У Мукачеві ДАІшник нахамив і пригрозив водію (ВІДЕО)

11
75

Відео було завантажене 12 лютого одним з активістів руху Дорожній контроль.

З відео можна чітко ідентифікувати місце зйомки - вулиця Свалявська, поряд із залізничним переїздом біля меблевого комбінату та заводу УТОС.

Автори відео заявляють, що мова йде про старшого інспектора УДАІ в Закарпатській області Романа Довгомелю (ЗА 0244). Більше на відео.

До слова, зовсім нещодавно в аналогічний спосіб, зафіксувавши на відео-реєстратор, в Ужгороді було спіймано працівників ДАІ на перетині двох суцільних ліній на вулиці Минайській.

Відразу після оприлюднення відео в обласному ДАІ взялися за порушників у формі та пообіцяли покарати.

Коментарі

L
lol

дурак, міг за тоніровку доєбатися)

О
Оросвейг

Водій не правий. Мент йому сказав про відпрацювання. По інструкції мав право зупинити пункт 9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж.

E
emma

А водій на ТИ з гаїшником-обоє однакові!!!

С
Слава

Лохи ті хто знімає ментів на камеру...

Н
Небайдужий

Шановни про що ви кажите, вчора на площі Мира в Мукачево працівники ДАІ не реагуючи на повідомлення про порушення правил парковки водіями ( на зупинці для громадського транспорту) самі не відреагували на зауваження про порушення ними правил зупинки та парковки. Мабудь вони показували приклад , як не треба робити. фото тут http://freemail.ukr.net/q/image?size=preview&id=13620555020672255564;0;1;

PD
Police department

Водій та інспектор - дві ТУПИЦІ!Ні одне ні друге не знає законів!А інспектор ще й нервний.Водія треба було би у наручники та й у відділок, а реєстратор в дупу!!!Хай то знімає чим думає та говорить!

Е
Еколог

блін два бика , закони не знає ні один ні другий , у водія в методичці записано те що йому треба , а гаїшник по ходу і не знає своїх прав взагалі , а все через те що ніколи їм вивчати права та обов"язки , треба швидко в темпі посади відпрацьовувати

З
Закарпатка

Водій, не працюй на камеру.

ДН
До нейтральнрго

Викрали ато до прикладу мерседес, а вони зупиняють ВСІ машини і мерседеси і бмв і лади ітд... І що це теж нормально? Знаєте коли зупиняють люди з "лицом необезображеним интелектом", і начинає тупо тебе грузити і ти розумієш, що він і не хоче тебе розуміти, що на тебе він дивиться, мінімум як на 100 гривень,а не як на водія то "чомусь" поваги до них, як до представників "закону" нема... Цікаво чому?

З
Земляк

dyzhedobre Яка разниця ни як не зробив !!!!

D
dyzhedobre

Земляк, не передати, а пред’явити. Це різні поняття.

З
Земляк

Я согласний з патрiотом Вы хоть читали той наказ №111 п.п 13.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання, оперативні плани) для перевірки документів на право користування і керування транспортним засобом, а також документів на транспортний засіб і вантаж. В любому випадку инспектор не знае своiх обовязкIв а водiй порушив пункт ПДР який зобовязуе водiя передавати для перевiрки документи. Обое Рябое!!!!

В
володя

Водію респект!

D
dyzhedobre

нейтральний, якщо орієнтування на авто, то може зупиняти. Це одна з небагатьох причин для зупинки. Як і підозра на спяніння, як брудний номерний знак, відсутність страхового стікера, порушення правил дорожнього руху і проведення спецоперацій.

D
dyzhedobre

Думаю, всі погодяться, що набагато приємніше спілкуватися з працівниками МВД, які чітко знають закони, свої права і усвідомлюють свою відповідальність. А зупинити для того щоб знайти порушення, а не констатувати його — це пережитки минулого. "Был бы человек, а статья найдется!". Кожен з нас не безгрішний, кожен колись не зупинився на стоп, пересік суцільну, перевищив швидкість. Спіймали на гарячому — або дайхабар, абозаплати в бюджет. Як совість дозволяє, або як швидше. а зупиняти просто так ніхто не має права. Уявіть, що йдете пішки, а від усіх вимагають документи, перевірити, чи у вас бува не просторочена фотографія у паспорті і якщо так то оштрафувати на 51 гривню. Безпідставна зупинка на дорозі — абсолютно те саме.

