The New York Times написала про те, як працюють у Мукачеві західні інвестиції на прикладі Fischer

17
23

На початку минулого тижня наше місто з’явилося на сторінках однієї з головних світлових газет в контексті розповіді про те, як в Україні змістилися акценти інвестування – із Східної і Центральної України на Західну.

Автор починає свою розповідь саме з Мукачева, пояснюючи на прикладі місцевого заводу Fischer, як йдуть справи в Україні, які зарплати і очікування в бізнесу, зокрема пов’язані із зоною вільної торгівлі з ЄС. Журналіст згадує про середню зарплату на заводі – $308 – з акцентом, що це лише 1/8 зарплати кваліфікованого працівника в Європі, але водночас для України – це непогана можливість та заробіток. А головне перспектива, бо підприємство орієнтується на зростання через відкриття ринків ЄС.

У цьому ключі директор місцевого заводу, який є потужностями глобальної корпорації Fischer з австрійським корінням, також розповів журналісту про очікування від зони вільної торгівлі з ЄС. Він не розкрив фінансових показників компанії, але зауважив, що цьогоріч очікує вигоду від зони вільної торгівлі з ЄС для заводу в межах $ 500 000.

Автор статті пише про Мукачево і Fischer як про зразок роботи іноземних інвестицій навколо нового економічного центру України – Львова, перелічуючи інші підприємства з іноземними інвестиціями – французький Nexans, німецький Leoni, японську Fujikura та інші.
Завершується стаття цитатою директора мукачівського Fischer Василя Рябича: «Ми як Китай, тільки на кордоні з Європою», – зазначив він у контексті недооцінених можливостей Західної України в плані інвестицій, трудових ресурсів та виробництва. Схоже, Fischer планує розширятися. Про це натякають і в статті, згадуючи, що компанія освоїла й інші технології, не пов’язані з зимніми видами спорту. Мова йде про високотехнологічні комплектуючі для автопрому. У матеріалі згадуються такі бренди як BMW, Audi, Porsche і навіть Tesla. Для них уже працює Fischer.

Переглянути всю публікацією мовою оригіналу ви можете за посиланням: Ukraine Makes Iffy Progress After Trade Pact With Europe

До слова, вже цього тижня в Мукачеві відбудеться перший бізнес-форум, на якому буде представлений і Fisher, а також інші підприємства міста, і власне Мукачево як ідеальне середовище для Західних Інвестицій.

Коментарі

НМ
нагодований мусор

Зато столовка дуже файна,вся мусарка харчуеться,а робочи лохи най платять

Р
раб

Условия работы ужасные,химия,шум,пыль,рабочий день 10часов.Зарплата 150-200S.Процветает кумовство,везде коцибаны.

7
7777

300дол, на фішері тільки начальство получає , не треба брехати

ВМ
в мире денег

другие государства и границы...и украины на этой карте нет...быдлостан от европы до аляски.

ТВ
твари вы безбожные

...а таким что Родину продать...что ворье выгораживать...да люди не равны...но не перед Богом...заповеди для всех одинаковые...и все там будем...Рим вспомнили)))...что стало с Римом после Христа.. ссср?)

P
picodema

Раби в Римі робили за їду,житло та безкоштовні розваги. Ми теж працюємо за такіж блага.Отже ми теж - як раби-тільки сучасні! Подумайте-чи ми вільні!

О
Олегу

...имиджу Мукачева хорошо ведь между строк написано здесь живут лохи)))...

М
Мар'яна

Зарплата залишає бажати кращого, та й шефство "царює" над простим народом. Так і чекають, за що б зняти грошей з народу. То норми не виконують(бо ж вони захмарні), то "брак" знайдуть. Одно правда, що людям діватись нікуди. А стосовно зарплати, то між 150-200 дол. в міс.З новими тарифами на комунальні послуги та ціни в магазинах, залишаєтьмя мізер. Будемо надіятись на краще...

S
Schwei?er

Лижна фабрика Фішер-Мукачево передова фірма, яка робить по західних технологіях. Зарплати дуже відрізняються, лижний цех- май більша платня, я пішов на пінзію в 2009-му, уже тоді було около 2000 UAH (фанерний цех). В.Г. Рябіч (дай му Бог здоров'я) дає пенсіонерам матеріальну допомогу кожний рік - яка ще фірма помагать людьом?

М
мункач

Точно що рябич зробив з людей "китайців", нехай би австрійці пахали за сто доларів

1
123

Які нафіг 300 $,робочі пашуть з растворітелями, епоксидкою, красками, зарплата там до100$,з людей"вижимають"всі соки

М
Мукачівець

Хм. Странный у нас наруд.Так вы самі хотіли капіталізм.При спомині за Союз, основну масу люди корч хапать і даже тых котрі жыли при комуністах.Но Бог із ним,айбо три-четыри роки назад зарплата становила 400-500 дол., на Фішері і до 600-800 но народу не добре было.Пуд кониць 2013,пудуріли вшыткі были.Скакали, гойкали, сорочки на собі рвали.Забрали і уд себе зароботки і уд таких, як я.Типирь ревуть ош, як тяжко жыти.Не розуміву, навірно над українув, якусь немзу розпылявуть, таку, што одберать розум.

ПС
Працівник СП Фішер

"Ми, як Китай ..." - цим висловом гордитись не варто, Рябич завуальовано сказав, що в Україні дешева робоча сила тому в нас можна вкладати гроші. Натомість краще б платили гідну заробітну плату працівникам, а не говорили, що в нас дешеві раби!!! Так говорив свого часу Кучма за український народ. Поважайте своїх земляків та оплачуйте важку працю належно!!!

Ф
фішер

на такій світовій фірмі трудяга, що робить по змінам, має получати не по 2-3 тисячі гривень зарплати, а хоч 10 000 грн, тоєсть 300-400 Євро, тоді ще мож щось говорити, а так іде знущання на вредному виробництві над роботягами з України та ще і деревину тут вирубують.

З
зимні

вать зимові. Зимні можуть бути руки. Тобто студені, холодні.

Р
Робочий

Радуйтеся што хоч якась робота є дома!І шо не треба за бугор їхати. Може і буде розширення виробництва

7
77

Лишилося переіменувати вул.Грушевського на Василя Рябича

З
замовність

замовна стаття з Мукачево в The New York Times))))? жартуєте?))) якщо це так то сенсу тут 0) але реклама для України дуже не погана

ПО
пусть они за лес платят

реальные деньги...не секрет что дерева там переводят немеряно...потом потоп...и статейка для отмазки.

Р
Рябич

най не фітькавуть там зарплата 100$ ане 300$

O
Oleg

даже если статья заказная,все равно, это очень хорошо для имиджа Мукачево

Ч
Читач

Закажи собі таблетки від маразма

В
вйц

заказна стаття

Читайте також