У Мукачеві від кору помер 12-річний хлопчик. Батьки звернулись до поліції. (Доповнено, ВІДЕО)

90
15

Батьки звернулись до поліції, з заявою про неналежне надання допомоги дитині.

Трагедія сталась позавчора, у суботу 27 жовтня. Зранку, близько 07:00 години 12-річний хлопчик з села Страбичово був доставлений у Закарпатську обласну дитячу лікарню в інфекційне відділення . Стан хлопчика на той момент був вже середньої важкості. Про це Mukachevo.net розповів головний лікар дитячої обласної лікарні Роман Шніцер.

— Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня на дому. За медичною допомогою раніше до нас не звертався. Привитий не був. Тобто маємо запізніле поступлення, - коментує лікар.

Стан хлопчика різко погіршився і його перевели у реанімаційне відділення.

— Вже були холодні кінцівки Порушення мікроциркуляції, його відразу перевели у реанімаційне відділення. Там продовжувалась негативна динаміка, падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні наступила смерть у дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби, - зазначив Роман Шніцер.

Чому батьки не звернулись за допомогою раніше, поки що не відомо. Разом з тим, вони звернулись до правоохоронців з заявою про неналежне виконання своєї роботи лікарями.


У Мукачівському районному відділі поліції розповіли Mukachevo.net, що відомості внесені в ЄРДР, відкрито провадження за ч.2 статті 140 ККУ, тобто неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником.

У лікарні зазначили, що спочатку проведуть всі експертизи, а вже за їх висновками будуть діяти далі.

— Ми повинні мати результати судово-медичної експертизи, ми чітко повинні знати причину смерті дитини і підтвердити її на судово-медичному розтині. Були забрані імуноглобуліни аби підтвердити діагноз кору, а це не швидко робиться. І тільки після цього ми можемо проводити подальші дії. Це стосується вже останнього етапу лікування коли він поступив до нас у лікарню, - зазначив Роман Шніцер, і додав, - До того треба проводити комісійне обстеження, чому дитина була не привита, тим більше, що у нас 1, 4 роки проводиться щеплення чи була відмова, чи не було відмови? Ця перевірка вже буде проводитись паралельно медичною службою Мукачівського району.

— Антибіотик, гормони і анальгін з димедролом. Потім йому почали спазмуватись судини в ногах, він скаржився на те, що від цих уколів йому було погано. Ноги потерпли, йому було холодно у ноги. Він спробував встати, але не зміг втриматись на ногах. Ніхто нічого не робив, так ургентно, щоб швидко це було. Ми привезли його близько 07:00 годині, а помер він близько 15:00 години - розповідає сестра загиблого хлопчика Анжеліка Кампов.

Як дізнались журналісти телеканалу Sirius, до цього хлопчика тиждень лікували під наглядом лікаря обласної дитячої лікарні, у закладі запевняють, стан хлопчика не був важкий, лікар діяв згідно з інструкціями. Востаннє на прийомі у лікаря хлопець був на прийомі у середу. Виявивши характерний висип на шкірі діагностували кір, але продовжили лікування вдома, бо був у задовільному стані.

— Лікар має ліцензію на приватну практику як педіатр, це один з кращих лікарів області. Станом на той час коли його бачив Аркадій Володимирович, дитина була у задовільному стані. Якщо би дитина була у середньому або важкому стані важкості його би однозначно госпіталізував у відділення., - каже головний лікар дитячої обласної лікарні Роман Шніцер.

— Не може так бути аби дитина пішла до лікарні своїм ходом, о 7 годині, а вже о 3 померла. Нам казали, що всі аналізи добрі, що у нього рентген чистий, вчора на суді було, що рентген вже не добрий, аналізи погані, - зазначила мати хлопця, а батько додав, - При вилучені історії з лікарні, ми виявили, що аналізи всі переписані і все діло сфабриковане.

