У Мукачеві ресторатори ретельно готуються до заборони куріння (ФОТО)

17
20

Адміністрації найпопулярніших закладів міста розробили спеціальні інформаційні флаєри для відвідувачів, аби уникнути непорозумінь після 16 грудня.

«Я проти куріння у закладах громадського харчування, хоча сам курю. Але в мене дитина і заходити у прокурені заклади – дуже неприємно. Тому я тільки «за» заборону куріння. Розумію, що окремим наших відвідувачам байдуже на це і не виключено, що будуть конфліктні ситуації, але я до цього себе морально готую», – розповів Мукачево.net власник мережі кав’ярень Time Олексій. Напередодні дня Х вони розробили інформаційні повідомлення, які розмістили у своїх закладах.

Заздалегідь про це подбали і в ресторані Daily, що в ТРЦ «Щодня». «Уже близько півроку у нашому закладі заборонено палити. Але попри це ми за кілька тижнів до набуття чинності заборони виготовили інформаційні флаєри на цю тему, аби уникнути непорозумінь та провокацій», – зазначила Мукачево.net адміністратор закладу Олена Кузьменко.

Більшість інших закладів міста також повідомляють за можливості своїх відвідувачів, але переважно усно та дуже сподіваються, що про заборону їм відомо.

Нагадаємо, що заборона набуває чинності у неділю, 16 грудня і її порушення може загрожувати кругленькими штрафами, насамперед, для власників закладів.

Коментарі

Т
ттт

до козла McMrphy:КОЛИСЬ КУРИВ ТА ТАКИМ КРУТИМ НЕ БУВ!

P
plesen

один из самых нужных и правильных законов принятых за последние несколько лет.

В
Вита

Вчера я видела как владелец Тайма сидел возле кафешки и смотрел сколько посетителей, очень упала посещамость а оренда там вроде около 30 тисяч грн. в месяц. Но закон я поддерживаю но его еще надо коректировать.

ПМ
Пані Марія

Ура! Я дуже рада! По-перше буде менше недопалків вздовж тротуарів і на зупинках! По-друге дітки, які сидять в кафе і їдять морозиво не будуть казати батькам, що вони теж, коли виростуть будуть курити (приклад дорослих!)По-третє - нація буде здоровіша!!! І ще багато-багато плюсів!!!

Ч
Читач

Про які права курців усі говорять? Прав ніяких немає, бо вони є шкідниками!!! Дитина народжується без сигарети. Святе її право на здорове існування - природа так зробила!!! А хто бажає травитись сигаретами - прошу в чисте поле, де немає навколо людей за 10 км !!! А подвійних ресторанів не буде. Це дурня. Запитайте у офіціантів, як їм приємно в тютюновому диму працювати багато годин...

K
Krasynia

Я за, щоб не курили на вулицях, але проти, щоб не курили в кафе!!Нехай зроблять розділені зали і поставлять хороші витяжки, от і все!Ніхто, ні на чиї права не зазіхатиме!Всім добре.... Вчора, люди перетворили в місця для паління свої машини...Компроміс у вигляді розділених залів, те, що треба!

Ч
Читач

Всіма руками і ногами за!!! 1. після походу в кафе, ресторан, бар виходиш прокопчений і смердючий 2. А коли ви шановні курці пихтите свої смородом що іншим дихати важко про права інших думаєте???

ZG
Z Georgia Bacho

в мене дитина....аргумент куриці...сиди вдома,або ходи в ресторани де не курять,таких також було багато.Людина має право вибору

ZG
Z Georgia Bacho

хай до них ходять хто не курить,я принципово не буду ходити в ресторани,якщо люди таке бидло,що погоджуються з владою і не відстоюють свої права то тут казати нічого....В нормальному ресторані повинен бути для курців і не курців зали.Влада Януковича бидлота

М
Микола

Я за цей закон двома руками!!! Задовбали курці. Завжди виходиш з кафе прокуреним. На вулиці якийсь гад попереду пихтить. Хай курять в резерваціях або в лікарнях під наглядом лікарів!!!

%
%

Когда идешь по улице и в лицо едкий дым выдыхаемый спереди идущим курильщиком, или на автобусной остановке среди людей не озабоченных этой дымящей соской, всегда есть такие "ущемленные" которым плевать на то, что они являются не приятным субъектом в обществе. Так чьи ущемляются права? - его который отравляет воздух и окружающих или мои,мое желание на чистый воздух,хотя он уже давно не чистый, и хилое поколение детей наших еще отравляют пропагандисты табачный картелей. Никак до бестолковых людей не доходит, что во все времена самым мощным оружием было ОРУЖИЕ ГЕНОЦИДА-ТАБАК,АЛКОГОЛЬ,НАРКОТИКИ,РАЗВРАТ,а деграданты уже побеждены своими руками! В корень зрите слепцы!

*
*****

Дуже правильний закон.І досить тут кричати про права курців,які самі труяться та труять інших.Куріть собі вдома скільки влізе.Треба дбати про право некурців дихати нормальним повітрям.

J
joska

Zakon dobrij, i lyudi potichenyku priviknuty,u europi takozs ne kurjaty v restoranax ,jaks4o je dva primis4enya odno dlya kurjas4ix a odno dlaya ne kurjas4ix i take praktikujetysya!

В
Валас

Ущемление констуционных прав!!! у нас как всегда один закон другому противостоит, из-за того что Гопники у ВР розселись

M
McMurphy

Я просто чітко вижу разницю між курящим образом життя і некурящим, і тих людей які її не видять треба ставити в такі умови які б примушували їх кидати курити. Повірте життя без сигарети даж намного більші можливості!!!!

=
=

McMurphy се лиж за то,бо ти кинув?)))))

І
ігор

І за 20 грн. будуть курити....

M
McMurphy

Права курців ущимляють з усіх сторон і як лиш можуть - то є світова тенденція. я уже півроку як кинув, тому повністю підтримую антитютюнову політику. ще не помішало б акцизи пару раз подняти щоб найдешевші сигарети коштували 20 гривень!!!!

Х
ххх

то закон на сигарети а травку з кавою можна

ПБ
Пан Баклажан

"Але в мене дитина..." Що за манія - любий маразм прикривати дітьми? Його дитина ходить по шалманах, де пьють та палять? То його проблема, а не шалманів чи пристойних кав"ярень. Якби суспільство було здорове ментально, то всі б спокійно роздились на заклади де палять та не палять, згідно наявності попиту. А так зараз половина закладів закриється - бо якійсь паскуди вирішили, що людина не має права на сигарету з кавою в теплому приміщенні...

Читайте також