У Мукачеві стартував бізнес-форум. Зібралося близько 200 учасників (ФОТО)

16
23

Відкрив подію міський голова Андрій Балога. Окремо учасників привітали представники міжнародних делегацій з Угорщини, Словаччини та Чехії.

– Триватиме подія 3 дні. Дякую усім, хто відгукнувся на наше запрошення і завітав до нас, а це близько 200 учасників не тільки з України, а і Європи, – повідомив Андрій Балога. – Для нас бізнес-форум – це, перш за все, предметна розмова з потенційними інвесторами. Ми готові у будь який момент говорити з кожним інвестором на рівних, а також маємо чіткі пропозиції від міста.

За словами міського голови Мукачева, мова йде про спеціальні умови для крупних інвесторів. Перше – це пільгові умови для оренди та придбання земельних ділянок. Ми вже виокремили 7 таких ділянок в межах міста з усіма необхідними комунікаціями. Друге – позбавлення крупних інвесторів пайової участі. І третє – повна підтримка від міста у інфраструктурних питаннях.

– Усі ці спеціальні умови діють не тільки для закордонних інвесторів, а й для українських. Будь який підприємець, який готовий створити в Мукачеві 500 і більше робочих місць, може розраховувати на ці спеціальні умови. Якщо навіть менше, ми також готові сприяти та допомагати. Тому запрошую усіх інвестувати в Мукачево. Давайте разом перетворимо Мукачево на потужний діловий центр Західної України та Європи, – наголосив Андрій Балога.

Програму бізнес-форуму та інші деталі його проведення шукайте у публікації

Слідом за міський головою спікери презентували на форумі перспективний план розвитку території колишнього аеропорту в Мукачеві, можливості спорудження ГЕС на Латориці, можливості співпраці ЄБРР з місцевим бізнесом, насамперед, малим та середнім. Презентаційну частину першого дня завершили презентації ключових експортоорієнтованих підприємств міста - Fischer, Flex, ЕНО, Точприлад, і підсумкова дискусія за участі керівників цих підприємств та міського голови Мукачева, яку модерував Володимир Панов.

Коментарі

В
Валентина

Мер Мукачева справжній молодець

E
Expert

Подивемося до чого цей капіталізм приведе. Для інозесців які на нас міліарди заробляють а нам як псам копійки платять, всі превілегії надаються- і земля за копійки і спрощені податки. Так наприклад Фішер. Хто би в Австрії за 308 євро в місяць працював там за 10 годин роботи получають мінімум 400євро не кажучи про медичне страхування яке має підприємство за кожного робітника платити платити.Так наприклад на фішері в Рід ім Інкрайсь в Австрії працюють лише 462 працівника а в Мукачеві 1500 А сировина - дерево в Австрії тоже дуже дороге не як в нас копійки.До тогож податки на забруднення навколишньго середовиже. Непереживайте австрійці дуже бережуть своє навколишне середовище. Я нічого проти немаю але давайте неперетворювати наше рідне Мукачево в капіталістичне місто. Потрібно також підтримувати маленький бізнес і власного виробника. Так наприклад малий бізнес в австрії складає 90 процентві і народ непогано живе.

РЗ
Рідне Закарпаття

Молодець, так тримати! Потрібно завжди рухатись вперед..

З
Знаючий

Ти бачив яка коцка на Театралці в Ужгороді? Не треба дурниці писати. Кстаті уже є проект що в центрі Мукачево усю коцку перекладуть на ліпше може даже бетонну основу. Терпіння треба мати

V
Vin

Инвестиции, бизнес . форуми. Авации миському голови. Елементарно коцку в центри до ладу не можуть привести. Пагорби а недорога. Ганьба.

О
Оксана

Андрій Вікторович, респект! Це вже реальні дії, а не пустопорожні обіцянки, популізм до якого звикла наша центральна влада. Успіхів вам надалі у ваших починаннях на благо Мукачева і мукачівців. З 1120 роком народження Мукачево!!!

П
Перечинець

Не погоджуюся з Читачкою.Молодих людей,які сьогодні шукають роботу у нас багато.Звично,що частина робочої сили за кордоном,але коли землякам запропонувати хорошу роботу та зарплату,плюс доставку до місця роботи, то навряд чи будуть вільні вакансії.

О
Олег

Закарпатські гори можуть бути привабливою інвестиційною платформою! Воловеччина радо прийме інвесторів!!

Б
Безик

Мукачево МОЛОДЦІ. Є на кого рівнятись.

ПЗ
просто закрпатець

Адрій Вікторович показує приклад своїм колегам!

П
Перечинець

Безумовно, що Мукачево гарне європейське місто.Перспективний молодий мер дійсно багато встиг зробити за короткий термін перебування на посаді.Організований бізнес-форум обов"язково принесе хороші результати як для Мукачева, так і для нашої області.

І
Іван

нарадуватися не можу розквіту Мукачева. Дякую меру, що тримає слово і всі обіцянки виконує. Народ нарешті починає вірити владі, наш міський голова повернув ту довіру

І
інвестор

Хоча би один із мерів України думає про майбутнє громади!!!

П
патріот

Це надзвичайно важливо і непросто у наш час організувати такого рівня форум. А ще важливіше - майбунє Мукачева. Успіхів та реалізації задуманого.

В
Волівчанин

Закарпаття чудовий край! Привабливий для бізнесу та інвесторів. То ж саме за допомогою таких форумів і можна залучити якісь реальні інвестиції. Супер!

В
Ваня

місто Мукачеве показує приклад всім іншим приклад щодо залучення інвестицій.

В
Верховинка

Я думаю, що форум у Мукачево дасть поштовх для розвитку бізнесу і в інших районах Закарпаття. Мукачево це бізнесовий та культурний центр Закарпаття. Як не крути, а це заслуга Балог

К
Костя

Бізнес працює і розвивається там, де влада цьому сприяє. Мукачево є саме таким містом!

У
Ужгород

дай Бог іншим містам такого мера

Ч
Читачка

Інвестори може і вкладуть інвестиції. Але де вже тут знайдуть робочу силу. Всі повиїзжали на заробітки, з тих мало хто повернеться. А ті хто ще тут вже працюють на діючих підприємствах.

Б
безробітний

може жителі отримають достойну роботу і зарплати?

Ч
Чоловік

Це дуже класно, можливо вкладуть у місто якусь копійку західні інвестори

У
Ужгородець

Респект мукачівському голові, чого хочеться бачити від Ужгорода .

Читайте також