У закарпатському Косино – термальний туристичний бум (ФОТО)

166
27

Місцеві князьки захопили свердловини з водою.

Косино або Косонь (угор. Mezоkaszony) – село в Берегівському районі на Закарпатті переживає справжній туристичний бум. Вся справа у гарячих термальних водах, які тут розвідані. Власники стверджують, що вода косоньських джерел унікальна за складом і за хімічними властивостями та схожа на воду відомого бальнеологічного курорту Гойдусобосло в Угорщині. Температура води в басейні 38-39 градусів. Рекомендують перебувати у басейнах для лікування 30-40 хвилин з перервою на 1 годину.

За 1,5 км від села Косонь розташована зона відпочинку «Шошто-Термал». Тут серед дубового гаю знаходиться туристично-оздоровчий комплекс. Раніше він складався з двох малих термальних басейнів. Цього року до нього додався ще один великий – але вже з прісною водою. Поруч кафе, сауна, дитячий майданчик, місця для наметів, столики. Відпочивальників багато, автомобілі прибувають один за одним.

«Мені рекомендували сюди приїхати подруга, казала, що тут круто, – каже Віка з Одеси. – Особливо тим, хто приїжджає на відпочинок з дітьми. Кажуть, що сюди можна приїздити круглий рік, у будь-яку погоду, можна купатися навіть коли йде дощ або сніг. Бо вода завжди тепла. А у прісному більш прохолодна, десь така як у морі, градусів 22-23».

Ще один турист пише на форумі:  «Це 20 км від Берегова... Але у Берегові просто басейн, переодівся – поплавав – переодівся – вийшов. Довго в теплій воді не просидиш, а вийти з води нема куди крім роздівалки. Зовсім інша справа в Косино... Територія обнесена огорожею. Поруч — автомобільна стоянка. Погрівся в басейні – виліз, попив пивка, ще раз заліз в басейн – вийшов з'їв бограча і т.д.» 

«Приваблює, що є велика територія, свіже повітря, цілюща водичка – можна і відпочивати, і лікуватися одночасно, – продовжує Віка. – А ще сподобалася, що бар-стійка практично у воді, можна замовляти напої нікуди не виходячи. Є дитячий майданчик та й ціни не великі – 40 гривень за дорослого і 20 – за дитину. Однак якщо приїхати великою родиною, то вже дорогувато буде. Шкода немає сімейних квитків, як в Угорщині, там діє система знижок. Може і тут здогадаються як конкуренція з’явиться? Ще на вихідних людей дуже багато. Якщо наступного разу приїду – лише у будні».

Неподалік зводять якийсь новий комплекс або санаторій. Місцеві кажуть, що то будується один відомий закарпатський політик. Прізвища не розголошують. 

«Тут всюди повно мінеральних джерел, – каже чоловік на ім’я Ласло. – Але їх захопили тутешні князьки. Саму свердловину купити не можна (бо надра державі належать), а землю навкруги – запросто. Прихватизували за копійки. І сидять, чекають інвесторів. А якщо хтось і з’являється, одразу загинають таку ціну, що навіть для київських це абсолютний шок. І самі не будуються, чи грошей немає, чи вже так накралися, що їм і не потрібно. Якби у нас все було б по чесному, то за рік-два Закарпаття не пізнали – всюди б повідкривали ресторанів, мотелів та басейнів з аквапарками. Було б не гірше, ніж в Угорщині – і мадяри б до нас їздили, а не ми до них».

 

Довідково:

Закарпатська обл. Берегівський р-н, с. Косонь, Урочище 1.
За додатковою інформацією телефонуйте за номерами:
+38 (0312) 44-00-44,
+38 (067) 907-55-00
GPS координаты: 48°15`33.94`N, 22°29`31.57`E

Коментарі

І
Ігор

ось в одній з своїх лекцій по маркетингу я пропоную іноземним тур операторам стати туристичними піонерами у напрямку бальнеологічних курортів Косино та Берегове. https://goo.gl/ySU3is

Г
Галина

Это ужас! Охранники хамы! Персонал грубит и позволяет себе игнорировать посетителей! Дорогие наши и некогда любимые и уважаемые братья-собственники! Сколько бы денег вам этот бизнес не приносил, проклятья тоже имеют силу! А вы приедьте и послушайте, что думают люди по поводу всего, что здесь творится и чего они вам желт! Пора уже обратить внимание на этот бардак! Вам платят, так услыште людей! Научите персонал как себя вести!

В
Верония

Очень удивительно...почему такие роскошные цены.Нет у владельцев ни стыда и совести...Я пенсионерка,болею...и мне коренной закарпатской женщине-пенсионерке не мыслимо немного подлечиться, ибо пенсия маленькая..Куда смотрит народная власть, чтоб не было льгот для пенсионеров и инвалидов,а для детей...ужас -что получается,что ребенку 2 года...и плати. Уважаемые народные депутаты..Вы национализировали наши земли и далее гробите еще и наше здоровье за не имением хороших пенсий...Мы , знаем кто за этим стоит...подумайте...что о вас думает люди..Желаю Вам лечитсяюююю и такого здоровья,как у нас пенсионеров.

КМ
Кравчук Марія

Здаю кімнати в районі термальних вод Косино 0982648426

Н
ніка

особлибо для діток

Н
ніка

була в 2013КЛАСНО

В
Володимир

Були з друзями у Косино 8, 9 травня. Підтверджую, що в басейнах скоріш за все - антисанітарія, бо висипка справді є (з шести чоловік - у двох). Знайомі були 1-2 травня - у них теж повисипало (з шести - у чотирьох). Вони нас попереджали але ми проігнорували. Так-що робіть висновки...

С
саш

води дуже погані! нікому не рекомендую! після них висипка!

