У Мукачеві страшна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

29
228

За півгодини вщент згорів логойдівський ринок, що у Росвигові.

 

У неділю, 21 серпня о 15.21 в чергову пожежну частину Мукачева надійшло повідомлення про займання на території продовльчого, так званого логойдівського ринку в Росвигові.
 
За попередньою інформацією, причиною займання стало: або вибух газового балону в пекарні, яка розташована впритул до торгових рядів, або через замикання проводки в одному з торгівельних ларків.
 
За 10 хвилин на місце подій прибули дві пожежні машини, однак, за словами очевидців, води в машинах не виявилося. У МНС цю інформацію спростовують. Кореспондент Мукачево.net, який прибув на подію близько 15.45, стверджує, що у пожежних машинах, які приїхали першими, вода була, але вкрай обмаль. Натомість були проблеми з екіпіруванням та обладнанням - шлангами, кріпленнями, а також злагодженістю роботи.
 
Одним з перших, хто прибув на пожежу був міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл. Дещо згодом прибув і начальник обласного управління МНС Мирослав Щербей.
 
Аргументом на користь першої версії щодо причин займання є те, що саме дах та будівля пекарні першою згоріла вщент. Близько 15.50 пожежникам вдалося відбити від вогню основну будівлю комплекса, де знаходяться продмагазин, піцерія та адміністрація. Допоміг у цьому й вітер, який поривами здіймався у південно-східному напрямку. Відтак вогонь відразу почав проникати крізь торгівельні ряди, зведенні два роки тому з ламберії (одне торгове місце людям обійшлося в $15 тис.). За півгодини полум'я впритул підібралося до останнього з рядів, звідки торгівці ще намагалися врятувати бодай щось.
 
Близько 16.15 на допомогу мукачівським колегами прибули пожежники з Сваляви, Іршави, Дерцена (село під Береговом). Також прибули і автомобілі з водоканалу, які й стали основним джерелом води для гасіння. Крім того, пожежники щоразу їздили за водою до фонтану на Площі Злагоди.
 
Допомагали пожежникам й прості люди, переважно торговці. Як тільки ті запримітили вогонь, частина з них відразу організувала живий ланцюг та доставляла воду з канави. Власними силами людям вдалося зупинити вогонь на підході до продовольчої частини ринку та крайніх кіосків.
 
Слід відзначити, що ніхто не відімкнув від електропостачання ринок. Відтак, чим далі проникав вогонь крізь ряди, було чутно вибухи.
 
Локалізувати пожежу вдалося близько 16.30.

Усі фото з пожежі можна переглянути тут

Усі ВІДЕО можна переглянути тут

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Ш
Шрам

"Жителька",что дальше? А вот же: "Зирка" загорелась...Сама,конечно... А много раньше(почти начало "удивительных событий" в нашем городе)-"Школярик" завалили... Хлопцы кушать хотят. А аппетит,как известно,приходит во время еды. Трапеза,собственно,началась по-настоящему от расстрела Геши. Мы ж выросли при социализме и читать между строк научены хорошо...

ЖР
житель района

прошло пару дней и о трагедии на рынке уже подзабыли , всем хорошо , но за предпринимателей забыли.Очень сердце кровью обливается, когда проходишь мимо и смотришь в глаза отчаянных людей у которых даже нет искорки и смысла жизни , люди которые потеряли все и которые не смотря на все не останавливаются и пытаются сдвинуть с мертвой точки колесо.Люди которые ждут теплого слова , поддержки остались со своими проблемами , которые со слезами на глазах и камнем на сердце - остаются оптимистами. Я искренне сочувствую Вам всем и дай Вам Бог сил встать с коленей на ноги и чтоб Вас и о Нас всех не забывали те люди , за которых Мы в свое время отдали голос , чтоб нас защищали и мы чувствовали себя людьми со своими правами на жизнь ,,,

ДВ
дятько Ваня

Просто у на живуть не по Законам а по Принцепам !!!!

Ж
Жителька

Согласна с Лоци о накрутке цен, и все прекрасно знаю что на на нашем базарчике цены самые высокие, но тем нимение есть покупатели.Взять только игрушки, это то что я знаю сама, на складе игрушка стоит 7 грн. а на базарчике тоже самая стоит около 60 грн. Вот потом и не говорите что нету спекуляции.Хотя с другой стороны издавна такие перекупщики на этом жили.Конечно жалко людей которые потеряли всё и их винить тут нету смысла, это был их хлеб.Хотя с другой стороны послушать разговоры щас проходя по улице, чесно говоря обурели пострадавшие уже загибают цены ппц, мол на 30-50 тыс у.о. убытки. Народ не загоняйтесь. Не думайте что вокруг все настолько глупые чтоб поверить в это.

T
trini

Зробіть статтю. + поїдьте в дерцен хай покажуть з чим працюють вони (добровольці) і покажіть з чим наші. (ДЕРЦЕНСЬКІ:кожен одягнений по фулу, кожен має радіостанцію та сигналізатор збору команди, одна машина на підвіз людей, 1 пожарка по фулу оснащена тиск 22 атмосфери(4 етажа), 1 водовоз, 1 автономний насос який і гасити може, 1 моторна лодка, мають ще гідравлічні щипці для різання машин )- добровольці і не отримують зарплати , ніякої благодарності їм не дають і не пригадують їх після пожарів очільники МНС а часто дерценські роблять всю роботу місто них а МНС стоїть і курить збоку.

C
cortez

Може хтось із журналістів об’єднати коменти у всіх темах про пожежу та зробити статтю з них (не пряму мову а відформатовано)? Інтересно что вийде і ми зможемо проаналізувати зовсім другу версію. І результат показати МНС-у.

Ж
Жителька

В неділю базарчик згорів, вчора - пожежа на ЕНО, сьогодні - у Виноградові... Що далі?

Г
Гриша

>> А Ви не подумали що ці люди взяли кредит в банку для заснування власної справи , купівлю товару , магазину ? Вы хоть раз в банке кредит брали? Такую сумму банк не даст без 1) высокого уровня ежемесячных доходов 2) заставного имущества. Говорю, как человек, который работал в 2-х банках.

О1
очевидець 1

яке співпадіння 21 і 25 серпня приблизно в один і той же час (15:15) згоріли і базарчик і мебельний,,,,,,,,,,,,,,,,, Відтак, підкреслив Бодак з вогнем вдалося впоратись лише о 19.55 Сьогодні МНСник висловив думку, що якщо б не порушення норм, в тому числі і тих, про які вже писав Мукачево.net, то з вогнем вдалося б впоратись на 1,5 години скоріше. Тоді б і вражена площа була б іншою, і збитки меншими. Да на 1,5 години скоріше , коли базарчик згорів за 30 хвилин,,, для чого ви там зібралися, думайте шо говорите,,, ,,,,

Л
люба

seaman...ты наверное **производиш**сегодня производители на мебельном тоже погорели.правда? умно гореть надо???вы где интересно производите???интересно,но почему то производители в УКРАИНЕ почему то прогорают.Что УКРАИНСКОЕ вы купили себе?

Л
люба

Лоці,а може візьмеш постраждалих на роботу?Можливо тоді ніхто не буде протирати штани на базарах,будемо справно працювати,платити податки і можливо не треба буде взагалі базарчиків.будутьпропозиціі пропонуй.Але ти напевне промовчиш,бо це не просто россуждати та рахувати чиісь прибутки.Ну що пропонуй .

Г
Георгій

Поясніть, хіба це виживання, коли вони взмозі дати $15 тис. на кіоск і $20-50 тис на товар??? Викладач, який заробляє 2000 грн буде збирати 15 тис - 5 років. А якшо ще і товар, - то мінімум 10 років! - ЛОці А Ви не подумали що ці люди взяли кредит в банку для заснування власної справи , купівлю товару , магазину ? Лоці , я До ПП ніякого відношення не маю , але ви тут такий "Герой" - то вийдіть на ринок і скажіть про це всім.. ага.. і підлабузництвом втеж займайтесь.. нашим можновладцям такі як ви сподобаються

Г
Георгій

Лоці ,з економічної точки зору ви маєте рацію , з моральної ніякої. Задайте собі питання чому ці підприємці не відкривають виробництво ? а в Україні є программи розвитку малого бізнесу ? якщо є , то назвіть їх будь ласка. Здається мені демагогією займаєтесь тут ви а не я. І зовсім не зрозуміло мені.. по вашим словам ці ПП заробляють так багато а платять державі так мало.. так чому вони не їздять вже на Лексусах і Масератті, а живуть в звичайних квартирах ?