D
dyzhedobre

Багато комертарів, залишу свою думку. Може водій в даному випадку і витратив 10 хвилин замість того шоб просто показати документи, але наступного разу його взагалі не зупинять. Водій насправді поводився дуже виховано і культурно, звертався на "ВИ", по імені, поки інспектор не почав погрожувати. Всі водії погодяться, що дуже не приємно уколи нас просто так зупиняють, типу, а вдруг документів нема, чи страховка скінчилась, а у тебе ж все в порядку, ти просто втрачаєш час. Чесно скажу, сам ніколи гроші не давав якшо не було за шо. Але коли їдеш 150 замість 90, самому соромно коли тебе ловлять, і ті 100 гривень тільки полегшать твою ж ситуацію. Інша справа, на мою думку, коли відпускають далі їхати тих, хто маж декілька проміле в крові. Мені попадались інспектори, які іноді просто відпускали коли порушив не сильно, або права забув в іншій машині, просто перевіряли чи їх не забрали. Бувають між ними і дуже нормальні люди. А бувають і нахаби, такі як цей. Тому автор відео абсолютно правий.

В
Васька=))

Чмо ти в погонах бидло сільское закон він знае очко ти знаеш лизати!! читай ментяра би ти ганьба була...

Н
нейтральний

ви всі мудаки з своїма коментами, прац. ДАІ може й не правий по закону, а цей очкарик бидло-провокатор. Для прикладу можу навести випадок: в одного з вас викрадуть авто, в ДАІ-шників є орієнтіровка по даному авто, стоїть на дорозі з жезлом на зустріч їде ваше угнане авто не порушуючи ПДР- так виходить що ДАІ-шник не має права зупинити, затримати та повернути вам ваше авто.

М
М

Артур ти правий в Европi вiн за такий розговор з ментами може великi проблеми мати.Hо там менти собi не позволять з водiтелем так говорити як тот бик.Документи они беруть провiряють i вернуть,а наш лох коли мае документи у руках думае шо вiн бог i верне лиш коли дoстане 100 гривакiв от разниця наших ментв з европейськими

A
artur

ja ne lyublu miliziantiw, ale wodij sam XAM,bo na xrena todi wsahali mentiw. tak za kordonom prosto tak policija ne zupinyaje, ale dokumenti pokasati-ce porjadok.zyoho wodija bi za takij bazar w ewropi dobdre za takoje strafanuli. W kinzikinziw musor maje prawo i najawnisty apte4ki ijiji srok pridatnosti perewiriti a tim bilyshe dokumenti.Ni ja ne za musor ale wodij ne prawij

С
Саша

І мене там зупинив цей Passat:)) Перед тим, біля мийки пару зустрічних моргнули дальним, тому спереду їдучу машину з дамою за кермом вирішив не обганяти. Перше шо він мені сказав - чого я так повільно їхав!!!!! Кажу, що водії попередили про засаду, вот і перед переїздом вирішив і не обганяти - заробити не дам:) - "щасливої дороги!"

Д
Ден

До патріот!!! Шановний! Якщо Ви вже хочете щось тут мудрувати,і показати свої правові знання....то мушу Вас розчарувати. Є ЗУ "Про державну службу", який має статтю 5....Не полінуйтеся, почитайте....І будете знати, як має розмовляти державний службовець. Стаття 10 цього Закону так само дає відповідь на Ваші запитання. А згідно статті14 цього ж ЗУ даний працівник вже мав бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності....Тож перш ніж тут висловлювати власні думки, чи то знання- почитайте Закони України)))) А взагалі я погоджуюся з тими коментарями, які пропонували в правоохоронних органах проводити перевірку на профпридатність, включаючи тести IQ, і звісно ж- досконале знання законодавства. Бо виходить парадокс, що українські Закони є лише на папері, а щоб хоч почитати їх, так "руки не доходять" навіть у міліціонерів. Це ж повний абсурд. Хто ж тоді буде компетентним у законодавстві, як не правоохоронці???

JP
judas priest

Мент розгубився від хамства цього провокатора... Повірте,і серед ментів є нормальні люди.Їх просто менше за середнє арифметичне.

С
Сашко

To laszlo і чел Представник даї ЗОБОВЯЗАНИЙ показати посвідчення і пояснити причину зипинки, якщо він цього не робить - він порушує закон. Водій все правильно зробив, він не почув вмотивованої причини зупинки, передбаченої законом. А таких биків у погонах треба на будівництво, бетон мішати.