У
українець

добрий день зрозуміло що реклама це чудово але правда це також реклама власники закладу віддають перевагу росту цін запевнюють дешевше немає,деееееееее немає в україні купили буржуї закарпаття відпочивав зручностей небуло а тепер ще й гроші занатто великі порівняно з нашими зарплатами.інфраструктура це у вашому порозумінні,мені здається що нас ошукують.http://uk.wikipedia.org/wiki/Інфраструктура ярозумію так що до того щоб ми могли тратити свої кошти потрібно дати нам їх заробити чи може я неправий?оскільки я заробітчанин який виїжжає в іншу державу на заробітки тому що у нас немає гідної зарплати щоб прогодувати свою сімю то не ми такі то вам потрібно перестати красти.несудіть нас ми їздимо за кордон щоб заробити гроші для своєї сімї а потім нам приходиться їх тратити на відновлення здороя,а ви скажете так ми вас туди невідправляли а ми вам ви некрадіть тому що такі гроші щоб купити те що ви прибрали до рук потрібно красти.і хто ви після цього ..... з великої дукви.дякую за порозумінн

И
игорь

очень круто 165 гр на день

Н
наталя

Побувайте обов'язково,,,,

Я
яна

Дуже дуже круто;)

МК
марія кравчук

Здаю кімнати в районі термальних вод Косино 0982648426 60грн є холодна горяча вода ванна ,сан вузел кухня.

КМ
Кравчук Марія

Здаю кімнати в районі термальних вод Косино 0982648426

Ф
ферко

ой , людкове, идіт ви помали у вашарошнаминь, бо там май луксушно

А
Алена

Были в феврале 2013 все было отлично, ехали после горнолыжного отдыха просто из интереса, посмотреть, в итоге там остались еще на 3 дня. На воздухе при температуре воздуха 1-3 град вода в термальном бассейне 40-41 гр а в обычном 23-25град, но и там находились некоторые любители посидеть, мне было прохладно. Скажу так: сделано все для людей удобно и комфортно, с чайными и массажными комнатами и с сауной, и теперь мадяров там больше, едут с Венгрии потому что тут дешевле.. При цене 50 грн за 2 часа и в эту цену входит еще и посещение сауны это просто суппер, плюс каждый следующий час 5 грн вообще копейки. Провели там три дня семьей с трехлетним ребенком, который был просто в восторге, можно сказать отдохнули и немного оздоровились. Поедим еще раз обязательно, особенно в холодное время года. Но там есть еще термал бассеин в самом Берегово, местные говорят совдеп и не рекомендовали туда ехать. мы там не были поэтому сама ничего не могу сказать.

ТА
Татьяна Андреевна

Была я и в 2011 году с ребёнком. Детям там было в радость, но места мало, а в 2012 году в этом бассейне и на территории шли ремонтные работы..но людей запускали погреться в воде.Вода в других бассейнах (не термальная)была страшно холодной.Летом 2012 некуда было даже сумку положить, раздевалка- одно название( как при совдеповских пляжах-на гвоздик вешать одежду и с собой носить...)А как же в воду с сумками, подумали господа владельцы? Им бы деньги содрать и всё. Шло строительство...визжали бензопилки...Я НЕ ПОНИМАЮ как люди ещё туда ездили отдыхать. Вода там набирается каждый день в термальные бассейны- но они настолько маленькие и малых деток туда родители берут, что мимолётом какашку придётся отталкивать....Вот так я посетила бассейн в Косино!!!

Н
Наталія

працюють цілий рік і взимку також!!!

А
Андрюха

люди добрі скажіть а зимою(зараз) вони працюють?

М
Мішко

Говоріть што й хочете, ай бо там файно. А пиво треба пити у барі, а не у термальному басейні, а там ся треба гріти та лічити. а кіть ись хворий на горову, та треба ти йти у Берегово.

V
Vlad

".....що то будується один відомий закарпатський політик." Разве это тайна!!! Это ж Балога!!! Хорошо прогнулся перед Яныком!!! А вы говорите надра - народа!!!Задолбали уже властьимущие! Скоро дышать будем ихним воздухом!!!

Ч
Читач

До "Читачеві" Не в тему ви сказали(((

Ч
Читач

До "Читачеві" Не в тему ви сказали(((

Ч
Читачеві

А басейн не на території сільської ради села Косино хіба? Чи то вже Угорщина?

Ч
Читач

До мукачево нет! Шановні як так можна не грамотно написати заголовок!Як може бути "....-термальний туристичний бум"? Можливо"В термальному басейні у закарпатському Косино-туристичний бум"!

К
Ковач

Оптиміст Вы Чали. Завижу я Вам! Погрівся в басейні – виліз, попив пивка, ще раз заліз в басейн – вийшов з'їв бограча і т.д. За вто што меджи пивом ай басейном пушов у бударь, сись фатюв нич ни пише, а йсе ми ся видит велика проблема Берегсаськых басейну. До правды впувісти у Косоні басейн ходь май часто спущавут, а тот што у цинтрі Берегсаса раз у пув года, при тому што чиляде боват по тисячу у динь. Годно боти што тото і не термалні воды а штось друге, таке тепле ай солене -))

Ч
Чали

ото шо там гарно то може бути. скупили то так,монополістиЮіз понтом Буржуа,заберуть від них цю землю ,всежтаки то надбаня Людства а влада вона є перехідна ,якшо ще при тому влада невраховує інтереси Глобальної політики і нерозуміє як проходить управліня,тоді сказати сміло можна втраатять князьки свої привілегії і За концептуальний погляд РОзділяй Стравлюй і Властвуй будете відповідати. а За свободу Рівенство і Братсво будете відробляти все шо зробили погане для людей. неправельне у вас управліня.

Читайте також