У 2015 році українці можуть розраховувати на безвізовий режим лише з однією країною Європи

16
2

У 2015 році українці можуть розраховувати на безвізовий режим лише з однією країною Європи

Про це заявив інформований європейський дипломат, який побажав залишитися неназваним, передає "Європейська правда".

Технічно на сьогоднішній день залишається можливість того, що Україна доб'ється надання безвізового режиму з Євросоюзом у першій половині 2015 року, проте на практиці досягти цієї мети нереально. "Хоча за деякими важливими моментами ви виконуєте план швидше, ніж Грузія. Наприклад, ми були вражені успіхами у сфері інтегрованогоуправління кордонами", - зазначив дипломат.

Слід чекати, коли Єврокомісія опублікує позитивний звіт, а в червні Рада ЄС підтвердить скасування візового режиму. "Але на практиці це малореально. Поки що у країн-членів ЄС є деякі побоювання (щодо боротьби зі злочинністю в Україні). Я не раджу вам розраховувати на таке швидке скасування віз", - заявив співрозмовник.

Натомість стало відомо, що Данія вже може запровадити безвізовий режим для українців, які є власниками біометричних паспортів.

Про це заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс.

"Вводиться безвізовий режим поїздок для громадян України, які будуть користуватися біометричними службовими паспортами", - заявив Перебийніс. За його словами, також розширюються категорії громадян України, які мають право на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз, вдосконалюється порядок оформлення віз для представників ЗМІ.

Днями Україна і Данія підписали угоду про спрощення видачі віз.

Мукачево.net

Коментарі

НД
Нi, дальнiше холод, голод, руїна

1

ЦП
Це покращення чи вже перемога?

А як же безвізовий режим до кінця 2014 року?

Читайте також