S
seaman

Лоци -Вы молодец!!!Наша беда в том,что мы ничего не производим , а наши "бизнесмены" занимаются спекуляцией!!!

КК
куплю контейнер

куплю контейнер 0951374724

П
Перехожий

Лоци +100000000000000000000!!!!

Л
Лоци

Світлано, у мене нема абсолютно ніякої заздрості, я не люблю брехні, і коли із себе роблять жертв. Вас послухати, так прям то все чуть не каторга. Я кілька років торгував на шкільній ярмарці в "пекельну спеку", моя мама їздила і в Хмельницьк і в Чернівці, я знаю що це таке і які потенційні прибутки і втрати. Може ще поговоримо про якість? Де купили? від кого? сертифікати якості? походження продукції? А про відрахування у бюджет - це ви серйозно? ну 300 грн дасте, і ~36% від мінімальної ЗП в пенсійний фонд. Як би Вам пояснити, те що роблять перепроданці - накручують грошову массу в обороті, а на ВВП вони не впливають, бо не створюють нової продукції. Так виникає інфляція, коли багато ланок і кожна кладе націнку, нічого не виробляючи.

Л
Лоци

Георгій, тільки не треба демагогії. В Мукачеві повно фірм, які сплачують колосальні відрахування до бюджету. Так само всі юридичні особи, у який присутні РРО/ЕККА. Поясніть, хіба це виживання, коли вони взмозі дати $15 тис. на кіоск і $20-50 тис на товар??? Викладач, який заробляє 2000 грн буде збирати 15 тис - 5 років. А якшо ще і товар, - то мінімум 10 років! А 2000 грн у нас отримують далеко не всі, у мене багато знайомих корячиться на роботі за 1000-1500 грн на місяць! і у них ще діти є!!! І знаю до прикладу кілька власників, постраждалих, так от у всіх них є автівки, часні будинки з євроремонтами, регулярні зборища і посиделки із шашликами. Тому, будь-ласка не говоріть мені про виживання!!! Це вже рівень життя, набагато вище за середній, часто - високий.

С
света

Шановний Лоци! Таке враження, що у вас заздрість до цих людей. Ви думаєте, що їм 15 тис. з неба впали і от зараз вони заробляють. А багато з них, щоб заробити ці 15 тис. 10-15 років торгували хто де, на вулицях і зимою в холод і літом в пекельну жару, щоб потім купити кіоск за 15 тис. І ночами не спали їдучи за товаром, нічого не ївши і вночі коли ви спали тягали важкі сумки з товаром, щоб потім такі розумні, як ви сказали купив за "100 продав за 200". Люди плятять податки державі, аренду з місце, плятять гроші за дорогу, коли їдять за товаром. Не кажучи вже про збитки, коли наприклад літній товар не продався, а вже треба зимній купляти. А хто їм це компенсує. Якби не підприємці у держави б взагалі надходжень не було. Бо вся держава якраз і живе з податків от таких базарників. Хто ж винен, що людям нема де піти на роботу і вони мусять йти на базар!А інші виїзжають за кордон.І не треба звинувачувати ПП,що через них пожежні машини з цуравими шлангами,тоді як на презид. йде 170 тис в день

Г
Георгій

Дуже цікаві комменти звучать. Людей які втратили майже все називають баригами... це лише у нас на Україні можливо, а ще говорять про ухилення від сплати податку, так повірте , ці малі ПП існують , нагоолошую на слові існують, тількі тому що почали власну справу в країні де високе безробіття... Або Ви, шановне панство думаєте від доброго життя педагоги , врачі ...і тд і тп.. йдуть в торгівлю ? А ви малих пп-шників ще і ображаете.. так як вам не соромно говорити про таке... Краще би говорили про тих, хто мають великі фірми і не сплачають налоги.. списують дежавні кошти...

S
seaman

Лоци + 100% !!! Барыги вообще охренели, за китайский мусор ломят цену, как за брендовую вещь, про скидки я уже не говорю, за копейку удавятся.Цены в Росвигово самые высокие ...........

Л
Лоци

Света >> Люди торгують, щоб хоч якось вижити. Дивіться. $15 тис за кіоск - це сумма, яку середньостатистичний українець буде збирати 5 років (!!!) при цьому він не має ні їсти, ні пити, ні платити комуналку, ходити в старому одязі. $50 тис середньостатистичний українець має збирати 16 років (!!!). Цікавий у вас спосіб виживання. Як тоді виживають середньостатистичні українці? Виходить вони взагалі просто існують за межею бідності? Так виходить. Даруйте, середньостатистичний українець із доходами вище середнього не може собі дозволити такий спосіб "виживати". Це вже жити на широку ногу.

Л
Лоци

Шановна пані Світлано. Доводжу до Вашого відома, що РІЧНИЙ оборот ПП не повинен перевищувати 500 тис. Із розрахунку що товару в середньому на 400-450 тисяч - у мене питання, товар оновлюється 1-2 рази на рік? Це у вас совісті нема! Якби такі от індивідуальні ПП не ухилялися від сплати податків, наші МНС не їздили би на старих авто із цуравими шлангами! І не треба говорити про пекельне сонце. Я із ЗП враховуючи фонд оплати праці сплачую понад 1500 грн щомісяця! І при цьому маю не так багато. ПП сплачують державі ітого менше, а заробляти можуть на руки по 10 тисяч. Даруйте, Ви мені про совість?

Всередньому сума втрат одного підприємця сягає $50 тис. Света-"Люди торгують, щоб хоч якось вижити"

Б
брутус

інтересно кого нагородять орденом з чудове гасіння пожежі.

Т
Тамара

Бідний наш базарчик

С
света

Я бачу Лоци ти дуже розумний. А ну піди сам торгувати та будеш знати як то легко. Поїдь купи товар, а потім спробуй продай.та ще постій кожен день на пекельному сонці. Люди торгують, щоб хоч якось вижити. А ти говориш спекуляція. Совісті в тебе нема.

Лоци+++ згоден з тобою повністю, жалко людей,але заплативши по 15тис.$(немалі гроші)за точку, товару в них по 30тис.$,платять налоги по 200грн.і навряд хтось застрахувався.Через місяць-другий відстроять поновому,тільки накрутки будуть не 200 а 300%. на Гідовському базарі сидять розвалившись здорові мужики грають в нарди,якщо щось хочеш спитати то треба вибачитись що помішав їм "працювати",ніколи базарщики не підуть прцювати(роботу завжди можна знайти) проще і вигідніше перепродавати.і якби неназивали - "малий бізнес",підприємнитство, це звичайна спекуляція купи-продай

Л
Лоци

Я от тіки не пойму. Звідки там чуть не в кожному ларці товару чи не на $30 тис? По деклараціям всі мінімалку заробляють, мінімалку плотять. Такі цифри виходять за рамки ПП, та підлягають обкладанню ПДВ. На який, до речі, можна приспокійно фінансувати МНС. Більшість ухилялась від податків, в бюджет не пішли грошики, от вам і цураві шланги! Не пора задуматися? Чесно кажучи, жаліти треба шахтарів, які гинуть в шахтах, залізничників, які гинуть під транспортом, ментів, які гинуть при виконанні і т.д. А це, вибачте, поїхав у Чернівці/Хмельницьк, купив за 100 грн, а тут за 200-250 продавати - це спекуляції. Трохи не забув. Ціни на логойді в середньому вищі, ніж по місту, просто росвигівці мало відвідують інші місця, далеко йти, та й конкуренція миаам.

Л
Лоци

Які гідранти?ви шо? Водоканал навідріз відмовиться... жебрачня... зато труби діряві всюди і бабло справно платити треба. Ну а те, що бассейни на шару заповнюються, двори і машини на додачу - то я вже мовчу. Всіх на кол посадити!

А
анатолий

Уважаемые посетители сайта !!!! В сложившейся ситуации у нас на рынке , есть огромная просьба к Вам!!! Требуются контейнера 5-6 тонн для пострадавших от пожара!!! если есть возможность и предложения прошу помочь в данной ситуации (0995624732)

V
vasco

Сьогодні радився про опалення в багатоповерхівках - основний жах там! Нехтуючи всі правила безпеки проходить встановлення автономного опалення, електричне опалення проводка не готова приймати а люди ставлять. Газове опалення ставлять порушуючи сві норми та конструкції будинків. – нові катастрофи лише чекають нас зимою! Знову питання до енергомережі, до МЧС, до міської влади.

