У Мукачеві планують реконструювати 4 парки. Стартувало обговорення (ПРОЕКТИ, ВІДЕО)

88
72

У розпорядженні редакції Mukachevo.net з'явились проекти 2-х з них - парку в мікрорайоні Підгоряни та парку Горького, якого між іншим, планують також переіменувати.

У першу чергу, мукачівські комунальники планують реконструювати рекреаційну зону у мікрорайоні Підгоряни, що знаходиться на перехресті вулиць Шишкіна-Верді-Закарпатська.

Після обговорення та можливого внесення змін, проект планується до затвердження. 

Як видно на фото проекту, планується встановлення дитячих ігрових майданчиків, пішохідних доріжок та лавочок для відпочинку. Дуже цікаво розроблені схеми посадки газонів та дерев.

Планується також реконструкція освітлення. 

Ось як усе має виглядати за попереднім проектом.

Цікавою та креативною виходить і реконструкція центрального парку відпочинку у Мукачеві, відомого як парк імені Максима Горького. 

Варто відзначити, що ініціатори планують змінити назву. На яку саме, поки не уточнюється. Йтиме громадське обговорення. Робоча назва - Парк "Злагода".

Встановляться великі ворота на вході у парк, а також декоративні арки. 

Ось як усе має виглядати згідно з попереднім проектом:

Крім того, за словами начальника Управління міського господарства, заступника міського голови Віталія Гільтайчука, буде представлено проект реконструкції найбільшого мукачівського парку - Парку Перемоги. Поект доопрацьовується, і буде представлений згодом.

Активістами була також винесена пропозиція встановити у Парку Перемоги скейтпарк та великий майданчик, обгорожений, для вигулювання собак.

Реконструюють і парк в мікрорайоні "Черьомушки", навпроти пожежної частини. Його планують оновити до попереднього стану. 

Усі ці напрацювання і не тільки офіційно були представлені громадськості на брифінгу в Ратуші у вівторок, 31 березня. 

Роман Лендєл, Мукачево.net

Коментарі

Ж
житель

ужас берет. когда это все построят -не будет покоя ни старым ни малым. страшно будет белье на балкон повесить-а вдруг кто-то вздумает сигарету"фричнуть".всего 4 метра от окон.гдеже правила безопасности и кто подумал о людях??????

С
Сергей

И ещё. На повороте, после центра здоровья "Янка" выбита шашка и есть постоянный риск столкновения автомобилей при объезде образовавшейся ямы.Делают парк, а небольшую яму некому заделать. Ждёте аварии, а потом будут нелепые оправдания.

ЗД
ЗРОБІТЬ ДОРОГИ А НЕ ВИКИДУЙТЕ гроші на вітер

1

С
Сергей

Когда благоустроили парк Горького и «Комсомольский», тоже не учли менталитет пересічного громадянина Мукачева и не только. Под лавками оставляют кучи мусора, остатки еды, пустые бутылки. «Комсомольский» парк удалён от центра и его посещаемость незначительна. Тем не менее, мусора полно под лавками и на дорожках. А в планируемом по ул. Шишкина парке будет новый бомжатник. Если уж некуда девать деньги, то почему не сделать парк дальше, с другой стороны, от церкви в сторону ЗКЛ. Там окна домов достаточно далеко от парка и места больше. И, наконец, в этом месте проходят подземные коммуникации. Каждый месяц водоканал копает то в одном, то в другом месте, где планируется парк.

С
Сергей

Интересно, кому в голову пришла идея делать парк под окнами многоквартирных домов? Сейчас здесь зелёная зона, защищающая от пыли машин и маршруток. Если будет сделано это безумие под предлогом «улучшения отдыха» граждан, то на лавках будут сидеть только бомжи и пьяницы. Тени там не будет т.к. деревья растут очень долго. Лучше бы благоустроили внутренние дворы в доме №8 по ул. Индустриальной и убрали мусорную свалку, которую устроили возле контейнеров. Теперь это филиал представителей ромского табора, которые ковыряясь о мусорных баках в поисках остатков пищи и металла загаживают окружающую территорию. До сих пор не решён вопрос переноса контейнеров для мусора в другое место, а мест для этого хватает. Так ещё придумали парк под окнами. В этом планируемом парке будет в ночное время гомон алкашей под окнами спящих жителей и постоянные вызовы милиции навести порядок. В итоге –днём крики детей под окнами, вечером и ночью бомжей и алкашей. Когда благоустроили парк Горького и «Комсомольский»

Ю
Юрко

Можна було б по вул.Парканія з вул.Грушевського горби повирівнюватии а то проїхати нормально не можна на авто. по деяких тотуарах з дитячим візочком взагалі проїхати не можливо.

