У Мукачеві відкрили пам’ятник учню кондитера (ФОТО, ВІДЕО)

68
17

Міська скульптура виготовлена у австрійському стилі з бронзи і важить 70 кг.

У вівторок, 28 червня в Старому Пасажі Мукачева відбулося урочисте відкриття першого в країні пам’ятника дитячій мрії – юному кондитеру. Ініціатором події став місцевий бізнесмен Ігор Бондаренко – власник кав’ярні  (колишня Edusho)та іменного кондитерського цеху.

Як зізнався Ігор Бондаренко під час відкриття міської скульптури, коли йому було 13 років, то він відпрацьовував у Євпаторії помічником кондитера. Тоді, власне, він і мріяв стати кондитером, однак життя склалося по-іншому. І ось тепер він вирішив втілити свою мрію в скульптурі як подарунок Мукачеву та мукачівцям.

«Ескіз пам’ятника доволі складний, я працював над ним 3 місяці. Сам же пам’ятник виливали з бронзи в Києві, – розповів Мукачево.net автор пам’ятника, молодий скульптор зі Львова Степан Федорин. – В скульптурі я намагався відобразити мрію пана Ігоря, тому і використовував його риси обличчя, характеру. Взагалі, ми з ним довго розмовляли про майбутню скульптуру, щоб у мене з’явився правильний образ».

На відкритті був присутній і міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, який наголосив, що вчинок Ігоря Бондаренка мав би стати прикладом для решти місцевих бізнесменів: щоб ті розширяли власне уявлення про власний бізнес, поєднуючи його з туристичною привабливістю міста.

 
Що ж, тепер у гостей Мукачева з’явилася нова атракція для загадування бажань, які обов’язково збуваються, варто лише потриматися та злегка потерти вишеньку на вершечку торта, виготовленого юним кондитером. Це першим ділом і зробив молодий скульптор.
 

Коментарі

О
олег

за свои деньги-себе памятник. аминь.

Н
Наталка

Кондитерські шедеври майстрів пана Ігоря - це те, заради чого я іноді долаю 500 кілометрів з Волині на Закарпаття:) Гарна ідея, бездоганне втілення! Уже хочу потерти вишеньку!!!!

ВГ
Василь ГАЛАС

Не раджу замовляти кодитерку в цьому закладі: їх складові - виключно хіміко-харчові інгрідієнти, далеко не поблажливі до людського організму.

ДО
Деркач Олександр Олександрович

Дуже гарний памятник. Він підкреслив ту не легку працю кондитерів які випікають шедеври кулінарного мистецтва

В
Ваня

а все таки наше місто стає краще і краще і треба подякувати людям які це все роблять для нас

В
Виталий

Василь Галас, быстрее бы он дороги (особенно Пряшевскую) открыл:-)))

C
Cleo56

Ваще класно !!!! офигенно

ВП
Валерій Петрович (Київ)

Люблю Мукачево і цю кафешку в тому числі. Затишно, смачно, приємно

Т
Туро

От рескепт таким людям. Дуже круто, коли людина намагається якісно зробити, щоб не просто бабло загребати, а робити це гарно, щоб і іншим було приємно. Раніше лиш балога такий був. Зараз і Бондаренко є. Рескепт ще раз.

К
Кристина

Очень стильная, уютная кофейня, шыкарные пирожные. Ребята не просто зарабатывают, а зарабатывают КРАСИВО!

Е
Ева

По поводу освещение это к мерии. Памятник поставил Бондаренко за свои деньги

M
munkach

памятники то добре,но краще зробили б освітлення, вночі крім центра темнота

R
rgedrfg

regedr

І
Іван

БРАВО!

А
Андрій

Молодці. Дійсно місто розвивається на очах, щоби не казали!

ВГ
Василь Галас

Мукачево має власного Золтана Золтановича Ющенко... Ходить відкриває пам.ятники, картинні виставки, тощо... Зрозуміло, бо чим ще він може займатися - партійний функціонер.

K
kuatamoa

прікольний пам'ятник...

Читайте також