М
Мукачівка

Ну звісно..коли вже згоріло все та їм шланги дали.... після ще якогось пожару їм і машини нові подарують....

Я сьогоднi проiжав по набережнiй бiля пожарки и бачивим що пожарникам видали нови шланги яки не будуть протiкати уже все буде добре.

Ж
Жителька

Славик, з ваших слів роблю висновок, що футбольний матч важливіший. А Базар нехай горить? Іншими словами: кого є..е чужоє горе?, як кажуть у Мукачеві...

В
василий

Я еще раз повторюсь о том, что нужно обновить весь состав пожарной охраны (МНС), а вообще создать МНС из призывников, аналог которому существует в России, Францыи и т.д. и профиссионализм будет на высшем уровне. Призывника можно научить азам пожаротушения за два-три месяца, а "старый пердун" в огонь и в пекло никогда не залезит.

Л
люба

а якщо почне горіти базар на автостанціі,або на ГІДі,а бо на зеленому базарі.Напевно ві зрозуміете

С
Славик

Уважаемий гражданин если ви не знаете сто процентово куда поехал мер с места пожара то лутче не пишите надуманый маразм мер города ви сказали сел в автобус поехал не вУжгород бухать а на мукачевский стадион Авангард как почесный президент ФК Мукачево на каледарный матч Первенства Области по футболу который начался в 16 30 и вобще какое кому дело куда поехал мер города

М
марфа

З відео видно хто що робив і якби люди не взяли вівдра то згорів би весь базар. Не вірю що якби вчасно почали тушити коли лише почався пожар можна було спасти інші ряди базару.Пожарники можуть лище гроші вимагати від підприемців. За то їм заплати за це а як треба щось зробити на ділі То шлангів нехватае то води то гідрокранів

М
марфа

З відео видно хто що робив і якби люди не взяли вівдра то згорів би весь базар. Не вірю що якби вчасно почали тушити коли лише почався пожар можна було спасти інші ряди базару.Пожарники можуть лище гроші вимагати від підприемців. За то їм заплати за це а як треба щось зробити на ділі То шлангів нехватае то води то гідрокранів

К
Каміла

Ужасно

В
василий

101 оправдывает службу но не оправдывает действия пожарных которые приняты на службу для выполнения своих профессиональных навыков если они таковы есть. Правила пожарного расчета при приезде на место загорания разобраться в ситуации чего небыло сделано первым делом обесточить место возгорания и соседние также. Очевидно, что надобно поменять все начальство, провести атестацию по боевому развертыванию расчетов и сдача нормативов всем без исключения.

В
василий

Во первых очевидно, что после прибытия пожарных расчетов небыло четких действий по локализации очага пожара, во вторых первый расчет прибывший на пожар должен был занять позицыю удобную для тушения пожара и расредоточить прибывшие расчеты, в третьих очевидно безграмотное тушение пожара, начальник караула несправился с поставленными на него обязанностями, значит факт очевиден наши "профессионалы" неспособны организовывать тушение пожара, а также грамотно рисковать. Все мы также понимаем, что рисковать никто нехочет, но это же их профессиональный долг. К большому разочерованию в городе не проводится проверка пожарных гидрантов в каждом микрорайоне. Ведь очевидно, что в пожарных расчетах находятся автоцыстерны водоизмещением приблизительно от 1500 до 2300 литров, что конечно мы все видели и многие люди думают о том, что расчеты были без воды. Мое мнение - надобно почаще устраивать пожарным расчетам учения особенно в местах массового скопления людей, взять рынки ГИД и Автостанцыю, школы.

ММ
Мешканець Мукачева

Нашу сьогоднішню владу може охарактеризивати лише за одним вчинком: вогонь локалізували близько 16.45, а ще в 16.20 наш мер спокійно сів в автобус і поїхав праздновать и бухать до Ужгорода на день міста. Вот така у нас влада

РМ
Редакція Мукачево.net

Коментарі, які містять особисті образи, нецензурні висловлювання, тощо - модеруються

R
rik

+ у нас була критерія кожен пржежник проходив навчання на допуск до 24кв? тепер не знаю чи є таке

R
rik

да ну, різати можуть і більше до 1000 в (було там 380 в), я гасив трансформатор 6000 в під напругою і навіть підозри не було що хтось пострадає і не пострадав!

1
101

пожежники відключають напругі тільки до 220 В

R
rik

101 питання в тому да спец засоби пожежників, чи леше для перевірки існують а народу нич не траба про це знати?

R
rik

я там не працую просто в армії років 15 тому був начальником пожежної комани (простий сержант срочної служби).

1
101

для rik де ти бачив щоб пожежні підрозділи вивозили твої чарівні балони з чарівним газом?

1
101

для rik якщо ти такий обізнаний в законодавстві і обладнанні МНС, то припускаю що ти там і працюєш, а безпосередньо десь у службі. Питання до тебе, чому ти не проконтролював наявність цього обладнання?

R
rik

для 101:Вуглекислота застосовується для гасіння цінних матеріалів і електроустаткування, яке знаходиться під напругою, тобто вона не електропровідна, Вуглекислий газ під тиском переходить у рідкий стан і називається вуглекислотою. Рідка вуглекислота зберігається в окремих балонах високої міцності. При виході з балона вуглекислота перетворюється на вуглекислий сніг, що, випаровуючись, перетворюється у вуглекислий газ (двоокис вуглецю). Вуглекислий сніг, потрапляючи на предмет, що горить, сильно охолоджує його, не псує матеріали, не залишає ніяких плям, добре проникає в закриті простори.

R
rik

для 101- де це все було:Рукавички діелектричні шовні (випробувані на 9 кВ 50 Гц),Ножиці діелектричні є ручним ізолюючим інструментом, призначеним для різання кабелю і дротів в електропристроях напругою до 1000В змінного струму і 1500В постійного струму,Боти діелектричні (випробування 20кВ 50Гц),це має мати пожарка подивися ваші інструкції уважно!

А
анатолий

Уважаемые посетители сайта !!!! В сложившейся ситуации у нас на рынке , есть огромная просьба к Вам!!! Требуются контейнера 5-6 тонн для пострадавших от пожара!!! если есть возможность и предложения прошу помочь в данной ситуации (0995624732)

R
rik

таня та пожарка біля первака верталася з третьою ходкою з водою, то була пожарка нафтоподукта. вон одна з перших приїхала і підкінець коли було уже 9 пожарок и вогинь потушили зупинили там, щоб не мішала іншим .

ЛМ
лох мукачівський

У друга біда а я ся радуву

Т
Таня

а что вы скажете на то что одна пожарка застряла возле Первака потому что водители идиоты машин наложили раком и пошли на телефон видео снимать, а пожарка так проехать и не смогла, объехав весь город попала на пожар через пол часа! Или на то что очевидцы стояли и смотрели как бедные люди выносят хлам кто в руках, кто в ногах, на голове, и вместо помощи - стоят и снимают видео- это нормально? Нет-это НЕНОРМАЛЬНО! хоть бы один подбежал и сказал: *давайте помогу!*

1
101

gamma не говори якшо не знаєш, у пожежників є власні інструкції, правила безпеки праці щодо відключення електроенергії, які нах спецзасоби. А кколи вбє пожежника хто буде нести відповідальність. НЕ МАЄ НІЧОГО ЦІННІШОГО НІЖ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ.

П
Правдолюб

Мера в отставку. Депутатский корпус в отставку. Чиновников которые должны заниматься данной проблемой - в отставку. На кой ляд нам нужны такие руководители, которые кроме дерибана бабок и протирания штанов ничего делать больше не умеют!!!!!

G
gamma

На м-студії дивився сьогодні, не могли гасити бо електрика не була відключена - но це уже цирк на дроті, при таких випадках просто мають мати спец засоби вуглекислий газ, піна, порох, навіть просто пісок. Куди діли вони спецзасоби?...

Ч
Читач

Так я повнистю согласна і за автостанцію, і за пожежників шо їх потрібно "штормити" і навчати ,а то вони прийдуть на сутку і "шаряться",але питання ,а де наші всі депутати і шановний мер, які за такі гроші протирають штани ,місто того щоб,проконтрулювати всі державні служби їх же не так багато ,чим ви займаетесь,дорогі наші чиновники !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ви люди хто працюе на автостанції дійсно поборіться за свое !!!!!!!!!