В
вася

99% ничего не буде

М
Маринка

Ну, може хоча б мої майбутні діти будуть гуляти в парку позаду свого будинку, а не по поляні переритій бульдозером, де через траву не видно - підеш по рівному,чи зламаєш ногу в якійсь ямі... Те , що там твориться на даний момент - просто ппц... Ці дерева, які повністю перекривають сонячне світло - в кімнаті вічна темрява.... Надіюсь цей проект все ж таки відтворять в реальному житті.

ДМ
до МУКАЧІВКИ З РАТУШІ

Питань не має, але називайте ціну таких проектів і відрізняйте перше від другого, що важливіше, коли в тебе в квартирі капає дощ через цуравий дах, коли на вулиці не має каналізації, коли дись 80 відсотків всіх водяних труб по місту підлягають негайній заміні, коли деякими вулицями не мож проїхати на велосипеді, чи ваша показуха парки і лавочки для голодних людей. Кстаті, ко відів останні ціни на елементарні ліки в аптеках. Скоро люди будуть вмирати на вулицях як собаки, бо нич уже не доступне для пенсіонерів, а вам давай красиві картинки на парки, бо кось там у долі. Так спустіться на грішну землю і засвідати у сьої долбаної влади (Янкович тепер ангел) як жити народу простому. Умніки хринові.

М
МУКАЧІВКА))))

Я В ШОЦІ ВІД ЦИХ УБОГИХ КОМЕНТАРІВ!!!!!!! ЦЕ Ж ДЛЯ ВАС РОБИТЬСЯ!! ДЕРЕВА ВИРУБИЛИ ТОМУ,ЩО ВОНИ ДУЖЕ СТАРІ,ЗАМІСТЬ НИХ ПОСТІЙНО ВИСАДЖУЮТЬ МОЛОДІ ДЕРЕВЦЯ. ПОДИВІТЬСЯ ЯКИЙ У НАС ГАРНИЙ ЦЕНТР,ВСЮДИ СТАРАЮТЬСЯ ПІДТРИМУВАТИ ЧИСТОТУ,ОЗЕЛЕНЮВАТИ ТЕРИТОРІЮ....ЗА ОДИН ДЕНЬ ЦЕ НЕ РОБИТЬСЯ.ТИМ БІЛЬШЕ,З ТАКИМИ ЖИТЕЛЯМИ,ЯК У НАС!! МЕНІ СОРОМНО,ЩО Я ЖИВУ ПОРЯД З ТАКИМИ ОБМЕЖЕНИМИ ОСОБАМИ!!!!!

ДС
до совет

там уже єден розумівся у мерії ( Лабош ) , типирь розуміеся у центрі занятості , у мерії таких не треба , там мавуть усі мовчати і слухати , всеобщий одобрямс , кіть нит , люстрація , скорочення і т.д. , проходили уже , ушо казати кіть у нас бюджет міста няньо складуе , ганьба сміх

ХВ
Хочу в парк

Пропоную трішечки переробити план розбудови парків. Починаємо план зі смітника у дворі біля 13 школи. Це просто буде центровий атракціон всіх парків! ГАНЬБА AVE + ІТВсервіс+.

ХВ
Хочу в парк

Ми вже в Росвигові на катку покатались ...

С
совет

п.Гільтайчук радимо більше Вам прислухатися до гласу народа, а не до вказівок мера, царьків. Ви молодий, розуміетеся на справах, можливо би Ви і виправили хоч декотрі помилки Ваших босів. А там і люди потягнуться до Вас, як не такого як усі там у мерії-встать, сесть, стоять по стойке смирно, когда бос на проводе!

П
Прелюдія

Точно, землю хочуть зтибзити! Це прелюдія, а закіньчиться як з територією військових містечок чи з територією за базаром

КО
к О

мнение людей никого особо не волнует, люди это просто мусор, увы....и нужны только когда выборы и на майдан согнать для массовости, чтоб свои черные делишки вершить. Вот такая правда жизни. А на улице Толстого вообще никого ни о чем не спрашивали, нагнали рабочих, техники и все, готово. Мукачево то, которое оно было при венграх или при русских больше нет. Сейчас здесь новая власть. И она вот такая, любуйтесь и кушайте на здоровье.