M
MrСylons

До текста - Відразу після оприлюднення відео в обласному ДАІ взялися за порушників у формі та пообіцяли покарати. Не было ещё такого случая что бы руководство начало проводить расследование по фактам нарушения законов сотрудниками ГАИ без написанного заявления . Всё это басни. Так они пытаются предотвратить поток жалоб но зря, активисты Дорожного Контроля готовят серию во всё службы и не только по этому эпизоду поверьте их много и особенно по ПС Мукачево и ГАИ Ужгород. ВОДИТЕЛИ ИЗУЧАЙТЕ СВОИ ПРАВА И ОТСТАИВАЙТЕ ИХ.

M
MrСylons

Водитель всё правильно сделал. он остановился на требование инспектора. Был пристёгнут и во время движения не нарушал правила. А вот действия инспектора с первого момента были незаконны. Требование прекратить съёмку - это говорит о том, что он не знает Закона про милицию.то как он пояснил причину остановки и какую потом назвал - это вообще не мысленное поведение инспектора. думаю так, если бы проводилась такая операция официально, то камера бы его не напугала, и он проверил бы машину на угон. а так как он действовал с нарушением законов и привело его в такое состояние,и главное для всех кто тут пишет,что трудно показать документы, то читайте Закон Украины про милицию ст. 11.2 так что нет других прав проверять документы. А те кто их показывают, говорит о том, что Вы просто не знаете своих прав, дрожите перед формой, готовые всегда сунуть сотку, чтобы побыстрее отпустил. Чем больше будут водителей, которые знают свои права, тем быстрее сотрудники ГАИ начнут выполнять свои обязанности.

FB
Fekete Bogdan

це ще нормальний ДАІшник попався. Бувають більші грубіяни. А шофери в нас чайники і хами. І не тільки мажори. Ніхто на хоче вчитися і поважати сосідів по дорозі. Не порушуйте і буде все нормально.

ЛА
Лиса Алиса

laszlo 22.02.2013 13:07   |   IP: 195.16.76.xxx Хочу вам відповісти що тих самих обкуриних МАЖОРЧИКІВ даїшники не зупиняють, бо ще по голові "зверху" настукають...от вам і справедливість.

L
laszlo

Як і переважна більшість людей - негативно ставлюся до "ДАЙ-ішників" , але що буде на дорогах, якщо кожен напів-тверезий(буває смертельно п"яний) або обкурений мажор не виконуватиме ПРОХАННЯ ПРЕД"ЯВИТИ ПОСВІДЧЕННЯ ! Ось де почнеться "бєспрєдєл", і знову будемо клясти ментів, що не вгледіли потенційного вбивцю за кермом.Інша справа, що володар жезла не володіє елементарними методами спілкування (ввічливість для нього з розділу фантастики)."Пещере - пещерные нравы!"

Ч
чел

Водій ідіот необразований. Уявив із себе Спілберга і дістає ДАІ-шників. Я впевнений якшо "покопати" то у нього небулоб аптечки (з повним переліком), вогнегасника, сигнального жилета, та багато іншого.

Т
Таня

Воділо , ви на 100 % праві!!!

В
вася

доста увідіти таку хальону хрячу рожу, аби поняти шо у погонах БИК, самий настоящий. Туй і гоорити не боло з ким. А водітель красавчик!

М
мкчв

А чи був водій пристебнутий ременем безпеки? Якщо ні - ДПС-ник лошара.

1
123

все правильно и грамотно сделано... водитель прав на все 100%

В
Ваня

Пиздити треба того сраного мента. Пес сраний, бабла хотів накосити! Смерть мусорам, долой беспредел!!!!!!!!!!!!!!!

В
Воділо

Не треба так болісно реагувати на зупинки, не порушував - покажи документи і їдь собі, ДАІ-шник не зробить нічого протизаконного, побачивши реєстратор. Менше часу і нервів, це однозначно, а доводити людину до такого... я-б подивився, як би себе повів наш водій, будь він на місці інспектора.

СВ
сумлінний водій

Бідний інпектор! Так перенервував! Не просто так СИМ бімбовам рік за два стаж рахують!