ПГ
Призрачный гонщик

Ганьба "таким" пожежникам і МЕРУ!!!!!!!!

К
колдунчик

се подпалили полюбому... а кіть даже нет та най людям виплачують $$$$$$$$$

П
ПОРАДА

напевно треба після цього...,провірити речовий ринок і біля автостанції,по поводу тушіння пожежі,доступу пожежних машин,і на наявність Гідрантів на водопровідній мережі для подачі води, при гасінні пожеж,такий він вже пластиковий весь як і цей що згорів,також організувати з продавцями і покупцями декілька навчальних пожеж,навчитися діяти до автоматизму,щоб кожен знав як діяти в таких випадках,щоб не було повтору,адже цей ринок в десятки разів більший,і людей більше. Так,що люди не пускайте все на самотік,і якщо вже всі стикнулися з такою проблемою то треба добиватися,до усунення таких проблем в інших подібних містах,а що до пожежників то неможу нічого сказати,ім ще багато треба чого вчитися,сам бачив 2 пожежі,перша горів сосідські гаражі,і рядом стояв 2-поверховий будинок,з низу гараж,а з верху жила комната,від нашого будинку було 5-7м,то пожежники так само діяли як і на відеороликах на ринку,без води по мобільних,з сигаретами,тоді я поняв як наші пожежники,працюють,лиш напевно Мукач.

E
elvis

В Інтернеті багато новин про те як на відмінно проходять навчання пожежників в області – тоді чому не бачили керівники МЧС недоліки а тепер виправдовують їх як населення так і самі себе МЧС. Все брехня і всі мають відповідати як за не професійність так за брехливі зачоти. Коли перевірка в МЧС тоді все добре у них, як треба діяти у них проблема на проблемі. – хто винен ?...

Ч
Читач

"Вищі" чини пожежної частини ,за хабарі дають дозволи,а ми прості робочі які самі собі робим проблеми ,то му що місто того щоб боротись з хабарами ми далі їх і даемо!!!!А ми люди звернімось до самих себе ,ми платимо за ларки 15$тис ,а за що????????? За "КУРНИК" Так давайте навчемось платити,але вимагаймо до себе поваги і дотримуймось безпеки для самих себе,ось нам і випадок де винні всі, тому що ми не боримось за свое щастя.Люди схаменімось давайте жити нам належно,берегти в першу чергу себе бо коли каснеться чогось як тепер нікому до нас діла нема, і тут не винні ні Балога ,ні Логойда ні пожежники , а обставини ніхто не береже самих себе і свої зусилля !!!!!!! Люди нас більше ми повинні в першу чергу берегти себе,свої зусилля і своїх рідних!!!! А я пропоную всім хто хоче дійсно відкрити рахунок на допомогу ЛЮДЯМ постраждалим А Золтан Золтановичу задуматись про місто наше (в тому числі гідранти...)і вже щось зробити,а не тільки склавши руки гуляти по місту.ХТО ЗА ПИШІТЬ !!!!!

Ч
Читач

По-перше прийміть співчуття всі постраждалі ,Ваші сили які були змарновани для досягнення прожиткового мінимума і всі зусилля вижити в цьому світі трішки зруйновані,але ми Вам зичемо сил для того щоб ви відновили свої сили і надалі доля склалася для Вас як найкраще ,і ми вірим що у Вас все буде супер,і якщо люди чогось втрачають то обовязково щось знаходять отже щоб попереду у вас буде все як умога краще. По-друге якщо ви дороги "писачі" не знаете що таке робота пожежної частини ,то краще помовчіть,кожен з простих людей з дитинства мае знати що в пожежній машині немае води навіть на 10 хвилин пожежі(а тепер задумайтесь хто чому в шоколі навчався) і кожна людина з дитинства знала що на кожному шагу в місті повинні бути Гідранти – пристрій (кран) на водопровідній мережі для подачі води, здебільшого при гасінні пожеж, отже винні тільки адміністація та "вищі" чини пожежної частини. Адміністрація- за дотримання технічних умов (пластикови вікна ,двері і споруди з ламберіі)

Г
Гість

Алла права. От нехай пан Логойда, який побудував сараї із пластмасси із порушенням всіх можливих правил безпеки - поверне людям $15 або хай відновить всі сараї за свої кошти!

V
vasja

дуже співчуваю всім людям, які працювали на базарчику...

А
Алла

Як можна побудувати ринок з матеріалів настільки легкозгораючих?Взявши з людей по 16000 у.о.

R
rokko

самоє ужасноє то шо людям нико не поможе... то шо писали шо Лендел перший прийшов, та він перший і пішов , даже з Мукачева виїхав... в ужгород празнувати ... се мер? людям нико не поможе... В крайньому случаї мош буде перекрити трасу міжнародного значення би шось начали рішати....

М
Мукачівка

Людям тепер нема за що і де працювати.... що буде далі... ...всім пофіг...ось така у нас держава.... виживають лиш круті шишки а на інших людей насрать.....

М
Міша

це просто ужасно!!!

1
1klanPovstannya

Сказати шо хтось не винний,не можна... 1.На території базару мусить бути гідрокрани-Є?-нема!Хтось з економив! 2.Так пожарка була неготова!але-тут всі коменти про пожежників-вони користуються всім шо мають-то просто ми живемо в Україні!!Ось Дерценські пожежники як спрацювали?-нормально!-чому?-бо фінансування мають приватне! Одним словом винних купа!-Немає належної підготовки Пожежників,немає дотримання правил безпеки на ринку,стахування?-страхові компанії в Україні такі самі як влада,держава і так далі... П.С.А тепер на рахунок сміхарів шо "фіглюють"-ви дебіли,це згорів людський хліб,хліб їхніх дітей..

Р
Росвигово

дуже жаль тих людей, які пострадали!!!! і чому зразу наїжати на пожарників??вони ж не винні, що в нас такі "хороші" машини і устаткування....це є у нас така власть((((((жах просто.....

Ш
Штремпель

Я там учора бов!!!! ужас!!!! страшно!!!

Ю
юлия

В тот день я гуляла по центру со своей сестрой. Когда маршрутка завернула в сторону зеленого рынка,я увидела ужасный столп дыма, вздымавшийся над гордом. Из слов одной продавщицы, ехавшей со мной в маршрутке, я догадалась, что горит базарчик. Прибыв на место ЧП,я ужаснулась: огромный столб дыма охватил половину базара, пламя было практически повсюду.Думаю,причина или в неисправности проводки,или в халатности пекарей,или в умышленном поджоге... Ужасно жаль базар и тех людей,которые потеряли свои деньги... Ведь столько сил вложено в этот базар,тут на тебе - базар сгорел в мгновение ока...

Ю
юлия

В тот день я гуляла по центру со своей сестрой. Когда маршрутка завернула в сторону зеленого рынка,я увидела ужасный столп дыма, вздымавшийся над гордом. Из слов одной продавщицы, ехавшей со мной в маршрутке, я догадалась, что горит базарчик. Прибыв на место ЧП,я ужаснулась: огромный столб дыма охватил половину базара, пламя было практически повсюду.Думаю,причина или в неисправности проводки,или в халатности пекарей,или в умышленном поджоге... Ужасно жаль базар и тех людей,которые потеряли свои деньги... Ведь столько сил вложено в этот базар,тут на тебе - базар сгорел в мгновение ока...

У
уа

Очевидець 1 я з вами згідна у нас все робиться через ЖОП*.

Y
ya

Наша пожежна служба здається відносится до своєї роботи халатнро, у нас не таке велике місто і пожеж "тьфу тьфу" не так багато і вони могли запистися водою , а не приїхати без води. Це жах!!!! Бідні люди!!!Дуже їх шкода. Якщо б у нас пожена була пунктуальна, і віносиася до своєї роботи серьозно було б все нормаль!!!!!

О2
очевидець 2

На рахунок того, ош це всьо заплановано - согласен на всі сто! Просто через одного с... пострадали невинні люди!

НВ
Не Важно

дійсно це спровоковано!!!!однозначно...людей шкода....

О2
очевидець 2

,,, а в тому шо всім на всіх наплювати,,, - можна подумати шо із Черьомушок пожарники їхали годину??

О1
очевидець 1

В нас всё робиться через ж.опу,,скора приїзжає через годину після дзвінка,коли людина мертва або спасти її не можна ,,, пожарка коли всё згоріло,,,, діло не втому яка машина 60 випуску чи 2000 ,,, а в тому шо всім на всіх наплювати,,,

.
....