О
О

обращаюсь к "Я" я так думаю,что Нам давно уже не надо представлять НАШЕ будущее от наших"мерийных"руководителей,надо было выйти когда рубили и дозвили-ришеня проштормить,но уже срубили Вашу красоту,очень и очень жаль...,у Вас была там красота,но и у Вас там есть прокуратура,прошу сайт Мукачево.нет. показать ксерокопии "ришень" "умных" людей про дозвил вырубки дерев по городу с обоснованием,сайт умеет предоставлять всякие документы(ксерокопии),пусть Люди знают наших хероив.На территории водоканала на против Монастыря,начались постойки,вроде бы зона была защищенная от всяких таких дел,огорожена и охраняемая,теперь те жильцы Нам будут в воду сливать стоки в те резервуары и Мы с радостью будем "это" потреблять,про то что там нарыли-накопали не говорю-жуть,про сайт он меня не блокировал-не банил все теперь прошло,извиняюсь 100 раз,тупо через сайт меня блоканули,еще раз извиняюсь,и хорошо,что у Нас есть сайт где мы можем пообсуждать,а где мой любимы опонент "Закарпатец".невже убанили

Я
я

и представляю ближайшее будущее этих парков....трава и бурьян выше роста человека, а в них клещи и змеи живут, лавочки и мусорки поломанные, фонари разбитые, а между тротуарных плиток трава растет. И скажите, что это будет не так....а в итоге все тем закончится, что горисполком отдаст эту землю под застройку.

Я
я

а почему не спросители жителей улицы Л.Толстого прежде чем рубать красивые сакуры? И какая теперь улица лысая....Асфальт не положили, а деревья все срубили. Красота....теперь вся эта грязь уже на виду и сакуры не помогут.

СИ
САЙТ ИЗУЧАЙ ЧТО ТАКОЕ ДОС АТАКА "О"

Забанили текст о земле водоканала напротив монастыря

О
О

Извиняюсь,много делаю ошибок,...М-студия,в этой призентации,пропустила одну вещь,зеленую зону в черемушках,напротив пожарки ВОССТАНОВЯТ ДО ПРЕЖНЕГО УРОВНЯ,класс кто то вменяемый написал,а невминяемые пропустили-выходит неосознанно понимают,что в прошлом понарезали,а теперь надо восстанавливать до прежнего уровня.И мужчина на презентации выступал про парк Горького,про деревья что б не рубили старые,но так он осторожно,культурно намекнул дебилам,о ихней тупизне,а они мы постараемся максимально учесть Ваше мнение и по максимуму сохранить старые деревья,я не спец.,ну может у старых деревьев есть определенный срок биологической жизни,что б были безопасными для людей,НО не у всех видов сразу в один момент этот срок пришел,что б их рубить.Вот парк в Подгоряне будут типа делать,это наши красивые березки и клены,в этом месте значит срубят-да никто вам не даст их рубать,и парк можно и с ними сделать и досаживать меньше надо будет,вот надо с проэктом и поработать и доработать,а не руками махать

О
О

Знаете,когда смотришь,на "работу" УЖКХ,уже не хочется никаких проэктов-парков,ледовых дворцов,детских атракционов,односторонних движений,велодорожек,сусорных урн,светильников,автокругов-такое как будто детям дали денег,а они не знают куда их деть и кидаясь по рекламе,берут все подряд и ничего путное не покупают,потому,что все время покупали только мороженно- это называется непрофессионализм,.Если товарищ из Гильтайчук,не местный,то такой трудовой пыл понятен,это не он был пожарником,я вот не помню,если да-то полный спец попилить.Если парки заброшены,почистить,обпелить,(НЕ СПИЛИТЬ)-короче восстановить,если врач будет резать ноги и руки вместо того,что б лечить,то ему место как раз в нашей мэрии,да в принципе все к этому и идет-мэрия превращается в ХЫЖУ,еще б ее в желтый цвет покрасить.Вот не пойму вам чинушам, Люди,горожане должны сдесь объяснять простые вещи и просить обратить внимание на более нужные дела,а деревья и старика,ребенка может любой конченый подонок обидеть...

