У скільки обійдеться закарпатцям зустріти рік Дракона?

11
1

Мукачево.net підрахував, скільки треба відкласти краянам на ніч з 31 грудня на 1 січня.

Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. На Закарпатті, як і загалом у країні, – це не забобон, а скоріше навіть аксіома.

У найзахіднішій області місця на зимові свята починають резервувати ще з літа. Ажіотаж наганяються, насамперед, туристи з центральних та східних регіонів.

Останнім часом саме через це місцеві залишаються вдома та зустрічають Новий рік у колі сім’ї.

Вдома з сім’єю чи друзями

За підрахунками окремих експертів, стіл для чотирьох дорослих і двох дітей, порівняно з минулим роком, стане «важчим» на 80 грн. Новорічна трапеза-2012 обійдеться у 900 грн. Це відрадно, якщо врахувати, що застілля-2011 було дорожчим зустрічі Нового року у 2010-ому на 200 гривень, а в 2009-ому в порівнянні з 2008-им – майже на 300 гривень. 
 
Хоча, зрозуміло, сума може серйозно коливатися від страв, які готуватимуть закарпатці. Вони ж бо в останні роки все більше схильні до екзотики.

Ресторани

Ті, хто не хоче зустрічати рік Дракона вдома, так само і їхати кудись далеко в гори – шукає затишний ресторан. Зараз – це вже практично нереально. Усі «злачні» місця – замовлені. Хоча, може пощастити, якщо хтось з тих чи інших причин відмовиться від замовлення.
 
 
Щодо цін, то провести ніч з 31 грудня на 1 січня в непоганому закарпатському ресторані коштуватиме від 450 до 1000, і навіть 1500 гривень. Але будьте готові – в новорічну ресторанну пропозицію входить, зазвичай,  мало, як за «слов’янськими» нормами, алкоголю: пляшка шампанського в розрахунку на 3-4 персони і трохи горілки. Решту доведеться дозамовляти чи принести з собою. Зате в суму входить розважальна програма. Конкурси, танцювальні й вокальні номери, костюмовані поздоровлення від Діда Мороза чи навіть стриптиз від Снігуроньки (Мукачево.net знайшов заклад і з таким пунктом святкової програми).

Клуби

Астрологи запевняють, що Чорний Дракон, чий рік ми зустрічатимемо, любить сучасні музичні ритми і бадьору музику різних стилів і напрямків – таку, від якої ноги самі підуть в танок. Тож для тих, кому головною прерогативою святкування є не застілля, а бурхливий відпочинок з ймовірним алко-трешем, слід обрати формат «Новий рік на дискотеці». Найгучніші закарпатські новорічні вечірки обіцяють бути в Ужгороді, Мукачеві та Виноградові у всім відомих нічних закладах.
 
Замовити столик в них можна за 500 грн. та вище. Майте на увазі, що у клубах на столі буде ще менше «вкусняшок», ніж у ресторані.
Можна, звісно, дещо зекономити, і зустріти Новий рік деінде, а вже о першій поїхати на дискотеку. Вхід у Новорічну ніч коштуватиме від 100 грн.

Гори

Традиційний, досі модний та найдорожчий варіант зустріти рік Дракона. Через засилля туристів, як їдуть в Закарпаття саме за цим відпочинком, досвідчені підприємці не соромляться добряче накручувати ціни на свята. Якщо нині доба відпочинку в готелі чи садибі ще коштує близько 400 гривень на двох осіб, то на  новорічні свята доведеться викласти суму чи не втричі більшу – починаючи з 1000 гривень за добу. Зняти кімнату «люкс» в деяких готелях Свалявського чи Воловецького районів коштуватиме цьогоріч 1000-1200 грн. Тут вам і 2 кімнати, і хол з каміном. Але просто так номер вам вже не віддадуть: тільки за умови, що відпочиватимете в них щонайменше 5, а у деяких і всі 7 днів.
 
«У Воловецькому районі номер на 2 дні нам таки запропонували, але за однієї умови – присутність на новорічній вечері. А це ще по 1000 грн. з людини», – розповіла читачка Мукачево.net.
 
У турагенствах новорічні тури на Закарпаття на 7 днів з екскурсіями та проживанням у номері «стандарт» обійдеться трохи більше, ніж 1500 тис. грн. Квитки з Києва і назад у ціну вже включені (може це турагенства скупили всі квитки, бо в касах нічого нема?).  

***

Що ж, як, де і за скільки зустрічати Новий рік – вирішуйте самі, хоча не затягуйте. Так чи інакше, головне – аби було весело і зранку голова сильно не боліла :)

Коментарі

D
daufin

оголосите лучше списки ресторанов в Мукачеве где будет новогодняя праграмма с шумным размахом, а не застолье и живая музыка!!

Читайте також