Силовики затримали контрабандиста, який організував «приватний кордон» на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО, Постійно оновлюється)

17
40

Про це стало відомо Mukachevo.net відразу з кількох джерел у правоохоронних органах.

За нашою інформацією, сьогодні, 16 листопада близько 7 ранку до санаторію «Карпати», що під Мукачевом, увірвалися спецпризначенці у камуфляжі та зброєю, які затримали одного з відпочиваючих. Ним є Горват Аттіла, більш відомий за прізвиськом «Докі» (на головному фото, який є скріном із сюжету ТСН.Тиждень).

Саме він є організатором так званого «приватного кордону» на Закарпатті вздовж лінії кордону з Угорщиною, кудою контрабандою переправлялося усе на світі – від цигарок до наркотиків.

Крім того, наразі у рідному селі контрабандиста – Велика Бийгань – йдуть слідчі дії та обшуки. За попередньою інформацією, вилучено велику кількість наркотиків. У спецоперації задіяно чимало спецтехніки, включно з гелікоптерами.

За нашою інформацією, спецоперацію проводить військова прокуратура спільно з прикордонниками, але з числа тих, які прибули днями на Закарпаття з метою підсилення та спецоперації "Мігрант 2017".

Довідково: так званий приватний кордон на Закарпатті є низка земельних ділянок, які були виділені в приватну власність сільськими радами Закарпаття в межах переважно Берегівського району. На цих землях начебто мали займатися сільським господарством, садили кукурудзу та розводили свиней. Але насправді ці земельні ділянки використовувалися як плацдарм для контрабанди. На них облаштували оглядові вишки та їх контролювали представники "мисливських" товариств чи загонів самооборони зі зброєю.

Йдеться про 134 га землі, а це 5 км вздовж лінії кордону. За різними версіями, до афери можуть бути причетні не тільки місцеві посадовці, а й працівники прокуратури, які зволікали з оформленням відповідних документів на прикордонні землі, а також працівники Держгеокадарстру, які доволили оформити земельні ділянки у приватну власність

Ділянка між прикордонними стовпчиками, яку безпосередньо контролює "Докі"

Більше про «приватний кордон» на Закарпатті читайте у наших попередніх публікаціях:


Дещо згодом стало відомо про те, що правоохоронці оголосили підозру екс-керівнику Держгеокадастру Берегівського району, а також було проведено обшуки в працівників держустанови, які можуть бути причетні до створення "приватного кордону".

Також у військовій прокуратурі та Держприкордонслужбі оприлюднили перші офіційні коментарі щодо спецоперації.


Близько обіду, четверга, 16 листопада силовики оприлюднили світлини, як проходить спецоперація на Закарпатті.

Поза тим, силовики наразі повідомляють лише про одного затриманого, якому оголосили навіть підозру. Йдеться про колишнього керівника Держгеокадастру Еріку Шинкевич.


Також пропонуємо вам переглянути сюжети ТСН з фрагментами оперативного відео від силовиків про те, як готувалася та проходила спецоперація. Вона триватиме ще 2 дні, до 18 листопада.

Коментарі

О
окулист

Моя новая полиция всегда поднимает настроение с утра и заряжает позитивом на весь день

Л
лойчі

може виявлять інформацію про вчинення кримінальних дій в ЗМІ і нарешті займуться цим питаням наші доблесні крахобори можновладці і приймуть міри до перевертнів у погонах, що закривають очі на такі дії в Ужгороді, бо ті що не бачать такої зухвалості, напевне мають долю з цього бізняка гнилого. Але хлопята, на гімні добра не построїш.

Л
лойчі

В Ужгороді є свій Докі Токач Ю.Г. і теж барига , правда обсяги трохи більші, аніж у берегівського Горвата і задіяно більша компашка" тіпа чесних людей" просто ніхто нічого не робить бо наверхах заходить доля з їхнього бізнесу і що вони не роблять кримінального напрямку правоохорнці їх покривають.

Б
Балажкам

То лиш такi кур"и як ви, обидвi Балажки, мати i дочка, можуть за смерть двох убитих невинних людей казати що то дурниця, що порохом припала .Лiпше заткнiть собi рила, хрiняшськi шлю"и, поки вам iх не набили.

Ш
Шпітьо

Усі злодії так думають як Доґі думав...я всіх кормлю і мене нико не кіне. Я вийшло так шо у трусах го виводили і труси на голову наділи

Ш
Шоні

Хлопці правосеків за мукачівську перестрелку чуть лі не канонізувалу тепер- за рішенням суду - Докі тоже мало посидить тай под заставу місяць 2 уйде

Ш
Шоні

Нись Докі таблицю ділення не знав - ци попросили більше - просто передел тай усьо !

М
Маруся

А таможники як гроші брали за пересечку з товаром так і беруть і будуть брати. Суки ті їще... Я сама на свої очі бачила, як таможник повний карман грошей висипував через маленьке віконечко в їхшнє приміщення в Чопі на границі Україна-Угорщина Суки-таможники, якщо не заплатиш то товар - не перевезеш, і всі то знають, "рука (закарпаття) руку миє (київ)" .

В
ві

Чомусь нешиормлять таможиників 70% мож пересадити доказів много

В
ві

чим всьо закінчився?

МЩ
мадяр що розмовляє Українською...