9
911

ТАКОГО ЛОХА ТРЕБА ЄМИТИ ПОВЯЗАТИ ВЕРИЧИ У БАГАЖНИК УВЕЗТИ У ЛІС І ВІД П...ДИТИ, ТАК АБИ БІЛЬШЕ НЕ МІГ МАХАТИ НІЯКОВ ПАЛКОВ,А ПАК УВІДІТИ ЧИ ІЩЕ БУДЕ ТАКИМ РОЗУМНИМ ГИ ТЕПЕР!

Ч
читач

Водій - Супер!!!!!!!!!!!!!!!

R
Rusnak

Так вам скажу - у нас як водії,так і менти не адекватні.Самі знаєте як ся у нас їздить.Які водії та пішоходи,такі і менти.На відео мент явно докопався до машини,був на "охоті" так би мовити.Впевнений що то не перший його улов.Та не повезло - регістратор річ корисна.Взагалі ніколи не розумію зупинку для контролю по причині "просто так" - таке за кордоном не буває.Якщо тебе зупиняють то за порушення.Але за кордоном(в тій європейській частині) і водії їздять не так як у нас.Тому я не дивуюся - який народ,така і влада,які водії - такі і менти.

M
McMurphy

І побідили городські биків зальотних!!!!!

У
убоз

Цікаво коментар з області від начальства ГАІ!!!!!

0
000

минтозавра в суд подать а водитель молодец

T
toni

Vodij xam....... .

В
Вова

Всі менти бидло, вони зупиняють авто не за порушення ПДД а щоб знайти порушення. А коли бачать регістратор то дають задній ход. А машина в угоні це в них єдина відмазка...

І
Іван

Як на мене,це менший брат колишнього начальника УДАІ в Закарпатській області Довгомеля В.І.,той тоже хамло і також великий корупціонер,проходив по ДТП як водій,але гроші зробили все.Їх треба всіх протестувати на рівень інтелекта по тестах IQ і також направити на поліграфологічне тестування,щоб ім поліграфолог задав запитання скільки в день заробляють і скільки після кожної зміни дають начальникові

ЛВ
Лихо Вам менти

Як на мене,це менший брат колишнього начальника УДАІ в Закарпатській області Довгомеля В.І.,той тоже хамло і також великий корупціонер,проходив по ДТП як водій,але гроші зробили все.Їх треба всіх протестувати на рівень інтелекта по тестах IQ і також направити на поліграфологічне тестування,щоб ім поліграфолог задав запитання скільки в день заробляють і скільки після кожної зміни дають начальникові

ЛВ
Лихо Вам менти

Як на мене,це менший брат колишнього начальника УДАІ в Закарпатській області Довгомеля В.І.,той тоже хамло і також великий корупціонер,проходив по ДТП як водій,але гроші зробили все.Їх треба всіх протестувати на рівень інтелекта по тестах IQ і також направити на поліграфологічне тестування,щоб ім поліграфолог задав запитання скільки в день заробляють і скільки після кожної зміни дають начальникові

В
ванзорік

Якшо чесно то шкода мені простих ментів. Зарплати у них мізерні, якшо не брати хабарі, то просто нема на шо жити.

П
патриоту

причины остановки на 99% это бабла срубить по легкому, че ты тут втираешь умник...

С
славик

а-ха-ха водитель молодец

P
plesen

мент бычара конченный

1
125

мукачівець, одно діло остановите беспричини аби узнати чи нормально всьо з водітєльом . а він придумовує херню всяку .

М
мукачівець

Добре писати звільнити паскуду. Я водій як і всі водії.А коли ситуація пяний вжопу водій калічить дітей,пішеходів недай бог,тоді шо кричиться де менти. Самаго інколи дратує безпідставна зупинка,але краще як писали зупинитися на 2мин.ніж пяниць боятися за рульом

1
125

Всі ставте регістратори !!! они бояться і не прогібайтеся под нима !! старайтеся доказати свою невиновність

Ю
юра

двох думок бути не може-тільки звільнення

1
1

звільнити паскуду. а ліпше забити))))

Т
Тімбо

Правда така, що даїшники звикли зупиняти ПРОСТО ТАК. І ця новочасна мода на "причину зупинки" - це посягання на їхній комфорт, на їхню усталену звичку. Ясно, що їх це дратує. В Європі зупиняють набагато рідше і суто по ділу, хто їздив, той знає. А в нас таке, ляляля, сей мені ся не полюбив, ану ставай.