у нас всьо робиться через ж.опу, скора приїзжає через годину після виклику коли людина вже мертва або коли не можливо спасти, а пожарка приїжає гасити коли вже немає шо гасити, діло не в тому шо ( Усі ці костюми і шланги і т.д. шо є у наших пожарників або уже дуже староє або раз у рік Німецькі пожарники привозять у виді гуманітарної допомоги.професіоналізмом вони не блиснули. А откуда може 25 річний дітвак знати, як правильно поступати у таких случаях?? Набирають молодих хлопців, бо усі старики давно уже поувольнялися із тої дурки, бо не хотіли робити у таких условіях. )-->як зазначили више,а в тому шо їду по годині,,

М
Марька

Я спала у 15.40, по трасі як до фонтана у вікні я побачила пожарки які їхали у сторону базарчика. А перед тии у 14.10 я мачці жерти купувала, ще вроді усьо добрі боло.

К
Киев

После такого позорного провала в родном городе министр МЧС ДОЛЖЕН ПОДАТЬ В ОТСТАВКУ!

Т
Таня

Вода в машинах була! 100%!! просто вона заканчуеся, бак не безмерний!

V
VLad

Мені ганьба за наших людей!!!Як це так приїхати на виклик і бути непідготовленим??!?!І всього дві машини!!!Де були всі інші???Мені здається,що там нічого такого не було спочатку і все можна було погасити...горіла тільки пекарня.І як можна було допустити перекиданню вогню на 1 ряд,а з першого на всі інші???І чому було таке мародерство...брали все-хто шо хотів!Я думаю треба якось організовувати мешканців,пожежників і щоб більше такого не повторювалося!!

М
МИШ

ОЦЕ НАШІ ЗАКАРПУТСЬКІ ЛЮДИ ЛЮБЛЯТЬ ЯЗАКАМИ П О П И З ГОВОРИТИ, ПОЖЕЖНІ НЕ ВИНУВАТІ ЩО ВНИХ АВТОМОБІЛІ 1960 Р.Н. РАДУЙТЕСЯ ЩО ХОТЬ ПРИЇХАЛИ І РИЗИКУВАЛИ ЖИТТЯМ ЗА ТІМІЗЕРНІ ЗАРПЛАТИ ЩО ЇМ ПЛАТЯТЬ

ЖП
жертва пожара

беда в том , что мы остались без средств на существования и без рабочего места

П
Правдолюб

Скоріш за все для Мукачівсько МНС була команда не гасити, а поки приїхали пожежники з інших міст, гасити буде нічого. В Мукачеві, що дві пожежні машини? І на чергування іх не заправляють водою? Просто не має слів.

V
Vidvidyvach

В нас Укр. пропала вiра. Нема патрiотизму. I чо саме страшне. В нас кожен сам за себе. Мiнiстр МНС мае най каращу машину а само мiнiстерсство розвалюеться. Де тут правда. Пожежнi невинi можливо и нi. треба вiдповiдати всiм.вiд тих кто там торгувам i тi хто там стояв. У нас мiсто не Мукачево а Мучачево. Потiй причинi чо всi чось мутять.У нас нiхто не робить але зато всi мутять. Так може треба ввести нову специальнисть МУТЬКОШI.

Й
Йовжі

Ще відео http://www.youtube.com/watch?v=3AwAGeEyatE

M
Masha

Я живу в дома напртив автозаправки. Было жутко вчера, честное слово. Возможно от того ужаса, казалось, что пожарные машины и пожарники двигаються очень медленно, а огонь все больше и больше. Высота огня была такой, что не видно было за ним куполов церкви. Конечно, поражали люди, которые первым делом кидались снимать на камеру телефона происходящие...Для чего? чтобы потом на ночь смотреть? Кинули руль от машины, высунулись из окна чтобы снять...а сзади не могла проехать пожарная машина с сиреной. Кошмар. Преклоняюсь перед мужеством тех мужчин, которые бегали по наклоненной крыше с ведрами очень много раз и не уставали- Вы -герои. Было очень страшно, осознавая что вот она заправка, огонь рядом и дальше жилой 5-ти этажный дом. Мои сочувствия тем, кто потерял работу, бизнес. Сил Вам и здоровья начать все заново. Бог Вам в помощь!

О2
очевидець 2

Дуже шкода всіх людей, хто пострадав через пожар! Але хочу сказати про пожарників, бо усі говорять про то шо вони були без води і про то, шо не правильно тушили пожар. Із сторони держави немає вообще ніякого забезпечення засобами. Усі ці костюми і шланги і т.д. шо є у наших пожарників або уже дуже староє або раз у рік Німецькі пожарники привозять у виді гуманітарної допомоги. І всьо! ДА, професіоналізмом вони не блиснули. А откуда може 25 річний дітвак знати, як правильно поступати у таких случаях?? Набирають молодих хлопців, бо усі старики давно уже поувольнялися із тої дурки, бо не хотіли робити у таких условіях. На кріслах сидять самі папині синочки при капусті, і всьо. А провести із простими пожарниками якісь навчання, навчити як і шо робити, то ніє кому. Бо самі ніфіга не знають. Так шо думаву, шо вини самих хлопців, які лізуть у огинь ніє. А треба начальство штормити!

А
арни

Когда у пожарки данной фирмы кончилась вода приехали береговские пожарники которые не знали где стать, начальник заправки позвал их на рукав который пользовала пожарка нефтепродукта и к которому добавили ещё 10 метров так тушение тушение продолжали глубже во второй ряд. Когда и у береговской пожарки кончилась вода пригласили на тот рукав ещё одну пожарку и она начала тоже гасить но тут я был свидетелем не приятного инцидента вроде главный обласной начальник МЧС начал кричать на пожарников нефтепродукта (не слышал что но вроде не вмешивайтесь) он их целовать должен был. Даже друг журналист с Австрии который со мной пришел смотреть был в шоке.

А
арни

ч 1 Начитался разной версии на сайтах вот напишу как я видел всё это.Стоял на улице росвиговской и наблюдал пожар, потом как подъехала пожарка нефтепродукта (она была вторая) наблюдал всё с заправки (там было безопаснее чем с дороги водители не смотрели куда едут а снимали на мобилки пожар). Пожарники нефтепродукта начали отрезать дорогу огню и не давали пожару перекинуться на крытый рынок. Действия были настолько правильные, что и даже около 7 магазинчиков спасли (первый ряд поворот на лево). Умнички придушили огонь малость водой и прибили порохом с больших баллонов.

Г
Гість

Людей шкода, співчуваю, але... винні практично усі. 1) Мукачівські МНС з діравими шлангами без води, не вимкнули світло і гасили казна як; 2) Власники базару побудували сараї з порушенням усіх можливих правил пожежної безпеки - із пластмаси, з захаращеними проходами, без гідрантів; 3) Власники "ларків" забили горючими товарами свої ларьки, цікаво, скільки з них застрахували своє майно? Звісно простіше єдиний податок сплатити та й по тому; 4) "Глядачі" обступили так, що мало того поставили під загрозу своє життя, та ще й перешкоджали нормальній роботі; 5) Із пункту 4 випливає претензія до МВС, панове в голубих формах, де вони були, чому не відвели людей на безпечну відстань? Тому не треба спихувати всю вину на інших. Стосовно заправки, та подякуйте, що вона опинилась поряд і зробила левову частку роботи. Це вже питання хто пану Логойді дав дозвіл на легалізацію ринку поряд із заправкою. Мінімум 25м при використанні подвійних резервуарах, в інших випадках 50-80 метрів має бути.

В
Віктор

Громадяни міста. А чому б не створити спеціальний фонд, або відкрити спец рахунок в любому з банків міста, і ставити кожній людині нашого міста щомісяця по 5 грн на протязі року або двох. І на зібрані кошти купити в майбутньому наприклад 8 сучастних пожежних машин? Чи комусь шкода віддати 60грн за рік??? Тепер всі тільки звинувачують пожарників, так, вони не мають належного устаткування. Так чому ми, мешканці міста, не можемо собі самі купити цю техніку. біда може статися х кожним з нас!!!! Я думаю відсотків 10 погодилися пожертвувати 60грн....а рештам людей всерівно, поки трагедія не зачипить того, хто не захотів внести щось заради нашого майбутнього. Може зробити опитування серед населення? Хто згідний з цією пропозицією?