А тепер чекаємо як понаїжають "Київські" можновладці і вони тепер будуть власниками того кордону, й займатимуться контрабандою... можновладці не поділилися виручкою... це все комерція

ЗІ
забуваємо історію

це просте зіткнення інтересів....але давайте будемо дружити,і не хотіти визначити «главного»......чому в нас район на район,вулиця на вулицю.....раніше ми були дружніші.....!!!брати так не поступають

Б
берегівчанин

"українцеві" - ти б свій шовінізм кудись приховав поглибше, га? У Берегові знаєш хто головний сигаретник-контрабасист? Волинянин, якого сам Президент Угорщини разом з сім"єю угорського громадянства позбавив (а разом з ним щирого полтавського мадяра на ім"я Джежелій Дьордь (до зміни імені - Джежелій Юрій Іванович): http://www.mukachevo.net/ua/news/view/138028

КК
Картель каллі

ESKOBARA імилисьте ))))))

Б
Боднарь

А шо докі останній тиждень як став наркоту тігати через зельонку??? Та він вже 4-5 років себе корольом чуствує. ..шо воєнна прокуратура і погранці лиш тепер прозріли???

М
Мукачівець

Іване, закрий посок! То вже никому не інтересно! Туй про серйозні діла говорять, а ти якусь дурницю розганяєш, шо вже 100 раз порохом припала... Ти і борщ двохтижньовий їсти любиш, лошара??? )))

ДБ
до біловара

жилкін не родич Жилкіна що живе у Виноградові, колишній погранець???

Б
біловар

А жилкіна заарештували? Кажуть докі не кисло йому платив....

УД
Українець для ЛЛ

ЛЛ-купити тобі лопату чи маєш свою? )

Р
руслан

кому мішать контробанда сигарет в ЄС? головне щоб ці сигараети були з нашими акцизними марками (з сплаченими податками) і це все без митників і погранців Європи точно не відбувається. Наших силовиків має дуже цікавити (за це вни получають чималі зарплати) НАРКОТА і бариги, вирубка лісів, багато лівих заправок, ліве спиртне ,но і інші тяжкі злочини, але за то все ПЛАТИТЬСЯ. Страшна країна, злодіів і шахраїв при владі.

У
Українець

Ну що" українські мадяри" ,взялися за ваші сраки.Скоро Будете співати гімн України або зберете свої два пакета з трусами і поїдете на "Родіну". Для нормальних закарпатців це весела новина про затримання "мурчащого докі")))

ОГ
орсаг готар

Докі - доті, докі не имлять...

В
Вв

Ко повірить що сись клоун авторитет і організатор

Л
Лл

Усіх наркош ділків і мовних депутатів Закопати заживо тоди буде порядок

П
правдоруб

Йо-йо-йо скільки багато "силовиків"...........У мене тільки одне риторичне запитання - а ЧОМУ ТАК СТАЛОСЯ???????? ХТО ДО ЦЬОГО ПРИВІВ???? Де славетна" СБУ яку нормативно-правовою базою України наділи правами та обов'язками "боротися" з контрабандою ????.................і повна тишина.............

П
правдоруб

підтримую все написане!!!! по-перше "докі" звичайний виконавець, а по простому "шістка" без права займатись самостійно "бізнесом" (читай - протиправною діяльністю) так як "ляльковод" без ДОЗВОЛУ якого нічого на території Закарпатської області не трапляється, має статус "недоторканого" (депутата ВР України), він же "Блюк"... так що не треба штучно піднімати "авторитет" якогось там "докі" бо він звичайний барига..........

Д
Днепровец

Теперь всех причастных к созданию "частной границы" на зону. Начиная со времен Кравчука/Кучмы. В СССР была запретная зона вдоль всей границы, где никто кроме пограничников не мог находиться. С какого перепугу украинским президентам вдруг понадобилось это отменять? Ну если не по глупости, тогда из-за денег.

О
Олег

Ну з нашов пустов державов всьо понятно........ Но я не розумію як на тів стороні всьо пускають)))))))))) тож треба й мадярський кордон пройти)))) і сміх і гріх

П
Пітьо

Уважно слідкуєме як Докія будуть завтра випускати

*
*****

Головне,щоб цю операцію не звели нанівець подальшими діями продажні суди...

С
селянин

се всьо із-за того, шо спалили прапор мадярський )))

С
селянин

помали Мукачево буде ізвесноє на цілу украіну !!! А Докі главний ?? смішно, хіба для журналістів,а мусорів !

I
Iван

Три роки як п"яна балажка вбила двох людей, а других покалiчила. I шо ? Ся хрiняшська кур"а ходить, як би ся нич не стало. За накраденi старов балажков грошi, купуються суддl, експертизи. Но розплата прийде i суддi i кур"i.

СВ
Сало Восстало

Утi-путi, скоро відпустять пiд заставу в 200-500 000 грн, тай усьо затихне красно. A то вшиткiсьте так вскочили.... Iз млн якi "заробив" мож и заплатити пару тисяч ге :)

ШВ
Шаровари в салi

Попав Докi на великi грошi !

Т
Таможня

Розкажіть нам казочку про гучні затримання ))) Суд візьме і відпустить і нич йому не буде)

П
Пєтя

а посилання на ТСН нє, нє слишал? Вот вам і журналістська етика.

О
Олег

Та Москаль сам даколи за 100баксів маршброском з коробков цігаретту бігать)))) бо каже ош зарплата мала та прожити тяжко за ниі.... Та мусить йти на пару ходок у місяць.....

Л
ЛЬОНЯ

Москаль ще два роки тому казав, що контрабанду подолано! То що силовики тепер виявляютьють? якась нісенітниця. І чому обшуки проводять у голови БПП Берегова? Бо брати Докі у партії Порошенка?

П
Пітьо

Там нюхіс міхами носили по зельонці

Читайте також