У частині України ввели воєнний стан. Верховна Рада проголосувала

26
20

За відповідне рішення проголосували 276 народних депутатів. Спікер Андрій Парубій заявив, що відразу підпише це рішення.

Згідного цього рішення воєнний стан вводиться в низці регіонів України строком на 30 діб, а саме з 9 ранку 28 листопада до 27 грудня.

А саме у Вінницькій, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Mukachevo.net раніше публікувало повний текст указу, який був розміщений на сайті президента України Петра Порошенка, але згодом текст рішення було змінено самим президентом.

Також, військовий стан буде введений не по всій Україні, а у певних областях: Вінницька, Луганська, Миколаївська, одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська та внутрішні води.

Своє рішення він пояснив тим, що не хоче, щоб "воєнний стан жодним днем не накладався на початок передвиборчої кампанії".

Рішення про введення воєнного стану запровадили, після атаки на кораблі Українських військово-морських сил в Азовському морі

Нагадаємо, що спершу пропонувалося ввести воєнний стан на всій території України терміном на 60 діб.

Коментарі

О
Олексій

Губошльоп Турчинов вже видав розпоряждення про часткову мобілізацію - будуть збирати тих, хто раніше був у АТО, знову навчання і так далі.

М
Майдаун

До 18:04.Я уточню,українці виїхали на заробітки,залишились в Україні злодї,бандити,нацисти,мразі,які правлять бал і біснуються, ну і частина поневолених українців,що тянуть ярьмо “покращення”! А вам до євреїв,поважного народу,як до Місяця рачки!

ЯП
Я поясню, КА!

В Україні жидів нема, вони всі виїхали в Росію! В Україні проживають українці і єврейці

К
ка

обясни хто такі ЖИДИ конкретно.

М
Майдаун

Народ ви не чули,коли втік з дурки і уд кого вкрав смартфон,одоробло,що туй шкрябать під прозивкою “Міркування”!?Воно привикло бути у себе “Наполоном”,то по інерції роздаж “титули”,наприклад Васю назвав “політологом від Бога”....Много дурних є,але це чудо майже їх вождь.Таку муть несе,што нормальну людину корожить.Не читайте ото шкрябання,а поспівчувайте людині! Тепер до 22:23. Не розумієш,неборе, і ти і я і ціла країна не розуміє,що таке ВС бо зараз вже,майже,немає покоління,яке жило при таких станах.Так,що всі в шоці і нерощумінні.Слава Майдану,маємо,дочекались благоденствія від націштів!Я коли чую “москалі” від всякого гуна,то кібим мав автомат,то бим го нараз застосував!

М
Міркування

Окремо для Мукачівця, бо підписати цей "витвір(СЕР)" Шевченком - це занадто. Ви читали Шевченка? До якого саме збірника входить це "аматорське не зрозуміло що"? Я читав і знаю, що цей абсурд ніяким чином до Шевченка не відноситься. Присвячено для Вас, підпишіть як забажаєте: ----- Мукачівець задів ня за живоє - Насниломуся вудкітісь такоє, Што даже Майдаунутому Майдауну Такоє в Чікоши не снилось до недавна. ----- Як стадо лепавих овець, Дись назбирали тих словець. І вже немає їм зупину - Башков ламавуть городину! ----- Там бее, там мее, там муу запхав, Хоть книжку в жизни не читав. Подумай перед тим, як штось писати Бо балегу таким ім'ям - не слобінно інкрустувати!!!

Я
яЯЯ

Слова Т.Г.Шевченко: Жиди погані правлять нами! А ми ще гірші ніж жиди, Ми продали дідівську славу, Жиди ж в ярмо нас запрягли.

М
Міркування

10. Не витримав такий треш коментаторів. Йоні - діяв відповідно до закону і покладених на нього обов'язків. Слава Богу - межує з іншими "добродіями". Майдаун - не вартує уваги, як і всі його коментарі. Мадьарка - "Крыму" це анексована територія України, а не просто територія України. Є різниця? Дуже часто вириваєте з контексту. вася - політолог від Бога. Переживання тільки щоб "Петька" не лишився на другий строк. Пропонуйте ваші ідеї вирішення конфлікту. василько - знаєте хто такий п'яниця? Ви особисто чого добилися? betonus - є доля правди, але загадувати наперед дуже не вдячна справа. Я не прихильник влади, але читаючи коментарі громадян і спілкуючись з людьми, даруйте, але більшість не заслоговує на більше.