О
О

Да не могут "они"доконца ничего доделать,т.к.уже нету мозгов у "проэктантов",умные люди,патриоты своего города,такое варварство не делают,дела больше похожи на логику наркомана живущего одним днем,Вы посмотрите на эту "презентацию" похоже как детям дали комп. и они в первый раз в него играют,а самая "велико-проффесиональная"телерадиокомпания,с пеной у рта, в восторге,тратя эфирное время,показывает очередной похмелочный шедевр,нашей мерии-готовьте, денежку-ГОРОДЯНЕ опалатить очередную тупизну...,с кого денег брать то будут,со всех заводов и фабрик которые "работают" в 3 смены,и которым "не хватают"людей для "высокооплачиваемой"работы,ведь наша мэрия сделала великие "успехи" в поднятии экономики города.Рубить деревья,которые садили наши родители еще со школьных времен,КОТ им позволил,смысл этого,это уже далеко не санитарная рубка-это уже психоз,у "НИХ" ТОЛЬКО НА ЭТО И ПОДНИМАЕТСЯ РУКА,ПОТОМУ,ЧТО ДРУГОЕ УЖЕ НЕ ПОДНИМАЕТСЯ.А ведь Мукачево когдато называли одним из зеленых городов Страны

Ж
Житель

В парке Горького (у меня ассоциируется не с писателем, а с рок-группой :) ) множество шикарных, красивых деревьев. Их тоже спилят? Вместе с картинками надо выкладывать и концепцию парка, масштабы реконструкции. Просто можно немного "подшаманить", дорожки переложить, восстановить фонтан рядом с кафе, напротив поликлиники. Неужели у кого-то поднимется рука спилить кусты самшита возрастом в несколько десятилетий? Ну крайне убогая визуализация... Ну очень уж... Для того же Архикада есть множество библиотек с качественными объектами и текстурами. Не отображает действительности, реальной ситуации, поэтому сложно воссоздать целостную финальную картинку. Имхо, надо ещё поработать, уважаемые проектанты. Лучше выложить генплан, чем незаконченные фрагменты.

7
777

могли б шось зробити і позаду Багіри....у Росвигові а то ділянка велика закрита від автомобільних доріг.А мами з дітками переважно розміщуються біль фонтана навколо якого купа вихлопних газів і постійний рух машин!!!можна б було зробити на цій ділянці підземну автопарківку з гарною закритою парковою зоною.....

ПО
Підтримую оратора під ніком "О"

Вирізали весь парк біля лікарні >_< Я розумію, що сакури - це гарно, але не випилювати ж весь парк заради убогої кафешки.

Л
люд

люди скоро вибори так що думайте чи цим бездарям манякам опять дати владу, полезного і першочергового нич не роблять, лим піаряться.

О
О

О они уже парк Победы облагородили,тени летом будет немерянн и трава теперь пропадет ,какой-то там маньяк поселился в ратуше-деревья режут и режут,уже наверное не надо нам парков,а то без деревьев останемся,пускай расскажут,какой умник порешал рубить деревья-это ужас какой-то,режут и режут,ведь был же нормальный парк победы и начали благоустрий-это посмотрите что натворили...,можно ведь было убрать обрезать,ведь красивые ж были деревья.В нашем УМГ ватой пророс мозг и пропит на праздниках вина,смотришь на эти лица-палата номер 6,и главное они там еще верят в то что они что то правильное делают,картинки в комп наснимали,руками машут по умняку,а когда это все вырастит,с чего деньги,скольким парням с АТО и их семьям в вы помогли,вот такие надо картинки показывать,вы взрослые люди а дурью маетесь,не надо страдать,займитесь нужным делом для НАРОДА И ГОРОДА,потом парки будем строить,только старые не рубите уже,проведите голосование и увидите какой процент людей против вашей тупой резни,

С
саша

які всі дурні, поговорять і толку з того, а коло таких грандіозних реконструкцій парків перші чиновники міста не одну собі хатинку побудують чи бізнес прикуплять та й рахують що з такими коментарями при т ому, що половина з них удаляють і чистять, ця тема пройшла громадське обговорення. Одним словом - флаг вам люди в руки і далі скачіть на майдані, а ми тут погаздуємо уже не перший рік.