Коментарі

ЦЖ
це жах

Звертаюсь до коментатора "Мукачево" - ви у своєму розумі писати, що мама награно тяне руки до своєї дитини?????? Очевидно, що ви не втрачали любимих людей, раз не бачите жах цього відео!!!! Це не можливо дивитись, а ви ще робите висновки що мама цілує ту дитину награно? У такому стані землі нема під ногами, повітря нема всередині, а ви смієете таке писати??????? Лікарі можуть погіршити стан за лічені хвилини. якщо на те пішло. Батькам співчуття...

М
Мукачево

Двоякое у меня мнение. Как то наиграно мамочка руки тянет к своему ребёнку. Второе, то , что знаете даже давление падает, и человека может отрубить, и анализы знать не успеешь. Потом , действительно, какие заработки, эти скобки совсем здурели, ребёнок болеет не гриппом, а они по зароботкам. В последнюю очередь привезли я больше чем уверена, что это за дебелизм, лечиться народными средствами, анальгин с демидролом, тоже мне лекарство, временно глушили симптомы, вот вам результат. Земля пухом малому. Но родители не усмотрели. Доктора ухудшить ребёнку состояние за пару часов наврядли смогли бы

6
666

Співчуття батькам. решта, нічого вже не змінить. Доводити що в нас є нормальна медицина безглуздо як і усіх собак вішати на лікарів.

І
Іван

"Кось бреше. Бо при корі ізначально аналізи і рентген не може бути нормальним." що ти несеш? В перші дні навіть не кожен лікар може діагностувати кір, завжди відправляють до більш вузьких спеціалістів. А аналізи на ранніх стадія нічого не покажуть, тимбільше ренген, він взагалі до кору немає відношення, він лише може виявити його ускладнення і то не відразу

А
Андрій

Судмедексперти ще не встигли розтин зробити, як диванні експерти вже знають всі причини... Диванна експертиза - лідер експертної оцінки у всіх предметних галузях. Але... Якщо дитина не була вакцинована без поважних причин - батьки теж повинні понести відповідальність. Якщо з поважних медичних причин - то жодних претензій.

Ш
Шніцер

Щи ни єден дохтор не поніс відповідальність за свою некомпетентність, безграмотність і корумпованість. Тому й маємо таких бездарів та пустякових фахівців, бо компетентні та розумні виїхали...

7
777

"До цього хлопчика тиждень лікували під наглядом лікаря обласної дитячої лікарні, у закладі запевняють, стан хлопчика не був важкий, лікар діяв згідно з інструкціями." Цього достантьо.

П
Петро

Кось бреше. Бо при корі ізначально аналізи і рентген не може бути нормальним. Мене шокує ош дитину привели в лікарню лише коли уже вона була важка. Коли діагностували кір не можна було звернутися у лікарню?

А
Анастасія

Неналежне виконання батьківських обовязків. Батьків не було при хворому, щеплення не робили. Лікар останній раз оглядав у середу, в суботі хлопець помер. Аналізи могли змінитися через погіршення хвороби, ускладнення, які протікають швидко. На що сподівалися батьки?

В
Віталія

Бідні лікарі,стільки негативу....треба було щеплення зробити

1
111

Як можна було залишити дитину 12 річну з старшою дитиною( 15-17 років), яка сама не знала шо робити, які гроші, які заробітки можуть бути на даний момент на першому місці коли така біда? Коли дитина з простудою хвора та тобі не робота і гроші в голові, а її здоровя.

К
Кот

Питання неналежного виконання батьками своїх обов"язків правоохоронцям теж треба дослідити. Чому так пізно звернулися?

О
Олекса

Дитина ТИЖДЕНЬ хворіла!!! Лікарі не чарівники. І ще питання по щепленню - чому не було зроблено. Вакцин зараз скрізь повно - про це постійно говорять. Розумію згорьованих батьків, мої співчуття. Але є дуже багато питань...

Д
Дитина

була щеплена?

ЗС
Захистіть себе

Люди, не ведіться на антищеплювальну пропаганду. Вже пожинаємо плоди. Але кір це "квіточки". "Ягідки" у вигляді дифтерії ще попереду. Дорослим теж треба робити щеплення кожні 10 років від дифтерії та правцю. Завдяки вакцинації була подолана така хвороба як віспа. Вже майже подоланий Поліомієліт.

Читайте також