К
Корчи

Чому? Та бо пожарка в Мукачеві це не професіонали, а по блату набрані хлопці на гарній зарплаті відсижувати сраку. У нас в суспільстві взагалі втрачена відповідальність людей за свою роботу- будівельників немае,лікарів немае, міліції немае- всі живуть на особистому грошовому інтересі.хоч як зробив- гроші в кишеню і все. Так що не дивуйтеся панове, що пожежники не вгамували вогонь. До речі, у випадках таких пожеж ніхто в світі водою не тушить, а використовують спецзасоби.

T
tuk

вікторія - задайте питання краще чому міліція не перекрила рух автотранспорту по вулицях щоб не мішали підїзду пожаркам? чому людям не перекрили шлях щоб не бродили біля пожежі? чому пожарники не знали де набрати води да гідранти? чому електрику не відключили на базарчику? чому не відрізали пожеженики дорогу вогню а лили воду на пламя з якого знали що толку 0? чому першу годину вогню були леше дві пожарки?

T
tuk

вікторія - заправка була там уже давно, хто дав дозвіл розбудуватись базарчику вокруг неї це основне питаня. на запраравці більше мір захисту від пожежі ніж будь де! вони одні з перших пригнали всою пожарку гасити огинь,порх теж брали з заправки, відразу зробили всі міри захисту.

В
виктория

Может теперь кто-то задумается, что делает заправка посреди спального района!!!!!!!!!!!!!!!???????????

Р
Роберт

Вся власть--------это капченые рагули........жаль людей которые сегодня остались без ничего....и этот пожар подстроен.....вспомните взрыв в Черемушке

C
comunco7

Ще дивіться відео: http://www.youtube.com/watch?v=F3OYLmqBBA4&feature=player_profilepage

К
Корчи

Пропоную п. Балозі,як міністру МНС допомогти оновити пожежну техніку в Мукачеві. І громадськість мае на цьому наголосити.бо загорітися так може,не дай Бог, будь де в місті.

Д
Дарія

"Рудіко цалафан", ти отприсок природи!! Як тебе земля носить??? ДИБІЛ!!!!

ЖП
жертва пожара

Дай Бог на сил!!! Уважаемые коллеги по рынку * Логойда* мы стали с Вами жертвами несчастного случая и Нам нужно это пережить не смотря на большую трудность и огромную потерю!!!Хоть тяжело на душе - но нам нужно держатся!!!

РЦ
Рудіко цалафан

йой шкода шо ничісьме не украли уттіть(((

F
fin

тепер поднімуть епіцентру виручку у день відкриття непогано

ЖП
жертва пожара

завтра новый день а идти на работу некуда

О
очевидець

це просто жах що творилось на місці пожару дуже шкода людей))) прійміть мої співчування

F
fin

пожарники явно прекрасно роблять свою роботу, 1 робить 2 позирають.уволити треба таких роботяг і людей які їх набрали!!!!

РМ
Редакція Мукачево.net

Останні три цифри ні в кого не співпадають.

В
валік

вуйко,дарія і олечка - дибіли

А
Антон

Ха, у меня, едиториал и олечки ай-пи совпадает, как такое может быть?

РМ
Редакція Мукачево.net

Шановні читачі! Надалі, будь-які коментарі з використанням псевдоімен чи назв, а також ті, які міститимуть особисті образи, безпідставні звинувачення на адресу будь-кого - модеруватимуться

O
Olechka

звичайно горить, цікаво хто злодій? напевно той, кому це вигідно? чи як?

ФЗ
Фронт змін

Оленочко на злодію й шапка горить нє?

O
Olechka

Фронт змін, вам потім відповідати за такі розмови, не нам

ФЗ
Фронт змін

Сразу видко ош вуйко та оленка з одної банди! Ачинь фронтовики місні? чи може ратушняковці котрі псів травлять та ламлють дерева? Не переживайте вас у пеклі вже давно чекавуть!

І
іра

однозначно підпал хотіли посадити на миль логойдів 13

O
Olechka

Згідна з Вуйком і Дарією) хоть у когось незатуманенний погляд на все

М
Міша

Люди це зовсім не смішно,що ви пишете!!!!Я був під час пожежі і я бачив як люди яким не байдуже,тушили вогонь відрами з водою!!!І ми всі маємо дякувати їм шо вони призупинили пожежу!!!!!Жалко людей,які пострадали в цій ситуації!!!!Я теж брав участь в погашені вогню і люди які стояли поруч,вам важко було взяти відро в руки і віднести 5 кроків,ні ви рахували хто скільки грошей вклав в магазин і знімали відео,фотки пожежі!!!!

В
Вуйко

Зразу же анафему обявляють якщо тонко натякнути на пана Б. і іншу кольорову компанію) народ реально зніміть свої червоно-зелені окуляри не будь ідіотами) яким роблять дрівбниці а крадуть мільйонами, зробили з вас рабів в гетто "Росвигово"

БП
БУВШИЙ ПОЖЕЖНИК

НЕЗАБУВАЙТЕ ЩО МИ ЖИВЕМО НА УКРАЇНІ ТАКЩО НЕ ВИКЛЮЧЕНО І ТАКЕ

O
Olechka

Сонечко, прочитавши попередні коментарі,співчуття мої виявляються. А судити не тобі МОЮ думку. Не знаю як ти зрозуміла попередні мої тексти. Спеціально для тебе: Моя думка : шкода людей, винні повинні постраждати і поплатитись. Мене жаліти не треба, у мене зовсім адекватна думка щодо пожежі. Повторюся: не тобі її судити, а людям, які бодай щось розуміють. І зіба це нормально говорити про людей , які постраждали у тексті про засудження моєї думки?не дуже.. А смайли в комментах про тебе. Чи мені плакати? І думки ніхто не навіяв, судження про себе я слухаю від досвідчених людей, але в усьому маю свою думку, яка є абсолютно нормальною

ЖП
жертва пожара

у меня есть маленькая надежда на то , что власть города не останется к нам равнодушными и надеюсь на то , что за згоревшие документы ( свидетельство патенты и тд) нас не заставят платить и компенсировать закрытие ПП

БП
БУВШИЙ ПОЖЕЖНИК

ЖЕРТВІ ПОЖАРУ НЕ ПОТРІБНО ВИНУ ЗВАЛЮВАТИ ТІЛЬКИ НА ПОЖЕЖНИКІВ РЕАЛЬНО НІХТО І НІКОГО НЕ ОПРАВДОВУЄ А ВАМ ПРОСТО Я СПІВЧУВАЮ ЗА РОКИ Я ТАКОГО НАДИВИВСЯ

Д
Дарія

Я, як очевидець, стверджую, що пожежа почалась не з пекарні, а з першого ряду базара. Спочатку диміло з дахів ларків, потім пластмаса почала плавитись...і загорілась, в результаті полум"я перекинулось на другий поверх приміщення, де знаходиться пекарня. Якшо хтось не бачив, то в приміщенні в якому безпосередньо знаходиться пекарня(1ий поверх) цілі навіть вікна, а якби за вашою версією там вибухнув газовий балон (якого там не було, це я можу стверджувати на 100%) то там не лише вікна повибивало, а й відразу ж загорівся би і автосервіс і магазин із запчастинами, які уціліли! Ще один факт, магазин Дейво із запчастинами горів в останню чергу! Люди!!! Відкрийте очі!!! Стільки парадоксів в одному місці неможливо!!!!!!!!!!

С
Сніжана

Це я безтактна? Чи може це я ставила смайлики у коментарях про пожежу, а тоді раптово почала співчувати постраждалим? А першим ділом почала обвинувачувати людей ні за що ні про що? Розповідати байки про рожеві окуляри? Залишайся при своїй думці. Але ж в тебе її нема. Ти сама розказала, що тобі ці думки навіяли "досвідчені" люди. То яка ж це твоя думка?? Мені тебе справді шкода. Але цей жаль інший, ніж співчуття до людей, які втратили все. Таких циніків зі збоченою фантазією як ти ще треба пошукати. Радує, що таких як ти тільки ще один. Але вуйко є вуйко

М
Марь

+ була вода у машинах!!!

O
Olechka

Сніжана, смайлики заборонені?

