Сміттєві гори Закарпаття: Рахівщина заповнена стихійними сміттєзвалищами (ФОТО, ВІДЕО)

116
13

Проблема сміття в гірських районах не нова. Місцеві упевненні, винні туристи - де відпочили, там і сміття залишили, але ось цікаво - якщо прибирають відходи так вміло, куди ж їх потім відвозять?

Як приклад, на Рахівське паспортизоване сміттєзвалище. Цей полігон можна побачити неозброєним оком при вїзді до туристичного центру. Про це сміттєзвалище із року в рік неодноразово говорять чи не всі центральні телеканали країни, адже за всіма писаними і не писаними законами ТПВ не можна скидати поруч із водоймами.

Про рекультивацію, консервування та перенесення полігону, як мантру читають чиновники - місця нема, бо по бокам гори.

Відоме чи не на всю Україну село Кваси - тут і турбаза з лікувальними мінеральними джерелами, і полігон ТПВ біля річки. Паспортизований, але виглядає та працює скоріш як стихійне сміттєзвалище.

Люди кажуть, що сплачують за вивіз сміття - але чи подобається їм житті майже навпроти смітника - питання риторичне.

Менші ж села Рахівщини, взагалі викидають непотріб просто в річку. Прийде повінь і річка все забере...але куди? Відповідь - до наших сусідів угорців, які щороку збирають тонни сміття з річки Тиса на кордоні.

Якщо річка Тиса стане повноводною у сезон дощів - все це сміття попливе через ціле Закарпаття до Угорщини. І знову Україна заплатить величезний штраф за екологічну небезпеку.

На жаль, вже роками, чиновники всіх рівнів разом із губернаторами, лише на папері обіцяють боротися із стихійними сміттєзвалищами та самою проблемою. І кожного року тільки просять районні адміністрації знайти кошти на рекультивацію та розширення полігонів. ї

Але як це зробити в гірських селах - не говорять.

Mukachevo.net приготувало спеціальний сюжет та показало вражаючі кадри з місць сміттєзвалищ, погляньте:


Коментарі

ЗГ
Задуши гада

Мають там бути відео камери. Мерзість, яка там викинула сміття має бути покарана до тюрми і півроку прибирати сміття у Мукачево і циганському районі. Тільки потім та мерзота може перетворитися у людину і жити як людина. Людина ніколи не гадить собі подібному, це робить тільки гад.

В
В-р

mukachevo.net, а з якого це дива українські слова "вироbлятимуть" та "зароbлятимуть" стали лайливими, га??

В
В-р

Та вже вчора читав це на цьому ж місці! Але, mukachevo.net, хто вам гроші платить? Звертаєтеся до тих людей, хай заплатять і за цей товар - це ж енергетична сировина, дарова, і з неї можна робити енергію (зовсім дешеву) і продавати. Зокрема, можна перевести оті села, що коло сміттєзвалищ, на власну енергію отримувану з цих відходів. Відповідно, села відключаться від зовнішньої мережі. Ціна на електрику може бути нижча. А власники газфікаторів, які генеруватимуть енергію, на тому мати прибутки. Це дуже гарний бізнес! Хто має сховані мільйони, то є можливість легалізувати і стати поважною людиною. Далі з цією технологією можна піти як по Україні, так і по Європі, Азії та Африці (за виключенням мадярів - бо вони спочатку мають звільнити окуповані ними 1000 років тому слов'янські землі).

М
Майдаун

Та то Садовий лично привуз сміття із-за перевала, я сам видів львувшького мера за рульом мусоровоза. Заперевальні, порох, тимошенко то всьо мечут. А ми, честовані руснаки, ми ні при чому. У нас, як у домбасят, усе у всьому галичани винуваті.

1
14:16

Тормозе, може би сам прибрав срач за собою, а не чекав Прагу вадь Будапешта? Чи тормозом легше живеться?

ТД
Тормоз до 13.27

Прага вадь Будапешт швиденько би дали раду цьому. А так рулять щирі по типу !3.27

Г
Грибівці

Міністерка екології не при ділах. Він просто міністр з купою керовників усіх рівнів та рангів....котрі керують нами. І непогано керують. Фак т на лице чи на обличчя. Дайте тільки покерувати та побути Керманичем.Слава

P
porohobot

гейропа вже чекає на сміття по Тисі

СЗ
Студеный Звур

Йой словаки та й мадяри За копоні похапали - Руснаки в студені звури Мусор наметали! * Чистять європейці після них Тису й ЛаторИцю, Так свинячить в ріднім краю Зовсім не годиться! * Звури всі позасирали, Хащі порубали Ну а пак на галичан Всю вину зіпхали.

ДК
До кацапа сер Гея 12:47

Подивися , може тобі Порошенко і в твої засцяні гаті насрав?

ДС
до сера гея 12:47

Плуг пудратушнячий, вже рік як Зеко Манда при владі сидить, чого і вони нічого не роблять? А взагалі - ця вся "краса" на совісті місцевих мішків-васьків-ваньків і іншої "місної" блюко-всратушнячої кримінальної шушери. Але в них нема часу своїм краєм займатися - є справи важливіші, красти ліс наприклад, чи контрабас гнати.

В
В-р

Красиво... Гречно дякую за таку красу, аж самому закортіло в це все зануритися. Але, на жаль, вибудована в Україні феодальна структура влади немає ніяких бажань аби хоч щось робити на користь краю, людям, природі. Влада наша вміє лише пиляти бюджет на бабло та розвивати підпільний кримінальний бізнес. Чи не так, громадянине Петров?

С
сергей

Дорогие наши граждане, вот вы видете на фотографиях и воочию плоды работы бездарного и тупого министра экологии остапа семирака и его покровителей и хозяев гройсмана и порошенка. И это к сожалению не только на Закарпатье, но и на его родине львовщине, мусор которой развозят безнаказанно по всей Украине. Получая огромную министерскую зарплату данный субъект ничего не сделал для того, что бы на Украине были мусороперерабатывающие заводы. А его покровители почему то смотрели сквозь пальцы на его ничегонеделание.

Читайте також