СК
Сергій К

Парк імені Зріні, Корятовича, Балоги або просто нейтрального Святого Мартина

*
***

21 століття на дворі а в подгоряні каналізації немає , точніше є але не всюди , доста ганьба , на крилова до речі її теж нема , мукачево це європейське місто з вигрібними ямами коло капур , но но

5
55555

останній коментар та коментар гістя 89 просто супер правда, все робиться для замулювання очей містянам та де ще що мож украсти. Невже чиновники такі тупі, що вони не можуть відрізнити найбільш актуальні і необхідні питання для містян від другорядних. Не вірю, тут є фінансовий інтерес. А люди вже після двох майданів зневірилися у продажну і корумповану владу, а мерії це лиш і треба, немає ніякого контролю з боку громадськості, а всі тіпа громадські ради є ручними і своїми.

M
Mulidran

це не просто мафія, це спрут, це ракова пухлина. Воно душить і гребе під себе просто УСЕ. добре, нехай, хоче воно піару для сина, треба ж "наслєдніка прєстола" в люди вивести, нехай. Але займися нагальними проблемами: дороги + парковка, вода, електролінії. Не треба останні соки з підприємців тягнути, не треба робити платну медицину. Не треба хапати усю землю під будівництво. Змусити ДАЇ працювати, а не лиш здавати черпак-норму. І всі ці громадські обговорення - навіщо ці загравання із народом? Зроби всі рішення ратуші прозорими, відмовся від дерибану. ОТОДІ буде довіра якась. Може. Її треба завоювати. Інакше - тотальний барвоград.

М
Мукачівець

коли буде проект парка перемоги?

М
Мукачівець

потрібно вело доріжки яких в місті ще нема, і хороше освітлення в парку Горького стовби стоять а не світяться! вело доріжки велика проблема добре коли ти ідешь один на велосипеді а коли з сім'ею!

Г8
Гість 89

Хіба у місті вже немає інших проблем? Залишились лише парки? 1. Діти безпризорні по вулицям ходять, бо ніхто ними не займається. Секцій та кружків у місті безкоштовних немає. 2. Мережі водопроводу та каналізації у місті страшенно застаріли. Вода в Мукачево одна з найдорожчих по Україні, а водоканал збиткове підприємство.

І
ілько

хотілос бо увідіти фінансовий отчот на сі роботи.тогди увидиме кілько поклали у жеб

Н
ната

я і незнало шо таке в мене в дворі будуть робити

І
іван

повіште людям кілько грошей заплатили за ці картинки і якій фірмі і кілько буде стояти документація на ці фантастичні горе парки, коли половина людей жиє у проголод, то вони охрінєют від сум. А на щот краж на деревах і квітах, то треба глянути яку хатинку собі на цій темі побудував товстий чиновник (був на місці Гільтайчука) Ігорь. Так тримати далі і може людям терпець увірветься, бо на місцях крадуть не менше як у Києві і якщо на державному рівні іде хоч якась борьба з корупцією, то на місцях вона процвітає повним ходом після другої революції.

Я
Я

У нашего мера - дома, во дворе, грядок хуже чем в цыганском таборе- и он что то нам может сделать приличное, разве, что наши деньги в свой карман поставить, набив при этом и карман своего шефа!

SO
Sound of Music

А ялинки ко у центрі порізав, обіцяли посадити штось, і де то-то? Аха, тіпа уже посадили (чічки), бабло поділено....

ЮМ
юра мункач

дуже гарно! так гарно як той проект (макет) памятника Св.Мартина який знаходиться у ратуші на другому поверсі. Нам покажуть ще багато проектів , може ще й фільм знімуть в 3 Д ... а на самому ділі нас усіх просто будуть продовжувати обкрадати, привласнювати будівлі, землю... одним словом ніц не змінюєся... До речі на парк гроші знайти можуть а заклади позашкільної освіти закривають, на них просто вкрасти не вдається. як мені ці наші чиновники мукачівські набридли.

Я
я

на картинках очень красиво, а в реальности как будет?

ДЛ
до Лєни

+100%

М
Мукачівець

Обов'язково потрібно врахувати в проектах парків велодоріжки, якщо ми хочемо підтримувати і розвивати в місті велорух. Також чи варто огороджувати парк, зокрема Горького парканом і закривати на ключ від відвідувачів. Як приємно літніми вечорами погуляти по гарному, охайному парку?За кордоном до речі парки не огороджують. Якщо передбачено відеоспостереження, патрулювання працівниками муніципальної міліції і ВАГОМА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І ШТРАФИ за порушення, чи не достатньо цього?