М
Міркування

Питання навіть не в кількості війн і конфліктів Росії. Вони не виходять за межі невеличких країн/регіонів. Все це виглядає ніби Путін хоче показати (собі, росіянам і Заходу), що вони досі велика держава, яка дійшла до Берліну. Але на справді це зовсім інша держава, і звертають на неї увагу не більше ніж того потребує міжнародне право. Україна просить захистити її територіальну цілісність на основі чинних договорів і це єдиний фактор чому Захід реагує на даний конфлікт. В них немає жодного бажання допомагати Україні чи "приструняти Росію" тим паче через три судна і 23 моряків. Максимум - вони можуть ввести санкції проти Росії, які на них не діють. Санкції задовольнять Україну, звільнять від відповідальності Захід і майже ніяк не вплинуть на Росію, або цей вплив компенсується трьома суднами. Воєнний стан не є оголошенням війни, це виключно оборонна стратегія на данному етапі. Це той крок, який не був прийнятий в Криму, Донецьку, Луганську.

М
Міркування

7. Україна межує з такими країнами: Польща, Білорусь, Росія, Молдова, Румунія, Венгрія, Словаччина. Я не дипломат, тому можу собі дозволити - з такими сусідами і ворогів не потрібно. До прикладу Швейцарія межує з Німеччиною, Францією, Австрією, Ліхтенштейном. Гіпотетично перенесіть Швейцарію на наше місце і дайте їй нашу історію. Є така приказка - "Не купуй двору - купуй сусіду". 8. Росія намагається втримати свої позиції на міжнародній арені після розпаду Союзу за рахунок "братских народов". Робить це з допомогою воєнної сили: Громадянська війна в Грузії, Війна в Абхазії, Придністровський конфлікт, Осетино-Інгушський конфлікт, Громадянська війна в Таджикистані, Перша чеченська війна, Війна в Дагестані, Друга чеченська війна, Російсько-Грузинська війна, Повстання на Північному Кавказі, Російсько-Українська війна, Російське воєнне вторгнення в Сирію, Конфлікт в Азовському морі. Це країна, яка вспадкувала славу переможниці фашизму в 45-му.

М
Міркування

1. Крим віддали і ніхто пальцем не поворушив. Стратегічний регіон з потенціалом 80% всієї потужності ВМС України. Всі плюються на владу. 2. Орбан диктує правила за межами своєї держави і використовує в цьому навіть блокування євроінтеграції та НАТО. Українці в захваті від позиції Венгрії і плюються в бік України. 3. Україна реагує на "роздачу паспортів" і висловлює свою позицію (можливо, не найвиваженішу) в зв'язку з нестабільністю на Сході і можливим аналогічним сценарієм. Закарпатці засуджують дії влади. 4. Три кораблі було захвачено вогнем на ураження і тараном. Українська влада реагує на події і діє згідно логічного (суб'єктивно) плану. Українці знову плюються на владу. 5. Україна відносно молода держава, яка досі прагне незалежності. 6. Крим досі по праву територіально належить до України і визнаний анексованим Росією. Тільки 4 країни визнали його російським: Росія, Казахстан, Вірменія, Киргистан. При цьому самі Українці плюються на владу, що Крим - це територія Росії.

B
betonus

Не віриться мені ані слово від нашого горе-президента, він і АТО обіцяв за два тиждні закінчити. Пройде місяць цього воєнного стану він ще щось придумає щоб і надалі залишитися на троні, аби віддалити президентські вибори.

В
василько

ай да петька молодець! "навчемо європу бенкетувати"! тепер точно проголосую за пороха на виборах ! пяниця, не пяниця, айбо всіх взув, і опонентів, і народ! просто переможець у всіх аспектах!

М
Мукачівець

Слова Т.Г.Шевченко: Жиди погані правлять нами! А ми ще гірші ніж жиди, Ми продали дідівську славу, Жиди ж в ярмо нас запрягли.

В
вася

І опять моя хата скраю. Не радуйтеся шо ми далеко. Не Путін прийде--- а Петька до вас добереться. І ВИБОРИ ТАМ ЗРОБИТЬ ЯК ЙОМУ ТРЕБА

ДМ
До Майдаун

Не буду тебе ображати, ти просто не розумієш шо таке військовий стан на всій Україні і тебе то тоже би касалося хіба ти десь за поребріком жиєш. Так шо не пиши про то шо не розумієш

М
Мадьарка

А чому не вводить в Крыму, Чи то не Украина

М
Майдаун

До “Слава Богу”,ошибаєшся,Бог тебе не миловав бо не оказав ти милость і не нагородив мозгами!

СБ
Слава Богу

Бог милував і наша область не межує із маскалями і придністровям

Й
Йоні

Но гат. шо се дальше буде. Як ся лоханув чоколадний. А може й ні

Читайте також