Сонний ступор урядовців

9
15

Політика в нашій державі ще все має чим дивувати та, в той же час, насторожувати український народ.

Нарешті відбулись призначення кандидатур на різні посади Кабміну, оприлюднений персональний його склад, до якого долучено трьох іноземців. І вже зараз не залишається нічого іншого, як втілення довгоочікуваних реформ.

Але, шановні громадяни, ніхто навіть не задумується над тим, що очевидна відсутність кадрів-фахівців серед громадян України може призвести в майбутньому до тотального викорінення наших урядовців, пізніше й керівників різних сфер людської діяльності всіх рівнів, іноземцями. І ніхто не думає також про те, наслідком чого є така ситуація. А це, в першу чергу, занепад української освіти і науки, яка вже десятиліттями знаходиться в темних корумпованих схемах, яка не має визнання цивілізованими країнами і, яка є далеко не конкурентоспроможною на міжнародному рівні.

Але ж ми роками виплачуємо заробітні плати, надбавки за стаж роботи, категорії, наукові ступені, премії вихователям, вчителям, викладачам, науковцям різних дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладів. Окрім того, проходимо стажування, атестації, видаємо наукові збірники, організовуємо конференції, семінари, захищаємо дисертації користуємося посібниками, підручниками, рекомендованими МОН України, що теж не відбувається без державної фінансової підтримки і водночас додаткового корупційного заробітку.  Так, тоді виникає питання – це все, що не ефективно?, нема необхідних фахівців → розвитку країни? А хто може дати пояснення? Хто понесе відповідальність за неефективно використані держкошти? Ось, з чого слід починати – реформи в системі освіти.

Адже все починається з неї. Лише її якість є дорогою до вищого рівня життя й розвитку людей. Жодна сфера людської діяльності не може функціонувати без освічених фахівців різних напрямів, не кажучи про керівників.

Ніхто не думає про досягнення професіоналізму, методику викладання, правильний підбір літератури, аналіз роботи іноземних співробітників успішних країн, зацікавленість учнів, індивідуальний підхід та інше – що є основними завданнями реформи.

Ми займаємось лише виставленням підходящих на корумповані схеми кадрів, написанням ніде не використовуємих наукових робіт, здобуттям наукових звань, різних титулів, грамот, орденів та приниженням учнів-студентів, відповідно їх сімей. Хоч усім нам добре відомо, що запорукою здійснення мети нашої держави – стати динамічною і інтелектуальною економікою в світі, є забезпечення належної якості освіти в країні.

Отож, якщо ми і надалі працюватимемо за старими неефективними схемами, не усвідомлюючи складність ситуації, то нам навіть і не мріяти про краще майбутнє.

Інгрід Туріс, спеціально для Мукачево.Net

Коментарі

ДІ
До Іни

"Ну i хто iх до влади допустив? Не украiнцi?". Українці їх не могли допустити до влади, бо вони реально ніколи не були у владі (попри українські та російські прізвища можновлажців). 23 роки "незалежності" тут керують неукраїнці - ФРС США та Хаббад. Іна або не розуміє теми, або "включає дурака".

НМ
Не має ця країна майбутнього!

Агонія вже почалася. Через тиждень починається нова хвиля мобілізації, через місяць почнуться масові протести, а потім повний розвал. Через рік не впізнаємо карту України...

ДІ
до Іни

Це ви дозволяєте собі ображати все українське суспільсво, членом якого ви є. Щодо голосування у ВР(а це тільки представники суспільства), я вже висловлювала свою думку: проголосували всі депутати(крім Балог), чим визнали свою непрофесійність і некомпетентність у держуправлінні. Впевнена, що Україна вивчила(виховала, виростила...) і з числа депутатів в тому числі достойних і самодостатніх особистостей, які б справилися з викликами часу. Чому відбувся всезагальний одобрямс з шаленими оплесками - не знаю, але ганьба!

I
Ina

Ну i хто iх до влади допустив? Не украiнцi? I прошу мене не ображати, я вас не ображаю, хоч ви настравдi хам i иoлоп.

ДІ
до Іни

Тобто, Яресько, Абрамайчус чи як його, третій грузин - чесніші, людяніші, професійніші, ніж все українське суспільсво гуртом і в роздріб. Вони святі(+ ще ви до них). Мене завжди дивувала фраза:"Страна дураков" з вуст таких геніїв як ви.

I
Ina

А чиiми проблемами переймалися чи переймаються правителi словянського походження? Вашими? Ну от. Справа не походженнi, а в чесностi, людяностi, професiонализмi. А украiнське суспiльство зiпсоване вкрай, я надiюся, що хоч це ви не будете заперечувати. Нема нiчого святого.

ДI
для Ina

Питання до Іни, чесної і правдивої: у ЗМІ було озвучено, що новоспечені керівники-іноземці - люди Сороса, чиїми інтересами вони будуть перейматися. Вашими? Як називається те, що робить Коломойський на очах у Яценюка( не буду казати, чи з його допомогою), а ви будете комусь вправляти мозги загальними популіськими гаслами. Якщо всі крадуть, то і ви так само, чи не так?

I
Ina

Причому тут словянське корiння. НЕСПРОМОЖНI керувати державою, бо жадiбнi дуже, кожен хоче красти i нажитися, починаючи з простого громадянина и кiнчаючи владою. Красти, брехати i обманювати один одного-так живе Украiна.

Д"
Для "ina"

Українці здатні керувати державою, якщо не забувають свого слов"янського коріння. Просто дегенеративна пропаганда та такі ж політики намагаються нам нав"язати комплекс неповноцінності, аби через доларову систему від ФРС США і надалі відсмоктувати зароблене Україною. Нині їх данина складає 50 відсотків. ВОНИ хочуть вже 90 відсотків. Світовому уряду непотрібні слов"яни на території України, їм потрібно зачистити цю територію, залишивши бидло - майбутню обслугу.

М
молодці

Таку геніальну мисль, як висловила американка Яресько і Яценюк вже втілює в життя - скорочуємо видатки на бюджет, піднімаємо податки - міг сформулювати навіть випускник МДУ. Яка гідність? На ключових посадах держави іноземці, практично зовнішнє управління, а що дивуватися, 70 років керував Союз. Який народ, така і влада! Гутмоні, шалом, алес гут!

A
A01

Та шо ви переживаете, гирше вже не може быти, як при наших злодиях. Най заморськи наших мало учать дашто робити, не лем свои жебы набивати.

I
ina

Все правильно. Украiнцi не спроможнi керувати державою, це ви всi бачте. То нехай американцi i iншi вже накiнець щось роблять для того, щоб Украiна якось могла iснувати. Бо нашi допадуться до корита i крадуть, крадуть, крадуть!!! Нияк нажертися не можуть!

Ж
жах

Мене дивує, як вся ВР( як при совєтах) плескала в долоні (крім Балог), визнаючи свою непрофесійність і некомпетентність.

Г
ганьба

Науковці? Займаються перекладами і переписуванням джерел літератури то російських, то європейських, у міністерстві працюють не практики, а чиновники, які в очі не бачили школу, але які ретельно придумовують розпорядження і накази контрольного характеру, аби тримати в узді простого вчителя. Освіта - бізнес, міняють програми щорічно з основною метою - оптимізація( скорочення) годин, випускають підручники, міняючи матеріал ззаду наперед, який не відповідає віковій психології...Гроші, гроші,гроші...То управляти нами будуть грузини, американці...Слава Україні!

Ш
шарм

у владі справжні патріоти - грузин, американка та литовець! жити буде добре, жити буде весело! українці почніть думати - це крах держави!!!!!!!!!!!!!

Читайте також