких условиях не устроишь. Отсюда – постоянные требования венгерского МИДа о необходимости пересмотреть украинские нормы, касающиеся гражданства, и сделать в них исключение для этнических венгров-граждан Украины. Украина отвечает на это твердым отказом."

Б
Бачі

2."Понятно, что в нынешних реалиях (Венгрия вступила в Евросоюз в 2004 году) требовать реального пересмотра границ бесполезно. Но на “возвращении домой” всегда можно сыграть – как в символическом плане, для поддержания тонуса в ностальгирующем по временам былого величия электорате, так и в сугубо прагматическом. Если предоставить венгерское гражданство всем живущим в соседних государствах этническим венграм, можно получить значительное количество сторонников, которые с благодарностью проголосуют за правящую партию на следующих выборах. Что они – а именно, новые венгерские граждане, проживающие в Румынии и Словакии – и делают, причем по почте."

Б
Бачі

1. "В 2010 году к власти в Венгрии пришла партия “Фидес” во главе с Виктором Орбаном, причем пришла крепко, по-российски, завоевав конституционное большинство в парламенте. Основной целью ее политической деятельности сразу же стало упрочение (вплоть до увековеченья) собственного руководящего положения. А общей атмосферой, в которой эта деятельность проводилась, стал дух реванша, или, говоря по-русски, вставания с колен. В венгерских реалиях “встать с колен” по-прежнему означает пересмотреть Трианонский договор и таким образом вернуть домой оказавшихся на чужбине венгров. 4 июня, день подписания Трианонского договора, был объявлен “Днем национального единства”.?

ФГ
фатів гецко з кушници

Пэцька, тебя в Маскве бомжи уже короновали на "царя всех русинов"?

Ф
Фатів

14.10.2017 13:53 Кідь я пак кацап та пак ти ко ? )))

ФГ
фатів гецко з кушници

Слышь, кацап, ну не напрягайся ты так. Годами визшишь - галиция, бандеры. Расшатываешь ситуацию. А результат - закарпатцы ложили х... на вас!!!

П
Петро

До школьник 14.10.2017 12:20 А що дивуватися? Наші россійскомовние з Києва або Дніпра однакові по звичках з російськими лібералами і навальними малолітніми дебілами з соціальних мереж.

Д1
до 13 22

а ти майже за жидів голосував? чи тубі ленін і кумуністи під двері насрали? но нич, доживеш ти до пінзії по поймеш де ти був не правий а хотя нє, не доживеш, такі як ти довго не живуть, тай ця влада робить все щоб не доживали, так шо неборе лиши свою "думку" при субі

ГЯ
Гадкий Я 5.

Чуйка:треба учити мадярську. А Шария треба позирати УСiМ. Прочищайе мозги (у кого йе)

1
12,34

Ни пилуйся так хлопчику.Бабки справно голосовали за комуністів,завто і пінзія малинька.Лидви бовбани линінські упали,зміни ся лиш починавуть.Якби тубі було усьо йинно ,ти би ни писав.

К
Комар

До 12:53, о но тай удависься, заiзджий гаврику. Раз ти такого слова ни знаеш, тай ни пиши туй, ниборе заперевальний. Ти гляди, кулько iх туй пасеся

ВД
Вася до 12:54

А чому я маю любити Україну, якщо сама Україна чхала на її жителів? Чому моя бабка, яка 30 років на заводі в шкідливих умовах пропрацювала і отримує 1.500 грн пенсії як і ті, хто взагалі не працював? Де обіцяні європейські пенсії і зарплати? Чому є лише європейські ціни на їжу і решту товарів? Чому після "революції ГІДНОСТІ" все стало лише гірше? Через війну на сході? Адже саме так влада виправдовується. Але ніхто і ніколи поки є ця влада не скаже, що війна на донбасі це лише бізнес, що всі кредити які вони понабирали для розвитку країни, були просто вкрадені Можете мене називати агентом кремля, сепаратистом і тд, мені все одно

ЄК
Євген Київ

Зайщов вперще на Ваш сайт і тут кремлівські боти,які косять під Закарпатців.Бачу ціх потвор по їхній писанині,так як кацап це безграмотна і безмозгла тварина з зайвою хромосомою.

Ш
школяру

А кем надо быть что бы родиться , вырасти и жить в Украине , дышать её воздухом, кушать украинский хлеб и её же и ненавидеть . ! Это надо быть конченной тварью ,, минимум . А я вот хоть и вырос в русскоговорящей среде но за Украину горло перегрызу ,, кому хошь . !!

Д1
До 12:36

Ни мереджаєте а миригуєтеся,но ё моё откуда милок трудишся.

АК
агенту кремеля

Ну як -як , та н!як .. Легко и просто .. Потому что , для того что бы разжечь костёр сепаратизма на западной Украине , вы ольгинцы слишком тупые ,, как одномесячные телята .!! Вас видно за километр , как бы вы не косили под натуральных закарпатцев .!! Уже четвёртый год , недоумки , долбите лбом стену , а воз , как говорится, и ныне там . Украина всё не раскалывается . зы-ы ..... Ну шо ж , иди , жалуйся Пуцьке . Мож он тебя пожалеет ,, конфетку даст .

К
Комар

Айбо панове, нинi сято, а ви ся меренджаете туй. Уйдiть мало на воздух та провiтрiться.

Ш
школьник

мда вот это да .это как надо зазомбироватся чтобы быть русским и писать по русски. и при этом быть за майдан и бендеровщину.просто ужас.

АК
АГЕНТ КРЕМЛЯ

ДО 12.06 ЯК ТИ НАС РОЗКУСИВ?? МИ СЯ ТАК СКРИВАЛИ А ТИ ТУЙКИ ВСІХ СПАЛИВ НО ТА СЕ, БУДУ ПУТІНОВИ ЖАЛУВАТИСЯ ОШ НАЙ ШОСЬ РОБИТЬ З ЦИМ БО ВЖЕ ТАК ПРОСТО НЕ ПО ШПІЙОНИТИ ЗА ХОХЛАМИ

Д1
до 10,45

слухай ану кинь докази ссылку де шарий провокуе.!!! найди ролик у нього на официальному канали або у ньго на сайти .ану докажи людям шо ты правый а не анатолий шарий у якого 1.2 милиона подпищиков на ютюб

В
витя

Учите украинский язык и вы никогда не будете думать как сказать: вам звОнят или звонЯт, потому шо вам "тэлэфонують"

К
Коуді

І туй я си подумав, я би не протів іти до мадярів. Як не як, но они ліпше жиють чим ми......

НБ
Не бот

Та не ведіться на цього москальського бота. 4 рік війти і вічних коментарів цих ботів під любими публікаціями- вже має бути імунітет на таку шваль.

М
мише

Не знаю , почему это ты мучаешься .. Я лично нет . ! По крайней мере до Майдана мне было ничем не лучше . Теперь в Украины появились хотя бы перспективы , а раньше нам " светило " только прозябание в тайожном союзе с кацапами .

Д0
До 06.56

Незнаю точно за що там стояли але нічого доброго не вийшло з того

В
вася

Матиос как военный прокурор лучше б занялся ворами генералами а не границей Венгри. Когда кто-то с нарушителей закона от президента нарушает так он уже там а со своими генералами почему-то ни слова. как это.

Читайте також