В
Вася

Молодец водитель еще бы и помог тебе этих п.....в напрягать это твари обласники им типа все похер ненавижу их тварей!!!!!!!!!!

П
патріот

Хочете причини зупинки? Наприклад: інспектору здалося що за кермом автомобіля, людина яка перебуває в розшуку, а на розводі кожного дня зачитують оріентіровки, і попросити показати посвідчення... Ще можна навести багато прикладів.

Т
Тімбо

Хз, з одного боку, такі водії-оператори свідомо чи ні, але вже налаштовані на провокативну поведінку з метою отримати смачне відео. З іншого ж боку даїшники ті ще підараси, сама природа нашого даїшника - доїння водіїв. На Заході правоохоронців не бояться, але поважають, у нас навпаки: страх перед людиною у формі, але водночас зневага, висміювання. Наш даїшник - герой анекдотів, а не авторитет.

П
патріот

Якщо ви не порушуєте правил дорожнього руху, і знаєте ПДР, то ніякий працівник міліції вас не оштрафує, а ви хочете, і пяним за рульом бути, і під знак піти, і.т.д. і щоб за це нічого не було, неправі працівники міліції в тому, що беруть гроші від водіїв, але їх змушує начальство... у кожного є своя робота.

НМ
Не мент

Воділа конечно га..он- мудак очкастий. Надримбає мозги гаїшникам і сам у драча. А простив шоферам потім розлючених ментов ублажняти і упити пів-деци після роботи немош - сегінь нарід...

Ю
Юра

Боже та будь ти чоловіком та покажи тех паспорт і права, кіть нічого не нарушив та такой через 3 минути уїдеш! нет треба пів години сперечатися по поводу "причини зупинки"

A
anonymous

патріот, зобов"язаний, але якщо на це є законні ПІДСТАВИ ДЛЯ ЗУПИНКИ ПРАЦІВНИКОМ ДЕРЖАВТОІНСПЕКЦІЇ МВС ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ.

О
Олександр

Бик не образований, а не інспектор ДАІ. Я думаю що самою адекватною реакцією його керівництва - гнати у шию таких інспекторів. Тоді швидше за все вони збережуть свою честь і гідність!!! У противному випадку підуть вони разом з такими інспекторами.

A
any

Молодец! коли я побачив як водій виймає пачку паперів я зрозім шо даїшнику буде соромно=))))) всіх їх так!!

Р
Радар

Я сього добре знаву, поки не взяв 50 грн. "за простотак" - дотіть ся ня нелишив, ПАСКУДА! Казав 3,14-дар шо вать рішайме на місті, авать у отдел... я знаю шо він немав право так робити, але я ДУЖЕ спішив - і нічого до того непорушував, а ось полтінника лишився!

А
Андрій

до Патріота Автомобіль ДАІ з самого початку стоїть з порушенням пункту ПДР 15.9: 15.9. Зупинка забороняється: ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга; Авто ДАІ забов'язане стоять 10 метрыв выд або до повороту. На выдео бачимо, що воно стоїть з порушенням. ЯК ПОРУШНИК ПДР УКРАЇНИ МОЖЕ ВИЯВЛЯТИ ПОРУШЕННЯ В ІНШИХ ЛЮДЕЙ? Це 1. 2. Водій, не забов'язаний звертатись до інспектора по призвіщу. Це бажання самого водія. А от інспектор повинен згідно закона України про міліцію. 3. Інспектор не одноразово хамив, чим порушив достатньо приказів,законів, щоб на нього скласти не 1 протокол і не 1 догану.

А
Андрій

Я зустрічав і більш "вихованіших", а особливо з обласного відділа

П
патріот

Обидва як і водій так і працівник ДАІ слабо знають свої обовязки, працівники ДАІ порушили закон ПДР, та наказ №1111 де забороняється зупиняти транспортні засоби в зоні залізничного переїзду, а причин зупинки можна назвати безліч, а водій теж поводився по хамський, де написано, чи правилах, чи в укр.мові, що звертатися потрібно на "ВИ", ???? Покажіть мені будь ласка. А документи він показати зобовязаний...незалежно від причини зупинки працівникам міліції...обох треба на переатестацію.

M
McMurphy

На кол його!!!!!!!!!!!!!!

В
Водій

Місце події - залізничний переїзд біля меблевого комбінату в м. Мукачево.

1
111

Мукачево, вул.Свалявська

У
Украінка

Це все пройсходило в м.Мукачеві

Читайте також