У Мукачеві закуплять вакцини для профілактики кору (Доповнено)

6
9

Відповідне рішення щодо виділення коштів з міського бюджету буде прийнято на черговій сесії Мукачівської міської ради.

За інформацією Мукачівської міської ради, вакцини, яку медичні заклади мають отримувати за кошти державного бюджету – відсутня. Саме це і стало причиною того, що влада міста вирішила коштом міського бюджету придбати вакцину для профілактики кору серед малечі.

За уточненням початку щеплювальної кампанії у Мукачеві батькам необхідно звертатись до сімейних лікарів за місцем проживання. Вакцина буде безкоштовна. Країна виробництва: Бельгія

Наразі, рівень вакцинації від кору по місту складає 82,4 % серед дітей до року та 75% до 6 років. Низьким залишається відсоток вакцинованих серед дітей старше 9 років та складає близько 45%.

Згідно календаря щеплень, у віці 12 місяців планово проводиться щеплення проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та друге введення вакцини у віці 6 років. Діти не щеплені від кору або отримали лише одну дозу, можуть прищепитися додатково у віці до 18 років.

Раніше Мukachevo.net розповідало, за останні півроку в місті зареєстровано 10 випадків кору, з яких 4 дитини.

Коментарі

Р
робот

я добре розумію що вакцинація під час епідеміі не можлива ??

W
www

Ніхто не замислюється, чому така істерія з кором!? ... до єпідемічного порогу захворюванності ще як до Києва!... смертності нема ... а тут така істерія з закупками того , що в принципі не потрібно! ... це вам шановні не нагадує з ТЕРАФЛЮ під час правління Юльки??? ... бабло скосили , а народ потравили! В Австрії та Швейцаріїї приймають закони що прививки до 18 років - це геноцид і забороняють їх , а у нас на пустому місці , силою заставляють вакцинуватись ! (бо в садик або в школу не пустять ). То де розумніші і чеснішші правитилі в нас чи Австріїі Швейцарії ???

ДВ
до відділу охорони здоров'я

не треба брехати, яка вона безкоштовна? У вас є якісь власні, державні кошти? Це за наші податки. Якщо я за ваші гроші щось вам куплю, то це буде безкоштовно?

ГО
Гуцул Орест

Ну ваш хід пан Москаль.Це вам не пьянку організовувати показушну на перекір комусь

Н
незнайомка

нам давали безкоштовно,бельгійська вакцина

Ф
Фаттьив

Но , Гена слово за тобов , Закупи на вшитку область вакцину . Василя ся вже минуло ...

ВО
відділ охорони здоров'я

Вакцина бельгійського виробництва і буде безкоштовна для малечі

!
!!!

Питання в тому за сільки їх будуть продавати громадянам!

О
Орошенко

Звичайно мер робить правильно в ситуації коли свої обов`язки моз і президент не виконують

Читайте також