У Мукачеві зібрали 52 тис. 400 грн. на лікування Артема Шипота (ФОТО, ВІДЕО)

5
11

Сьогодні, 19 лютого, у ресторані Daily, в ТРЦ «Щодня», відбувся благодійний аукціон.

Виручені від нього кошти підуть на допомогу 6-річному Артему Шипоту. У хлопчика виявили пухлину, і сьогодні він потребує якісного та дороговартісного лікування за кордоном.

У якості лотів були виставлені 22 роботи вітчизняних художників зі всієї країни, у тому числі й закарпатських.

Загальна сума зібраних коштів становить 52 тисячі 400 гривень. Участь в аукціоні взяли підприємці міста, обласні та міські депутати.

Зокрема, Іван Балога придбав аж 5 полотен, і це найбільший вклад за підсумками аукціони. Крім того, на подію завіталв президент АВЕ-груп з Австрії Гельмут Бюргер, який придбав 2 картини.

До слова, кошти на порятунок Артема Шипота останні два місяці збирає усе Мукачево. Вперше розпочали на фестивалі Червене вино. Тоді творча молодь, а також гурт Without Limits організували спеціальні вечірки з цього приводу. Тепер ще і благодійник аукціон. Також кошти на порятунок хлопчика пересилають у приватному порядку.

Коментарі

Л
Лялько

Сегодня протянешь руку помощи ты - завтра помогут тебе! Дай Бог всем здоровья!

В
Волонтер

а якби ще тітка тата хлопця продала будинок в Лавках, то покрила б лікування не однієї дітини - родича, а й багатьох інших, які не можуть так збирати аукціони...

Н
незалежний

розглядати миценацтво не потрібно полемітизувати на кштальт клішування (політика, піар і т.д.), важливий кінцевий результат це допомога дітинці, яка тільки входить у світ алчних людей (прокурорів, мафіозі місцевого розливу, суддів і дрібних пявок суспільства). Дай Бог щоб маленький хлопчик отримав здоровя і ЖИВ. А чому жоден із існуючих міліонерів міста не пожертвував просто так для благородної цілі. У багатьох із них авто чи будинок, у ціновому еквіваленті значно дорожчий ніж вартість операції для маленької людини. Хто вважає цей текст реторичним, загляньте в історію. Вічні не ми, вічне те що ми творимо...!

N
Nika

Яка різниця дали би просто так чи за картни?яка різниця чи піарився там хтось чи ні?яка різниця хто там був? ГОЛОВНЕ те що дали зібрали і допомогли диниті!хто чим може і хоче! і не треба тут бути такими розумними і обливати гряззю тих хто там був купив картини і тим самим подарував динтині можливість лікуватись! Не спосіб важливий а мета і досягнення іі! Молодці організатори!

Д3
до 333

вони прийши (причом піар), а з партії р-аналів мультимільйонери де ?????

D
Doc

До 333 -від тебе козле осадок. Який то піар. Світова практика проводити благодійні аукціони. Художники і власники картин христіанських моралей люди - їм шана і повага.

3
333

Добре діло. Там, як мінімум було два мультимільйонери в долларах, (Балоги), і 52 тисячі це круто, але більше змахує на фарс. Добре діло робиться тихо, без піару, самореклами.... Може я і неправий, але осадок трохи залишився...

Р
Р

Дійсно молодці! А ще й велика радість, що є такі добродушні люди! Ця подія доказала, що мистецво та художники варті уваги та пошани!

І
іх

молодці організатори!!!

М
Меценат

Вопрос в том что до аукциона за 2 недели перечислили на счет сумму меньше, чем выложили сегодня, но все же перечислили. Реквизиты брали из группы в соц.медиа. Так что ответ на Ваш вопрос положителен.

Ч
Читатель

Молодцы, за исскуство не пожалели дать денег. А дали ли бы их просто так, например положив на счёт??????...вот это уже вопрос...

Читайте також