М
Марька

Якщо там построять Барву, то буде всьо дуже очевидно

O
Olechka

Сніжана, тебе чимось образили? Чи це взагалі гідно в такій ситуації обговорювати хто чого вартий? Давай залишимось кожен при своїй думці, ок? Скільки людей,скільки й думок і суджень,звикай до цього. Якщо ти наскільки неграмотна і безтактна, це твоя проблема, при чому конкретна. Не уявляючи із ким ти розмовляєш, дозволяєш собі лишнє. Тебе шкода. Мої співчуття людям, хто постраждав.

ЖП
жертва пожара

уважаемый бывший пожарник!!!!вы эти шланги видели на машинах???? когда со всех дыр лило и люди заматывали дыры кульками и тряпками!!!! о чем вы говорите!!!когда люди цепочкой стояли и придерживали шланг над головами , чтоб ваши 2,5 тонн воды случайно не утекли по дырам!!!!

С
Сніжана

Що ти пишеш, дурепо?!!! Ще й смайлики ставиш??!!! Ти хоч при своєму розумі???!!! Да це тобі мізки не те що промили, їх просто напросто усі виполоскали. Нема вже чип навіть поворухнути

O
Olechka

УА 21.08.2011 22:13 | IP: 95.111.165.xxx Співчуваю всім тим хто постраджав від пожежі! Сподіваюсь що винний відповість за скоєнне злочинство перед людьми !!!!! цілково погоджуюсь)

У
УА

Співчуваю всім тим хто постраджав від пожежі! Сподіваюсь що винний відповість за скоєнне злочинство перед людьми !!!!!

БП
бувший пожнжник

ШАНОВНІ.... ВОДИ В МАШИНАХ Є 2,5 ТОНИ АЛЕ ХВАТАЄ ЇЇ ПРИ ПОДАЧІ ЯК ВИ НАЗИВАЄТЕ ДВОХ ШЛАНГІВ НА 1,5 ХВИЛИНИ. А ПОРОЖНІ МАШИНИ НЕ БУВАЮТЬ НАВІТЬ НА СТОЯНЦІ У ПОЖ.ЧАСТИНІ, а ВАМ ПОТРІБНО СТАВИТИ ПРИТЕНЗІЇ І ДО КЕРІВНИЦТВА РИНКУ, ЯКЕ ПОВИННО ОБЛАШТОВУВАТИ НА ТЕРИТОРІЇЇ ДАНИХ МІСЦЬ ПОЖЕЖНІ ГІДРАНТИ, ЩОБ НЕ ВИНИКАЛО В ПОДАЛЬШОМУ ТАКОГО А НЕ ІЗ ФОНТАНУ ВОДУ ЗАБИРАТИ

O
Olechka

Сніжана 21.08.2011 22:02 | Вуйко і Олєчка ви повні придурки. Хай вас Бог простить Дорога Сніжана! Якщо Ви не хочете помічати реальність,живіть у рожевих окулярах (вам майже живеться добре і в зелено-червноних брендових окулярах (мукачівці зрозуміють їх "символіку" ;-) ) ) то і надалі можете бути облиті лайном,як і всі інші люди..))) Вашу образу я навіть не сприймаю,оскільки звикла сприймати те, що говорять розумні і досвідчені люди.

М
Мілан

Вуйко ти не критин ти кончений

К
Коля

От у нас народ! В людей горе, увесь город в шоці, а ці тут обсуждають що би було якби барва горіла. Та я на барві роблю. Недавно там обікрали касу. І шо? Ходили за міліцією, бо ті ніхера не хотіли робити.

С
Сніжана

Вуйко і Олєчка ви повні придурки. Хай вас Бог простить

І
Іван

Моє хресної там все згоріло. Рідні в шоці. Я коли прийшов туда подивитися не знав що робити. Так усі люди. Мені навіть важко повірити що це хтось спеціально. Зараз основна причина яку я чув що в ларку мтс хтось включив дуже багато приладів і сталося замикання

O
Olechka

даа..мені дуже цікаво: якби горів один із багаточисленних магазинів "Барви", у машин також би не було води?( питання риторичне,всім із нас відповідь очевидна).. і прибули б вони за 40 хвилин..підтверджую,бачила) а якби це був будинок із дітьми, людьми похилого віку? Хоча, нас за людей не вважають, не поважають і наврядчи будуть..як це не сумно(..

ЖП
Живу поруч

Ти вуйко повний критин, і ніяка тобі логіка не допоможе

В
вуйко

тут правдиві пости видаляють) очі правда ріже да Модер, і ніхто не спекулює а логіка

В
вуйко

Давайте подумаєм кому вигідний. 1) балога і компані (МНС не при ділах у них ЦУ мабуть було відро води на машину) 2) ГІД і ко та ну це смішно 3) конкуренція продавців мобілок))))))))))))))))) я схиляюсь до 1 версії, чекайте барвоградівський бовт

ЖП
жертва пожара

я смотрю тут есть люди которые радуются чужому горю , но это все из-за того , что они не осознают , сколько нам всем нужно было труда и времени , чтоб обеспечить себе рабочее место , сколько денег и потери своего здоровья выстояв холодные зимы и при этом мы платили всевозможные сборы ( налоги и тд и тп) и это все сгорело за пару минут,,,,говорят мол машины приехали с водой или без воды !!!!только когда? через 40 минут!!!!2 газельки с ведром воды!!!! за потеряных 40 мин можна было сократить потери!!!! на весь город нет нормальной пожарной части ,,,с сел ехали , чтоб помочь!!! хотя говорить уже поздно и безсмысленно , так как нам уже все это не вернуть и никто нам не компенсирует потери и мы остались со своими проблемами , кредитами и без рабочего места без всего!!!!!!!!

O
Olechka

Цікаве те, що нещодавно наш міський голова в своєму інтерв"ю згада про цей базарчик зі словами, ніби він заважає " краєвиду" на фонтан та газони з парком..) так сказати, псує краєвид..+ до того пожежні машини без води,або з малою кількістю..невже просто збіг? Щодо цього у мене великі сумніви, очевидно, що комусь це дуже потрібно. Людей дуже шкода. Вони мали бодай якусь копійку і тепер все на нівець. Але з нами, дорогі мої, будуть і далі так робити якщо всі будуть мовчати і не протидіяти)

РМ
Редакція Мукачево.net

Коментарі з лайкою та нецензурними висловами, спекуляціями та образами будуть жорстко модеруватися.

E
Edo

Окрему подяку слід виразити бригаді добровільної пожежної допомоги реформаторської церкви(Дебрецен).Добре що хтось ще здатен оперативно надати допомогу.Ганьба мукачівській пожежній бригаді(

С
славик

жалко

)
)))

се пздц...

В
віра

Більш за все шкода лише людей,такі гроші заплатили, багато людей кредити навіть мають з цим базаром,пожежна безпека на базарі-це повний нуль.ГАНЬБА АДМІНІСТАЦІІ

РМ
Редакція Мукачево.net

Усі відео з місця пожежі http://www.mukachevo.net/ua/Multimedia/View/85

Т
Тарас

Да прибуде нова Барва ))))) всьо супер зроблено, аплодисменти за організацію найшли самий дешевий спосіб взяти земельку в спальному районі П.С. жалко людей які вклали пів життя в товар який просто згорів

Л
Лантк

Люди в місті Мукачево близько 6-ти МНСівських автобаз в кожній як мінімум 5 боксів з 5-ю машинами, на якого біса було там дерценівських берегівських чи сільських? треба було дотримуватись правил і визвати всі 30 машин , вони б там зробили новий басейн. Якщо там були лише 2-3 машини робимо висновок що це комусь було вигідно....

РМ
Редакція Мукачево.net

Усі ФОТО з пожежі можна переглянути за посиланням http://www.mukachevo.net/ua/Multimedia/View/84

РМ
Редакція Мукачево.net

Коментарі з лайкою та нецензурщиною видалятимуться. Будьте коректними у висловлюваннях

Л
людство

Шкода лиш людей які торгували

П
пофігіст

та.....короче правиле безпеки не треба нарушати.бо проблеми очевидні!!!

М
Марька

Якщо там построять супер маркет, а поюбе Балоги, бо інакші у Мукачів град не пустять, то усьо буде ясно)))

К
колядник

на цьому місті збудується супермаркет

К
калинка

тобто все погоріло само?версіі з підпало відсутні?

Е
ерудит

на рахунок пожеників:1 вода в них була , може машини не повні бо старі і іржаві 2 пластик із електрикою (я яка чомусь не була вимкнена своечасно) треба тушити піною!! Адміністрація : противопожежні заходи = 0 добре хоч ертв не було всетаки ринок, все інше наживне (думаю відбудують) головне щоб цей інцедент послугував уроком на майбутне

М
Марька

Та бо Лагойданарушив усі правила..усьо...

