У Мукачеві відкрили пам'ятник рому-господарнику (ФОТО)

112
34

Подія відбулася сьогодні на перехресті вулиць І.Франка та М.Токаря.

Відкрили скульптуру її автор Іван Бровді та ініціатор проекту депутат обласної ради Андрій Балога.

- Відкрили! Відтепер скульптура рома-господарника, який символічно має вимести з нашого міста не тільки сміття, а й усю нечисть, прикрашає перехрестя вулиць І.Франка та М.Токаря. Дякую всім, хто долучився до реалізації ідеї, насамперед скульптору Івану Бровді. Старійшини кажуть, що це перший пам’ятник рому не тільки в Україні, а й в Європі. І це чудово, - каже Андрій Балога.

Нагадаємо, що у червні 2010 року у Мукачеві відкрили пам'ятник Сажотрусу, який користується шаленою популярністю серед туристів. 

Мукачево.net

Коментарі

Л
Лікар

Читаю дописи й ні як не второпаю,хто додумався в дурдом провести інтернет.

Е
европеець

Цих ромів треба навчити робити такі подобні заполонили Европу сказали Ми не хочемо жити у Венгріі бо там слаба економіка ЗАТО НАШІ РОБЛЯТЬ В СЛОВАКІІ І ВЕНГРІІ Ім Мюнхен подавай. Андрій Балога ми розоміемо що це для виборів але іх треба давити всякими путями який бардак роблять в мусорках таких бездельніків дуже стало багато

О
Олександр

Нехай підуть подивитись під міст що біля танку який там порядок... труп собаки, сміття, старі меблі... одним словом мусорна свалка під мостом, а також в парку біля Гіду. Золтан це не бачить? чи треба бунт під ратущью влаштувати?

І
інаш

"Ром-господарник" - гарна ідея, нормальна скульптура. Біда в тому, що господарників у нас малувато. І , не тільки,16 серед ромів.

І
Ів-франка

Треба боло цигана з гармошков чи з коньом з робити,а так я думаю на скульптора весь табор тепер буде зуб мати.

В
водій

Перше їхав там. ті фонарі шо світять на памятник збивають з толку таке враження шо на тебе їде мопед!!! причому з якого боку їдеш та сама біда!!! заберіть їх або поставте слабші лампи бо не дай Бог буде біда!!!

Х
Хорті

Про яку неполіткоректність туйкы говорять? Най ся радувуть, ож памнятник уборщику, а не злодію вать наркоторговцю. Майже політкоректно буде ізобразити циганина у вигляді космонавта, винахідника, філософа вать шахматіста? В принципі фантастику титко не забороняв.

СМ
С. М. И.

Мій коментарій був видалений -що?правда очі коле?

M
McMurphy

Получилось неполіткоректно!!! Я б на місті циган всіляко перешкоджав встановленню памятника, оскільки він принижує честь і гідність людини. Для баланса пропоную придумати і встановити памятник феодалізму в якому ми живемо уже 20 років!!!

Z
Zoltan

Есть одна идея на памятник: помню в 70-х годах, до того как построили новый мост на Латорце, через реку перевозил людей дядка на лодке за две копейки. И это было типично "мукачевское"!

Z
Zoltan

Обожаю такие памятники, но есть три но: 1. как уже ниже отметили, подметают обычно цыганки а не цыгане 2. фигура, одежда отнюдь не типично цыганская 3. немножко пахнет трафаретом – Берти бачи + кошка, Калман бачи + собачка...

Ц
Цензура

Вже два моїх коментаря видалили! Невже так налякалися?

ПR
Пецька Roshen

А никого не смущає, ош пам'ятник стоїть на рівні дороги? Як буде їхати якиїсь (фатьов на словацьких вать мадярських номерах) водій і туй му упригнуть на дорогу дітваки (вать пси, вать коні авать мати із дітинов будуть хотіти перейти собі дорогу) і водій оби не збити їх зверне наприклад в сторону пам'ятника і знесе його до бісової мамки.

О
Ооо

Я не розумію нашо нам таку скульптуру ??? В Європі з циганами незнають шо робити а ми туту їм памятники ставиме! Ліпше би набережну до Черьомушок заасфальтували і лавиці з мусорниками поставили було би ліпше і люди би дякували!а ше про памятник де ви бавичи цигана бородатого????хоть одного який замітає? І вообще хто придумав таку дурну статую зробити?

А
андрій

Пам"ятник не політкоректний. Ромам чітко вказали на їх місце в суспільстві. У США чи Європі такий пам"ятник знесли б наступного дня.

Х
хахаха)

хахаха...;)))))) Нє, ну Мукачівці так держати:))

1
123

А жовтоблакитну стрічку нікому правильно зав'язати?

*
*****

Скульптура вийшла гарна і тематична.Сподіваюся,роми будуть її берегти....

Т
тячивець

мукачивци ви таки прикольни

Р
РОК

Де ви віділи обы циганин улицю подмітав. Подмітауть циганки, а циганин над нима шуцман. Таку тему і треба втільовати у памятник.А щи бородатого циганина ульяли. Нормальний циганин убритваний, а не бритвані то є циганські бомжі.

М
мкчв

Як циганчук люк краде з каналізації, о то би бов памятник...

Д
допріст

це памятники визначним особистостям у Сегеді та Польші, а це простому чоловіку який прибирає місто. На мою думку було б добре якби автор та меценат продовжили дані тематичні скульптури по Мукачеву, це родзинка нашого міста.

M
muk

наше місто стає тільки красивішим від таких скульптур. Коменарь, тепер циган-прибиральник, ...це все прості люди яких ми можемо побачити за своєю роботою в місті . памятники шевченку є всюди, а таких нема ніде!

3
333

Так іди сокоти. На франка міліція вночі боїться їздити.

3
333

Не цензура, а правда.

А
Артур

Ром точніше циган - се на сиринчу. Надіюся і цей памятник буде на серенчу всім мукачівцям і даже тим які умнічають безпонтово у коментарях під цьою публікацією. Скульптору і меценатам респект. Циганам заданіє не лиш не вкрасти а і сокотити би сосідо не вкрав.

Ч
Чистильщик

Ц-Е-Н-З-У-Р-А !!!!!!!!!

НС
Не судіть

У них дітей було валом ще тоді, коли банкоматів не було. Зараз коней нема де красти, то чермет збирають. Ну не хочуть робити і шо??? Армяни дуже трудяться??? А про євреїв взагалі мовчу. Всі ми різні)

3
333

Сьогодні проїзджав по франка і бачив циганчат які перевіряли чи добре закріплений собака на скульптурі. Шкода роботу відомого майстра яка через тиждень піде на ЖЕЛІЗО.

P
PriesT

Андрій, не треба говорити дурниці про те, що "це перший пам’ятник рому не тільки в Україні, а й в Європі". Як мінімум є памятник Данко Іштвану в Сегеді та Папуші у Польщі.

О
Олег

як желізо укапуе треба боло такий покласти..... авать циганку а коло ниї 20 кополів циганчат і она з крточков стоїть коло банкомата гроші на них убирать!!!!!

К
калман

здадуть 3.14дари на цвет мет

7
777

Коло цигану "металоломщику" сись памнятник стояти довго не буде.

?
???

З якого металу зроблено?

Читайте також