М
Місцевий

Шановне панство, приємно, що думаєте про місце відпочинку пенсіонерів та вагітних з дітками, але є юнаки які проживають в багатоповерхівках, яким бракує місця для футбольної площадки, баскетбольної, бо в майбутньому вечорами в цомуж парку вони будуть займатися протизаконною діяльністю.Навчіться підходити до питань комплексно і обдумано.

Л
Лена

А парк перед готельно-ресторанним комплексом "Інтурист" ? Невже він має бути таким запущеним ? Якщо ресторан у власності Швардака ,то потрібно зобов"язати власник дбати і про прилеглу територію.(Очистити від сміття, зробити доріжки,поставити лавочки,навести порядок з освітленням та танцплощадкою ) А взагалі проекти хороші,лиш не залишилися б вони на папері .

55555 ПРАВДУ КАЖЕ

ТАМ І ТАК НОРМАЛЬНО У ПАРКУ А ГРОШІ ТРЕБА НА ДОРОГИ І КАЧЕСТВЕННІ ДОРОГИ ІЗ ПРОВІРКОВ АСВАЛЬТА А НЕ ЛЮДЯМ ПАРКИ РАС НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК У ПОДГОРЯНІ ДЕСЬТЕ ЛЮДЁМ ОБІЦЯЛИ КАЖДІ ВИБОРИ ШО НАВЕДЕТЕ ТАМ ПОРЯДОК А НЕ ТРЕБА УКЛАСТИ У ПАРК ГРОШІ БО ТАМ БАЛОГА ОФІСИ СТРОІТЬ !!! ВСЁ ПРОДУМАНО ДУЖЕ КРАСИВО А КОЛО ПАРКА МОШЬ І ОФІСИ ДОСТРОІТИ БО ТО ТРЕБА БАЛОГАМ ТРЕБА СИХ ЦАРЬКІВ ПОТИХИ ГНАТИ АНЕ РОСШИРЯТИ !! ДА ЗРОБИВ ВІКТОР ІВАНОВИЧ ДУЖЕ МНОГО ВСЁГО ЗА СЕ ПОДЯКА ЁМУ !! ТАКШО ЗАМОРОСЬ ТЕ ВИ ПАРК А РОБІТЬ КРАСИВІ ПАРКИ ПЕНТАГОН ЧЕРЁМУШКИ ДОСИ ПОДГОРЯНО ТАМ ТРЕБА ГРОШІ ВКЛАДУВАТИ АНЕ У ВАШІ ОФІСИ ВИ ЛЮДИ НЕ ЗАМІТИЛИ ПОРЯДКИ ІДУТЬ ЛЕМ ТАМ ДЕ ТРЕБА РОСКРУТИ ТИ ЇХНІ ОБЕКТИ А ЗА ЛЮДЕЙ НІКОМУ ПОДУМАТИ ШО У ПЕНТАГОНІ ЖИЕ 5 СІЛ ЛЮДЕЙ ТАМ ТРЕБА ІМ КУДИСЬ ДІВАТИСЯ

А
Азариэль

По-моему шикарный парк. Мне бы хотелось там гулять.

С
Скептик

Чим більше читаю коментарів, тим більше мені подобаються ці проекти. Таке враження, що 90 % коментаторів це Сергії Юрійовичі Белякови з Таганрогу, що сидять на дивані, чешуть те, що між ногами, і коментують телевізійні передачі.

5
55555

чорт би вас побрав злодіїв, лим теми дерев і парків, де найлегше вкрасти і одмити гроші, лим за ці примітивні рахунки кілко пішло грошей і взагалі, витрачені суми на аналогічні проекти нигде не вказані, людям не доводяться, Спочатку треба відремонтувати дороги, криші, тротуари а потім вішати лапшу по ПАРКАМ і ДЕРЕВАМ, чомусь тема грошовитих лежачих поліцейських і кілець чогось затихла. По місту шляються десятки психічно хворих, інвалідів, безпритульних і мож ьи зробити хоч одне комунальне приміщення, де ці бідні люди могли б перекусити, відпочити, помитись і т.д. та тут много не вкрадеж.