Г
гасич

Найлегше наїзжати на пожежника, казати - без води приїхали. А мало пошевелити звивиною, згадати шкільну програму і прикинути, скільки за раз може прийняти одна машина і на скільки по часу тої води вистачить. Тим більше, що для пластмаси, поліетиленів, пінопласту й металопластику та вода що миртвому припарка. Інші питання - чому не спрацювала сама адміністрація, чому дозволили загородити підхзди, чому не евакуювали людей, чому не спрацювали гідранти, де пісок, де вогнегасники, чого нема піни і т.д.

B
Boo

Що не зрозуміло...? Чого в пожарників води не було? Вони свою зміну приймають? Так...вони все мають провірити,наповнити... якщо це ніхто не провіряв, там типу хтось із керуючих,чи заступників головного, ось вони і вирішили,що напевно в нас нічого такого не станеться навіщо їм на голову ще й свою роботу робити... і взагалі там де вода була...ви б бачили,що вони якось більш старалися щось гасити? Я розумію в них, стрес, паніка,але це їхня робота,вони мають бути готовими до такого і робити свій обов*язок...жах

М
Марька

Народ тупить, та бла вода просто бистро кінчилася

М
Марька

Сарьо, я там буду закрита а ти ми го под двирі покладеш)) йов? Тися не обольщай Росвигово, бачили сльози, і то просто швидко горіло і у них вода за 25 хвилин кінчилася, і то пласмаса, а ті ларьки мід сообою з'єднані, та то всьо так швидко сталося

С
Саша

Марічко, комнату? Се мені уже ся любить))

Р
росвигово

наші пожежники як звичайно!!!!!!бідні люди,ви бачили їхні сльози (((((((хто їм тепер все поверне, хто ???пожежні працювали жахливо!!!!!!!!!!!!пожежу можна було б ліквідувати якби ..ж......про що вже говорити!!!!!!!!1

С
сутинер

айфон мені ключі я видаю

М
Марька

Сарьо, а мож калькулятор у виді Iphone 4, я ти даже уповім у якій комнаті жию.

Я
яписком

Марьо не мурчи бо дістанеш кадилом

М
Марька

Я поняття немаю, куда ті люди підуть, навіть, якщо базарчик на ремонт закриють, що вони робити будуть...

Я
яписком

Марьо не мурчи бо дістанеш кадилом

С
Саша

Марько, казалась ош не можеш додати 9+єден, повічь адрес я тобі калькулятор пришлю блатний))) p.s. йой чуствую і по мені бан плаче)

T
tuk

до речі дерценькі пожарники добровольці і не держава їх фінансує но на кожен пожар виїжають. навід паливо їм дають приватні підприємці...

М
Марька

Япископ, твоє ім'я не так ся пише.

М
Марька

Обломіться зо мнов ГІд говорить.. Мене майпершу забанять спориме?

В
Вася

у мого папи тот рік там точка бола,лем дуже много просили та ми рішили небрати ..повезло нам ...

Я
япископ

Амінь! +1

М
Марька

Я там була, і сама ревала, бо там погоріло у наших знайомих усьо, у сусідів.

В
Вася

жалко канешно дуже базар...і тих людей...дуже дуже жалко

М
Марька

Но тать кажеш што ГІД сила значить вун подпалив ))) Скажіть кіко 9 плюс єден бо комент отправити не можу))

Н
Настя

кому шо а кому тьотя Света.....дуже смішно.....я б подивилася як би ви гнали якби на їхньому місті хтось із вас був.....!!!!! і загорілася не пікарня а мтсовський ларьок у першому ряду, у нього сигналізація загорілася а він буа закрит.....це говорили продавці з першого ряду....!!!

Г
Гід

Марьо ми тя найдеме

С
Саша

Шось ми туй дуже ся розфлудили...дораз прийде злобний адмін та побанить усіх до фраса)))

В
Вася

Гід то сила..)))марько нетреба)))))

М
Марька

То усьо ГІД, хоче аби до нього ходили))))

М
Марька

Народ, ми канешно рузумвєме ош ви туй розрядити атмосферу хочете, но то што уповіла тьотя Свєта, то не смішно.

К
катя

однозначно підпал.

С
Саша

Якби то...якби сьо...пізно уже шось обсуждати, всьо згоріло й всі вкладені людьми гроші в діло пропали. Надіюся компенсуе їм страховка хоть частину, якщо канешно застраховано, бо коли ці торгові ряди строїли, люди з свого кармана платили за це, і не факт шо й окупили затрати до цих пір,а тут така біда...одни словом ужас, дуже шкода підприємців

С
Света

Загорілося знаєте чого? Тьотя Света у пекарні каже - А давайте хліб спечеме)))))))))))

Н
Настя

Мукачівські пожарки приїхали пусті,а спасали ринок Берегівські і з Дерцена машини.Наші стояли і дивилися як все горить!!!Це просто жах,люди лишилися просто без нічого...ужас((( Люди втратили все майно,гроші,документи,роботу,те чим вони зарюбляли собі на хліб! Мені їх дуже шкода...дууже((((

Ш
шевченко

Хто запалив? ану признавайтеся))

А
Аля

+ хотілося б не оминути увагою всіх тих очевидців які приїхали на авто і цим самим загородили дорого пожежникам та швидкій

С
Сусідка

Дуже шкода людей-це жах!

О
Очевидець

НА відіо даже видко шо пожарники немали води...із сел поприїжали пожарки...они могли сначала затушити ту пекарн іза якої началося всьо ...а ен стояти..так би і базар незагорівся

С
Сусідка

А що на це все каже міністер МНС України?

М
Марько

Аля, +1

А
аня

добре шо хоть додумалися воду з фонтана брати_ а так би ми ходили на базарчик лише за вугльом,причом безплатно)

А
Аля

Balamut +1

B
Balamut

Саша + 1

М
Марька

Саша,та бо були очевидці, та штось мавуть знати...

С
Саша

Марька, то тепер уже мож хоть шо говорити)

М
Марька

А то правда шо казали, шо коли приїхаола скора та не мали чим помогти, чи то уже злі язики перебільшують?

М
Марька

Я сама там мало не плакала, вот і пожарники від тої заправки від тої фірми і пмогло, бо у них машин більше чим у нашої міської пожарки. а ті пожарки роблять оперативно, у мене вся сім'я працює на тому нафотопродукті на тій фірмі і скільки там пожеш не було вони все бистренько ліквідували а наші ше більше всьо запороли

С
сашка

жалко їх усіх(((

B
Balamut

Подякуемо мукачевським пожежникам за їхню "Скору допомогу":)))

T
tuk

само більше ефекту давали 2 балони з заправки з порохом(десь 100 літровий кожен), які практично відразу відрізали вогинь та не дали перекинутися на другі магазини які позаду заправки. може мчс повинно таким озбройитись а не пустими машинами. а до речі жоден пожарник не знав да самий ближній гідрант де можуть води набрати...

О
Очевидец

не нужно говорить что пожарники ничего не делали они сделали многое и без воды они не приезжали, они использовали свои запасы за 10-15 минут! Подмога приехала из свалявы берегова дерцына за что мы все должны быть им благодарны!

T
tuk

+ ще під кінець добреспрацювали берегівські пожарники молодці, мали розум підключитись на рукав який користував нафто продукт (поки поїхала машина за водою) .

П
Підпреємець

добре,що пожарні органі беруть органи від підпреємців,а самі не мають води!!!!!!

С
Саша

Bagur Ivan бо ти ідіот)

П
паша

мда

В
влад

шкода,зручний базарчик був

T
tuk

основну роботу зробила пожарка нафтопродукту, зупинили розповсюдження пожару на критий ринок, та в сторону заправки. мчс зпрцювало дуже погано! людей не выддодили, рух не зупинили для пыдъзду до базара. катастрофа туристыв було быльше 1000.

П
паша

они пізно приїхали або пізно позвонили пожарникам

E
Eliza

Це капець просто! там же рядом заправка ... Я от тыльки не розумыю, чому у пожарникыв води не було!!!

П
паша

жопа

ЧУ
червоноармійська улиця

плачу:((((((((((((((((((((((((((

С
Студент

працювати треба а не стояти!!

Читайте також