Сергій Притула: Закарпатці нарешті розсмакували, хто такі «Вар’яти» (ФОТО)

16
4

Напередодні 2-х концертів в Ужгороді лідер «Вар’ятів» у ексклюзивному інтерв’ю для Mukachevo.net розповів про нову програму, відпочинок на Закарпатті та плани про концерти в Мукачеві.

Вас зараз дуже багато на телебаченні – відбір до Євробачення, купа проектів на Новому каналі. Не втомлює така робота? Де черпаєте натхнення?

— Як щось дуже любиш, то воно й не виснажує. Ні, звісно ж, втома є. Але то радше фізичний стан: регулярно «вилітає» спина, ноги терпнуть після зйомок, лице схоже на порепаний качан капусти після 2-х тижнів ходіння в гримі. Але морально – одне задоволення! Ти викладаєшся для людей, люди повертають сторицею.

Чи вистачає часу на те, аби писати жарти? Як вони створюються у «Вар’ятах» – опишіть сам процес (збираєтесь в кафе, на кухні в когось…)?

— Хлопці працюють дистанційно від мене. Регулярно надсилають матеріали на редагування. Коли збиваю їх блоки на виступ, берусь за свої матеріали. Зазвичай в голові воно крутиться впродовж кількох тижнів, а фіксується на папері вже за 2-3 дні до концерту. Пишу, зазвичай, десь у тихому кафе з горням кави на столі.

У нацвідборі на Євробачення хто був вашим фаворитом?

— Спочатку СКАЙ. Коли хлопці вилетіли, то по музичному матеріалу серед усіх вирізнялись Оторвальд і Меловін. Виграли рокери. Добре. Виграв би Меловін – теж було б непогано. Просто, на мою думку, Оторвальди трохи більше хотіли перемогти.

В Ужгороді ви вперше зібрали повний зал минулого року. Цьогоріч у вас ще й додатковий концерт. Поперло чи як це пояснити? Чи може тим, що ви часто приїздите в Ужгород просто на відпочинок?

— Все логічно – люди нарешті «розсмакували» хто то є ті «вар’яти». «Сарафанне радіо» ніхто не відміняв. Ті, хто прийшов минулого разу, повертаються і ведуть за собою друзів, рідних. Зрештою, у нас з’явилась телеверсія, а це теж суттєво вплинуло на інтерес до шоу. Тому, це не «поперло», це закономірний результат нашої роботи.

Ужгородці з нетерпінням чекають нову програму. Про що жартуєте в цьому турі? Традиційно, без політики, але про життя? Які теми найбільше «заходять»?

— Саме так. Залишаємось вірні своїм темам з царини побутового гумору: стосунки в сім’ї, батьки/діти, кохання, трошки релігійного гумору, трошки особистого. Нова програма дуже хороша. Люди не пожалкують, що прийшли!

Так як Ужгород ви вже підкорили, чи не планують «Вар’яти» їхати у менші закарпатські міста з виступами, як ви це робите у інших областях?

— Ооо, б’єте по болючому мозолю! Нас дуже давно кличуть з концертом у Мукачево. Ми «зондували» вже там наявність концертного залу. Але тут 2 моменти: 1) кличуть нас глядачі, але, нажаль, не організатори. А ми не займаємось організацією концертів самостійно. І 2) зал у Мукачево – невеликий. І чим менше місць, тим вища собівартість квитка, яка формується після плюсування затрат на гонорар, оренду залу, світло, звук, рекламу, транспортні затрати, харчування, проживання, поліграфію і %, який «накидають зверху» організатори. І погодьтесь, було б дивно, якби квиток у Мукачево коштував би на 50-60% дорожче аналогічного в Ужгороді. Тому ми, наразі, виставляємо два концерти в обласному центрі, сподіваючись, що близькість розташування ще кількох міст дозволить людям приїхати на концерт і відвідати його з меншими фінансовими витратами. 

Ви не припиняєте допомагати бійцям АТО. Чи піде на ці потреби якась частина коштів з ужгородських концертів? Якщо так, то на що саме?

— Так. Звісно ж. Я зараз не можу конкретизувати, на що саме підуть кошти, бо на паралельних курсах одні запити забезпечуються і зникають, а інші з’являються. Тому скажу на концерті.

Цьогоріч різдвяні канікули ви з сім’єю провели в Карпатах. Чому саме тут, а не, скажімо, на швейцарських, австрійських чи італійських зимових курортах?

— Ну, по-перше, тому що для мене головне на відпочинку – це компанія. І вже багато років ми виїжджаємо в Карпати з кумами та друзями. І якщо раніше нас було 4 сім’ї, то цього року вже 10! Відповідно понад 30-ть чоловік дорослих та дітей. І виїхати закордон таким натовпом було б і складно, і дорого. А головне ж на відпочинку не «понти», а емоції! А по-друге, мій рік починається з традиційного концерту у Вінниці 1-го січня, потім 4 дні в Карпатах і на Свят Вечір до мами в Збараж. Добиратись до мами з яких-небудь Альп було б вкрай незручно. Та і сенс їхати туди на 3 дні? А уявити собі, що на Різдво я не їм в мами кутю… ні, не реально! 

Ви дуже добре знаєте Закарпаття. Коли питають вас друзі в Києві, що саме слід відвідати на Закарпатті, то що ви їм радите?

— Я їм завжди кажу: «Їдьте, на місці розберетесь!». Але якщо вже допитуються до конкретики, то рекомендую: Лумшори, Синевір, реабілітаційний центр для ведмедиків, Мукачево, замок Паланок, залежно від сезону нарциси або сакури і обов’язково прикупити пару пляшок «не пальоного» Закарпатського!

Про шоу:

ВАР’ЯТИ-ШОУ було створено в 2010 році кращими представниками українського гумору. Шоу позбавлене російської мови та нецензурної лексики, практично відсутні жарти «нижче пояса» та на політичну тематику – переважає побутова тема.

Очільник Вар’ятів – відомий український шоумен та телеведучий Сергій Притула. Сьогодні до складу Вар’яти-шоу входять артисти: Володимир Жогло, Володимир Ковцун, Віталій Тильний, Сергій Полупан, Валентин Сергійчук, Сергій Притула.

Восени 2016 відбулася прем’єра Вар’яти-шоу в ефірі Нового каналу. Зараз йде підготовка до 2-го сезону шоу.

Нагадаємо, Сергій Притула виступить з шоу Вар’яти в Ужгороді 5-го квітня, цього разу буде аж 2 концерти. Минулого року відомий гуморист розповів в інтерв’ю чому любить приїздити на Закарпаття.
 

Коментарі

Д
дидо

придурок

М
модер-проснись

довго ще буде тут це чучело висіти? ще не одвиступав?

Y
YSh`

до михайла: ти що юдофоб? а де твоя закарпатська толерантність?

ДМ
дід Михайло

цих єврейських клоунів необхідно відправити в АТО

Читайте також