7
7777

а чого не напишете про тих наших городських умників із ратуші шо дали команду зрізати сакури на Л. Толстого????? вони ж уже мали зацвісти днями!!! розум і совість хоть якась лишилася????

Т
Телеп

коли вже хоч щось в бороктелепі начнуть робити. Зробіть людям людську дорогу а потім вже про парки думайте.

7
77777

сначала парк на замок а потім город обгородити колючою проволкою і зогнати туда чилядь най роблять для пана а пан буде командувати та жиріти!!! блін до чого дурний у нас народ!! не знають шо завтра їх чекає а переживають шоб пани побільше грошей отмили на таких проектах та просять більше фото залити!!! ну не дауни!!

ДД
до до василя

Так нехай би того власника ділянки зобовязали привести її у якійсь елементарний порядок!

ТТ
тінь тіней

бачу єдина проблема в місті це тіні тіней які дають тінь на лавиці))) та то ж треба роки щоб ті дерева які посадять дали якийсь затишок, це вже для наших дітей робиться, а нам краще чим можемо допомагати

1
1

влітку можна буде загора дерев ноль

ДВ
До василя

Позаду Багіри то приватна ділянка, а так добре хоч щось роблять, ще й у громадськості спитали що вони думають- ЦЕ МАБУДЬ ВПЕРШЕ!

В
Василь

Усе таке примітивне у цих проектах, убоге, немає жодної новинки, ізюмінки... А памятник Олексію Максимовичу куди подінете... Можна булоб щось зробити в Росвигові за Багірою, там такий простір пустує, бур'яном заростає.

ІУ
Іван Удут

не бачу доріжок для велосипедів. Як мінімум в Перемоги та Горького могли б передбачити

СЧ
Сергій Чередниченко

Треба обов"язково перейменувати парк Горького...

И
Иван

А практика використання парків із режимом роботи це звичайна справа, так було ще в радянські часи і впринципі це хороша ідея.В Європі також багато парків мають свій режим роботи. Хотів би попросити редакцію залити більше світлин усіх проектів, задля жвавого обговорення та здорової критики.Дуже цікава ця тема з парками і чудово, що ваша редакція так добре висвітлює цей процес.

И
Иван

Хотів би зазначити що ідея реконструкції парків просто чудова, але реалізація на трійочку уже на стадії проектів,маю надію що до моїх порад прислухаються та відкорегують проекти. Я маю декілька зауважень щодо парку в підгорянах: дерева мають давати тінь для лавиць , а на тих лавицях, що в центрі ніхто влітку не буде сидіти, той хто проектував цей сквер мабуть ніколи не проектував парки, всі знають що біля лавиць має бути тінь, це ж стосується і лавиць при дорожці бо дерева там занадто далеко і не даватимуть тінь на лавиці. Також претензії і до композиції скверу, в парках мають бути комозиційні акценти , домінанти , солітери, массиви та групи. Крім того потрібно враховувати і те , як він виглядатиме взимку, тобто включати в проект вічнозелені рослини. І наостанок бачу на проекті багато газону, газон це звісно гарно , але знаючи як за ним у нас доглядають ,то така кількість відркитих масивів викликає сумніви. І не забудьте про смітники біля лавиць.

4
444

які перейменувати у бандеру

ГУ
Громадянин України

Заберіть назву з воріт. Це дуже убого виглядає. П.С.to PriesT скупість в оплаті роботи дизайнерів і веде до таких жахливих зображень.

П
ПКО

А в ПЕНТАГОНІ? Який гарний можна зробити центральний вхід в Пентагон депошта магазини а то там кущі для псів яких вигулюють цілими днями їх господарі .Ну будьде такі добрі зробіть щось в пентагоні бо хочеться жити в красивому.

Е
Еколог

мало дерев

7
78

ой скільки грошей на імпортні дерева перейдуть комусь у карман старі схеми а й бо діють позирайте який я вже багатий

P
PriesT

Страшні картини. Невже немає в нас нормальних ландшафтних дизайнерів? Убогістю, провінційністю аж тягне від цих "проектів". Організуйте конкурс, люди добрі.

М
Мукачівка

Звучить і виглдає дуже гарно! хотілося б знати і бачити коли почнеться реалізація, чи це тільки плани?

О
ООО

Прохання, щоб в реальності було більше дерев ніж на презинтації.

У
Ужгородець

Не стояти на місті, вже успіх. Головне від презентації перейти до реалізації

Читайте також